Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ "ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ"

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html
  • 12ον-Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

  • Η ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΦΑΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ –ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ…ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ…ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΦΡΑΙΝΟΝΤΑΙ …ΚΕΡΔΗ
    ( Δεν βλέπετε πως έχουν ξεσαλώσει στις τηλεοπτικές διαφημίσεις…)
    ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

    Για τους πόνους στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα –οστεοαρθρίτιδα) έχω μιλήσει σε προηγούμενες σελίδες αρκούντως ικανοποιητικά, αλλά τα βότανα εξακολουθούν να είναι πεδίο επιστημονικά ανεξερεύνητο στις εν συνόλω ευεργεσίες των που παρέχουν στον άνθρωπο.Η βοτανολογία, παρά τις προόδους που έχει κάνει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, πάντα αποτελούσε θεμελιώδη άξονα της φαρμακολογίας. Η επιστήμη από την αρχαιότητα έχει επισημάνει τις αρετές των βοτάνων , αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε πλήρες βάθος ερεύνης, πλην όμως σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα η βοταναλογία, τα βότανα σταθερά βρίσκονται στο στόχαστρο των μικροσκοπίων των ερευνητών.
    Βεβαίως τα βότανα περιβάλλονται με μια θολή φημολογία τύπου Ράδιο Αρβύλα, με αποτέλεσμα η σημερινή κοινή γνώμη να είναι επιφυλακτική ή και αρνητική ακόμη, θεωρώντας τα βότανα κοντολογής …πως είναι μαγκανίες, γιατροσόφια …κι άρα δεν αξίζει κανείς να ασχολείται σοβαρά μαζί τους.

    Λησμονείται ότι περίπου έως το 1950 ο κοσμάκις κυρίως αντιμετώπιζε τα τρέχοντα προβλήματα υγείας του με τα αποδεδειγμένα “γιατροσόφια της γιαγιάς” και τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ διέκοψαν την καριέρα τους και συνεχίζουν να ευεργετούν!
    Δράστης στην “κακοφημία” ή για την ακρίβεια η σπερμολογία αμφιβολιών ως προς τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, είναι η εν τω μεταξύ αναπτυχθείσα φαρμακοβιομηχανία, έστω κι αν η ύπαρξη της στηριζεται κατα βάση …στη βοτανολογία! Η προκλητική αυτή αντίφαση προδίδει ‘όχι μόνο την ακατάλυτη αξία των βοτάνων αλλά και τα μεγέθη του θράσους των κερδοφόρων αυτών εμποράκων της υγείας μας.
    Τα βοτανάκια που υπάρχουν γύρω μας, που εξασφαλίζουμε με ελάχιστο κόστος δεν αποτελούν εμπορικό κίνητρο για τους βιομηχάνους, Συνεπώς το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σπερμολογούν αμφιβολίες ως προς την αξία τους Κι έχει ο Θεός…
    Κάποτε το κοινό θα ξαναεπιστρέψει στις ρίζες του…και στις προαιώνιες παραδόσεις του.
    Για να καταλάβαιτε δε το γκρόσσο κόλπο των φαρμακοβιομηχάνων και των συνεργατών τους ιατρών σας αναφέρω και τα εξής φρέσκα-φρεσκα:
    **Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα που πωλούν τα φαρμακεία, έρχονται πρώτα σε τζίρο! Μέγα το εμπορικό κέρδος.
    **Τελευταία οι φαμακοβιομηχανίες τα φαρμακεία έχουν κάνει μια θεαματική στροφή στην πραμάτειά τους κι ολοένα και περισσότερου δίνουν έμφαση , εκτός των παραδοσιακών βιομηχανικών φαρμάκων, και στην προώθηση εναλλακτικών λύσεων, που δεν είναι τίποτε άλλο από τα βότανα, τα οποία με αλχημίες τα μετατρέπουν σε σκευάσματα , καλά αμπαλαρισμένα …
    Και πάει σύννεφο η τηλεοπτική διαφήμιση…όπως θα έχετε διαπιστώσει τελευταία. Κι ενώ το χαμομύλι ή το φασκόμηλο στοιχίζει ένα ευρώ το σακούλι, στη λαϊκή αγορά…το φαρμακευτικό σκεύασμα με τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες.. το πωλούν όσο θέλουν …πάντως όχι κάτω από 5 ευρουλάκια …΄Η μπορεί ένα άλλο σκεύασμα να έχει κόστος 1 ευρώ, τελικά στα ράφια των Φαρμακείων πωλείται 30-50 ευρώ. Τεράστια λοιπόν τα κέρδη από την επεξεργασία των βοτάνων, που με μια βόλτα στην εξοχή τα βρίσκουμε και τζάμπα.
    ΄Ενα ακόμη στοιχείο ως προς τη στροφή των φαρμακείων στη βοτανολογία ( εναλλακτικές θεραπείες )… είναι ότι φέτος την 1η Ιουνίου 2014 διοργανώνεται το Α! ΦΟΡΟΥΜ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ με αντικείμενο την διάδοση των βοτάνων –εναλλακτικών θεραπειών,- όπως τις λένε…
    Το ΦΟΡΟΥΜ θα διεξαχθεί στην οδο Πειραιώς 254 ή δείτε το www. pharmamanage.gr. H είσοδος είναι ελεύθερη-προφανώς για Φαρμακοποιούς Αλλά κάντε ηλεκτρονική εγγραφή μέσα στην ιστοσελίδα αυτή και βλέπουμε.
    Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι κατεργάζεται η πιάτσα των εκμεταλλευτών της ανθρώπινης υγείας!
    Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το Βιβλίο του π. Αντωνίου, εκατοντάδες αναγνώστες μας διατυπώνουν απορίες ή ζητάνε λύσεις στα προβλήματά τους. Τις διαβιβάζουμε στον Γέροντα κι αυτός αναλόγως τους ενημερώνει με e-mail.
    Συνεπώς μην διστάζετε ακόμη και σχόλια να μας κάνετε ή ακόμη και μας αναφέρετε και τις δικές εμπειρίες με τη χρήση βοτάνων..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
    Και παρακολουθείτε τις συνέχεις μας. Για τα όσα έχουν γραφτεί έως σήμερα τα βρίσκετε όλα συγκεντρωμένα στο …με ένα κλικ!
    Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια μεγάλη λίστα από βότανα και θεραπευτικές του ιδιότητες. ώστε να είστε περισσότερο κατατοπισμένοι.
    Θέλω δε να επισημάνω πως κάθε βότανο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις… από μόνο του, αυτό το ένα βοτάνι. Σε κάποιες από τις παθήσεις αυτές είναι περισσότερο εύστοχο σε μία πάθηση και λιγότερο σε άλλες. Π.Χ. Το σκόρδο κατεβάζει την πίεση, αλλά συνάμα κάνει καλό και στις φλεγμονές. Εσείς θα διαπιστώσετε σε ποιο τα δύο σας ενδιαφέρει και να μετρήσετε τα αποτελέσματα του. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά πάντα διαφορετικά. Και πάντως για εκείνο που πρέπει να είστε βέβαιοι είναι ότι τα βότανα …δεν κάνουν παρενέργειες, όπως τα βιομηχανικά σκευάσματα!


    Βότανα για κάθε πάθηση.

    Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα έχουν αντληθεί από βιβλία και συγγράμματα βοτανολογίας, η δε αναφορά στις ιδιότητές τους είναι καθαρά ενδεικτική και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή.
    ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
    Οι δίαιτες και η σωματική άσκηση δεν είναι τα μόνα μέσα
    που έχουμε στη διάθεσή μας για να χάσουμε τα περιττά κιλά. Μπορούμε να το πετύχουμε και με πιο φυσικούς, εναλλακτικούς τρόπους, και μάλιστα εξοικονομώντας ενέργεια. Τα κάτωθι βότανα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια κιλών.
    Θα πρέπει να τονίσουμε, πάντως, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά. Απλά αποτελούν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης δίαιτας που, ούτως ή άλλως, πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αδυνατίσουμε.
    Τα βότανα που βοηθούν στο αδυνάτισμα είναι τα εξής:
    Φασκόμηλο: Βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Τρόπος παρασκευής: Βράζετε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνετε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό. Εκτός του ότι βοηθά στο αδυνάτισμα, είναι αρωματικό, ελαφρώς διουρητικό και έχει ευχάριστη γεύση. Μπορείτε να το πίνετε για πολύ καιρό, χωρίς να αντιμετωπίσετε παρενέργειες.
    Χαμομήλι: Είναι ένα ελαφρύ ρόφημα, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Τρόπος παρασκευής: Διαλύστε 1 κ.γ. χαμομήλι σε σκόνη σε βραστό νερό. Πίνετε 1-2 ποτήρια την ημέρα, πριν από το φαγητό.
    Λεμόνι: Βοηθά στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Τρόπος παρασκευής: Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στύψτε 10 σταγόνες από ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι. Πίνετε αυτό το βιταμινούχο ρόφημα κάθε πρωί.
    Μέντα: Είναι διουρητική. Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 1 κ.γ. μέντα σε βραστό νερό. Πίνετε από το αφέψημα κάθε πρωί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα μέντας στο τσάι, σε άλλα ροφήματα, στους χυμούς, αλλά και στις κομπόστες.
    Σέλινο: Είναι ένα πολύ καλό διουρητικό, το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα. Τρόπος παρασκευής: Σε ένα λίτρο νερό βράστε 5 ρίζες και φύλλα σέλινου. Πίνετε 3-4 ποτήρια την ημέρα.
    Σένα: Την βρίσκετε στα φαρμακεία. Τρόπος παρασκευής: Μουσκέψτε λίγα φύλλα σ’ ένα ποτήρι βραστό νερό, για 5 ώρες περίπου. Το σουρώνετε και το πίνετε το βράδυ, κατά προτίμηση πριν κοιμηθείτε.
    Φυτολάκα: H φυτολάκα είναι ένα δέντρο τα φύλλα του οποίου έχουν κυρίως λιποδιαλυτική και εν μέρει διουρητική δράση. H φυτολάκα βοηθά ανθρώπους με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους. Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι φυτολάκα σε 1 φλιτζάνι νερό. Επίσης, τη φυτολάκα θα τη βρείτε και σε πόσιμη μορφή, σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά. Διαλύετε 10 σταγόνες φυτολάκα σε ένα φλιτζανάκι νερό και πίνετε μέχρι 3 φλιτζανάκια την ημέρα.
    Aψιθιά: Αν σας αρέσουν τα γλυκά. H αψιθιά φημίζεται για την πλούσια περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων) - γι’ αυτό και ενδείκνυται για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά. Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια αψιθιά σε 1 φλιτζάνι νερό.
    Iβίσκος: Για τη δυσκοιλιότητα. Εκτός από διακοσμητικό φυτό, ο ιβίσκος έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων. Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.
    Λουΐζα: Για την κατακράτηση υγρών. H λουίζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. H λουΐζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση - γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Eπιπλέον, η λουίζα έχει ήπια κατευναστική δράση. Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα, βάζοντας μέχρι 3 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό. Ωστόσο, αποφύγετέ την αν έχετε υπόταση, επειδή είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.
    Σπιρουλίνα: Για τη βουλιμία. H σπιρουλίνα είναι ένα βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Bόρεια Eλλάδα). H σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό, όταν δεν έχουν καλή διάθεση. Θα τη βρείτε σε μορφή σκόνης. Τρόπος παρασκευής: Διαλύετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. γκρέιπφρουτ). Aποφύγετε το ρόφημα, επειδή η σπιρουλίνα δεν έχει ευχάριστη γεύση, ενώ σημειώστε ότι η σπιρουλίνα διατίθεται επίσης και σε κάψουλες.
    Σημύδα για την κυτταρίτιδα: Tα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος. H σημύδα επίσης μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε 1 φλιτζάνι νερό.
    Tαραξάκο για να περιορίσετε την όρεξη: Tο ταραξάκο είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Eλλάδας, με πολύπλευρη δράση, γι’ αυτό και του έχει αποδοθεί πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ταραξάκο «το ιαματικόν», «το θεραπευτικόν», «το καταπληκτικόν», «το μαγικόν». Tο ταραξάκο βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών - γι’ αυτό και θα μπορούσε να βοηθήσει έναν υπέρβαρο με αυξημένη χοληστερίνη. Eπιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση. Τρόπος παρασκευής: Eτοιμάζετε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό.
    ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
    Η χοληστερόλη είναι μια λιποειδής ουσία που μεταφέρεται με την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και επικάθεται στο εσωτερικό των αρτηριών μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιόπαθεια και το έμφραγμα. Η εναπόθεση της χοληστερόλης στα τοιχώματα της αρτηρίας είναι γνωστή ως αθηρωμάτωση ή αρτηριοσκλήρυνση, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αθηρωμάτωσης.
    Τα βότανα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης είναι τα εξής:
    Βερονίκη (veronica officinalis): Παρουσιάζει ευεργετική επίδραση στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Καταναλώστε το ως βάμμα ή με τη μορφή τσαγιού, δυο φορές την ημέρα.
    Γαϊδουράγκαθο (cardus marianus): Θεωρείται εξαιρετικό βότανο για το συκώτι και το πάγκρεας, δηλαδή εκτός από το ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, επιδρά θετικά και σε παθήσεις όπως ηπατίτιδα, διαβήτης, δυσπεψία, κ. α. Διατίθεται σε μορφή βάμματος.
    Άγρια αγκινάρα (cynara scolymus): Φυτό με παρόμοιες ιδιότητες και δράση με το γαϊδουράγκαθο (ή αγκάθι της Παναγιάς). Διατίθεται σε μορφή βάμματος από το φαρμακείο μας, όπως και όλα τα προηγούμενα.
    ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ
    Η υπέρταση ανήκει στις σύγχρονες παθήσεις της εποχής και κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής (αποφυγή αλατιού, διακοπή καπνίσματος, άσκηση, δίαιτα), καθώς και με φαρμακευτική αγωγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από το γιατρό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βότανα που έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την πίεση του αίματος και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της υπέρτασης:
    Κράταιγος: Oι κόκκινοι καρποί του κράταιγου θεωρούνται από τα καλύτερα τονωτικά του κυκλοφορικού και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, της αρτηριοσκλήρωσης και της στηθάγχης. O κράταιγος είναι καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από υπέρταση, κυρίως εξαιτίας προβλημάτων στα αγγεία τους. Έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί με ήπιο τρόπο την πίεση του αίματος. Πίνετε το αφέψημα του κράταιγου 1-2 φορές την ημέρα (το πρωί και το απόγευμα), μεταξύ των γευμάτων. Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 2 κουταλάκια καρπούς κράταιγου σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού με βρασμένο νερό, τους αφήνετε για 20’ και σουρώνετε.
    Φύλλα ελιάς: Τα φύλλα της ελιάς έχουν αποδεδειγμένα θεραπευτικές ιδιότητες. Συμβάλλουν στη ρύθμιση της πίεσης, στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, καθώς και στη μείωση των υψηλών επιπέδων του σακχάρου. Τα φύλλα της ελιάς περιέχουν πολλές δραστικές ουσίες που δρουν αντιυπερτασικά (τους ολεοευρωποσίδες, την ολεοζίνη και το γλυκολικό οξύ) και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της υψηλής πίεσης, όπως είναι οι πονοκέφαλοι και οι ίλιγγοι. Το ρόφημα αυτό ενδείκνυται για όσους ταλαιπωρούνται από υπέρταση, καθώς και από πεπτικά προβλήματα (π.χ. δυσπεψία, φουσκώματα, πέτρες στη χολή). Μπορείτε να πίνετε 1-2 ροφήματα την ημέρα μετά τα γεύματα. Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε σε 300 ml νερό 20 γρ. ξηρά φύλλα ελιάς και τα αφήνετε να βράσουν μαζί για 15’ . Πίνετε το ρόφημα ζεστό (μισό το πρωί και μισό το βράδυ).
    Τίλιο: Το τίλιο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες (ηρεμιστικό, διουρητικό, ήπιο στυπτικό) και θεωρείται ότι προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση και την υπέρταση. Το βότανο αυτό ενδείκνυται για όσους έχουν υψηλή πίεση και παράλληλα είναι νευρικοί, με αποτέλεσμα η πίεσή τους να ανεβαίνει όταν εκνευρίζονται. Το τίλιο έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και να επουλώνει τα τοιχώματά τους. Μπορείτε να πίνετε 1-2 φορές την ημέρα ρόφημα τίλιου μεταξύ των γευμάτων ή όταν νιώθετε ότι είστε σε ένταση.
    Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 1 κουταλιά τίλιο σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό για 10’ και μετά σουρώνετε. Το τίλιο μπορεί να συνδυαστεί με τον κράταιγο.
    Βίσκο το λευκό: Το βότανο αυτό, που είναι γνωστό ως γκι, έχει την ιδιότητα να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, να μειώνει την πίεση του αίματος και να βοηθά στην καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης. Επίσης, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της υπέρτασης, όπως οι ζαλάδες και οι πονοκέφαλοι. Ενδείκνυται για όσους έχουν υπέρταση, καθώς και προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος (π.χ. πρηξίματα στα άκρα). Μπορείτε να πίνετε 1-2 ροφήματα την ημέρα. Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 1 κουταλιά φύλλα από το γκι σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό και το αφήνετε για 10- 20’. Το βότανο αυτό μπορεί να συνδυαστεί με τον κράταιγο, καθώς και με το τίλιο.
    Μελισσόχορτο: Το μελισσόχορτο είναι ένα βότανο που ενδείκνυται για τους υπερτασικούς που τείνουν να ανεβάζουν... πίεση κυρίως όταν στρεσάρονται. Το μελισσόχορτο δρα τονωτικά στην καρδιά και στο κυκλοφορικό, προκαλώντας διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος. Η γεύση του είναι ωραία (μοιάζει με του λεμονιού), γι’ αυτό μην παρασυρθείτε πίνοντας πολλά φλιτζάνια. Αρκεστείτε σε 1-2 ροφήματα την ημέρα ή κάθε δεύτερη μέρα. Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 1-2 κουταλιές ξηρό μελισσόχορτο (ή 4 φρέσκα φύλλα) σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό και το αφήνετε για 10- 15’ . Σουρώνετε και πίνετε. Το μελισσόχορτο μπορεί να συνδυαστεί με το τίλιο.
    Κρόκος: O κρόκος (ή σαφράν) είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που ωφελούν την καρδιά: τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, προκαλεί διούρηση, μειώνει την υψηλή πίεση, καθώς και τη χοληστερίνη. Επίσης, έχει αντιθρομβωτική δράση. Είναι κατάλληλη επιλογή για τους υπερτασικούς που ταλαιπωρούνται από προβλήματα στο συκώτι και στο μεταβολισμό του λίπους (π.χ. έχουν υψηλή χοληστερίνη). Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 3-4 στήμονες κρόκου σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό και τους αφήνετε για 6- 8’ . Σουρώνετε και πίνετε το ρόφημα.
    Δεσποινόχορτο: Το βότανο αυτό είναι γνωστό και ως «Λεόνουρος ο καρδιακός», γεγονός που αποκαλύπτει την ευεργετική του δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Το δεσποινόχορτο είναι ηρεμιστικό και καρδιοτονωτικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, κυρίως όταν αυτή επιτείνεται από το στρες. Μπορείτε να πίνετε 1-2 ροφήματα την ημέρα. Τρόπος παρασκευής: Ρίχνετε 1-2 κουταλάκια ξηρού βοτάνου σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, τα αφήνετε για 10- 15’ και σουρώνετε.
    Σκόρδο: Το σκόρδο έχει αντιυπερτασική δράση, επειδή επιτρέπει τη διαστολή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (3-4 μήνες), εκτός του ότι μειώνει την πίεση του αίματος, ελαττώνει και την υψηλή χοληστερίνη. Εάν ταλαιπωρείστε από υπέρταση, λοιπόν, καλό είναι να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή 1-2 σκελίδες σκόρδο. Για να αποκομίσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της αλισίνης, που περιέχει το σκόρδο, είναι προτιμότερο να ψιλοκόψετε τις σκελίδες και να τις αφήσετε για 10’ στο πιάτο πριν τις φάτε ή τις ρίξετε στο φαγητό (έτσι το σκόρδο γίνεται πιο δραστικό). Για να είναι, ωστόσο, αποτελεσματική η δράση του σκόρδου, πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, που περιλαμβάνει οπωσδήποτε περιορισμό του αλατιού.
    Ρίξτε την πίεσή σας
    Αν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, μάθετε ποια βότανα μπορούν να σας ωφελήσουν και να βελτιώσουν το κυκλοφορικό σας.
    -Γκίνγκο (gingko biloba)
    Όπως προείπαμε, τα φύλλα του γκίνγκο και το απόσταγμά τους χρησιμοποιούνται για να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος τόσο εγκέφαλο όσο και σε όλο το σώμα, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.
    Χρήση: πάρτε δισκία ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απόσταγμα με νερό 2 φορές τη μέρα για 2-3 μήνες.
    Αντενδείξεις: μην υπερβαίνετε τη δόση που σας έχει δοθεί γιατί μπορεί να προκαλέσει τοξική αντίδραση.

    -Τζίντζερ (Zingiber officinale)

    Σεβαστό στην Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα καλύτερα φάρμακα. Είναι αντιεμετικό, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την εφίδρωση ρίχνοντας τον πυρετό, καταπραϋνει το βήχα, αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες οφείλονται στο πτητικό έλαιο και στις ελαιορητίνες που περιέχει.
    Χρήση: τρίψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού νωπό τζίντζερ στο φαγητό σας κάθε μέρα.
    Αντενδείξεις: αν υποφέρετε από πεπτικά έλκη μη χρησιμοποιείτε το τζίντζερ σε φαρμακευτικές δόσεις. Συμβουλευτείτε έναν βοτανοθεραπευτή. Επίσης μη χρησιμοποιείτε το αιθέριο έλαιο εσωτερικά χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

    Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν πάρετε οποιοδήποτε βότανο. Όσο ευεργετικά μπορεί να είναι τόσο τοξικά μπορούν να γίνουν για τον οργανισμό σε περίπτωση που υπερβείτε τη δόση ή δε σας «ταιριάζει».
    Η άνω συμβουλή , μπαίνει τυπικά από πολλούς στο διαδίκτυο προκειμένου να κανακέψουν τους γιατρούς… Αλλά πότε είδατε γιατρό να σας συνιστά βότανο; Αυτό είναι τό ένα. Το άλλο είναι ότι οι περισσότεροι ελάχιστα γνωρίζουν από βοτανολογία… Τι να ρωτήσουμε, έναν άνθρωπο που αγνοεί και θα μασάει τα λόγια του;
    ΚΑΝΕΛΑ, ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


    Κανέλα,ένα πανάρχαιο γιατρικό-το κιννάμωμον των αρχαίων Ελλήνων
    η κοινή αντίληψη περί των βοτάνων στις μέρες μας δεν είναι και τόσο συμπαθητική......
    πάρα πολλά άτομα ακούγοντας τις λέξεις: "βότανο"....
    "βοτανολογία"....
    "βοτανοθεραπεία"....
    τις συνδυάζουν με τις λέξεις "παραξενιές"....
    "ερασιτεχνικά κόλπα"....
    "επιπολαιότητα".....
    "κομπογιαννιτισμός".....
    "προλήψεις".
    πόσο λάθος έχουν............
    η σχεδόν "μυστηριώδης" θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και η μεγάλη τους ικανότητα να καταπραΰνουν τους πόνους είναι γνωστή πολύ πριν την ανακάλυψη της γραφής και.....
    είναι επίσης γνωστή σε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν δοκιμάσει και έχουν γευτεί αυτές τις ικανότητες......
    ο μεγάλος Έλληνας γιατρός ο Ιπποκράτης πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια έλεγε:
    "Αν οι άνθρωποι ζούσαν σωστά και τρέφονταν σωστά,ιατρική δεν θα υπήρχε και δεν θα υπήρχε για τον εξής απλό λόγο:δεν θα υπήρχαν αρρώστιες".
    ένα από τα σπουδαιότερα βότανα και μπαχαρικά στον κόσμο είναι η κανέλα -cinnamum verum-.

    η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο βοτανολογικό φάρμακο και....
    όπως έλεγαν πιο πολύτιμο και από το χρυσάφι.....
    οι άνθρωποι εκτιμούσαν τόσο πολύ την κανέλα μέχρι που την χρησιμοποιούσαν και σαν συνάλλαγμα.....
    γραπτές μαρτυρίες από τον πρώτο αιώνα μ.χ μας αναφέρουν ότι τα τριακόσια πενήντα γραμμάρια κανέλας κόστιζαν όσο πέντε κιλά ασήμι!!!!!!
    Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι κατά τον δέκατο έβδομο αιώνα, ο πόλεμος ανάμεσα στους Γάλλους ,στους Ολλανδούς και στους Πορτογάλους έγιναν για την διεκδίκηση της Κεϋλάνης,η οποία και παρήγαγε αποκλειστικά την κανέλα.....
    η χρήση της κανέλας έχει μακραίωνη ιστορία και στην Ινδία.....
    για φαρμακευτικούς δε και θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αίγυπτο και.... στην Ευρώπη περίπου το 500π.χ......
    η κανέλα,όπως την ξέρουμε όλοι, εξάγεται από τη φλούδα των κλαδιών του δέντρου.......
    η συγκομιδή γίνεται κάθε δύο χρόνια......
    όλα τα κλαδιά κόβονται σε διάμετρο έως και 5 εκατοστών και κατόπιν ξεφλουδίζονται......
    αφού αφαιρεθεί το εσωτερικό μέρος κάθε φλούδας χρησιμοποιείται ο εξωτερικός φλοιός, ο οποίος επεξεργάζεται μέχρι να αποκτήσει καστανοκόκκινο χρώμα.....
    ποιος θα περίμενε ότι αυτό το αειθαλές δέντρο θα αποτελούσε τον καλύτερο σύμμαχο της υγείας,της ευεξίας και της εμφάνισής μας;
    και όμως έτσι είναι......
    την δεκαετία του 1980 στην Ιαπωνία έγινε μία ακόμα έρευνα στο συστατικό κινναμαλδεϋδη,η οποία έδειξε ότι η κανέλα έχει και ηρεμιστικές και αναλγητικές ιδιότητες.......
    το απόσταγμα του φλοιού έχει αντιβακτηριακές και.....
    αντιμυκητιακές ιδιότητες.....
    η κανέλα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος....
    ιδιαίτερα προς τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών......
    αυτό το παραδοσιακό γιατρικό είναι ότι καλύτερο για προβλήματα του πεπτικού συστήματος όπως.....
    η ναυτία.....
    ο εμετός και....
    η διάρροια......
    είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος.......
    παραδοσιακά η κανέλα λαμβανόταν και λαμβάνεται για τα κρυολογήματα....
    την γρίπη....
    τα προβλήματα της πέψης....
    την θεραπεία του βήχα....
    της βραχνάδας και....
    του πονόλαιμου.....
    ενώ κατά την διάρκεια της ανάρρωσης είναι ένα από τα πιο υποστηρικτικά και δυναμωτικά βότανα......
    χρησιμοποιείται ειδικά για να θεραπεύσει την ατονία κατά την ανάρρωση...
    Τα ενεργά συστατικά της κανέλας είναι:
    • Πτητικό έλαιο έως 4% -κινναμαλδεϋδη 65-75%,ευγενόλη 4-10%
    • Τανίνες -συμπυκνωμένες
    • Κουμαρίνες
    • Γλίσχασμα
    Οι βασικές της δράσεις είναι:
    • Θερμαντικό τονωτικό
    • Άφυσο
    • Αντισπασμωδικό
    • Αντισηπτικό
    • Αντιιικό
    Μία καινούργια,σχετικά,δράση της κανέλας ανακαλύφτηκε πριν μερικά χρόνια από Αμερικανούς επιστήμονες τυχαία και η οποία επιβεβαιώθηκε από κλινικές έρευνες......
    Ανακάλυψαν ότι ακόμα και μισό κουταλάκι του τσαγιού κανέλας κατάφερε να μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα των διαβητικών.....
    Αυτό συμβαίνει,όπως είπαν και όπως έδειξαν οι μελέτες,επειδή η κανέλα φαίνεται να διεγείρει την ευαισθησία των κυτταρικών υποδοχέων της ινσουλίνης και ταυτόχρονα να εμποδίζει την δράση ενός ενζύμου που εντείνει την ινσουλινοαντίσταση......
    Κατά την διάρκεια αυτών των ερευνών διαπιστώθηκε και σημαντική μείωση των τριγλυκεριδίων,της LDL χοληστερόλης και της συνολικής χοληστερόλης χωρίς να επέρχεται σημαντική μείωση της HDL χοληστερόλης http://botanologia.blogspot.gr/
    ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
    O σύγχρονος τρόπος ζωής, με την εσφαλμένη και άστατη διατροφή, το άγχος και την παντελή έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, έχει κάνει τη δυσκοιλιότητα ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Aν σας ταλαιπωρεί κι εσάς η δυσκοιλιότητα, διαβάστε μερικές από τις λύσεις που προτείνουν οι εναλλακτικές θεραπείες για να ανακουφιστείτε.
    Άνθη χαμομηλιού. Για ένα φλιτζάνι νερό, βάζετε 10 με 15 άνθη. Bράζετε το νερό και αφού το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα άνθη και τα αφήνετε εκεί για 7 με 10 λεπτά. Σουρώνετε και το πίνετε χλιαρό.
    Bαλεριάνα. Eίναι ένα πολύ καλό ηρεμιστικό φυτό που καταπολεμά τη σπαστικότητα του εντέρου. Σε ένα λίτρο νερό βάζετε 30 γρ. φύλλα, τα βράζετε, τα σουρώνετε και πίνετε ένα φλιτζάνι την ημέρα.
    Λιναρόσπορος. Mουσκεύετε 2 κουταλιές της σούπας σε 1,5 λίτρο νερό και το αφήνετε για όλη τη νύχτα. Tο πρωί, το σουρώνετε και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσοχή: Ο λιναρόσπορος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα από άτομα που υποφέρουν από διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.
    Άλλα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν είναι η αλόη, το αγριμόνιο, ο βασιλικός, ο βασιλικός πολτός, το κύμινο, , η μηλιά, η πικραγγουριά, οι σπόροι άρεκας (bing lang), ο ασφόδελος (zhi mu), το μοσχοκάρυδο, η ψίχα του βερίκοκου (xing ren), η βερόνικα, η κάσσια (fan xie ye), το κόκαλο σουπιάς (hai piao xiao), ο κράταιγος (shan zha), η μανόλια (huo po), το αρωματικό ξύλο (mu xiang), ο πάπυρος (xiang fu), το κυνόροδο, η σπιρουλίνα, το πράσινο νεράντζι (zhi shi), το ραπάνι (lai fu zi), η ρεμάνια (shu di huang), το ρήο (da huang), , το κουκούτσι ροδάκινου (tao ren), το μπολντό, η νταμιάνα, τα φύλλα συνναμικής, το ταραξάκο, η φραγκουλιά, τα φύλλα Αιγύπτου, το rou cong rong, το suo yang, το zi hua di ding, το gua lou pi και το gua lour en.
    ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ
    Βήχας μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, μια από τις οποίες είναι και οι ιώσεις. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να καταπολεμηθεί και να ανακουφισθεί το ταλαιπωρημένο αναπνευστικό.
    Σιρόπι βοτάνων:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -1 κ.γ. φτελιά (slippery elm)
    -2 κ.γ. δενδρομολόχα (Althaea officinalis)
    -45 σταγ. βάμμα εχινακέας (echinacea)
    -5 στ. βάμμα γλυκόρριζας (Glycyrrhiza glabra)
    -1 κ.γ. μέλι
    Η συνταγή: Βάλτε τα ξηρά βότανα μέσα σε μiα κανάτα τσαγιού και προσθέστε 250 ml σχεδόν βραστό νερό. Εμποτίστε για 20 λεπτά και μετά σουρώστε. Προσθέστε τα βάμματα και το μέλι.
    Σημείωση: Αποφύγετε τη γλυκόρριζα, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.
    Χυμός από ρόδι:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -1 ρόδι
    Η συνταγή: Τοποθετήστε το ρόδι οριζόντια και κρατώντας το σφιχτά με την παλάμη σας κυλήστε το, θρυμματίζοντας τους σπόρους του. Αφαιρέστε την κορυφή του και συμπιέστε το. Πίνετε 1-2 ποτήρια με τα πρώτα συμπτώματα.
    ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ
    Τον νιώθετε να σας γαργαλάει και να είναι «γδαρμένος»; Ο ερεθισμένος λαιμός είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που μπορείτε να νικήσετε μόνες σας, στο σπίτι.
    Διάλυμα για γαργάρες:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -1 κ.γ. βάμμα φασκόμηλου (Salvia officinalis)
    -1 κ.γ. βάμμα δεντρολίβανου (Rosmarinus)
    -1 κ.γ. βάμμα θυμάρι
    -1 κ.γ. βάμμα μύρου (Commiphora molmol)
    -1 κ.γ. βάμμα εχινάκειας
    Η συνταγή: Αναμείξτε τα βάμματα σε μισό ποτήρι του κρασιού ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες για μερικά λεπτά και κατόπιν καταπιείτε το.
    Σημείωση: Αν είστε έγκυες, μην το καταπιείτε.
    Ρόφημα από φασκόμηλο:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -μία κ.σ. φασκόμηλο (περίπου 2- 3 γρ. )
    -5 ml ξίδι
    -1 κ.γ. μέλι
    Η συνταγή: Βάλτε το φασκόμηλο σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε το στο φλιτζάνι. Γεμίστε το με βρασμένο νερό. Καλύψτε το φλιτζάνι με ένα καπάκι για 10' κι έπειτα αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε το ξίδι και το μέλι. Κάντε γαργάρες για μερικά λεπτά και καταπιείτε το.
    Σημείωση: Αν είστε έγκυες, μην το καταπιείτε.
    ΕΜΕΤΟΣ
    Το στομάχι σας είναι ανακατεμένο και καταλήγετε να αποβάλλετε οτιδήποτε έχετε καταναλώσει. Και σ' αυτή την περίπτωση για όλα φταίει... ο ιός. Τι μπορείτε να κάνετε;
    Ρόφημα χαμομηλιού:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -μία κ.σ. χαμομήλι (Chamomilla) ή μέντα (Mentha piperita)
    -2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
    Η συνταγή: Φτιάξτε το ρόφημα του χαμομηλιού ή της μέντας και προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Πίνετε 1-2 φορές την ημέρα.
    Γάλα με μοσχοκάρυδο:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -μία πρέζα μοσχοκάρυδο
    -μία πρέζα κάρδαμο
    -½ φλιτζάνι γάλα
    Η συνταγή: Ανακατέψτε το μοσχοκάρυδο με το κάρδαμο και προσθέστε τα στο ζεστό γάλα.

    ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ….
    Όταν πονάει όλο το κορμί με αιτία το κρυολόγημα, μια φυσική λύση μπορεί να είναι η εξής:
    Αλοιφή για μασάζ:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -100 γρ. αμυγδαλέλαιο
    -25 σταγ. έλαιο πεύκο (Pinus sylvestris)
    -25 στ. έλαιο ευκάλυπτο (Eucalyptus globules)
    -25 στ. έλαιο κέδρο (Juniper)
    -15 στ. έλαιο δεντρολίβανο
    Η συνταγή: Προσθέστε στο αμυγδαλέλαιο τα αιθέρια έλαια και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε μασάζ πρωί και βράδυ.
    Αφέψημα για ανακούφιση:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -5 γρ. θυμάρι (Thymus vulgaris)
    -5 γρ. μελισσόχορτο (Melissa officinalis)
    -5 γρ. κουφοξυλιά (Sambucus nigra)
    Η συνταγή: Βάλτε τα βότανα σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε τα στο φλιτζάνι. Γεμίστε το με 750 ml βραστό νερό. Καλύψτε το για 10'. Αφήστε το να κρυώσει και πίνετε 5 φλιτζάνια.
    ΠΥΡΕΤΟΣ
    Όταν η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει επικίνδυνα και νιώθετε κρυάδες, αποτελεσματικό μπορεί να είναι το εξής:
    Σιρόπι για ήπιο πυρετό:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -ένα μεγάλο κρεμμύδι (allium cepa)
    -μέλι (όσο το μέγεθος του κρεμμυδιού)
    Η συνταγή: Βάλτε το κρεμμύδι στο φούρνο και ψήστε το για 40 λεπτά στους 200°C . Πολτοποιήστε το και αναμείξτε το με το μέλι. Λαμβάνετε 1-2 κ.γ. ανά ώρα, μέχρι 8 φορές την ημέρα.
    Ρόφημα για υψηλό πυρετό:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -1 κ.γ. χιλιόφυλλο (Achillea millefolium)
    -1 κ.γ. ευπατόριο (Eupatorium perfoliatum)
    -μία πρέζα τσίλι (Capsicum frutescens)
    Η συνταγή: Φτιάξτε το έγχυμα των βοτάνων σε ένα φλιτζάνι νερό. Πίνετέ το ζεστό, μέχρι και 4 φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 2-3 μοσχοκάρφια.
    Σημείωση: Αποφύγετέ το αν είστε έγκυες.
    ΡΙΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    Η μύτη σας τρέχει ή είναι βουλωμένη, δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ενώ η όσφρηση και η γεύση σας έχουν αλλοιωθεί. Υπάρχουν φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν.
    Εισπνοές για την καταρροή:
    Τι θα χρειαστείτε:
    -15 γρ. ευκαλύπτου ή 5-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
    Η συνταγή: Εγχύστε το βότανο ή προσθέστε τις σταγόνες από το έλαιό του σε 750 ml νερό. Εισπνεύστε για 10'.
    Έγχυμα για τη συμφόρηση:
    Τι θα χρειαστείτε: -½ κ.γ. θυμάρι
    -½ κ.γ. ευπατόριο (Eupatorium cannabinum)
    Η συνταγή: Φτιάξτε το έγχυμα των βοτάνων σε ένα φλιτζάνι νερό. Πίνετε μέχρι 3-4 φλιτζάνια την ημέρα.
    Πηγή: holism.gr

    Θαυματουργά βότανα για το ανοσοποιητικό, τη μνήμη, το σεξ
    www.ygeia-evexia.gr/articles2.asp?aid=100

    Θαυματουργά βότανα για το ανοσοποιητικό, τη μνήμη, το σεξ
    Της Ιωάννας Ράπτη
    Μάρτιος 2009
    Η μνήμη σας εξασθενεί; Μήπως αντιμετωπίζετε κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα; Θέλετε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας; Έχετε υπέρταση; Επιλέξτε τη βοτανοθεραπεία και επωφεληθείτε χωρίς τη χρήση των συμβατικών φαρμάκων. Ποιο βότανο είναι το κατάλληλο για σας; Πως θα το χρησιμοποιήσετε και σε τι δοσολογία;
    Εδώ και πολλά χρόνια η βοτανοθεραπεία χρησιμοποιεί τα φυσικά βότανα για αναλγητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για μια μέθοδο, στην οποία ανάλογα με την ασθένεια χορηγείται ένα βότανο, το οποίο δρα ολιστικά θεραπεύοντας, όχι μόνο το σύμπτωμα, αλλά και την αιτία. Χαρακτηριστικό της σημαντικής θεραπευτικής δράσης των βοτάνων είναι ότι αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία των συμβατικών φαρμάκων ακόμη και στις μέρες μας.

    Για να μη ξεχνάτε….

    Αν ταλαιπωρήστε από αδύναμη μνήμη, είτε λόγω ηλικίας, αφού με το πέρασμα των χρόνων η βρχυχρόνια μνήμη εξασθενεί σημαντικά, είτε λόγω άλλων παραγόντων, εμπιστευτείτε τη λύση που σας δίνει η φύση.
    -Γκίνγκο (gingko biloba)
    Θεωρείται το αρχαιότερο δέντρο του πλανήτη, αν και μόλις πρόσφατα διερευνήθηκαν οι θεραπευτικές του δράσεις στη Δύση. Τα φύλλα και το απόσταγμά τους χρησιμοποιούνται για να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, και όχι μόνο, υποβοηθώντας τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τα ενεργειακά αποθέματα. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η πρόσληψή του μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εγκεφαλικού.
    Χρήση: πάρτε δισκία γκίνγκο. Χρειάζεται να τα παίρνετε τακτικά για τουλάχιστον 3 μήνες για εμφανής βελτίωση.
    Αντενδείξεις: μην υπερβαίνετε τη δόση που σας έχει δοθεί γιατί μπορεί να προκαλέσει τοξική αντίδραση.

    -Δεντρολίβανο (rosmarinus officinalis)

    Είναι το πασίγνωστο βότανο που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς, χαλαρωτικούς και μαγειρικούς σκοπούς, λόγω του έντονου αρώματος. Χρησιμοποιείται κυρίως ως τονωτικό, διεγερτικό, στυπτικό, νευροτονωτικό και αντιφλεγμονώδες. Από την αρχαιότητα ακόμη χρησιμοποιούνταν για ενισχυθεί η συγκέντρωση και η μνήμη.
    Χρήση: για να ενισχύσετε τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας επιλέξτε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Αγοράστε το σκεύος για καύση αιθέριου ελαίου, ρίξτε 5-10 σταγόνες δεντρολίβανου σε λίγο νερό και αφήστε το να κάψει για 30 λεπτά περίπου.
    Αντενδείξεις: μη χρησιμοποιείτε τα αιθέριο έλαιο εσωτερικά χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

    Ανεβασμένη λίμπιντο

    Αντιμετωπίζετε σεξουαλικά προβλήματα όπως πρόωρη εκσπερμάτωση, ανικανότητα κ.λ.π., αλλά θέλετε να ξαναγίνετε ενεργοί; Τονώστε τη σεξουαλική σας διάθεση αλλά και το σφρίγος των γεννητικών οργάνων με τζίνσενγκ, σερενόα ή βιθανία.

    -Τζίνσενγκ (ginseng)

    Είναι το διασημότερο κινέζικο βότανο. Στην Ευρώπη ήρθε τον 9ο αιώνα, αλλά οι τονωτικές του ιδιότητες έγιναν γνωστές μόλις τον 18ο αιώνα. Θεωρείται εξαιρετικά τονωτικό ενισχύοντας το ανοσοποιητικό, διεγερτικό σε περιόδους άγχους αλλά και ισχυρό αφροδισιακό.
    Χρήση: κυκλοφορεί σε κάψουλες και δισκία. Πάρτε 0,5-1g έως και 3 φορές την ημέρα για 6 βδομάδες την κάθε φορά, είτε μασώντας τη ρίζα, είτε σε μορφή φαγητού, είτε σε μορφή δισκίων.
    Αντενδείξεις: μην υπερβαίνετε τη δοσολογία γιατί μπορεί να προκληθεί αϋπνία και υψηλή πίεση αίματος, αποφύγετε την καφεΐνη και μην το χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 6 εβδομάδων.

    -Σερενόα (serenoa repens)

    Πρόκειται για ένα μικρό φοίνικα με κιτρινοπράσινα φύλλα και σκουροκόκκινους ή μαύρους καρπούς(μούρα). Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας, αφού αυξάνει το σφρίγος ωφελώντας τα γεννητικά όργανα και αυξάνοντας τη σεξουαλική ικανότητα, αλλά και για προβλήματα του ουροποιητικού και του προστάτη. Οι θεραπευτικές ιδιότητες στη σεξουαλική ανικανότητα αποδίδονται στην παρουσία συστατικών στεροειδούς τύπου, τα οποία δρουν ως διεγερτικό της παραγωγής οιστρογόνου επιδρώντας σημαντικά στις ορμόνες.
    Χρήση: πάρτε 1 1/2 κουταλιάς του γλυκού βάμμα με νερό έως και 3 φορές την ημέρα για 6 το πολύ εβδομάδες.
    Αντενδείξεις: δεν έχουν καταγραφεί

    -Βιθανία (withania somnifera)

    Η βιθανία ονομάζεται «ινδικό τζίνσενγκ» καθώς χρησιμοποιείται στην Αγιουβέρδα όπως το τζίνσενγκ στην Κινεζική ιατρική: για να βελτιώνει την ενεργητικότητα και να βοηθά στην ανάρρωση μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Κλινικές δοκιμές το 1980 έδειξαν ότι το βότανο βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση.
    Χρήση: πάρτε 2g αποξηραμένης ρίζας, είτε μασώντας την, είτε σε μορφή σκόνης, αναμεμειγμένη με μέλι και νερό, για περίπου 6 βδομάδες.
    Αντενδείξεις: δεν έχουν καταγραφεί

    Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

    Για να έχετε έναν οργανισμό ικανό να αντιμετωπίσει κάθε ασθένεια, μικρή ή μεγάλη, ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με αστράγαλο, μανιτάρι shiitake και εχινάτσεα.

    -Αστράγαλος (astragalus membranaceus)

    Ο Αστράγαλος φύεται κυρίως στην Κίνα. Η ρίζα του είναι αυτή που χρησιμοποιείται θεραπευτικά. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, για την πρόληψη κρυολογημάτων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, καρκίνο ακόμα και AIDS. Διαθέτει επίσης αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμωνώδεις και διουρητικές ιδιότητες. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την παραγωγή των Τ-κυττάρων, μιας από τις σημαντικότερες γραμμές άμυνας του οργανισμού στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Πρόσφατη κλινική μελέτη επιβεβαίωσε την ικανότητα του βοτάνου να αυξάνει την ποσότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το βότανο ενισχύει τη δράση της εντερλευκίνης 2, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία, μειώνοντας την τοξικότητά της.
    Χρήση: πιείτε το αφέψημα από το βρασμό της ρίζας (9-15g) καθημερινά. Μην υπερβαίνετε την ποσότητα γιατί μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.
    Αντενδείξεις: απαγορεύεται αν υποφέρετε από δερματικές διαταραχές

    -Shiitake (lentinus edodes)

    To shiitake είναι ένας τύπος μανιταριού. Χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή κινεζική και ιαπωνική ιατρική και κουζίνα ως τρόφιμο-φάρμακο. Αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά την κόπωση, μειώνει τη χοληστερίνη και έχει ισχυρή αντικαρκινική και αντιική δράση.
    Χρήση: καταναλώστε τα αποξηραμένα ή και μαγειρεμένα.
    Αντενδείξεις: δεν έχουν καταγραφεί

    -Εχινάτσεα (echinacea purpurea)

    Από τα πιο σημαντικά φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο. Ιθαγενές φυτό των Η.Π.Α. που φύεται την άνοιξη και συλλέγεται τα άνθη την άνοιξη και η ρίζα το φθινόπωρο. Η έρευνα έχει δείξει ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό αυξάνοντας την αντίσταση του οργανισμού στις μολύνσεις που προέρχονται από βακτήρια και ιούς. Επίσης έχει αντιβιοτική δράση βοηθώντας στην ανακούφιση των αλλεργιών και των δερματικών μολύνσεων.
    Χρήση: πάρτε από 1-3 δισκία την ημέρα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.
    Αντενδείξεις: η μεγάλη δόση μπορεί να προκαλέσει ναυτία

    Όχι πια πονοκέφαλος!

    Οι πονοκέφαλοι μπορούν να προκληθούν από πολλούς λόγους. Πχ αυχενικό, πονόδοντο, καταπόνηση των ματιών, μέθη κ.λ.π. Για κάθε περίπτωση υπάρχει και το βότανο που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε.

    -Τανατσέτο ή Παρθενούλι (tanacetum parthenium)

    Ανήκει στην οικογένεια των ειδών του χρυσάνθεμου και του χαμομηλιού, με το οποίο μοιάζει σημαντικά. Παλιότερα θεωρούνταν «γυναικείο» βότανο, αφού το χρησιμοποιούσαν για δυναμωτικό της μήτρας. Σήμερα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ημικρανίας και του πυρετού. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά ποιες είναι οι ουσίες που θεραπεύουν τις ημικρανίες, αλλά φαίνεται ότι το συστατικό παρθενολίνη που βρίσκεται στα φύλλα εμποδίζει την απελευθέρωση της σεροτονίνης, η οποία πυροδοτεί τις ημικρανίες.
    Χρήση: πρέπει να λαμβάνεται τακτικά και με τα πρώτα σημάδια ημικρανίας. Πάρτε μια κάψουλα ή 1 δισκίο ή 10 σταγόνες βάμματος με νερό. Μπορείτε εναλλακτικά να φάτε τα φύλλα μαζί με λίγο ψωμί.
    Αντενδείξεις: η βρώση νωπών φύλλων μπορεί να προκαλέσει στοματικά έλκη. Επίσης απαγορεύετε αν παίρνετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    -Σκουτελλαρία (Scutellaria lateriflora)

    Ιθαγενές βότανο της Αμερικής, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τα προβλήματα της εμμηνόρροιας. Υπάρχουν πάνω από 100 είδη και δεν έχουν διερευνηθεί όλα για τις ιδιότητές τους. Σήμερα χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό και τονωτικό για τα νεύρα και τους πονοκεφάλους. Συντελεί στη στήριξη και στη θρέψη του νευρικού συστήματος και χαλαρώνει και ανακουφίζει το στρες και την ανησυχία.
    Χρήση: φτιάξτε έγχυμα χρησιμοποιώντας 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού του βοτάνου σε 1 φλιτζάνι νερό. Μπορείτε να πίνετε έως και 5 φλιτζάνια την ημέρα.
    Αντενδείξεις: Δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες.

    Τα αφροδισιακά της φύσης

    ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΨΑΛΤΗ
    Προσθέστε λίγο τζίνσενγκ, σαφράν ή μοσχοκάρυδο στο διαιτολόγιό σας, αυτή τη φορά όμως όχι για να κάνετε πιο πικάντικο το φαγητό σας, αλλά την ερωτική σας ζωή. Και τα τρία έχουν αποδεδειγμένα διεγερτική δράση. Η περιπλάνηση στο λαβύρινθο των φυσικών αφροδισιακών αποκαλύπτει αλήθειες και μύθους αιώνων.
    Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν κυκλοφορήσει στα φαρμακεία το γνωστό μπλε χαπάκι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας -μία ακόμη απόδειξη της πανάρχαιας προσπάθειας του ανθρώπου να διατηρήσει την ερωτική του απόδοση- οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν βότανα, τροφές και ρίζες που υπόσχονταν ότι τονώνουν τη λίμπιντο ή βελτιώνουν την ερωτική απόδοση. Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, τα αφροδισιακά έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης, μια και υπόσχονταν τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και πρωτίστως την εξασφάλισή της. Τι ισχύει, όμως, σήμερα όσον αφορά τα αφροδισιακά από τη φύση; Έχουν όντως τη δράση που υπόσχονται ή μήπως η επίδρασή τους είναι εικονική και οφείλεται στη φήμη που τα συνοδεύει; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να μην είναι εύκολο να δοθεί -ακόμη και από τους ειδικούς-, αλλά το βέβαιο είναι ότι ακόμη και σήμερα τα αφροδισιακά της φύσης δύσκολα θα χάσουν την αίγλη τους.
    ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
    Οι επιστημονικές αποδείξεις για τη δράση των περισσότερων από τα αφροδισιακά της φύσης είναι λιγοστές, γεγονός που κάνει και τους περισσότερους ειδικούς δύσπιστους ως προς τη χρήση τους. Ωστόσο, πρόσφατα oι ερευνητές του τμήματος Διατροφικής Επιστήμης του Καναδικού Πανεπιστημίου Guelph συνέλεξαν όλες τις υπάρχουσες επιστημονικές έρευνες για τα φυσικά αφροδισιακά και κατέληξαν στις ουσίες που, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, φαίνεται ότι όντως έχουν αφροδισιακή δράση. Σε αυτά ανήκουν το τζίνσενγκ, το σαφράν, το αφρικανικό βότανο yohimbine (το οποίο όμως σε μεγάλη δόση μπορεί να είναι τοξικό), το βότανο maca και το μοσχοκάρυδο.
    Τα βότανα του έρωτα
    PANAX GINSENG
    Χρησιμοποιείται για περισσότερο από 2.000 χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως τονωτικό. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι ενισχύει την αντοχή και την ερωτική διάθεση. Μάλιστα, ορισμένες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το Panax ginseng συμβάλλει και στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας. Θεωρείται ασφαλές εφόσον λαμβάνεται για 1-2 μήνες (π.χ. σε κάψουλες, αμπούλες ή σε τσάι). Ωστόσο, όσοι έχουν υπέρταση ή σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και οι γυναίκες με ορμονικά προβλήματα (π.χ. κύστεις στο στήθος), καλό είναι να μην το χρησιμοποιούν περισσότερο από 15 συνεχόμενες ημέρες.
    ΣΑΦΡΑΝ Το σαφράν (κρόκος) τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες αρχικά μελετήθηκαν σε πειραματόζωα, αλλά ακολούθησαν έρευνες και σε άνδρες, όπου φάνηκε ότι βελτιώνει τη στυτική λειτουργία. Με βάση τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, θεωρείται αποτελεσματικό αφροδισιακό. Μπορείτε να το απολαύσετε στο φαγητό ή στη σαλάτα ή ως έγχυμα (βράζετε νερό, ρίχνετε μέσα 4-10 ίνες σαφράν, το αφήνετε για 5-6΄, σουρώνετε και πίνετε). Η λήψη του είναι ασφαλής.
    MACA Είναι ένα βότανο (Lepidium meyenii) που φύεται στις Άνδεις και παραδοσιακά θεωρείται ότι αυξάνει την ερωτική επιθυμία, την απόδοση, καθώς και τη γονιμότητα. Η φήμη του οφείλεται στους βοσκούς των Άνδεων, που παρατήρησαν αύξηση στη γονιμότητα των κοπαδιών τους που βοσκούσαν σε λιβάδια με maca. Η αφροδισιακή του δράση έχει μελετηθεί από ιταλούς, βρετανούς, αυστραλούς καθώς και περουβιανούς ερευνητές. Το κοινό συμπέρασμα όλων των ερευνών είναι ότι το συγκεκριμένο βότανο αυξάνει την ερωτική επιθυμία, ενώ σε ορισμένες μελέτες φάνηκε ότι αυξάνει και την απόδοση των ανδρών. Στη χώρα μας μπορείτε να το βρείτε σε υγρή μορφή και σε κάψουλες. Καλό είναι να μη λαμβάνεται για διάστημα άνω των 2 μηνών, ενώ αν υπάρχουν προβλήματα υγείας (π.χ. υπέρταση, σάκχαρο), πρέπει πρώτα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.
    Τα μπαχαρικά του πάθους
    ΚΑΝΕΛΑ
    Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο. Σε μεγάλη ποσότητα όμως είναι τοξική και μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού. Αρκεστείτε, λοιπόν, σε λίγη κανέλα στον καφέ ή τα γλυκά (αποφύγετέ την αν κάνετε ομοιοπαθητική).
    ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ Στην ινδική αγιουρβεδική ιατρική θεωρείται αφροδισιακό. Ειδικότερα, θεωρείται ότι αυξάνει τον αισθησιασμό. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις είναι παραισθησιογόνο και τοξικό, οπότε αρκεστείτε σε μία πρέζα στο φαγητό. Άλλωστε, δεν χρειάζεται περισσότερο για να δώσει τη χαρακτηριστική του γεύση στο φαγητό. Πάντως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, το μοσχοκάρυδο φαίνεται ότι όντως έχει αφροδισιακή δράση.
    2 ταπεινά αφροδισιακά
    ΜΕΝΤΑ
    Όπως και η κανέλα, έτσι και η μέντα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει το Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν τσάι μέντας πριν από τη μάχη, για να αποφεύγουν την ερωτική διέγερση και την επακόλουθη απώλεια των δυνάμεών τους. Μπορείτε να ετοιμάσετε τσάι μέντας (ρίχνετε μια μικρή πρέζα από το βότανο σε βρασμένο νερό, σκεπάζετε για 5-7΄, σουρώνετε και πίνετε). Μην υπερβαίνετε τα 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για περισσότερο από
    2 μήνες (αποφύγετε τη μέντα αν κάνετε ομοιοπαθητική).
    ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Το ταπεινό φασκόμηλο χρησιμοποιείται για τη σωματική και την πνευματική τόνωση. Θεωρείται όμως ότι έχει και διεγερτικές ιδιότητες και παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας με σκοπό τη διατήρηση της στυτικής λειτουργίας. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως ρόφημα (ρίχνετε για 5-7΄ μια πρέζα σε βρασμένο νερό, σουρώνετε και πίνετε).
    Μερικοί το προτιμούν καυτό
    ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
    (τσίλι) φαίνεται ότι κάνουν πολύ περισσότερα από το να δίνουν μια πικάντικη γεύση στο φαγητό. Συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα. Επίσης, η έξαψη και η εφίδρωση που προκαλεί η κατανάλωσή τους μοιάζει με τις σωματικές αντιδράσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Γι’ αυτούς τους λόγους, θεωρείται ότι τονώνουν και τη σεξουαλική απόδοση, αν και τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτήν τους τη δράση δεν είναι πολλά.
    Οι τροφές της επιθυμίαςΗ «αρχή της ομοιότητας» έχει οδηγήσει στο να αναγορευτούν αφροδισιακές πολλές τροφές ή ρίζες επειδή μοιάζουν είτε με τα ανδρικά είτε με τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Οι περισσότεροι ειδικοί δεν αποδέχονται αυτή την άποψη. Ωστόσο, οι έρευνες από το πεδίο της εναλλακτικής ιατρικής υποστηρίζουν ότι οι τροφές που έχουν σχήμα παρόμοιο με αυτό των γεννητικών οργάνων έχουν ενέργεια που «συντονίζεται» με τα αντίστοιχα όργανα και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία τους.
    Στα τρόφιμα που έχουν «χριστεί» αφροδισιακά λόγω σχήματος ανήκουν τα σπαράγγια, τα στρείδια και τα οστρακοειδή. Τα τελευταία, ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι είναι και πολύ πλούσια σε αμινοξέα, αλλά και σε ψευδάργυρο, ο οποίος θεωρείται ενισχυτικός της γονιμότητας.
    Η αλήθεια είναι ότι η λίστα με τις τροφές που έχουν αφροδισιακή δράση είναι πολύ μεγάλη, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτήν τους την ιδιότητα είναι λίγα. Παραδοσιακά, τα θρεπτικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία εκλαμβάνονταν ως διεγερτικά, με τη λογική ότι συμβάλλουν στην τόνωση και την καλύτερη λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού, ως εκ τούτου και του αναπαραγωγικού συστήματος.
    5 γευστικά αφροδισιακά
    ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΚΑΚΑΟ)
    Τη συνοδεύει φήμη πολλών αιώνων ως αφροδισιακό. Τα συστατικά της σοκολάτας (π.χ. η φαινυλαιθυλαμίνη) φαίνεται ότι διεγείρουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την ευχαρίστηση (ενδορφίνες), επηρεάζοντας έμμεσα και την ερωτική διάθεση.
    ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Το μάνγκο, η μπανάνα και το αβοκάντο είναι πλούσια σε ένζυμα και βιταμίνες που θεωρείται ότι βελτιώνουν τη σεξουαλική διάθεση. Εδώ, όμως, πρέπει να σημειώσουμε ότι η φήμη που τα συνοδεύει σχετίζεται κυρίως με το σχήμα τους.
    ΜΕΛΙ Μαζί με το βασιλικό πολτό θεωρούνται αφροδισιακά, κυρίως λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Ειδικότερα, το μέλι έχει από την αρχαιότητα τη φήμη ενός εξαιρετικού αφροδισιακού, το οποίο μάλιστα αποτελούσε και το βασικό συστατικό σε παρασκευάσματα κατά της ανικανότητας.
    ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα φουντούκια και οι ηλιόσποροι είναι ξηροί καρποί πλούσιοι σε βιταμίνη Ε (γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη») και σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της γονιμότητας.
    ΣΥΚΑ Είναι πλούσια σε σάκχαρα και δυναμωτικά. Αυξάνουν την αντοχή και θεωρείται ότι δρουν βοηθητικά στη σεξουαλική λειτουργία, αν και αυτή τους η δράση δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς επιστημονικά.
    Αλκοόλ: Είναι διεγερτικό;Η αφροδισιακή δράση του αλκοόλ οφείλεται στο ότι η κατανάλωσή του συμβάλλει στη χαλάρωση και την άρση των αναστολών. Ωστόσο, το αλκοόλ έχει φανεί ότι μειώνει την ερωτική απόδοση, ιδιαίτερα των ανδρών. Η αυξημένη κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Συνεπώς, πείτε «ναι» σε 1-2 ποτηράκια, αλλά μην το παρακάνετε, γιατί δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    100% αποτελεσματικάΗ κακή φυσική κατάσταση και η έλλειψη άσκησης έχουν συσχετιστεί με τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins», που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Μedicine». Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το 50% όσων έχουν διαβήτη καθώς και το 44% όσων έχουν υπέρταση δυσκολεύονται να έχουν στύση είτε «πάντα» είτε «κάποιες φορές». Το ίδιο ισχύει και για το 26% εκείνων που κάνουν καθιστική ζωή παρακολουθώντας τηλεόραση 3 ή περισσότερες ώρες την ημέρα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αλάνθαστη συνταγή για την καλή κυκλοφορία του αίματος και την εύρυθμη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, ιδιαίτερα στους άνδρες, είναι απλή: φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και αποφυγή της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και του καπνίσματος.
    «ΦΤΙΑΞΤΕ» ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
    Απαραίτητο συστατικό μιας ρομαντικής βραδιάς είναι η δημιουργία χαλαρής ατμόσφαιρας. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν. Αρκεί να ρίξετε 4-5 σταγόνες από 1 ή 2 αιθέρια έλαια στον αρωματικό λύχνο. Τα αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το σανδαλόξυλο, που θεωρείται διεγερτικό, το ιλάνγκ-ιλάνγκ, που θεωρείται χαλαρωτικό, ο γλυκάνισος, που έχει τονωτική δράση, το γιασεμί, που είναι ηρεμιστικό, και το τριαντάφυλλο, στο οποίο αποδίδονται χαλαρωτικές ιδιότητες. Επίσης, μπορείτε να αρωματίσετε με 2-4 σταγόνες τα σεντόνια του κρεβατιού σας ή να ρίξετε 2-4 σταγόνες κάτω από το μαξιλάρι σας.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ δρ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, πτυχιούχο Ιατρικής, ρεφλεξολόγο, φυσικοπαθητικό, συνεργάτη καθηγητή του Πανεπιστημίου «Titu Maiorescu», και την κ. ΒΑΣΙΑ ΜΑΝΙΚΑ, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

    Βιταμίνη D. 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

    by ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ —
    Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, επιβεβαιώνουν ότι επαρκείς ποσότητες της βιταμίνης D που λαμβάνονται σταθερά είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας των οστών.
    Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι αρκετό, άλλα μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D.
    Σύμφωνα με τον Δρ Heike A. Bischoff-Ferrari, αυθεντίες της σχολής του UZH , προκειμένου να πάρουμε επαρκή επίπεδα βιταμίνης D μόνο μέσω της διατροφής, χρειαζόμαστε, δύο μερίδες λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί, καθημερινά.
    Είναι αναγκαίο να αυξήσουμε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό μέσω της επαρκής έκθεσης στον ήλιο και των συμπληρωμάτων προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές της βιταμίνης του ήλιου για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος.
    vitamin-D
    Αυτή η παρανόηση σχετικά με τα επίπεδα της βιταμίνης D μέσω της διατροφής είναι σε ένα βαθμό σωστή, γιατί η βιταμίνη D δεν είναι μια αυτόνομη βιταμίνη.
    Η βιταμίνη D για να μπορέσει να εκτελέσει αρκετές λειτουργίες στο σώμα μας, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το οποίο βρίσκεται στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι.
    Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό της βιταμίνης D έχει συμβάλει στη διαχείριση πολλών χρόνιων ασθενειών.

    Τα πολλά πρόσωπα της βιταμίνης D

    Δεκαετίες πριν, οι επαγγελματίες υγείας ήξεραν ότι η βιταμίνη D δεν ήταν μόνο καλή για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών.
    Οι πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη, αποκάλυψαν τον πολύπλευρο ρόλο, στην ικανότητά της να μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
    Παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις δυνατότητες της βιταμίνης D, φαίνεται ότι δεν έχει εμπεδωθεί αρκετά.
    Ο σημερινός τρόπος ζωής σε εσωτερικούς χώρους εργασίας συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού ανεπάρκειας της βιταμίνης D σε όλο τον κόσμο.
    Αυτό επιδεινώνεται από το ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι , έχουν άγνοια αυτής της ανεπάρκειας τους.
    Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2010 τεύχος του Journal of Clinical Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού διαπιστώθηκε ότι 59 τοις εκατό του πληθυσμού εχει ελλειψη σε βιταμίνη D.
    Επιπλέον, σχεδόν 25 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
    Αρα μόνο το 16 τοις εκατό του πληθυσμού είχαν επάρκεια σε βιταμίνη D

    Βιταμίνη D

    images-1

    Συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D


    Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D, είναι να κάνετε εξέταση αίματος για να δείτε τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα σας.
    Μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας, να μετρήσει την25-hydroxyvitamin D η αλλοιώς 25(OH)D .
    Στο παρελθόν οι μετρήσεις γινόταν στην 1,25-dihydroxyvitamin D , αλλά αυτή η μέτρηση δεν δείχνει τα επίπεδα έλλειψης.

    Ωστόσο, έχετε ανεπάρκεια της βιταμίνης D σίγουρα, αν έχετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες παθήσεις, και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με την αποκατάσταση της, όσο το δυνατόν συντομότερα.
    1) Γρίπη

    Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Cambridge, ανακάλυψαν ότι τα παιδιά με προδιάθεση για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D.
    Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι η χορήγηση της βιταμίνης D, μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά.
    Σε μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος , μαθητές έλαβαν είτε βιταμίνη D ή ένα εικονικό φάρμακο για ένα χρόνο. Στην ομάδα της βιταμίνης D προσβληθηκε μόλις το 10,8 τοις εκατό των παιδιών από γρίπη στελεχους Α , σε σύγκριση με 18,6 τοις εκατό των παιδιών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.
    Τουλάχιστον πέντε επιπλέον μελέτες δείχνουν επίσης μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ λοιμώξεων της κατώτερης αναπνευστικής οδού και των επιπέδων της βιταμίνης D.
    Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι η βιταμίνη D παράγει 200 ​​έως 300 διαφορετικα αντιμικροβιακά πεπτιδία στο σώμα σας, που σκοτώνουν τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες.
    Ουσιαστικά, λειτουργεί ως ένας πολύ ευρύ αντιβακτηριακό και αντιιικο παραγοντα.
    Για σύγκριση, το εμβόλιο της γρίπης έχει σχεδιαστεί για την προστασία έναντι μόλις δύο πολύ συγκεκριμένων στελεχών του ιού …
    Βιταμίνη D και εποχικό εμβόλιο της γρίπης.

    2) Μυϊκή αδυναμία

    Σύμφωνα με τον Michael F. Χόλικ, κορυφαίο εμπειρογνώμονα της βιταμίνης D, η μυϊκή αδυναμία των σκελετικών μυών συνήθως προκαλείται από έλλειψη βιταμίνης D.
    Επειδή για να λειτουργήσουν σωστά, οι σκελετικοί μύες, οι υποδοχείς της βιταμίνη D που έχουν θα πρέπει συντηρούνται συνεχώς με βιταμίνη D.

    3) Ψωρίαση

    Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το ΗΒ PubMed Central ανακαλύφθηκε ότι κάποια συνθετικά ανάλογα της βιταμίνης D βρέθηκαν χρήσιμα στη θεραπεία της ψωρίασης.

    4) Χρόνια νεφρική νόσος

    Σύμφωνα με τον Holick , οι ασθενείς με προχωρημένες χρόνιες παθήσεις των νεφρών (ειδικά εκείνων που χρειάζονται αιμοκάθαρση) δεν είναι σε θέση να παράγουν τη δραστική μορφή της βιταμίνης D.
    Αυτά τα άτομα πρέπει να λαμβάνουν 1,25 dihydroxyvitamin D3 ή ένα από τα ασβεστούχα ανάλογα , ώστε να υποστηρίξουν τον μεταβολισμό του ασβεστίου, και να μειώσουν τον κίνδυνο της νεφρικής οστικής νόσου και να ρυθμίσουν τα επίπεδα της παραθυρεοειδούς ορμόνης.

    5) Ο διαβήτης

    Μια μελέτη που διεξήχθη στη Φινλανδία και δημοσιεύτηκε στο Lancet.com, στην οποία δόθηκε σε 10.366 παιδιά 2000 διεθνείς μονάδες (IU) την ημέρα βιταμίνη D3 ανά ημέρα από την πρώτη μέρα της ζωής τους.
    Τα παιδιά παρακολουθήθηκαν για 31 χρόνια και σε όλα, ο κίνδυνος του διαβήτη τύπου 1 μειώθηκε κατά 80 τοις εκατό.

    6) Το άσθμα

    Η Βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των κρίσεων άσθματος.
    Η έρευνα διεξήχθη στην Ιαπωνία και έδειξε ότι οι κρίσεις άσθματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν σημαντικά στα άτομα που έλαβαν ένα καθημερινό συμπλήρωμα βιταμίνης D των 1200 IU την ημέρα.

    7) Η περιοδοντική νόσος

    Αυτοί που πάσχουν από αυτή τη χρόνια ασθένεια των ούλων, η οποία προκαλεί πρήξιμο και αιμορραγία των ούλων, αυξάνοντας τα επίπεδα της βιταμίνης D, μειώθηκε η μικροβιακή χλωρίδα του στόματος.

    8) Καρδιαγγειακή νόσος

    Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια σχετίζεται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Η έρευνα που διεξήχθει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε νοσοκόμες διαπίστωσε οτι μεταξύ των γυναικών με χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D (17 ng / m [42 nmol / L]) είχαν 67 τοις εκατό μεγαλύτερο κινδύνου ανάπτυξης υπέρτασης.

    9) Σχιζοφρένεια και κατάθλιψη

    Αυτές οι διαταραχές συνδέονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D.
    Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η διατήρηση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D, μεταξύ των εγκύων γυναικών και κατά την την παιδική ηλικία, ήταν αναγκαία για την ικανοποίηση του υποδοχέα της βιταμίνης D στον εγκέφαλο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, απαραίτητο για την λειτουργία και συντήρηση της ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή τους.

    10) Καρκίνος

    Ερευνητές στο Georgetown University Medical Center στην Ουάσιγκτον ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης D μειώνει τον κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
    Τα ευρήματα αυτά, που παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου, αποκάλυψαν ότι αυξημένες δόσεις της βιταμίνης D, σε σχέση με τον ήλιο είχαν μείωση 75 τοις εκατό της συνολικής ανάπτυξης του καρκίνου και μείωση κατά 50 τοις εκατό στα καρκινικά κύτταρα, μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη την ασθένεια.
    Ενδιαφέρον ήταν η ικανότητα της βιταμίνης να βοηθήσει στον έλεγχο της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού, ειδικά του ορμονο εξαρτώμενου σε οιστρογόνα καρκίνο του μαστού.

    Η πρόληψη είναι σημαντική

    Αυτές οι διάφορες καταστάσεις υγείας που σχετίζονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D δεν χρειάζεται να είναι κάτι που να μας τρομάζει.
    Μια προληπτική προσέγγιση για την πρόληψη μπορεί να μας βοηθήσει στην αποφυγή των χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D.
    Χιλιάδες δολάρια μπορεί να σωθούν, κάνοντας απλά μια βόλτα κάτω από τον ήλιο.
    Αποθηκεύστε τις ομπρέλες για τις βροχερές μέρες.
    Ευαγγέλου Μαριάννα
    βιοχημικός Μsc
    Πηγές για αυτό το άρθρο:
    http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/vitamin-d-deficiency/am-i-vitamin-d-deficient/
    http://www.naturalnews.com/035089_vitamin_D_deficiency_signs_symptoms.html
    http://www.foxnews.com/story/0, 2933,510299,00. html
    http://journals.cambridge.org
    http://www.vitamindcouncil.com
    http://www.naturalnews.com/032222_breast_cancer_vitamin_D.html
    http://www.vitamindcouncil.org/norway-food-safety-authority-release-new-vitamin-d-guidelines/

    Oυρική αρθρίτιδα.Εξαλείψτε την αρθρίτιδα και και τον πόνο της ινομυαλγίας ΓΡΗΓΟΡΑ με 3 φυσικές θεραπείες .

    από: JB Μπαρντό
    more: http://www.naturalnews.com/036960_gout_arthritis_home_remedies.html#ixzz25IRHBjX3
    Όποιος έχει βιώσει τον πόνο από την επίθεση της οξείας ουρικής αρθρίτιδας ή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα πουλήσει ακόμα και την ψυχή του για να βρεί γρήγορη ανακούφιση από την αγωνία.
    Τα περισσότερα φάρμακα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να λειτουργήσουν και να φέρουν ανακούφιση.
    Και, πολλά από αυτά τα ίδια τα φάρμακα προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
    Και εάν θα μπορούσατε να κάνετε ένα ποτό, και μέσα σε λίγα λεπτά, να βοηθούσε τον πόνο να υποχωρήσει σε ανεκτά επίπεδα ή να τον ανακουφίσει εντελώς;
    Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;
    Λοιπόν, δεν είναι.
    Η βασική αιτία της ουρικής αρθρίτιδας, της αρθρίτιδα και της ινομυαλγίας είναι μια ανισορροπία στο σύστημα που προκαλεί οξέωση, η οποία είναι η βάση των περισσότερων σωματικών ασθενειών.
    Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το pH σας είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα σας προσπαθεί να φέρει πίσω την ισορροπία με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.
    Ακόμη και στις αυτοάνοσες νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ρίζα της αιτίας της είναι η ανισορροπία.
    Η προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την ισορροπια του είναι αυτό που προκαλεί την αρθρίτιδα, το υψηλό ουρικό οξύ, μυϊκούς σπασμούς και μια σειρά από άλλα προβλήματα.
    Η λύση είναι να βοηθήσουμε το σώμα να εξισορροπήσει το pH του στο φυσιολογικό επίπεδο με την κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων.
    Εδώ είναι τρία βασικά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ισχυρές θεραπείες και να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την φλεγμονώδη αρθρίτιδα και τους πόνους των ρευματισμών, τις επιθέσεις της ουρικής αρθρίτιδας και τα εξουθενωτικά επεισόδια της ινομυαλγίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
    Καμμία θεραπεία δεν λειτουργεί το ίδιο καλά για όλους.
    Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλα αυτά, ένα την κάθε φορά, και να βρούμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην κάθε περίσταση.
    Image
    Μαγειρική σόδα
    Η μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό μπορεί να ανακουφίσει την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις σχεδόν αμέσως και επίσης να μειώσει τα υψηλά επίπεδα του ουρικού οξέος.
    Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε έως και δύο ημέρες για να έρεθει η πολυπόθητη ανακούφιση.
    Ωστόσο, αν την λαμβάνουμε τακτικά, θα αποτρέψει τις επιθέσεις πριν αυτές συμβούν.
    Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι 240 ml νερό και πιείτε το με τη μία.
    Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι 4 κουταλάκια του γλυκού τα οποία τα πίνουμε καθ ‘όλη την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας οξείας επίθεσης.
    Στη συνέχεια μειώνουμε την δόσης, καθώς ο πόνος υποχωρεί.
    Αλλα η μαγειρική σόδα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.
    Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για την υπέρταση θα πρέπει να συμβουλευτουν έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση της μαγειρικής σόδα με αυτόν τον τρόπο.

    Μηλόξυδο, μηλίτης

    Τα στοιχεία που υπάρχουν και οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το μηλόξυδο, ο μηλίτης ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις, τον οξύ πόνο στο στομάχι, πονοκεφάλους, αρθρίτιδα, μυϊκούς σπασμούς και ουρική αρθρίτιδα.
    Το μηλόξυδο ενεργεί για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αλκαλικής κατάστασης στο σώμα διεγείροντας τα πεπτικά υγρά, συμπεριλαμβανομένου του διττανθρακικού (σόδας), που απελευθερώνεται από το πάγκρεας.
    Αυτή η εξαιρετικά αλκαλική ουσία εξουδετερώνει το όξινο του μηλόξυδου και των οξέων του στομάχου, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του ρΗ. Ανακατέψτε 1 – 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα ποτήρι με νερό και το πίνουνε μονομιάς.
    Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το πίνουν σιγά σιγά.
    Ωστόσο, φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται μονομιάς. Εάν είναι πάρα πολύ ισχυρό χρησιμοποιούμε λιγότερο ξύδι στην αρχή και ανεβάζουμε σιγά σιγά μέχρι την πλήρη δόση.
    Ο μηλίτης είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην ανακούφιση από τις οξείες επιθέσεις της ουρικής αρθρίτιδας. Πάντα να χρησιμοποιείτε οργανικό ξίδι με τη μάνα μέσα.
    Χυμός λεμονιού και μαγειρική σόδα
    Ένα άλλο αλκαλικό ποτό που κάνει θαύματα για μερικούς ανθρώπους είναι κοκτέιλ απο χυμό λεμονιού και σόδα.
    Η ανάμιξη του πολύ όξινου χυμού λεμονιού με την πολύ αλκαλική σόδα δημιουργεί ένα τέλεια ισορροπημένο pH που ταιριάζει με το υγιές φυσικό pH του σώματος, που βοηθά να αποκατασταθεί η ισορροπία σχεδόν ακαριαία.
    Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού – περίπου μισό κρασοπότηρο 60 ml σ ε ένα ψηλό ποτήρι.
    Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αφήστε το να φουσκώσει μέχρι να είναι εντελώς επίπεδο – περίπου δύο λεπτά. Μπορείτε επίσης να το αναδεύετε.
    Προσθέστε ένα ποτήρι 240 ml νερό και πιείτε το αμέσως. Θα πρέπει η γεύση του να είναι σαν του νερού.
    Επιμέλεια μετάφρασης
    Ευαγγέλου Μαριάννα
    βιοχημικός Μs

    ΑΛΛΑ….


    Οι δράσεις των βοτάνων:Αντιφλεγμονώδη βότανα


    Δημοσιεύτηκε στις 30/05/2012 στην κατηγορία Δράσεις Των Βοτάνων
    Αριθμός προβολών 1024 | Αρέσει σε 2 | Μου αρέσει !
    αντιφλεγμονώδη και....
    αμέσως το μυαλό μας πάει στα αντιφλεγμονώδη φάρμακα...
    δεν υπάρχουν όμως μόνον φάρμακα με αντιφλεγμονώδη δράση...
    υπάρχουν ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ.....
    για άλλη μια φορά η φύση έχει φροντίσει και μας έχει δώσει μία μεγάλη ομάδα βοτάνων η οποία
    μάχεται με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις φλεγμονές του οργανισμού μας...
    όσα όμως αντιφλεγμονώδη βότανα και να πάρουμε...
    όσα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και να πάρουμε η δράση τους θα είναι πάντα περιορισμένη...
    θα καταπολεμούμε προσωρινά το αποτέλεσμα αλλά η βαθύτερη αιτία θα είναι εκεί και θα μας ταλαιπωρεί αν...
    αν δεν κατανοήσουμε και αν δεν τηρήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες διατροφής...
    αν δεν υπάρχει μέσα μας ισορροπία και αρμονία...
    αν αφήνουμε ανεξέλεγκτες -χωρίς καν να κάνουμε προσπάθεια να τις διαχειριστούμε-τις καθημερινές καταστάσεις άγχους και στρες...
    και θα μου πείτε...
    μα που ζεις;...
    σε άλλο πλανήτη;
    δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω μας;
    μα ακριβώς επειδή εδώ ζω και βλέπω και αισθάνομαι και καταλαβαίνω...
    θα πω μια παλιά - αλλά σοφή - παροιμία...
    "ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται"
    λοιπόν η υγεία μας είναι ύψιστο αγαθό...
    ας την διαφυλάξουμε...
    όταν έχουμε υγεία μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε πολλές δύσκολες καταστάσεις και
    να διαχειριστούμε με σαφήνεια και νηφαλιότητα και τα πιο περίπλοκα γεγονότα...
    κοινότυπες κουβέντες θα μου πείτε...
    ναι δεν διαφωνώ...
    αλλά αληθινές...
    και τώρα τα αντιφλεγμονώδη βότανα μας...
    ανάμεσά τους κάποια πολύ ισχυρά αντιφλεγμονώδη ειδικά για μυοσκελετικά προβλήματα -αρθρίτιδες-τενοντίτιδες-οστεοαρθρίτιδες- π.χ
    η σπειραία
    η ιτιά
    η φυτολάκα...
    και
    ας δούμε τώρα τα πιό ισχυρά αντιφλεγμονώδη...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    • 1) φασκόμηλο
    • 2) πιπέρι καγιέν
    • 3) πιπερόριζα-τζίντζερ
    • 4) γαϊδουράγκαθο
    • 5) βαλσαμόχορτο-υπερικό
    • 6) δεντρολίβανο
    • 7) αλόη
    • 8) χαμομήλι
    • 9) σκόρδο
    • 10) γίγκο μπιλόμπα
    • 11) ρίγανη
    • 12) κουρκουμάς-χρυσόριζα-κουρκουμίνη-κιτρινόριζα
    • 13) astragalus-αστράγαλος ο μεμβρανώδης
    • 14) αχιλλέα-χιλιόφυλλο
    • 15) πιπερόριζα-τζίντζερ
    • 16) αμαμηλίδα
    • 17) καλέντουλα
    • 18) πράσινο τσάι
    • 19) φυτολάκα-Phytolacca americana
    • 20) σπειραία ή φιλιπέντουλα-Filipendula ulmaria
    • 21) ιτιά-Salix spp
    • 22) σέλινο-Apium graveolens
    • 23) γωλθερία-Gaultheria procumbens
    • 24) αρπαγόφυτο-harpagophytum procumbens
    • 25) μηνύανθος-Menyanthes trifoliata
    thalia

    Κουρκουμάς: η χρυσή ρίζα της Ανατολής-ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΒΟΤΑΝΟ!
    Ο κουρκουμάς (turmeric) ή κιτρινόριζα, με το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα, ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά τρόφιμα, είναι ο βασιλιάς των φαρμακευτικών βοτάνων της Ανατολής. Η καταγωγή του είναι από την Ινδία, από όπου προέρχεται και το 90% της συνολικής ποσότητας του κουρκουμά που διακινείται σε όλο τον κόσμο. Για χιλιάδες χρόνια κατείχε ξεχωριστή θέση στις θεραπείες και τα εθιμοτυπικά των λαών της. Λόγω του έντονου κίτρινου χρώματός του εκτός από τη μαγειρική, έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα και σαν βαφή. Είναι βασικό συστατικό του κάρυ στο οποίο δίνει και το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Έχει χρησιμοποιηθεί από την κινέζικη ιατρική και την Αγιουρβέδα ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, για αποτοξίνωση, την ενίσχυση του οργανισμού και της μακροζωίας, τις ασθένειες του εντέρου, τις φλεγμονές των αρθρώσεων κ.α.
    Από το φυτό του κουρκουμά (curcumalongaL.), που ανήκει στην ίδια οικογένεια με την πιπερόριζα (τζίνσενγκ), χρησιμοποιείται η ρίζα του. Φύεται στη Νότια Ασία και χρειάζεται ζεστό και τροπικό κλίμα για να ευδοκιμήσει. Οι φρέσκες ρίζες του κουρκουμά είναι οζώδης ρίζες με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα δάκτυλο, με καφέ φλοιό και πορτοκαλοκίτρινη σάρκα. Για την παρασκευή της σκόνης του κουρκουμά, η ρίζα αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται.
    Το κύριο συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, που θεωρείται και η κύρια φαρμακολογική του ουσία. Ο κουρκουμάς, σύμφωνα με τους λαούς της Ανατολής, «θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο».
    Λαϊκή ιατρική και παραδοσιακές χρήσεις
    Στην Ινδία, ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως θεραπεία για το στομάχι, τις παθήσεις του ήπατος και τοπικά για τη θεραπεία πληγών, λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων. Στο Αγιουρβεδικό ιατρικό σύστημα ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών και παθήσεων συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος, του πνεύμονα, του γαστρεντερικού συστήματος και για τους πόνους, τις πληγές, τα διαστρέμματα και τις διαταραχές του ήπατος.
    Το Haldidoodhείναι ένα ζεστό γάλα με σκόνη κουρκουμά που παρασκευάζεται στην Ινδία ως σπιτική θεραπεία σε περιπτώσεις πυρετού. Μια πάστα κουρκουμά χρησιμοποιείται επίσης στην Ινδία ως αντισηπτικό σε ανοιχτές πληγές, ενώ το chunholud, κουρκουμάς με ασβεστόνερο είναι η παραδοσιακή σπιτική συνταγή για την αιμορραγία. Στην κινέζικη ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη θεραπεία των μολύνσεων και ως αντισηπτικό.
    Ο κουρκουμάς θεωρείται ως ιερό μπαχαρικό στην Ινδία και σημαντικό στοιχείο των θρησκευτικών τελετών για χιλιετίες. Χρησιμοποιείται και σήμερα ως μέρος των παραδόσεων και κυρίως στις τελετές του γάμου. Οι ρόμπες των βουδιστών μοναχών ήταν παραδοσιακά βαμμένες με κίτρινη χρωστική ουσία από τον κουρκουμά. Λόγω του κίτρινου-πορτοκαλί χρώματός του, ο κουρκουμάς συνδέεται με τον ήλιο, τον Βίσνου στη μυθολογία του Ινδουισμού. Το κίτρινο είναι το χρώμα του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, το οποίο στην παραδοσιακή ινδική ιατρική είναι το ενεργειακό κέντρο που σχετίζεται με το μεταβολισμό και το πεπτικό σύστημα.
    Οφέλη για την υγεία
    Η σύγχρονη δυτική ιατρική έρευνα έχει να επιδείξει σημαντικά μέχρι τώρα αποτελέσματα για τη θετική επίδραση του κουρκουμά στη συνολική υγεία, αλλά και τις συγκεκριμένες παθήσεις και ασθένειες επιβεβαιώνοντας τη σοφία των λαών της Ανατολής. Οι περισσότερες έρευνες αφορούν την φαρμακολογική ουσία του κουρκουμά, την κουρκουμίνη, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Τα κυριότερα οφέλη του κουρκουμά στον οργανισμό είναι οι αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες, η βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος και του εντέρου και η ενεργοποίηση του παγκρέατος. Ο κουρκουμάς θεωρείται ένα άριστο φυσικό παυσίπονο.
    Ένα ασφαλές αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό
    Το πτητικό κλάσμα του ελαίου του κουρκουμά έχει δείξει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση σε μια σειρά πειραμάτων, ενώ ακόμα πιο ισχυρή δράση έχει δείξει η ουσία που δίνει το χρώμα στον κουρκουμά, η κουρκουμίνη. Σε πολλές μελέτες η κουρκουμίνη έχει αντίστοιχη δράση με αντιφλεγμονώδη φάρμακα (όπως το Motrin). Σε αντίθεση όμως με αυτά που συνδέονται με μια σειρά παρενεργειών, η κουρκουμίνη δεν είναι τοξική και δεν έχει παρενέργειες. Η αποδεδειγμένη ικανότητα της κουρκουμίνης να μειώνει τις φλεγμονές τη συνδέουν με τη θεραπεία μιας πληθώρας παθήσεων, αφού είναι πλέον γνωστή η σχέση χρόνιων φλεγμονών, κακής υγείας και σύγχρονων ασθενειών. Με τις ίδιες ασθένειες συνδέονται και οι ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNAκαι σχετίζονται με παθήσεις όπως ο καρκίνος, η αθηροσκλήρωση, οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η κουρκουμίνη αναχαιτίζει την ανάπτυξη ορισμένων φλεγμονωδών παραγόντων εμποδίζοντας την ανάπτυξη αυτών των ασθενειών.
    Μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας
    Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά, τον καθιστούν μια εξαιρετική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα που έκαναν τακτική χρήση του κουρκουμά σημείωσαν χαμηλότερα επίπεδα πόνου και φλεγμονής γύρω από τις αρθρώσεις τους με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κίνησης και τη μείωση της δυσκαμψίας (Chandran & Goel at Nirmala Medical Center, Kerala).
    Παυσίπονο και αντισηπτικό
    Ο κουρκουμάς είναι ένα φυσικό παυσίπονο που εμφανίζει εκτός από αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX, που συναντάμε και στα παυσίπονα. Θεωρείται ότι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και όταν εφαρμόζεται σε πληγές, μειώνει τον πόνο και εξοντώνει τα μικρόβια.
    Καθαρίζει το συκώτι
    Σε επιστημονικό πείραμα με πειραματόζωα που έλαβαν κουρκουμά αυξήθηκαν τα ένζυμα που χρειάζονται για την αποτοξίνωση του συκωτιού. Ταυτόχρονα, ο κουρκουμάς αναχαιτίζει τη λειτουργία του ενζύμου που μετατρέπει τις περιβαλλοντικές τοξίνες σε καρκινικούς όγκους στο συκώτι, ενώ μπορεί να απενεργοποιεί τους καρκινογόνους παράγοντες που φέρνει το κάπνισμα.
    Αντικαρκινικές ιδιότητες
    Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία, είναι η αντικαρκινική δράση του κουρκουμά σε μια ποικιλία τύπων καρκίνου. Εκτός από την προληπτική του δράση, σε εργαστηριακά πειράματα, ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει ή αναστέλλει την εξέλιξη πολλών τύπων καρκίνου και βοηθά το σώμα να καταστρέψει μεταλλαγμένα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες και πειράματα σε ζώα έχουν συνδέσει την κατανάλωση κουρκουμά με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του δέρματος και του παχέως εντέρου. Χαρακτηριστικά, ο Δρ. Bharat Aggarwal, ίσως ο πιο σημαντικός ειδικός του κουρκουμά στον κόσμο, ο οποίος επιβλέπει, διεξάγει και αναλύει έρευνες στο University of Texas MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον του Τέξας, αναφέρει: «κανένας τύπος καρκίνου, σύμφωνα με τις γνώσεις μου, δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα που να μην επηρεάζεται από την κουρκουμίνη».
    Υγεία του Εγκεφάλου
    Μια σειρά επιστημονικών μελετών έχουν ασχοληθεί με την επίδραση του κουρκουμά στην υγεία του εγκεφάλου και ιδιαίτερα στη νόσο του Alzheimer. Υπάρχει μια μικρή συχνότητα εμφάνισης της νόσου Alzheimer στους ηλικιωμένους της Ινδίας, όπου η κατανάλωση κουρκουμά είναι υψηλή. Το στοιχείο αυτό έχουν επιβεβαιώσει και αντίστοιχα πειράματα σε πειραματόζωα. Θεωρείται ότι η κουρκουμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατάραξη μιας βασικής πρωτεΐνης που συμβάλλει στο σχηματισμό της νόσου Alzheimer.
    Έλεγχος του διαβήτη
    Ο κουρκουμάς βοηθά στη θεραπεία του διαβήτη, βοηθώντας στην εξισορρόπηση των επιπέδων της ινσουλίνης. Βελτιώνει τον έλεγχο της γλυκόζης και αυξάνει την επίδραση των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη (γι αυτό η χρήση του σε ασθενείς που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πρέπει να γίνεται με προσοχή). Η συχνή χρήση του κουρκουμά βοηθά στη μείωσης της αντίστασης στην ινσουλίνη και μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο όταν συνδυάζεται με ισχυρά φάρμακα, ο κουρκουμάς μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα).
    Μείωση της χοληστερίνης
    Η κουρκουμίνη, σύμφωνα με εργαστηριακά πειράματα, μειώνει τη χοληστερόλη και τη συσσώρευση της LDL(κακή χοληστερόλη) στα αιμοφόρα αγγεία. Ως αποτέλεσμα, σταματά τη συσσώρευση της πλάκας (αθηροσκλήρυνση), που μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες και να προκαλέσει καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.
    Πεπτικά προβλήματα
    Ο κουρκουμάς και συγκεκριμένα η κουρκουμίνη διεγείρει την παραγωγή χολής στη χοληδόχο κύστη, βελτιώνοντας την πέψη. Σύμφωνα με επιστημονικές παραδοχές, ο κουρκουμάς βοηθά σε περιπτώσεις δυσπεψίας, φουσκώματος και αερίων.
    Κρυολόγημα και γρίπη
    Ο κουρκουμάς με τις αντιβακτηριακές, αντιι-ικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα κρυολογήματα, τον βήχα και τη γρίπη. Ταυτόχρονα, λόγω μιας ουσίας γνωστής ως λιποπολυσακχαρίτη που περιέχει, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μειώνει τη πιθανότητα νόσησης από κρυολόγημα, βήχα και γρίπη.
    Δερματικές παθήσεις
    Ο κουρκουμάς έχει ευεργετική επίδραση στη θεραπεία της ψωρίασης, του εκζέματος, τη ακμής και άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος. Ένα κόψιμο ή ένα ελαφρύ έγκαυμά μπορεί να επουλωθεί γρηγορότερα με την εφαρμογή σκόνης κουρκουμάς στην πληγείσα περιοχή. Ταυτόχρονα, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσεις χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες αντιγήρανσης και για τα προβλήματα αποχρωματισμού του δέρματος.
    Ο κουρκουμάς θεωρείται ότι έχει ευεργετική επίδραση και σε πονοκεφάλους, γεροντικό καταρράκτη, βρογχίτιδα, ινομυαλγία, πυρετό, προβλήματα εμμήνου ρύσεως, αϋπνία, κατάθλιψη, κατακράτηση υγρών, προβλήματα των νεφρών, απώλεια βάρους.
    Προσοχή: Οι ασθενείς με διαβήτη ή πέτρες στη χολή ή άτομα που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα κουρκουμίνης χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού.
    Χυμός κουρκουμά (Φυσικό μεν προϊόν , αλλά παρασκευάζεται από φαμακοβιομηχανία)

    Πλήρης και φυσικά ενεργή μορφή κουρκουμά
    250 ml
    Χυμός βιολογικού κουρκουμά από το νησί της Ιάβας, γνωστός εδώ και αιώνες, για τους κρυμμένους θησαυρούς υγείας και ευημερίας που περιέχει. Η κατανάλωση του κουρκουμά είναι ευρύτατα διαδεδομένη στους λαούς της Νοτιοανατολικής Ασίας από αμνημονεύτων χρόνων. Σήμερα, όλες οι ιδιότητές του επιβεβαιώνονται και επιστημονικά. Ο κουρκουμάς έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Οι επιδημιολογικές μελέτες του 20 αιώνα και τα χαμηλά ποσοστά των σοβαρών ασθενειών της εποχής στις περιοχές αυτές, έχουν συνδεθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό με τη συχνή κατανάλωση κουρκουμά. Οι λαοί αυτοί καταναλώνουν τη γεμάτη χυμούς ρίζα του κουρκουμά για να επωφεληθούν από τα αποτελέσματα των δραστικών του συστατικών χωρίς να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες ασθένειες.
    Ο χυμός του κουρκουμά έχει, με τη διατήρηση όλων ενεργών συστατικών της ρίζας (κουρκουμίνη και το αιθέριο έλαιο), ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, ηπατοπροστατευτικές, μυκητοκτόνες και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, βοηθά στην προστασία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού.
    Η σκόνη του κουρκουμά σε αντίθεση με το χυμό του δεν περιέχει το πολύτιμο αιθέριο έλαιο.
    Σύνθεση: καθαρός χυμός από φρέσκο κουρκουμά, υδατικό εκχύλισμα νωπού κουρκουμά, κιτρικό οξύ
    Δοσολογία: ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση. Καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας την ημέρα (κατά προτίμηση το πρωί) διαλυμένη σε λίγο νερό ή χυμό φρούτων.
    Ο χυμός του κουρκουμά παράγεται σύμφωνα την παράδοση των λαών της Νοτιανατολικής Ασίας.
    Το προϊόν δεν περιέχει αλκοόλ, γλυκερίνη, συντηρητικά, πιπέρι.
    Συσκευάζεται σε γυάλινο φιμέ μπουκάλι ώστε να προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία.
    Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Ecocert.
    Fortesan
    Εκχύλισμα κουρκουμίνης
    60 κάψουλες /60mg
    Ενισχύει την κινητικότητα των συνδέσμων
    Με ενεργά συστατικά την κουρκουμίνη και τη φαινυλαλανίνη
    Το εκχύλισμα κουρκουμίνης παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa L. που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του γνωστού κουρκουμά, του ινδικού μπαχαρικού συστατικού του κάρυ. Ο κουρκουμάς για χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί στην Αγιουρβέδα και την κινέζικη ιατρική ως αντιφλεγμονώδες για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας παθήσεων, όπως ασθένειες του εντέρου, του δέρματος, επώδυνες φλεγμονές των αρθρώσεων, πόνους στο στήθος, δυσμηνόρροια, μώλωπες κλπ.
    Η κουρκουμίνη είναι η κύρια φαρμακολογική ουσία του κουρκουμά, που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό εμποδίζοντας τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές της ιδιότητες, θεωρείται ότι βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και ενεργοποιεί το πάγκρεας.
    Η DL-φαινυλαλανίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, συνδυασμός D-φαινυλαλανίνης και L-φαινυλαλανίνης. Η DL-φαινυλαλανίνη ρυθμίζει τα επίπεδα ορισμένων ενδορφινών και την τυροσίνη. Με τη διατήρηση υγιών επιπέδων των ενδορφινών και της τυροσίνης υποστηρίζεται διατροφικά η πνευματική οξύτητα και η συναισθηματική ευεξία, ενώ χαλαρώνουν οι μυς και οι αρθρώσεις. Η DL-φαινυλαλανίνη ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματος να μειώνει τον πόνο.
    Τις επιπτώσεις του Fortesan μπορεί κανείς να δει μέσα σε 2-3 ημέρες μετά τη λήψη των δισκίων και όταν το φυσιολογικό επίπεδο των ενδορφινών θα έχει ρυθμιστεί.
    Δοσολογία: 1 ταμπλέτα δυο φορές την ημέρα. Να μην λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Να μην λαμβάνεται από εφήβους.
    Δεν περιέχει λακτόζη, μαγιά, γλουτένη και γλυκαντικές ουσίες.
    500 mg κουρκουμίνη και 500 mg DL-φαινυλαλανίνη στην ημερήσια δόση

    • Κουρκουμάς 100gr 0
    click image to enlarge
    ad

    Κουρκουμάς 100gr

    ΄Οπως βλέπετε –και θα βλέπετε από δω και τώρα… –οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν μπουκάρει στο μποστάνι των θείων βοτάνων και θα μας πουλάνε πλέον …φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, ..την ώρα που τα αφτιασίδωτα βότανα κάνουν άριστα τη δουλειά τους χωρίς τις χημικές μαγκανίες της εργοστασιακής επεξεργασίας…
    ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (ΤURMERIC) - SENSITIES Βοτανα.
    Ο Κουρκουμάς (Curcuma longa) είναι ριζοματοειδές, ποώδες, πολυετές φυτό της ίδιας οικογένειας με το τζίντζερ. Είναι εγγενές στην τροπική Νότια Ασία και χρειάζεται θερμοκρασίες μεταξύ 20°C και 30°C και αρκετές ετήσιες βροχοπτώσεις για να ευδοκιμήσει. Χρησιμοποιείται εκτενώς ως συστατικό στη παραγωγή του μείγματος «καρυ» που χαρακτηρίζει τα ινδικά φαγητά. Χρήσιμο τμήμα του φυτού είναι η ρίζα του ολόκληρη ή κομμένη.
    Ο όρος Κουρκουμάς προέρχεται από την αραβική λέξη “kurkum”, που σημαίνει “saffron” και αναφέρεται στο χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του ριζώματος. Ο νεότερος όρος turmeric προέρχεται από το “terra merita”, που στα Μεσαιωνικά Λατινικά σήμαινε αξιέπαινη γη (meritorious earth), γεγονός που επίσης αναφέρεται στο χρώμα του αλεσμένου ριζώματος, που μοιάζει με ορυκτή χρωστική. Γι αυτό και σε πολυάριθμες γλώσσες, όπως και στα ελληνικά, το turmeric έχει περάσει ως “κιτρινόριζα”.
    Στην σύγχρονη βοτανοθεραπεία ο κουρκουμάς θεωρείται ένα ήπιο φυσικό αντισηπτικό με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες, χρήσιμους για την απολύμανση στα κοψίματα και τα εγκαύματα. Οι θεραπευτές το χρησιμοποιούν ως ένα ισχυρό φυσικό αντιφλεγμονώδες που λειτουργεί όπως τα άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αλλά χωρίς τις παρενέργειες. Σε συνδυασμό με το μαύρο πιπέρι, ανεβάζει την αποτελεσματικότητά του έως 1000 φορές στον άνθρωπο.
    Η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται σήμερα στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική για την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών ενοχλήσεων, του πόνου των αρθριτικών, της δυσμηνόρροιας, καθώς και για την τόνωση του οργανισμού. Εργαστηριακές έρευνες, καθώς και έρευνες σε πειραματόζωα, έχουν αναδείξει την αντιφλεγμονώδη δράση του, η οποία αποδίδεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε κουρκουμίνη. Σήμερα εξακολουθούν να γίνονται μελέτες -κυρίως εργαστηριακές- που αποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη προστατεύει τις αρθρώσεις και μπορεί να δράσει ως συμπληρωματική αγωγή για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.O κουρκουμάς περιέχει ενεργά συστατικά όπως αιθέριο έλαιο, κουρκουμίνη και καμφορά
    Ως αφέψημα βράζουμε 5γρ. σε ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε, λίγο-λίγο όλη την ημέρα. Ως έγχυμα 20 σταγόνες μέσα σε λίγο νερό ή σε χυμό ή σε τσάι πριν από τα γεύματα.
    Η συχνή χρήση του προκαλεί ξινίλες στο στομάχι. Η διαρκής χρήση του προκαλεί έλκος.
    Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.-΄Κι εδώ πάλι το ίδιο παραμύθι να…συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν πάρετε βότανο, γιατί λέτε αγνοούν τις συμβουλές από τον βοτανολόγο ;Η στάνη της πελατείας πρέπει να ελέγχεται…
    Ποιο παυσίπονο (φαρμακευτικό) να πάρω; προσέξτε τα πιο κάτω:
    Δημοσίευσηαπό lagno mpifteki

    Μη Στεροειδή Αναλγητικά - Αντιπυρετικά - Αντιφλεγμονώδη
    Τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη-Αναλγητικά-Αντιπυρετικά (ΜΣΑΦ) είναι φάρμακα με ποικίλη χημική δομή. Συνήθως, πρόκειται για ασθενή οργανικά οξέα, που συνδέονται σε υψηλό ποσοστό με τις πρωτεΐνες του πλάσματος. Έτσι, πρέπει να προσέχουμε όταν παίρνουμε τέτοια φάρμακα, σε συνδυασμό με άλλα που συνδέονται με τις πρωτεΐνες του πλάσματος, γιατί ενδέχεται να εμφανίσουμε ανεπιθύμητες τοξικές δράσεις.
    Μολονότι τα φάρμακα αυτά έχουν παρόμοιες ιδιότητες, δεν πρέπει να θεωρούνται όλα ίδια.
    Η επιλογή του κατάλληλου αναλγητικού φαρμάκου δεν είναι πάντα εύκολη, γιατί κάθε ασθενής αντιδρά διαφορετικά στο σκεύασμα, κυρίως όταν το συγκεκριμένο φάρμακο του έχει προξενήσει στο παρελθόν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
    Οι συχνότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες αυτής της κατηγορίας προέρχονται από το στομάχι (κάψιμο που μπορεί να οδηγήσει σε έλκος και γαστρορραγία), ενώ αναφέρονται και αναιμία, ζάλη, αλλοιώσεις στο δέρμα, αλλεργία, φωτοευαισθησία, βλάβη στα νεφρά ή το ήπαρ κ.ά. Συνεπώς, τα μη στεροειδή φάρμακα πρέπει να χορηγούνται με μεγάλη προσοχή γενικά, και, ιδιαίτερα σε εγκύους και σε μητέρες που θηλάζουν.
    Ποιες ουσίες έχει εγκρίνει ο ΕΟΦ
    Πάντως, αναφορικά με τα Μη Στεροειδή, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εγκρίνει και περιλάβει στο Εθνικό Συνταγολόγιο 2000 τα εξής φάρμακα (δραστικές ουσίες) και τα φαρμακευτικά προϊόντα που τα περιέχουν:
    1. Ακετυλοσαλικυλικό οξύ: Ιδιοσκευάσματα Aspirin, Salospir, Upsalgin. Συνιστάται η χορήγησή του και χωρίς ιατρική συνταγή, σε δισκία διαφόρων δόσεων σε παιδιά μεγαλύτερα των 12 χρόνων. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν άτομα που πάσχουν από έλκος του στομάχου, έχουν παρουσιάσει αιμορραγίες, βαριά ηπατική βλάβη ή αλλεργία σε αυτό.
    Πρέπει επίσης να χορηγείται με μεγάλη προσοχή σε εφήβους με πυρετό που οφείλεται σε ίωση (γρίπη, ανεμοβλογιά), κύηση, γαλουχία, και οι οποίοι έχουν ανεπάρκεια ενός ενζύμου του (G-6-PD) ή όταν ο ασθενής παίρνει άλλα φάρμακα κυρίως για την πήξη του αίματος. Συγγενές φάρμακο με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ είναι η Διφλουνιζάλη (Analergic, Di-Flu) με τις ίδιες ενέργειες.
    2. Ινδομεθακίνη: (Indocid, Fortathrin, Intobutaz, Hapredin, Reumacid)
    Ασεμετασίνη (Gamespir, Rantndal)
    Ετοδολάκη (Ecridoxan, Lonine)
    Δικλοφενάκη (Voltaren, Cetaflam, Delimon, Rheumavek, Urigon, Vundon κ.ά.)
    Ασεκλοφενάκη (Biofenac, Sovipan)
    Όλα τα φάρμακα και τα πολυώνυμα ιδιοσκευάσματα της ομάδας 2 έχουν παρεμφερείς ενέργειες.
    Είναι ισχυρά αναλγητικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα, με σχετικά περιορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες, όταν γίνεται προσεκτική χρήση.
    Χρησιμοποιούνται κυρίως σε ρευματικές παθήσεις αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί και αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο στομάχι, το δέρμα, τα νεφρά κ.ά.
    3. Φαινοπροφάνη (Expron) Φλουρβιπροφαίνη (Flurofen, Bedice, Bonatal, Pizar) Ιβουπρουφαίνη (Brufen, Algofren, Pinefor, Rozovin) Κετοπροφαίνη (Farbovil, Oruvail) Ναπροξένη (Naprosyn, Nycopren, Anaprox) Θειαπροφαινικό οξύ (Sugram) Ναβουμετόνη (Relifex, Anfer, Mevedal)
    Όπως και τα φάρμακα της προηγούμενης ομάδας, έχουν τις ίδιες θεραπευτικές δράσεις αλλά και τις ίδιες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε επώδυνα μυοσκελετικά σύνδρομα, σε δυσμηνόρροια και σε φλεγμονώδεις-εκφυλιστικές αρθροπάθειες.
    4. Πιροξικάμη (Felden, Oximezin, Proponol, Sinatrol και άλλα πολλά ιδιοσκευάσματα). Μελοξικάμη (Loxitam, Movatec) Τενοξικάμη (Tilcitin, Algin-Vek, Docticam, Palitenox, Soral και άλλα πολλά ιδιοσκευάσματα).
    Έχουν μεγάλο χρόνο δράσης, γεγονός που τους επιτρέπει να χορηγούνται μια φορά την ημέρα. Προκαλούν τις ίδιες ανεπιθύμητες παρενέργειες στο στομάχι, κυρίως σε ηλικιωμένους. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα για τη συμπτωματική θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και στις εξάρσεις της οστεοαρθρίτιδας.
    5. Νιφλουμικό οξύ (Niflamol) Αζαπροπαζόλη (Prolixan)
    Έχουν τις ίδιες ενδείξεις με τις προηγούμενες ομάδες και προκαλούν τις ίδιες παρενέργειες.
    6. Διακετυλρεΐνη (Verboral)
    Ανήκει σε νέα κατηγορία με μέτριο βαθμό αντιφλεγμονώδους δράσης που εκδηλώνεται περίπου ύστερα από χρήση 30 ημερών. Δεν χορηγείται σε παιδιά. Βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων της οστεοαρθρίτιδας.
    7. Νιμεσουλίδη (Mesulid, Min-a-pon, Nimelide, Rokalet και άλλα πολλά ιδιοσκευάσματα)
    Χορηγείται μόνο σε ενήλικους σε δύο δόσεις την ημέρα, με καλά αναλγητικά αποτελέσματα.
    Σπάνια προκαλεί αλλεργία, δερματικές αντιδράσεις, ενώ στο στομάχι προκαλεί μόνο περιστασιακά καυσαλγία, ναυτία και βλάβες. Χρησιμοποιείται ευρύτατα.
    Τα φάρμακα αυτά (οι επτά ομάδες μη στεροειδών αναλγητικών αντιφλογιστικών φαρμάκων) ευθύνονται για περισσότερους από 15.000 θανάτους ετησίως στην Αμερική, εξαιτίας ανεπιθύμητων παρενεργειών, κυρίως γαστρορραγίες, κώμα, αλλεργικά επεισόδια. Συνιστάται να χρησιμοποιούνται σε μικρές δόσεις για μικρά χρονικά διαστήματα.
    8. Κοξίμπες
    Ροφεκοξίμπη (Vioxx)
    Έχει δημιουργήσει μία καινούρια ομάδα αναλγητικών με κύρια ένδειξη την οστεοαρθρίτιδα. Δεν προκαλεί αξιοσημείωτες παρενέργειες και, επειδή χορηγείται μία φορά την ημέρα, έχει καταλάβει σπουδαία θέση στην αντιμετώπιση του χρόνιου αρθριτικού πόνου.
    Αναστέλλει εκλεκτικά το ένζυμο κυκλοξυγενάση ΙΙ (COX2), που δεν υπάρχει στο στομάχι, και έτσι δεν επηρεάζει τις προστατευτικές προσταγλανδίνες που υπάρχουν εκεί.
    9. Παρακεταμόλη ή ακεταμινοφαίνη (Panadol, Depon, Lonarid απλό, Apotel, Anadin κ.ά.)
    Είναι το πιο κοινό χρησιμοποιούμενο αναλγητικό-αντιπυρετικό φάρμακο. Χρησιμοποιείται σε ήπιας ή μέτριας έντασης πόνους. Στις συνιστώμενες δόσεις για παιδιά και ενήλικους στερείται ουσιαστικά ανεπιθύμητων παρενεργειών. Συνδυάζεται με άλλα φάρμακα που αυξάνουν την αναλγητική δράση της, όπως η κωδεΐνη, η βιταμίνη C κ.ά.
    Ενδείκνυται σε πονοκεφάλους, μυαλγίες, αρθραλγίες, δυσμηνόρροια, πονόδοντο, εμπύρετες καταστάσεις και, κατά το Εθνικό Συνταγολόγιο, είναι κατάλληλο για άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή εμφανίζουν διαταραχές στην πηκτικότητα του αίματος και ιστορικού πεπτικού έλκους.
    Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις (πάνω από έξι με οκτώ δισκία την ημέρα) και μάλιστα με ταυτόχρονη χρήση οινοπνεύματος μπορεί να προκαλέσει βαριά βλάβη στο ήπαρ. 

    8 σχόλια:

    1. Πράγματι.

      Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν

      ΓΙα τη λίμπιντο αξίζει να αναφερθεί και το Κόρντισεπς.

      Ιδιαίτερα αποτελεσματικό και, πλέον, αρκετά διαδεδομένο και στη Δύση
      http://www.gano-therapy.gr/cordyceps-libido-gonimotita.html

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΑΝΤΗΒΙΟΤΗΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΣΤΑΦΥΛΛΟΚΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΥΖΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΤΗ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΑΝΤΗΒΙΟΤΗΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΣΤΑΦΥΛΛΟΚΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΥΖΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΤΗ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Mπραβο στους γερονταδες και στους Αγιους της Ορθοδοξιας που προωθουν τα φυτικα φαρμακα. Τα χημικα φαρμακα των βιομηχανιων προωθουνται απο τη σιωνοκρατουμενη νεα ταξη πραματων που σκοπο εχει το θανατο των ανθρωπων. Ακομη και τους γιατρους τους διδασκουν τραγικα ψεματα τα πανεπιστημια για να προωθουν τις χημειοθεραπειες και τα χημικα φαρμακα. Το φαρμακο Μεθοτρεξατη δε το δημιουργησαν μονο για τη θεραπεια της ρευματοειδους αρθριτιδας αλλα και για να προκαλουν εκτρωσεις στις ανεπιθυμιτες εγκυμοσηνες. Εκπαιδευουν τους γιατρους να προκαλουν τους θανατους εμβρυων με τη δικαιολογια οτι προσπαθουν να σωσουν τη ζωη της εγκυου. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εσυ που λεγεσαι kimon γραφεις στο μπλογκ σου οτι η μορφωση ειναι θεμα συμπεριφορας. Να σε ρωτησω κατι? Οταν εσυ βριζεις εναν ανθρωπο επειδη δε σου αρεσουν οι αποψεις του θεωρεις τον εαυτο σου μορφωμενο?

        Διαγραφή
    5. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Προοδευτικός. Καινοτόμο. Φτιαγμένο για σένα.

      Καλωσορίσατε στην Εταιρεία Δανεισμού Acceptance (ALC)! (acceptanceloanservices@gmail.com)

      Θα υπάρξει χρόνος όταν θα χρειαστείτε οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να επενδύσετε στην τρέχουσα επιχείρηση σας ή να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας ή να αγοράσετε ένα νέο σπίτι ή να ξεκινήσετε ένα έργο; και ίσως έχετε επιδιώξει οικονομική βοήθεια από τις τράπεζες ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας, αλλά όλα δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν ανησυχούν πια, το όνομά μου είναι Danielle Ramos, και είμαι αξιωματικός δανείου και δουλεύω με ACL, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει με το ποσό του δανείου που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και μπορούμε να σας προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια.

      Οφέλη δανεισμού μαζί μας.
      -Τα ανταγωνιστικά ποσοστά 3%
      - Ένα φιλικό, εξυπηρετικό προσωπικό για να σας βοηθήσει στη διαδικασία.
      -Επιλογή μεθόδων αποπληρωμής είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια.
      - Εγκρίνουμε το 98% περίπου των αιτήσεων δανείων σε λιγότερο από 24 ώρες!
      -Παρέχουμε όλα τα είδη δανείου.
      -Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι και 10 εκατομμύρια ευρώ.
      -Δεν επιβάλλονται ποινές για την καθυστερημένη εξόφληση του δανείου.

      Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

      Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να λάβετε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες χωρίς άγχος, απλά στείλτε μας ένα e-mail μέσω
      (acceptanceloanservices@gmail.com)

      Στην ACL, δεσμευόμαστε να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

      ΑπάντησηΔιαγραφή