Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΜΟΝΗ... ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ-φιλότιμοι ιερωμένοι- ΕΔΕΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΡΩΣΟΥΝ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ...ΥΠΑΡΧΕΙ Α) Η ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΌΤΟΣ ΚΑΙ Β) Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.κατά η μετά την "εκτέλεσή" του....



Το πανηγύρι της Μονής Δαδιάς 




IMG_0184
οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου και Μπραζαβίλ και ο ηγούμενος
της Μονής Δαδιάς... κ. Ελπιδοφόρος.
Υπ΄όψιν , κατά μίαν αξιοπερίεργον φάρσαν ...είναι
ηγούμενος του εαυτού του...διότι δυστυχώς η μονή δεν μπορεί
να ..."σταυρώσει" κανέναν άλλον μοναχό! ΄Η βγάζουν σκάρτους
όσους ενδιαφέρονται ή κάτι άλλο ανεξήγητο συμβαίνει!
 Αυτο που δεν καταλαβαίνουμε  είναι τούτο που γράφει το ειδησάριο της Μητρόπολης Διδυμοτείχου...:"Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε τους παρισταμένους και συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο και την περί αυτόν αδελφότητα, για την φιλότιμη προσπάθεια τους για την ανάδειξη της Μονής της Δαδιάς, σε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην άκρη των συνόρων μας..."    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ..Καλά είναι τα συγχαρίκια ευφυέστατε Άγιε Διδυμοτείχου, αλλά δεν μας λέτε πως θα αναδειχθεί η Μονή σε πνευματικό κέντρο; Έχετε δρομολογήσει κάτι σοβαρό και δεν το ξέρουμε; Ο κ. Ελπιδοφόρος είναι καλός, αλλά δεν βλέπουμε ελπίδα ... καμιά πρωτοβουλία, καμιά κίνηση , καμιά δρομολόγηση για την ...πνευματική αξιοποίηση της Μονής...Που ωστόσο έχει τα φόντα . να καταστεί μέγα Πνευματικό Κέντρο...( Διαθέτει και τις υποδομές...)
 Αλλά το πνεύμα δεν πουλιέται στη λαχαναγορά, όπως μάλλον γνωρίζετε... Ούτε είναι εξ ουρανού... Αλλά πηγάζει από τη φλόγα της ψυχής μας ...της καρδιάς και της φαντασίας του ανήσυχου μυαλού μας... .
Το δάσος της Δαδιάς είναι ασφαλώς ένα από τα πιο φημισμένα και προστατευόμενα δάση της Ευρώπης με σπάνια πανίδα. Εκεί στην άκρη του δάσους σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον είναι κτισμένο το ιστορικό Μοναστήρι της Δαδιας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς που γιορτάζει το Γενέσιο της Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου.
Με κατάνυξη και φέτος οι Εβρίτες από βορά και νότο, όπως εδώ και πολλές δεκαετίες γίνεται, προσήλθαν ευλαβικά να ανάψουν το κερί τους στην Παναγία της Δαδιάς και να της εμπιστευθούν τον πόνο και τη χαρά τους. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς  συμπαραστατούμενος από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Χάριν αγιασμού των προσκυνητών ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στη Μονή απότμημα της τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην πόλη Ζουγντίντι της Δυτικής Γεωργίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκε η θαυματουργή εικόνα και εψάλη Αγιασμός στη φιάλη της Μονής. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Ταξίαρχος-Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας και πλήθος προσκυνητών. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε τους παρισταμένους και συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο και την περί αυτόν αδελφότητα, για την φιλότιμη προσπάθεια τους για την ανάδειξη της Μονής της Δαδιάς, σε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην άκρη των συνόρων μας. 
557265_378319118907181_1851009146_n
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Παναγίας Φανερωμένης, στο Σοφικό Διδυμοτείχου, παρουσία πλήθους πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου