Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ...

Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Τον Σεβασμιώτατο επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας κ. Sinisa Pavic
Ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη κ. Sinisa Pavic επισκέφτηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.
Ο κ. Πρόξενος συνοδεύονταν από την Πρόξενο κα Sasa Todorovic, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία, τους Πολιτευτές Καστοριάς και Θεσσαλονίκης κ. Στέργιο Κοβατσιάδη και κ. Χρήστο Κοβατσιάδη αντίστοιχα και διπλωματικούς υπαλλήλους του Προξενείου της Σερβίας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη που δέχθηκε από τον Γενικό Πρόξενο, τον ενημέρωσε σχετικά με την αποστολή βοήθειας που είχε αποστείλει στη Σερβία η Μητρόπολη Καστοριάς τη δύσκολη περίοδο του πολέμου και του κατέθεσε την αγάπη που τρέφει για την Σερβική Εκκλησία και τον λαό της αλλά και τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο.
Επίσης, ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ σημείωσε και τον συνδετικό κρίκο της Σερβικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος που δεν είναι άλλος από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.
Από τη μεριά του ο κ. Pavic ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και την αγάπη που του έδειξε, ζήτησε να συνεργαστούν με τη Μητρόπολη και τους τοπικούς φορείς σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, εκφράζοντας δε και την επιθυμία του κάθε φορά που επισκέπτεται την πόλη μας, να συναντά τον Πνευματικό Πατέρα της όμορφης και βυζαντινής Καστοριάς.
http://www.imkastorias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου