Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ...ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΙΜΑ...

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...ΠΑΘΩΝ!
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ



ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!
ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ>http://monidadias-news.blogspot.gr/p/2.html ( στην ενότητα ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ 2-ΥΓΕΙΑ 3, ακριβώς κάτω από τον τίτλο της ιστοσελίδας) ( ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... Κι ο Θεός να σας φωτίζει!)


ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ-ΜΕΓΑ ΒΑΣΑΝΟ!

Το ουροποιητικό μας σύστημα- τα υδραύλικα" μας όπως λέω εγώ... είναι κεφαλαιώδες ζήτημα στην υγεία μας. Ως γέρων έχω κι εγώ κάποια προβληματάκια (κατακράτησει ούρων ή και ενίοτε μικρή ακράτεια ούρων...)Λίγες μέρες πριν επιδοθώ στην υιοθέτηση της βοτανοθεραπείας, επισκέφθηκα ένα ουρολόγο επειδή είχα αυξημένο PSA, ο οποίος μου έδωσε ένα αντιβιοτικό... το οποίο στις παρενέργειες έλεγε πως είναι δυνατόν να με χτυπήσει ..στα πόδια! Πάνω στις τρεις πρώτες μέρες το θαύμα έγινε! Μου ήρθαν αφόρητοι πόνοι στο δεξί ποδάρι.Σταμάτησα τη λήψη του φαρμάκου αμέσως. Ενημέρωσα τον γιατρό και ο οποίος του καλού καιρού μου είπε:
--Καλά κάνατε και το σταματήσατε!
Ναι μεν εγώ καλά έκανα, εσύ γιατί μου σύστησες αυτό το φάρμακο; Μην ψάχνεστε.. Ακρη με τους γιατρούς δεν βρίσκεις.. Ο καθένας δρα με βάση το γνωστικό του... Υποθετικά λειτουργούν με έναν παλιοχρονισμένο τυφλοσούρτη... Αν δε διαβάζει και κανένα βιβλίο θα είσαι ευτυχής ότι θα αντιμετωπίσει την πάθησή σου με κάποια δυνατή ακρίβεια...Αλλοιώτικα χαιρέτα μας τον πλάτανο. Καλή ώρα εγώ... Ολοι τους ψάχνανε για καρκίνο του προστάτη! Τρέχα γύρευε... δήλαδη...
Δεν σας το έχω κρύψει βέβαια πως αισθάνομαι πειραματόζωο. Πριν σας εισηγηθώ τα βοτάνια μου πρώτος εγώ τα δοκιμάζω.. και μόνον αφού πεισθώ για τις ευεργεσίες τους -πάνω στο πετσί μου- τότε τα βγάζω στον αέρα προς κοινήν χρήση απάντων των αναγνωστών μου.
Το ουροποιητικό είναι μέγας πονοκέφαλος και "βασανίζει" άνδρες και γυναίκες. Υπάρχουν ουκ ολίγα βότανα που ανακουφίζουν...Δοκιμάστε τα, εξ΄άλλου τα βότανα δεν δημιουργούν παρενέργειες. Στάνταρ αυτό και μην ακούτε τι σας λένε οι πράκτορες των φαρμακοβιομηχάνων-γιατροί.
Δείτε επιστημονικά τι λέει η Βιολόγος κ. Αγγελική Μήλιου:

Διουρητικά για την κατακράτηση υγρών και οι κίνδυνοι τους. Βότανα και λαχανικά που είναι φυσικά διουρητικά
Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2015


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκληθεί από το παρατεταμένο καθισιό, από την ορθοστασία, από ορισμένα φάρμακα, το ήπαρ, τη νόσο του θυρεοειδούς ή από μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.
Τα διουρητικά βοηθούν το σώμα σας να αποβάλει το πλεονάζον υγρό, παρακινώντας τα νεφρά σας να παράγουν περισσότερα ούρα. Θα διαπιστώσετε ότι ουρείτε περισσότερο (αποβάλλετε περισσότερα ούρα) όταν τα παίρνετε -αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησυχήσει. Ίσως χρειαστεί να προγραμματίζετε τα ταξίδια σας ανάλογα με τις ώρες λήψης των χαπιών σας.
Η αποβολή αυτού του πλεονάζοντος υγρού θα διευκολύνει την καρδιά σας, καθώς
μειώνεται η ποσότητα υγρού που χρειάζεται να αντλεί. Αυτό θα μετριάσει τη συμφόρηση στους πνεύμονες, διευκολύνοντας την αναπνοή σας. Επίσης, το πρήξιμο (οίδημα) στα πόδια και σε άλλα μέρη του σώματός σας θα υποχωρήσει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους.

Παρενέργειες
Ανεπιθύμητη ενέργεια των ανταγωνιστών της αλδοστερόνης και των προστατευτικών της απώλειας καλίου διουρητικών είναι η υπερκαλιαιμία, ενώ των καλιουρητικών η υποκαλιαιμία. Γι' αυτό, σε χρόνια χορήγηση, συχνά συνδυάζονται ένα φάρμακο της μίας κατηγορίας με ένα της άλλης. Γι' αυτό, ο γιατρός σας θα παρακολουθεί τα επίπεδα του καλίου σας με τακτικές εξετάσεις αίματος και μπορεί να σας συμβουλεύσει να καταναλώνετε περισσότερες τροφές που περιέχουν κάλιο.
Κοινή ανεπιθύμητη ενέργεια και των δύο κατηγοριών είναι η υπονατριαιμία. Όλων των διουρητικών πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η αφυδάτωση, ιδιαιτέρως όταν συνυπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. πυρετός, διάρροια και ιδίως σε ηλικιωμένα άτομα τους θερινούς μήνες.
Η φουροσεμίδη ενδέχεται να μειώσει το ασβέστιο τον ορού, ενώ οι θειαζίδες να το αυξήσουν. Τα ωσμωτικώς δρώντα ενδέχεται, πριν εκδηλώσουν τη διουρητική τους δράση, να αυξήσουν τον όγκο αίματος της κυκλοφορίας και να επιδεινώσουν προυπάρχουσα καρδιακή ανεπάρκεια. Όλα μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της ουρίας, αλλά η ουραιμία δεν είναι απόλυτη αντένδειξη στη χορήγησή τους (αντιθέτως, αν οφείλεται σε μείωση της σπειραματικής διήθησης από καρδιακή ανεπάρκεια, ενδέχεται να μειωθεί με κατάλληλα διουρητικά).
Διουρητικό εκλογής σε πνευμονικό οίδημα ή βαριά χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η φουροσεμίδη (ή άλλο διουρητικό της αγκύλης). Σε ηπιότερες χρόνιες μορφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χλωροθαλιδόνη ή μια θειαζίδη συνήθως σε συνδυασμό με κάλιο ή με ένα από τα διουρητικά πού κατακρατούν κάλιο. Σε ελαφρά υπέρταση χρησιμοποιείται συνήθως μια θειαζίδη ή η χλωροθαλιδόνη, είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με ένα προστατευτικό της απώλειας καλίου διουρητικό. Σε βαρύτερη υπέρταση χρησιμοποιείται συνήθως μια θειαζίδη ή η χλωροθαλιδόνη. Σε βαρύτερη υπέρταση είναι συνήθως προτιμότερο να συνδυαστεί το διουρητικό με αντιυπερτασικό άλλης κατηγορίας παρά να αυξηθεί η δόση τον διουρητικού Για τον ασκίτη από κίρρωση πρέπει να δοθεί έμφαση στα προστατευτικά της απώλειας καλίου διουρητικά, καθώς η υποκαλιαιμία ενδέχεται να εννοήσει την εμφάνιση εγκεφαλοπάθειας.


Τα διουρητικά μπορεί επίσης να σας κάνουν να ουρείτε πιο συχνά. 

Αν πάρετε πολύ υψηλές δόσεις διουρητικών, μπορεί να αφυδατωθείτε και πιθανόν να νιώσετε ζαλάδα.
Σημαντικές συμβουλές
Μια καλή ιδέα είναι να ζυγίζεστε καθημερινά και να σημειώνετε το βάρος σας για να το συζητήσετε με το γιατρό ή το νοσηλευτή σας -αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε αν χάνετε υπερβολικά πολύ ή λίγο υγρό, ώστε να μπορεί ο γιατρός να προσαρμόσει τη δόση των διουρητικών, εφόσον απαιτείται.
Κάποιοι θεωρούν καλύτερο να παίρνουν τα διουρητικά το πρωί, ώστε η ανάγκη για ούρηση να εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας -αν τα παίρνετε το απόγευμα μπορεί να ξυπνάτε το βράδυ και να διακόπτετε τον ύπνο σας.



Φυσικά Διουρητικά
Ορισμένα τρόφιμα είναι φυσικά διουρητικά, που σημαίνει ότι αυξάνουν και ενθαρρύνουν την παραγωγή ούρων, που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την κατακράτηση υγρών. Να είστε προσεκτικοί όταν προχωράτε σε αυτο-θεραπεία για την κατακράτηση υγρών, γιατί αν καταναλώσετε πάρα πολλά διουρητικά μπορεί να πάθετε αφυδάτωση που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα φάρμακα, αποστερούν τον οργανισμό από μεταλλικά στοιχεία, που χάνονται με τα ούρα. Αντίθετα, τα διουρητικά, βότανα – φρούτα, προσθέτουν ανόργανα άλατα, που χάνονται από απώλεια βάρους ή από την αποτοξίνωση.

Ας δούμε ποια είναι τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορούν να δράσουν ως φυσικά διουρητικά:

Τα καφεϊνούχα ποτά

Ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι και ο καφές, είναι διουρητικά επειδή η καφεΐνη, εκτός του ότι ανεβάζει την ενέργεια, ενθαρρύνει το σώμα να ουρεί συχνά. Το πράσινο τσάι έχει υψηλά επίπεδα καφεΐνης με διουρητικές ιδιότητες. Οι ενήλικες δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνουν καθημερινά τις πέντε μερίδες τσάι ή αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, ενώ όσον αφορά τον καφέ, δύο έως τρία φλιτζάνια που περιέχουν από 200-300mg καφεΐνης, είναι αρκετά σε καθημερινή βάση.

Επιλογές φρούτων
Τα φρούτα και οι χυμοί των φρούτων που είναι πλούσιοι σε ηλεκτρολύτες καλίου, είναι φυσικά διουρητικά. Ειδικότερα, τα φρούτα και οι χυμοί των εσπεριδοειδών, όπως ο χυμός λεμονιού, είναι φυσικά διουρητικά. Ομοίως, ο ανανάς, παρόλο που δεν ανήκει στα εσπεριδοειδή, είναι ένα φυσικό διουρητικό. Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το υπερβολικό νερό του. Δεν αφυδατώνει, όπως τα φάρμακα, αλλά απομακρύνει τα περιττά υγρά του οργανισμού. Στην παραδοσιακή αφρικανική ιατρική, η ρίζα ανανά ξηραίνεται και κονιορτοποιείται για να χρησιμοποιηθεί ως μια φυσική θεραπεία για οίδημα ή κατακράτηση υγρών. Το Πανεπιστήμιο του Maryland συνιστά, επίσης, βατόμουρα, σταφύλια και κεράσια ως βοηθητικά στη θεραπεία του φουσκώματος.

Τα λαχανικά ως διουρητικά
Ορισμένα λαχανικά είναι φυσικά διουρητικά, όπως τα σπαράγγια, τα παντζάρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και το σπανάκι και ακόμα τα φύκια, η κολοκύθα και τα πράσινα φασόλια.

Τα Παντζάρια είναι άριστα διουρητικά, καθαρίζουν τα αιμοσφαίρια, από τις λιπαρές ουσίες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών.
Οι ντομάτες λειτουργούν όπως και τα καρπούζια. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, κάνει τα νεφρά να απελευθερώνουν περισσότερα υγρά και αυτό επιτρέπει στο σώμα να αποτοξινώνεται. Αν πάσχετε από οποιοδήποτε πρόβλημα στα νεφρά, τότε θα πρέπει να τις αποφύγετε, καθώς το οξαλικό οξύ που περιέχουν οι σπόροι της ντομάτας μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.
Το Αγγούρι, με την φλούδα, περιέχει νερό, θείο, πυρίτιο, που ενεργοποιούν τα νεφρά την έκκριση ουρικού οξέος, ιδανικό σε όσους πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα, χοληστερίνη, ψαμμίαση.
Κρεμμύδια, σκόρδα και πράσα αν ενσωματωθούν στην καθημερινή σας διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της κατακράτησης υγρών. Αυτά τα λαχανικά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα πως μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα της κατακράτησης υγρών.
Ωστόσο, επειδή μερικά λαχανικά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας προτού αλλάξετε δραστικά τη διατροφή σας, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα φυσικά διουρητικά, αν ήδη παίρνετε διουρητικά φάρμακα.
Επιλογή από βότανα
Ο μαϊντανός είναι επίσης ένα βότανο πλούσιο σε κάλιο και είναι ένα φυσικό διουρητικό. Εχει ήπιες διουρητικές ιδιότητες, αλλά βοηθάει στο καθάρισμα των νεφρών από τις τοξίνες.
Τα cranberries (κράνα), έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και ο χυμός τους είναι ένα αποτελεσματικό διουρητικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οιδήματος. Διατηρούν το επίπεδο pH των ούρων, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι θεραπεύουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες. Είναι ένα από τα πιο γρήγορα φυσικά διουρητικά.
Ο Μάραθος είναι διουρητικό, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, δρα κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών..
Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών είναι να δώσει στο σώμα ακριβώς αυτό που χρειάζεται, άφθονο νερό. Μόνο τότε το αποθηκευμένο νερό θα αποβληθεί. Όσο λιγότερο νερό πίνετε τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η κατακράτηση υγρών!
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά όταν αισθάνεστε, ότι έχετε κατακράτηση υγρών, πιείτε ένα ποτήρι νερό. Λογικά, θα είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, αλλά η αλήθεια είναι, ότι το νερό ξεπλένει τον οργανισμό καλύτερα από οτιδήποτε άλλο και μπορεί να μειώσει το φούσκωμα. Στις περιπτώσεις προεμμηνορροϊκού συνδρόμου ενδείκνυνται 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα και περισσότερα εάν ασκείστε. Ωστόσο, αν η κατακράτηση υγρών προκαλείται από οποιαδήποτε άλλη πάθηση, φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό σας αν μπορείτε να πίνετε τόσο νερό.
Για να χάσετε ποσότητα νερού από το σώμα σας, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφή, με φυσικές τροφές, χωρίς παρενέργειες.


Διαβάστε επίσης
Διατροφή και ασκήσεις για πρησμένα και κουρασμένα πόδια
Τσουκνίδα, για την αναιμία, τις πέτρες, την πίεση, τις αιμορροΐδες, τον διαβήτη, την ακμή.
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, την ημέρα; Τι ανάγκες έχει ο οργανισμός μας σε υγρά; Συμπτώματα αφυδάτωσης.
Τι είναι το φούσκωμα στην κοιλιά; Που οφείλεται ο τυμπανισμός και ποια η κατάλληλη δίαιτα για πρόληψη της πρησμένης κοιλιάς;
Posted by: Alex-Yiatzides
Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2015/01/diuretics.html#ixzz3PwvDA56A
Οι δράσεις των βοτάνων:Διουρητικά βότανα

http://photo.net/
πολλές φορές όταν υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στον οργανισμό μας είναι αναγκαίο να τον βοηθήσουμε να αποβάλλει την παρακράτηση ύδατος που δημιουργείται...
όταν η καρδιά είναι αδύνατη και η κυκλοφορία μέσω των νεφρών του αίματος είναι μειωμένη ή
όταν τα αιμοφόρα αγγεία είναι εξασθενημένα -ιδιαίτερα του φλεβικού συστήματος των ποδιών- υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συσσώρευση ύδατος σε διάφορα μέρη του σώματος...
το συσσωρευμένο αυτό νερό πρέπει να αποβληθεί από τον οργανισμό...
και σε αυτή την περίπτωση έρχονται να βοηθήσουν τα διουρητικά βότανα...
και τι και πως λειτουργούν τα διουρητικά βότανα;
τα διουρητικά βότανα αυξάνουν την έκκριση και αποβολή των παρακρατημένων ούρων -λόγω κυκλοφορικών προβλημάτων- από τον οργανισμό.....και...
αυτά είναι.....
  • το ταραξάκο
  • το πολυκόμπι
  • το σπάρτο
  • η αχιλλέα ή χιλιόφλλο
  • η κομβαλλάρια- η κομβαλλάρια ή αλλιώς κρινάκι ή μυγκέ πρέπει να παίρνεται πάντοτε κάτω από την επίβλεψη ειδικού βοτανολόγου γιατί σε μεγάλες δόσεις είναι τοξική
  • οι καρποί του κράταιγου - σε πολλά μέρη της Ελλάδας γνωστός και ως μπουρμπουτζελιά...τρικοκκιά και τσαμπουρνιά
  • το αγριμόνιο
  • το αρκουδοκούμαρο ή αρκτοστάφυλος
  • το γάλιο-σε μερικά μέρη στην Ελλάδα το γάλιο το λένε και κολλιτσίδα ή αγριόριζο
  • το άρκτειο ή πλατομαντήλα
  • το ευπατόριο το διατρητόφυλλο
  • τα γένια του καλομποκιού
  • τα κεδρόμηλα
  • το αγριοκαρότο
  • η αγριάδα
  • ο μαϊντανός
  • ο σαμπούκος
  • οι σπόροι του σέλινου
  • το τίλιο
από όλα τα παραπάνω βότανα το σημαντικότερο διουρητικό για κυκλοφορικά προβλήματα είναι
α) το ταραξάκο...

το ταραξάκο έχει μια μοναδική αξία...
αυτή είναι η μεγάλη του περιεκτικότητα σε κάλιο...
έτσι όταν το χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ανεπάρκεια καλίου στο σώμα μας που με την σειρά της αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να επιδεινώσει όποιο καρδιακό πρόβλημα...
κάθε φορά λοιπόν που χρησιμοποιούμε σαν διουρητικό το ταραξάκο η ωφέλειά μας είναι διπλή και ανεκτίμητη...
ας θυμηθούμε όλα τα στοιχεία για το ταραξάκο στην ανάρτησή μου:
http://botanologia.blogspot.gr/2011/06/taraxacum-officinale_11.html

και
β) το πολυκόμπι...

Για να είμαι ειλικρινής αυτό το πράμα δεν το έχω μελετήσει...δεν το ξέρω! Διαβάστε όμως τις παραπομπές ...μην τα περιμένετε όλα από μένα!

το πολυκόμπι είναι από τα ισχυρότερα διουρητικά βοηθώντας στις διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος
ας θυμηθούμε όλα τα στοιχεία για το πολύκόμπι στην ανάρτησή μου:
http://botanologia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_10.html


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου