Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες

  • Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

  • ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    ***Το παστέλι-τρόποι για παρασκευής τσαγιών- Αγιορίτικα "πιάτα",θεραπευτικά λαχανικά κ.α.
     
    Μην τα φάτε μονομιάς, θα νταλακιάσετε… Εκείνο που με βασανίζει και με αγχώνει είναι η απεραντοσύνη της άγνοιας που μας παραδέρνει, ΟΛΟΥΣ ειδικά δε εγώ ήμουν μέχρι πριν ένα χρόνο… για τα πανηγύρια. Καθολική η άγνοιά μου για τον φυτικό πλούτο της φύσης,που είναι γύρω μας , πλούτος που μας χάρισε ο Θεός λέγω εγώ κι αν αυτό …δεν είναι συμβατό με την ορθολογική σας. Δεν πειράζει.Αυτό που με πειράζει όμως, είναι πως όλοι μας, προσπερνάμε τους θησαυρούς που έχουμε γύρω μας χωρίς να ξέρουμε τις τεράστιες θεραπευτικές ιδιότητές τους ..
    -- Ρε παππούλη τι μου λες…; Πάω δίπλα στο φαρμακείο και παίρνω τα χάπια μου και βολεύομαι στο τάκα-τάκα… Θα κάθομαι εγώ να κάνω τσάγια με βότανα; Μου είπε ένα ανεψούδι μου… μαντραχαλάς 50 ετών! Και του είπα:

    --Κόψε ρε άφρονε τις μαλακίες – (μιλάω κι έτσι εγώ άμα λάχει).Το 90% των βιομηχανικών φαρμάκων συντίθενται από βότανα, αλλά με τις χημικές μαγγανίες που κάνουν.. αυτά τα φάρμακα δημιουργούν και παρενέργειες… διάβασε τα χαρτάκια που βρίσκεις μέσα στα κουτάκια τους.Θα φωτιστείς! Οι παρενέργειές τους είναι περισσότερες από τα όσα θετικά ισχυρίζονται! Ενώ τα βότανα που συστήνω εγώ δεν κάνουν καμιά παρενέργεια!


    --Ναι αλλά θείε, Με τα φάρμακα έχω άμεσα …αποτελέσματα, και δεν χάνω χρόνο να βράζω στο μπρίκι νεροζούμια…τσάγια….
    --Βρε κολασμένε υιέ του ταλαίπωρου αδερφού μου, με αυτά που λες …δεν γλυτώνεις τον αφορισμό μου! Αυτό προσπαθώ να σου πω. πως όλες τις λύσεις τις έχεις στην κουζίνα σου, στις λαϊκές αγορές κι εσύ τρέχεις και πληρώνεις αμφίβολα κι επικίνδυνα φάρμακα που τα πληρώνεις με χρυσάφι ενώ τα βοτανάκια μου είναι σχεδόν τζάμπα! Άξιος ο θέος (ήμαρτον Κύριε) που σου φύτεψε τέτοιο νιονιό!..Άει χάσου από μπροστά μου!
    Κάπως έτσι είναι, φίλοι μου, η κατάσταση. ΄Ετσι ακριβώς αντιδρούμε ΟΛΟΙ μας, όπως το αγαπητό μου ανεψούδι μου.
    Το μήνυμά μου είναι απλό. Εκτιμήστε τα φυτά που έχουμε στην πατρίδα μας.Ξέρω πως είμαστε ΟΛΟΙ μπλοκαρισμένοι από συνήθειες, καλές-κακές, τι να κάνουμε, έτσι συνηθίσαμε… ΄Ομως ο ισόθεος Μέγας Ιπποκράτης μας το είπε: Η τροφή σου είναι και το φάρμακό σου.Σχεδόν όλες οι ασθένειές μας πηγάζουν από το τι τρώμε-καταβροχθίζουμε άμετρα.Μια μικρή αλλαγή στη διατροφική μας ρότα θα αναζωογονούσε τον οργανισμό σας. Δεν λέω να το ρίξετε στη χορτοφαγία. Προς Θεού!Και τα κοψίδια παίζουν ρόλο στην υγεία μας… ισοροπιστικό..Αλλά δεν χρειάζεται για ψύλλου πήδημα να τρέχετε στα φαρμακεία και σε γιατρούς. Το παν μέτρον άριστον… έχει θεϊκή λογική!
    Για δείτε τα σημερινά μου… Και τα ξαναλέμε….
    Γιατρέψου με… ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!! Απίστευτες ΑΓΝΩΣΤΕΣ σε πολλούς θεραπευτικές ιδιότητες.

  • Posted by ypotheto



  • Μετά τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδος που σας άρεσε πολύ, δείτε ΕΔΩ σήμερα θα δούμε, θεραπευτικές ιδιότητες των λαχανικών! Πολλοί πιθανόν βλέπουμε για πρώτη φορά σε φωτογραφία, κάποια λαχανικά όπως τον απήγανο (εμείς δε το γνωρίζαμε).
    Aπό το Βιβλίο Γεωπονικόν του Αγαπίου Μοναχού Κρητός. Το βιβλίο το έγραψε πιθανόν το 1620, εκδόθηκε στη Βενετία το 1643 και επανεκδόθηκε τουλάχιστον άλλες 15 φορές! Μάλιστα έχει ιδιαιτέρως μακροσκελή τίτλο.
    «Βιβλίον καλούμενον Γεωπονικόν, εις το οποίον περιέχονται ερμηνείαι θαυμασιώταται. Πώς να κεντρώνονται και φυτεύονται τα δέντρα και έτερα όμοια. Και εξόχως πώς να κυβερνάται πας ένας δια να φυλάγεται υγιής. Έτι
    δε και ιατρικά διάφορα αληθέστατα συναγμένα από ιατρούς σοφωτάτους, εις
    πάσαν ασθένειαν. Και Μηνολόγιον δια όλες τες εορτές του χρόνου.»

    .
    Ολόκληρο το βιβλίο του Μοναχού Αγαπίου έκδοση του 1795!!!
    Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δείτε τα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ!!! Σελ. 12-20. Βέβαια από τότε η «ιατρική» τα «φαρμάκωσε» όλα…
    Πάμε κατευθείαν στο θέμα …
    Η μολόχα. Ποιες αρρώστιες θεραπεύει.


  • Η μολόχα βρασμένη όταν τρώγεται μόνη της παύει τη βραχνάδα. Μαζί δε με
    γάρο είναι καθαρτική. Τα φύλλα της κοπανισμένα μαζί με φύλλα ιτιάς είναι
    καλύτερα από όλα τα έμπλαστρα. Γιατί δεν αφήνει να γίνει φλεγμονή και
    σταματάει το αίμα και κλείνει τις πρόσφατες πληγές και θεραπεύει τα
    στραμπουλήγματα και τα κατάγματα.

    Γιατρεύονται επίσης οι πληγές από τις ρογαλίδες και
    τα ερπετά αν κοπανίσουμε κρεμμύδια και πράσα και τα ανακατέψουμε με
    φύλλα μολόχας και τα βάλουμε πάνω στην πληγή. Αν αλειφτεί κανείς με χυλό
    από αγριομολόχα ανακατωμένο με λάδι δεν τον κεντούν οι σφήκες. Και αν
    κανείς κεντηθεί τον γιατρεύει ο χυλός.

    Και τα φύλλα της μολόχας, αν τα κοπανίσουμε και τα βάλουμε πάνω στη
    πληγή, τη γιατρεύουν. Επίσης η μολόχα γιατρεύει τις λειχήνες – σταματάει
    το αίμα – και τις κρυφές αρρώστιες των γυναικών. Ο χυμός της μολόχας,
    αν τον σταλάξουμε στο αυτί παύει την ωταλγία (πόνους των αυτιών). Όταν
    πίνεται μαζί με μέλι γιατρεύει όσους υποφέρουν από το συκώτι τους και
    συνεφέρνει τους σεληνιασμένους. Επίσης ο χυλός της μολόχας γιατρεύει
    τους νεφριτικούς και όσους υποφέρουν από νευραλγίες της μέσης. Το ζουμί
    της όταν πίνεται γιατρεύει τη δυσουρία. Ωφέλιμη επίσης είναι στη
    δυστοκία.

    Το μαρούλι. Πως χρησιμοποιείται για φάρμακο.
    Το μαρούλι είναι υγρό και ψυχρό λαχανικό και για αυτό είναι ωφέλιμο στις
    φλεγμονές. Παύει τη δίψα και είναι υπνωτικό και κατεβάζει το γάλα στις
    γυναίκες. Βρασμένο είναι θρεπτικότερο και καταπαύει τον ερωτικό πόθο.
    Και για αυτό οι Πυθαγόρειοι το ονομάζουν ευνούχο και οι γυναίκες
    αστυτίδα. Το μαρούλι φέρνει όρεξη, γιατρεύει τη φλόγωση και καταπραΰνει
    τον ερωτικό πόθο. Όταν το τρώμε μαζί με γλυκό κρασί ή με ξύδι μετριάζει
    τη χολή. Επίσης μαζί με ύσσωπο και ξύδι είναι ωφέλιμο στα λαγαρά του
    σώματος. Βρασμένο μέσα σε ροδέλαιο θεραπεύει τη χολέρα. Το ζουμί από το
    μαρούλι καταπραΰνει τα πρησμένα σπλάχνα. Το ανεμοπύρωμα (ερυσίπελας)
    θεραπεύεται αν το αλείψουμε από πάνω με μαρούλι μαζί με γάλα γυναικείο. Ο
    σπόρος, όταν πίνεται κοπανισμένος γιατρεύει την πληγή από σκορπιό. Το
    μαρούλι ωφελεί και στο στήθος που πάσχει. Φέρνει δε και ύπνο, στους
    γερούς όταν το φάνε και στους αρρώστους αν αλείψουμε με χυλό το μέτωπό
    τους.

    Τα σέσκλα.
    Τα σέσκλα έχουν καθαρτική δύναμη και είναι μαλακτικά για την κοιλιά όταν
    πίνει κανείς το ζουμί τους μαζί με λάδι και γάρο και λίγη σόδα. Ο χυλός
    από τα άβραστα σέσκουλα γιατρεύει την πιτυρίδα και τις ψείρες του
    κεφαλιού. Όταν δε τον ανακατέψουμε με κερί λειωμένο γιατρεύει όλα τα
    σκληρώματα και τα πρηξίματα αν τον τυλίξουμε σε πανί και τον βάλουμε
    πάνω. Επίσης κατά τον ίδιο τρόπο γιατρεύει τις λειχήνες και την κασσίδα.

    Το κραμπολάχανο. Και ποιες αρρώστιες γιατρεύει.
    Το κραμπολάχανο όταν το φάμε μισοβρασμένο είναι καθαρτικό, όταν όμως είναι περισσότερο βρασμένο είναι στυπτικό.
    Το κρασμπολάχανο φέρνει την περίοδο στις γυναίκες και μάλιστα αν ποιούν
    το ζουμί τους μαζί με γλυκό κρασί. Όταν τρώγεται βρασμένο πριν το φαγητό
    γιατρεύει τους φθισικούς. Γιατρεύει την ποδάγρα και την αρθρίτιδα αν
    βρέξουμε με το ζουμί του το πονεμένο μέρος καθώς και αν ανακατέψουμε το
    κραμπολάχανο με κριθαράλευρο, κόλιαντρο, απήγανο και λίγο αλάτι και το
    βάλουμε πάνω στο μέρος που πονάει. Ο χυλός του κραμπολάχανου
    ανακατωμένος με μέλι ωφελεί στα μάτια αν τον βάλουμε κοντά στις κώχες
    των. Είναι δε τόσο πολύ θρεπτικό που τα παιδιά μεγαλώνουν γρηγορότερα
    όταν το τρώνε. Αν φάει κανείς μανιτάρια φαρμακερά και πιεί κατόπιν το
    χυμό του κραμπολάχανου θα σωθεί. Επίσης ο χυλός του θεραπεύει όσους
    πάσχουν από χρυσή και τους σπληνικούς αν τον πίνουν 40 ημέρες μαζί με
    άσπρο κρασί. Όταν πίνεται με μαύρο σταματάει το βήχα. Τα φύλλα του
    κραμπολάχανου βγάζουν την λειχήνα και θεραπεύουν τις πληγές των ερπετών
    όταν τα τρίψουμε επάνω τους.

    Εάν το ανακατέψουμε με στύψη στρογγυλή βρεγμένη με ξύδι θεραπεύει την
    ψώρα και τη λέπρα. Η στάχτη από τις ρίζες του ωφελεί στα εγκαύματα.
    Επίσης ο χυλός του μαζί με λάδι θεραπεύει τις πληγές του στόματος και
    των αδένων του λαιμού και το πρήξιμο του σταφυλίτη αν τον πιεί κανείς
    και τον κρατήσει πολύ ώρα. Επίσης ωφελεί μαζί με ξύδι, αν τον βάλουμε
    κατάπλασμα στα αυτιά. Στους θερμασμένους φέρνει μεγάλη ανακούφιση αν το
    κοπανίσουμε και το βάλουμε πάνω τους κατάπλασμα. Αν το τρώει κανείς μόνο
    του βρασμένο πριν το φαγητό καθαρίζει τη φωνή και θεραπεύει τη
    βραχνάδα. Επίσης ο σπόρος του ή τα φύλλα του κοπανισμένα και ανακατωμένα
    με σίλφιο και με ξύδι, αν τα βάλουμε στις πληγές από τα μοσχοπόντικα
    και τα σκυλιά και τα λυσσασμένα ακόμη, τις θεραπεύει. Δίνουμε και στους
    δαγκωμένους να πιούν και αφέψημα από τα φύλλα αφού τα καθαρίσουμε πρώτα
    και τα ξηράνουμε και κατόπιν τα βράσουμε. Το κραμπολάχανο ελαττώνει την
    σπλήνα αν το λιώσουμε και το βάλουμε απάνω. Όταν το τρώμε προ του
    φαγητού ωμό παύει την αϋπνία και δεν μας αφήνει να βλέπουμε φαντάσματα.
    Όσοι θέλουν να πιούν πολύ κρασί και να μην μεθύσουν τρώνε πριν από το
    φαγητό κραμπολάχανο.

    Τα ρεπάνια.
    Είναι ωφέλιμα στα πρηξίματα και θεραπεύουν τους νεφριτικούς, ιδίως αν
    κανείς βράσει τη φλούδα τους με κρασί και πίνει το ζουμί νηστικός την
    αυγή. Γιατρεύουν και τον βήχα όταν τα τρώει κανείς μαζί με μέλι. Επίσης
    και ο σπόρος τους καβουρδισμένος , αν τον φάει κανείς με μέλι πάει το
    βήχα και τη δύσπνοια. Όταν τα δώσουμε στις λεχώνες φέρνουν πολύ γάλα.
    Διεγείρουν τον ερωτικό πόθο. Βλάπτουν την φωνή. Αν κανείς τα τρώει
    νηστικός να είναι βέβαιος ότι δεν θα τον βλάψουν τα δηλητήρια. Ο χυλός
    τους όταν πίνεται με νερό είναι αντιφάρμακο για τα φαρμακερά μανιτάρια
    και τα δηλητήρια. Αν κανείς τρίψει και αλείψει τα χέρια του προσεκτικά
    με χυλό από ρεπάνια χωρίς φόβο και χωρίς κίνδυνο μπορεί να πιάσει τα
    ερπετά. Αν βάλουμε ρεπάνια πάνω σε σκορπιούς ψοφούν αμέσως. Όταν τα
    πάρουμε μέσα από νερό γιατρεύουν την υδρωπικία και μετριάζουν την
    σπλήνα. Ο χυλός τους όταν πίνεται πριν από το λουτρό μαζί με γλυκό κρασί
    γιατρεύει τη χρυσή. Ωφελεί και στη δυσουρία όταν κανείς πίνει το ζωμό
    τους, γιατί φθείρουν την πέτρα. Καθαρίζουν δε και το στομάχι, αν τα
    πάρει κανείς μαζί με μέλι και κατόπιν τα ξεράσει. Γιατί φέρνουν εμετό
    και προκαλούν την όρεξη. Εάν σε κανένα μέρος το νερό δεν είναι καλό,
    γίνεται υγιεινότερο όταν το βράσουμε με ρεπάνια. Και μόνο τα δόντια
    βλάπτουν. Τα ρεπάνια είναι ωφέλιμα σε όσους κάνουν αιμοπτύσεις. Αν
    κανείς έχει φάει από πριν ρεπάνι και κατόπιν τον δαγκώσει σκορπιός, όχι
    μόνο δεν θα πεθάνει αλλά και γρήγορα θα γίνει καλά. Τα ρεπάνια όταν τα
    κοπανίσουμε και τα βάλουμε στις πληγές που υπέστηκαν βασανιστήρια
    γιατρεύουν πολύ γρήγορα τα πρηξίματα και τα χτυπήματα. Επίσης καθαρίζουν
    τις φακίδες και βγάζουν μαλλιά στην κασσίδα. Όταν τα τρώμε στο τέλος
    του φαγητού καθαρίζουν την αναπνοή.

    Τα κολοκύθια.

    αυτιά γιατρεύουν τους πόνους τους. Αν βάλεις τα άνθη της σε λάδι
    μερικές ημέρες και αλείφεις με αυτό το κεφάλι σου όταν πονέσει από
    ηλιακή καύση, θεραπεύεσαι. Αν τρίψεις με φύλλα κολοκυθιάς το άλογο δεν
    κάθονται μύγες απάνω του.

    Τα αγγούρια.
    Ο σπόρος των αγγουριών είναι διουρητικός και μετριάζει το τσουχτερό κάτουρο.
    Το σέλινο.
    Το σέλινο όταν τρώγεται κάνει τις γυναίκες πιο φιλήδονες. Και για αυτό
    όσες βυζαίνουν δεν πρέπει να το τρώνε γιατί σταματάει το γάλα. Συντελεί
    δε στο να έχει καλή μυρωδιά το στόμα, για αυτό αν φάνε σέλινο εκείνοι
    που βρωμάει το στόμα τους, δεν θα βρωμάει. Επίσης το σέλινο, αν το
    κάνουμε κατάπλασμα μαζί με ψωμί, γιατρεύει το ανεμοπύρωμα. Το λουτρό έως
    τη μέση μέσα σε ζουμί από σέλινα ή το ζουμί σε κατάπλασμα βγάνει τις
    πέτρες (από τα νεφρά) και θεραπεύει τη δυσουρία και τους νεφρικούς.

    Ο απήγανος.
    Αν κανείς βουλώσει τα αυτιά του με το τρυφερό μέσα μέρος του απήγανου
    παύει ο κεφαλόπονος. Αν αλείψουμε ελαφρά τα μάτια με χυλό του άγριου
    απήγανου ανακατωμένο με γυναικείο γάλα δυναμώνει την όραση. Αν
    ανακατέψουμε 2 μέρη μέλι και 1 μέρος απήγανο και αλείψουμε τα μάτια
    θεραπεύεται η θαμπάδα των ματιών και το θόλωμα όταν είναι στην αρχή. Το
    ίδιο αποτέλεσμα έχει και ο άγριος απήγανος όταν τρώγεται και πίνεται. Αν
    μια έγκυος γυναίκα πιεί 15 ημέρες τον καρπό του άγριου απήγανου
    παθαίνει αποβολή. Το φυτό αυτό είναι από την φύση του εχθρικό στις
    έγκυες γυναίκες. Όταν πίνεται μαζί με κρασί παύει τους πόνους και
    θεραπεύει τις πληγές από τα ερπετά. Επίσης είναι ωφέλιμο σε όσους
    σεληνιάζονται και θεραπεύει τους πόνους του στήθους. Μαζί με κρασί ή με
    ροδέλαιο καθαρίζει τα αυτιά.

    Το ζούματο (ρόκα).
    Ο σπόρος της ρόκας όταν πίνεται μαζί με κρασί θεραπεύει τις πληγές από
    τα μοσχοπόντικα. Βγάζει τις λεβίθες, μετριάζει την σπλήνα και
    ανακατωμένος με βοδινή χολή και ξύδι καθαρίζει τις μαύρες πληγές. Επίσης
    γιατρεύει τις φακίδες. Το ζούματο ανακατωμένο με μέλι καθαρίζει το
    πρόσωπο. Όταν πίνεται με κρασί πριν από το μαστίγωμα, ο μαστιγούμενος
    πονάει λιγότερο. Τρία φύλλα από άγρια ρόκα κομμένα με το αριστερό χέρι
    θεραπεύουν τη χρυσή. Ακόμα το ζούματο θεραπεύει και τις μασχάλες που
    βρωμούν.

    Το κάρδαμο.
    Ο σπόρος από κάρδαμο ανακατωμένος με αλεύρι από κουκιά και με λίγη
    αλυσίβα θεραπεύει τις χοιράδες (χελώνια) και τον άνθρακα (κακό σπυρί).
    Τον τυλίγουμε δε, όχι μέσα σε πανί, αλλά σε φύλλα από κραμπολάχανο. Όταν
    πίνεται μαζί με δυόσμο και κρασί βγάζει την ταινία και τις λεβίθες.
    Όταν δε τον βράζουμε μαζί με γίδινο γάλα γιατρεύει το στήθος. Μαζί με
    μέλι γιατρεύει το βήχα. Το βάζουν κατάπλασμα και στις πληγές που είναι
    από κάτω φαγωμένες. Ο χυλός από το κάρδαμο σταματάει την τριχόπτωση.
    Μαζί με ξύγκι από χήνα γιατρεύει τις μικρές πληγές που βγαίνουν στο
    κεφάλι και την πιτυρίδα. Μαζί με προζύμι ωριμάζει τα σπυριά.

    Τα ραδίκια.
    Τα ραδίκια όταν τα βαφτίζει κανείς στο ξύδι και τα τρώει είναι ωφέλιμα
    στο στομάχι. Ο χυλός τους είναι ωφέλιμος σε όσους φτύνουν αίμα, όταν
    πίνεται κάθε δεύτερη μέρα. Ο χυλός των ραδικιών αφού ξεραθούν πρώτα στον
    ήλιο λίγο και τριφτούν, δίνεται σε όσους πονάει το συκώτι τους.

    Τα πράσα.
    Αν βάλουμε επάνω στις πληγές από τα ερπετά και τις ρογαλίδες κοπανισμένο
    πράσο, γιατρεύονται γρηγορότερα παρά με κάθε άλλο φάρμακο. Το βρασμένο
    πράσο, όταν πίνεται μαζί με μέλι γιατρεύει τη βραχνάδα. Ο σπόρος τους
    όταν πίνεται με κρασί από ξερά σταφύλια γιατρεύει την δυσουρία. Όταν
    όμως τρώγεται τακτικά αδυνατίζει την όραση και φέρνει κακοστομαχιά. Ο
    χυμός του πράσου ανακατωμένος με υδρομέλι, ωφελεί τους δαγκωμένους από
    ερπετά όταν τον πιούν. Αν ανακατέψουμε το χυλό του με ξύδι και λιβάνι ή
    με γάλα ή με ροδέλαιο και τον σταλάξουμε στο αυτί είναι ωφέλιμος για τις
    ωταλγίες και την βοή των αυτιών. Τα πράσα είναι ωφέλιμα σε όσους έχουν
    πόνους στα πλευρά. Όταν φας μανιτάρια και φοβάσαι μήπως ήταν φαρμακερά,
    φάε πράσα να μη σε βλάψει το φαρμάκι. Έτσι εξαφανίζει και τη μέθη, αν
    φας πράσα ξεμεθάς γρηγορότερα.

    Τα σκόρδα.
    Όταν τα τρώμε βγάζουν τις λεβίθες και κινούν τα ούρα. Είναι ωφέλιμα και
    στους δαγκωμένους από οχιά ή από λυσσασμένο σκυλί, αν τα φάνε ή αν τα
    βάλλουν κατάπλασμα. Όταν τα κάψουμε και τα ζυμώσουμε με μέλι και τα
    βάλουμε απάνω θεραπεύουν τα σημάδια από τα χτυπήματα και την κασσίδα.
    Όταν τα κρατήσει κανείς στο στόμα του σταματάνε τον πονόδοντο. Βγάζουν
    τις φακίδες και τις λειχήνες. Όταν τα τρώει κανείς βραστά ή ωμά ωφελούν
    στον χρόνιο βήχα Αν κανείς έχει φάει πριν σκόρδα δεν παθαίνει τίποτα
    ούτε από το δάγκωμα των ερπετών, ούτε από άλλα δηλητήρια. Επίσης
    θεραπεύουν και τις πληγές αν τα κοπανίσουμε και τα βάλουμε επάνω. Πολύ
    ωφέλιμα είναι και όταν τα πιεί κανείς με κρασί και ακόμη περισσότερο σε
    όσους δεν μπορούν να χωνέψουν. Τα σκόρδα φέρνουν ούρα, γιατρεύουν τους
    νεφριτικούς και προλαβαίνουν την βλάβη από τα άσχημα νερά. Εκτός από τα
    ήμερα υπάρχουν και τα άγρια σκόρδα. Τα άγρια είναι ακόμη πιο ωφέλημα για
    τις αρρώστιες που είπαμε παραπάνω.

    Τα κρεμμύδια.
    Το κρεμμύδι κοπανισμένο και ανακατωμένο με μέλι, αν το κάνουμε
    κατάπλασμα είναι ωφέλιμο σε όλες τις πληγές. Διατηρεί δε την υγεία του
    όποιος διαλέγει κάθε μέρα τα τρυφερότερα κρεμμύδια και τα τρώει νηστικός
    μαζί με μέλι. Το κρεμμύδι γιατρεύει την πληγή. Το δε σκόρδο και σε γερό
    μέρος του σώματος να το βάλουμε ανοίγει πληγή. Το κρεμμύδι μαζί με ξύδι
    γιατρεύει την λευκοπάθεια, αν αλείψουμε με αυτό το μέρος που πάσχει,
    έξω στον ήλιο. Γιατρεύει δε γρηγορότερα την κασσίδα αν το τρίψουμε πολύ
    επάνω. Ο χυλός τους είναι ωφέλιμος στην πυόρροια των αυτιών, καθώς και
    στους συναχωμένους αν αλειφθούν με αυτόν. Το κρεμμύδι επίσης είναι
    ωφέλιμο σε όσους έχουν κοντή όραση. Όταν τρώγεται βρασμένο θεραπεύει τον
    βήχα.

    Οι καυκαλήθρες.
    Οι καυκαλήθρες, όταν τις φάει ο νεφριτικός, τον γιατρεύουν βγάζοντας τα
    ούρα του. Το ζουμί τους μαζί με κρασί από ξερά σταφύλια, όταν πίνεται
    μια ώρα πριν από το λουτρό, γιατρεύει όσους πάσχουν από χρυσή με τον
    ιδρώτα που χύνουν. Όταν φάει κανείς καυκαλήθρες μαζί με οξυμέλι και
    κατόπιν τις ξεράσει, του καθαρίζουν το στομάχι και γιατρεύουν την
    μελαγχολία, την ανορεξία και τον τετραήμερο πυρετό.

    Τα σπαράγγια.
    Τα σπαράγγια ωφελούν το στομάχι, αυξάνουν το σπέρμα, κινούν τα ούρα, καθαρίζουν τα νεφρά από άμμο και παύουν τον πόνο τους.
    Το μπόρανγκο ή βόραγο.
    Ωφελεί πολύ κάθε άνθρωπο, όταν τρώγεται συχνά γίνεσαι καλόκαρδος και
    γεννά καλούς χυμούς. Τα άνθη και τα φύλλα του να βάνεις στο κρασί να
    μένουν να το πίνεις, ωφελεί πολύ στην καρδιά. Κάνει καλό στους
    μελαγχολικούς, καθαρίζει το αίμα, δίνει στα εντόσθια πολύ άνεση και
    λεπταίνει του στήθους την σκληρότητα.

    Για την κάππαρη.
    Αυτή θεραπεύει την σπλήνα, φθείρει τα σκουλήκια, γιατρεύει τις ζοχάδες,
    αυξάνει το σπέρμα, θεραπεύει τα πιάσματα του συκωτιού, κινά τα ούρα, τα
    καταμήνια, ωφελεί στα ρευματικά και στα φλέγματα. ΠΗΓΗ

    Ευχαριστούμε θερμά, το ftiaxno.gr που τα συγκέντρωσε.

    Τα κολοκυθάκια αποτελούν μια από τις σημαντικότερες πηγές αντιοξειδωτικών το καλοκαίρι

    Νέα Διατροφής 2 years ago ΤΡΟΦΙΜΑ-ΡΟΦΗΜΑΤΑ

    Τα πράσινα κολοκυθάκια αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας ιδιαίτερα κατά του καλοκαιρινούς μήνες, όπου και ευδοκιμούν.
    Μάλιστα, αποτελούν βασικό συστατικό πολλών πιάτων όπως είναι το μπριάμ και τα γεμιστά. Ποια είναι όμως τα οφέλη των λαχανικών αυτών που απαντώνται ευρέως στο τραπέζι των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών;
    Τα πράσινα κολοκυθάκια ανήκουν στην οικογένεια Cucurbitaceae και αποτελούν ένα συγγενές είδος με τα αγγούρια και το πεπόνι. Ένα από τα περισσότερο μελετημένα οφέλη τους στην υγεία είναι η ικανότητα τους να εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικά συστατικά χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε αυτά.
    Συγκεκριμένα, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και καλή πηγή βιταμίνης Α. Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε γνωστά αντιοξειδωτικά συστατικά περιέχουν και μια ποικιλία ασυνήθιστων αντιοξειδωτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεοξανθίνη. Αυτά τα συστατικά είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην όραση και ιδιαίτερα στην προστασία που παρέχουν έναντι της σχετιζόμενης με την ηλικία εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.
    Μεταξύ άλλων τα πράσινα κολοκυθάκια φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στην αντικαρκινική προστασία που αυτά παρέχουν. Επίσης, φαίνεται να συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
    Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα επιβεβαίωσαν τη διατήρηση ενός μεγάλου μέρους του αντιοξειδωτικού περιεχομένου τους μετά από το μαγείρεμά τους στον ατμό ή ακόμα και μετά τη διατήρησή τους στην κατάψυξη. Αυτά τα ευρήματα επισημαίνουν ότι τα αντιοξειδωτικά οφέλη των πράσινων κολοκυθιών είναι στη διάθεσή μας ακόμα και όταν αυτά δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά.
    Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr




  • Κεράσια: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά… Τώρα που είναι στην επικαιρότητα και με θεραπευτικες ιδιότητες

    Όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
    Γράφει: Βαραγιάννης Α. Παναγιώτης
    Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Med.Sc


    Όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ικανά να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.
    Τα κεράσια έχουν ως πιθανό τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα, από όπου πιστεύεται ότι πήραν και το όνομα τους.
    Έπειτα έφτασαν στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας ενώ θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.
    Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας κατέχει την 10η θέση στον κόσμο σε παραγωγή κερασιών με 43,000 τόνους το χρόνο. Τέλος, η κερασιά ανήκει στο γένος προύνος, στην οικογένεια ροδίδες, στην τάξη ροδώδη και είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό.
    Έχει πολλές ποικιλίες, οι πιο γνωστές είναι η κερασιά Ρουπκόβου, η πετροκερασιά, η Ναπολέων και η κερασιά βοδενών, οι οποίες προέρχονται από την αγριοκερασιά.
    Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία
    Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.
    Ένα κεράσι αποδίδει 4 θερμίδες.
    Οφέλη για την υγεία
    Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που ανήκουν στην ομάδα των στερολών και αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών. Είναι ουσίες που δεν αποδίδουν ενέργεια κι έτσι δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού.
    Πολλές όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει είτε με τη μείωση της εντερικής απορρόφησης της χοληστερόλης που προσλαμβάνεται από την τροφή είτε με αλλαγές στον μεταβολισμό της χοληστερόλης στα εντερικά κύτταρα.
    Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006). Μία έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία των κερασιών υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών.
    Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.
    Άλλη μια σημαντική δράση των κερασιών είναι η εξής: Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία. Αντίστοιχη δράση έχουν και στη σωματική κόπωση κυρίως λόγω της τέφρας των μεταλλικών αλάτων που περίεχουν, αυξάνοντας τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού (Br J Sports Med.
    2006)
    Τα κεράσια γενικά έχουν γεύση γλυκιά, όξινη και στυφή και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Ενδείκνυνται στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο καθώς προάγουν την αιμοποίηση. Επίσης, είναι πολύτιμα και σε αυτούς που παρακολουθούν μια δίαιτα αδυνατίσματος, γιατί οι υδατάνθρακες, που περιέχουν, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες.
    Ταυτόχρονα, δρουν αποτοξινωτικά, για το ήπαρ, τη χολή, τους αδένες και γενικότερα τον οργανισμό. Ακόμη, ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά. Πολλοί μάλιστα συνηθίζουν να κρατάνε τα κοτσάνια των κερασιών και να τα χρησιμοποιούν το χειμώνα για την παρασκευή διουρητικών ροφημάτων.
    Επίσης, ευνοούν την καλή λειτουργικότητα του εντέρου, ενώ δρουν ως καθαρτικά και ως υπακτικά, κυρίως λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων, που περιέχουν. Επιπρόσθετα, λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, που περιέχουν, δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα (J Nutr.
    2003).
    Τέλος, τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.
    Επίσης, σε άλλες μελέτες (University of Michigan) βρέθηκε ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Επομένως η κατανάλωση κερασιών πιθανόν να βοηθά εκτός από την πρόληψη του καρκίνου και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη.
    Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης θα μπορούσαν να προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.
    Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης
    Έχουν σχήμα σφαιρικό και η φλούδα τους είναι λεία και γυαλιστερή. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους είναι διαφορετικό ανάλογα με την ποικιλία. Αναζητήστε κεράσια τα οποία δεν είναι γδαρμένα, παραμορφωμένα, μουχλιασμένα ή ζαρωμένα.
    Αγοράστε μόνο ό,τι θέλετε να καταναλώσετε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Για να κρατήσετε τα κεράσια φρέσκα τοποθετήστε τα στη συντήρηση του ψυγείου. Η συντήρηση έχει περισσότερη υγρασία από το υπόλοιπο ψυγείο και θα βοηθήσει τα κεράσια να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρόνο.
    Προτού τα καταναλώσετε πρέπει να τα πλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.
    Προτεινόμενος τρόπος συντήρησης
    Γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο της ωρίμανσης αυξάνονται οι υδατάνθρακες μέσα στο φρούτο από 7% έως 10% στο 16% με 18% ενώ συγχρόνως μειώνεται η περιεκτικότητά του σε νερό. To κεράσι ευτυχώς κατάφερε να γλιτώσει από τα βιολογικά βελτιωτικά και χημικά και να παραμείνει πιστό στην φυσική του πορεία: να ωριμάζει, δηλαδή μόνο το καλοκαίρι, επιτρέποντας να το δοκιμάζουμε μόνο μερικές εβδομάδες ετησίως.
    Προτεινόμενος τρόπος μαγειρέματος
    Τα κεράσια τρώγονται κυρίως σαν φρέσκα φρούτα. Υπάρχουν και κονσερβοποιημένα, και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γλυκών, ενώ συνδυάζονται ωραία σε γλυκά τύπου τούρτας και τάρτας. Χρησιμοποιούνται επίσης, ως γλυκά του κουταλιού τα οποία γίνονται από όλες τις ποικιλίες.
    Τα κουκούτσια, χρησιμοποιούνται για να δίνουν άρωμα στο ‘μπράντυ’. Τέλος, από τα μαύρα πικρά κεράσια απολαμβάνουμε το Kirsch, το Cherry Brandy, και διάφορα άλλα ποτά.

    Θεραπευτικές ιδιότητες

    Ενδείκνυνται στην αναιμία, γιατί, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, προάγουν την αιμοποίηση, σε ολιγοθερμιδικές δίαιτες αδυνατίσματος, γιατί τασάκχαρα, που περιέχουν ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες.Από την άλλη πλευρά ερευνητές αναφέρουν ότι οι θερμίδες αποτελούν μύθο και παραβιάζουν τους νόμους της θερμοδυναμικής.

    Η περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά άλατα αυξάνει τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού, συμβάλλοντας, έτσι, στη μείωση της κόπωσης και την παράταση της μυϊκής προσπάθειας. Δρουν αποτοξινωτικά, για το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το αδενικό σύστημα και τον οργανισμό γενικότερα.
    Οι φυτικές ίνες και τα οργανικά οξέα που περιέχουν, τα καθιστούν έξοχα υπακτικά, με ισχυρή καθαρτική δράση. Τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, που περιέχουν, δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους. Τα κεράσια είναι διουρητικά και χωνευτικά, ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε λοιμώξεις των ουροφόρων οδών. Οι φυτικές χημικές αυτές ουσίες ονομάζονται ανθοκυανίνες. Σε πειράματα βρέθηκε ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος.  Οι ανθοκυανίνες ανήκουν σε οικογένεια φυτικών ουσιών που δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα σε πολλά είδη φρούτων. Οι έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι οι ανθοκυανίνες έχουν ευεργετικές δράσεις για την υγεία. Επίσης, η κατανάλωση κερασιών θα μπορούσε να βοηθά στην πρόληψη κατά του διαβήτη. Οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης, θα μπορούσαν να επιτρέπουν ένα καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και να αποτρέπουν την υπεργλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνες που διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. 
     Ανθοκυανίνες υπάρχουν και σε άλλα φρούτα, όπως τα σταφύλια, οι φράουλες και τα μούρα. Όμως, τα πειράματα έδειξαν ότι οι ανθοκυανίνες από τα κεράσια είχαν την ισχυρότερη δράση αναφορικά με την αύξηση παραγωγής ινσουλίνης από τα παγκρεατικά κύτταρα.
    .
    ΠΑΣΤΕΛΙ
    6000 ετών γιατρικό μειώνει τα τριγλυκερίδια και αποτρέπει πολλές ασθένειες !!!
    Έχετε ποτέ ακούσει για το παστέλι; Ο συνδυασμός γλυκιάς γεύσης και θεραπευτικών δυνάμεων είναι σπάνια, αλλά αυτή το φάρμακο είναι το τέλειο παράδειγμα ενός τέτοιου συνδυασμού.
    Το παστέλι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά 6.000 χρόνια πριν, και χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή. Μπορείτε να το αποκαλέσετε ως γλύκισμα ή ως φάρμακο, αλλά αυτό το φάρμακο αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα. Είναι από τα πιο νόστιμα φάρμακα που θα δοκιμάσετε ποτέ, και το οποίο την ίδια στιγμή, είναι φορτωμένο με ισχυρά θρεπτικά συστατικά.
    Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το παστέλι αναφέρθηκε στην Ιλιάδα ως τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν από τις μάχες με σκοπό την ενίσχυση της ενέργειας και της δύναμης τους. Το παστέλι επίσης αναφέρεται σε αρχαία Αιγυπτιακά αρχεία ως ένα φάρμακο που ως επί το πλείστον καταναλώνοταν από τις γυναίκες, επειδή τόνωνε τις ορμόνες τους και προκαλούσε αύξηση της λίμπιντο τους.
    Τι είναι το παστέλι; Είναι ένα φάρμακο που κατασκευάζεται από δύο σούπερ-υγιεινά συστατικά - σουσάμι και μέλι. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την αρχική συνταγή, και σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε αυτό το υγιεινό και νόστιμο φάρμακο:



    Συστατικά:
    300g ταχίνι
    300g οργανικό μέλι
    Προετοιμασία:
    Πριν αναμίξετε τα υλικά σε ένα μπολ, συλλέξτε το υγρό από την κορυφή του ταχινιού. Αυτό το υγρό σαν έλαιο, από το ταχίνι, θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε το παστέλι.
    Πασπαλίζετε το σουσάμι πάνω από τις μπάλες και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά καρύδια, φουντούκια, φιστίκια και ό, τι άλλους ξηρούς καρπούς σας αρέσουν.
    Μερικοί άνθρωποι ψήνουν το παστέλι, αλλά εμείς δεν το συνιστούμε, διότι η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα θρεπτικά συστατικά.
    Το παστέλι μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ ή φάρμακο, αλλά δεν πρέπει να τρώτε περισσότερα από 2-3 την ημέρα, διότι κάθε μπάλα είναι φορτωμένη με θερμίδες, έτσι δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολλά.
    Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δίνει το άγιο δισκοπότηρο μεταξύ των θρεπτικών συστατικών. Το παστέλι είναι πλούσιο σε:
    Ψευδάργυρο
    Σίδερο
    Φυτικές ίνες
    Μαγνήσιο
    Ασβέστιο
    Χαλκό
    Βιταμίνες
    Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
    Για να γίνω πιο ακριβής - όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας !!!
    Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παστέλι επηρεάζει θετικά τη ρύθμιση των λιπιδίων στο αίμα, ιδιαίτερα τη ρύθμιση της αναλογίας μεταξύ των επιπέδων της LDH και της HDL χοληστερόλης.
    Το παστέλι επηρεάζει ευεργετικά τον καρδιακό ρυθμό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλό για την αρρυθμία, την υπέρταση, την ταχυκαρδία και ρυθμίζει επίσης την κυκλοφορία του αίματος.
    Αυτό το αρχαίο φάρμακο θα σας δώσει αρκετή ενέργεια για τη σωματική και πνευματική προσπάθεια, και η μακροχρόνια κατανάλωση του παστελιού θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, την χρόνια κόπωση και την κατάθλιψη. Θα αυξήσει σημαντικά τη λίμπιντο στους άνδρες και στις γυναίκες. Αυτός ο συνδυασμός έχει μια κατευναστική επίδραση σε περιπτώσεις χρόνιου στρες μέσα σε τρεις εβδομάδες τακτικής κατανάλωσης.
    Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, επειδή πιστεύουμε ότι δεν θα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα ένα πιο υγιεινό και πιο νόστιμο φάρμακο !!!!

    ΠΗΓΗ
    Μοναστηριακές Συνταγές - Οσπρια και Λαδερά - Δείτε 5 υπέροχες συνταγές ...

    Ρεβύθια με μελιτζάνες

    Υλικά :
    ½ κιλό ρεβίθια
    3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
    1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
    1.5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
    1.5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
    Αλάτι, πιπέρι
    4 μελιτζάνες
    1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
    Λάδι για τηγάνισμα
    Εκτέλεση :

    Ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια, σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.

    Γίγαντες με λαχανικά

    Υλικά
    500 γρ. γίγαντες
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
    4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
    100 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
    2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
    ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
    ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
    ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
    1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
    Αλάτι πιπέρι
    4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    Εκτέλεση
    Βράζουμε για 30 λεπτά τους γίγαντες και τους στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το λάχανο, πιπεριά, τον μαϊντανό. Το σέλινο, τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος και τους περιχύνουμε με το μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το φαγητό με τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες μ ε τη ζάχαρη και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες.

    Γεμιστά

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.Το εσωτερικό απο τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκορδο, τη μελιτζάνα και τα κολυκυθάκια.Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαιντανό, τον άνηθο και το ρύζι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση,για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί.Ρίχνουμε απο πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.
    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά.Ψήνουμε στο φούρνο, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
    Υλικά :
    3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
    3 πιπεριές
    8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
    4 κρεμμύδια τριμμένα
    1 μελιτζάνα καθαρισμένη απο τη φλούδα και ψιλοκομμένη
    2 κολοκυθάκια τριμμένα
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1/2 μάτσο μαιντανό ψιλοκομμένο
    1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι λάδι
    αλάτι
    πιπέρι

    Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες

    Εκτέλεση
    Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.
    Τip:
    'Οπως λέει η παραδοσιακή συνταγή δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν. Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι.

    ΥΛΙΚΑ :
    2 κούπες ρεβίθια
    2 μεγάλα κρεμμύδια
    3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
    1 ματσάκι άνιθο
    1 ματσάκι δυόσμο
    1 ματσάκι μαϊντανό
    Αλάτι, πιπέρι
    Λάδι
    Aλεύρι

    Φακόρυζο Αγιορείτικο

    Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια. Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30′. Στραγγίστε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τη γλοιώδη πέτσα του και κόψτε το σε κομμάτια. Αδειάστε τις φακές, μαζί με το ζουμί που έβρασαν, σε πυράντοχο σκεύος. Τοποθετήστε επάνω στις φακές τα κομμάτια του χταποδιού. Ρίξτε το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε απαλά. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40′ περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

    ΥΛΙΚΑ :
    1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
    1/2 κούπα ξίδι
    300 γρ. φακές χοντρές
    2 μέτρια κρεμμύδια
    80 γρ. ρύζι καρολίνα
    1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
    800 γρ. ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες
    1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
    1 πιπεριά σε κομματάκια
    1 κούπα λάδι
    μαϊντανό
    αλάτι, πιπέρι

    ΠΗΓΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ

    Το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ρόφημα για να χάνεις εύκολα 3 κιλά την εβδομάδα!

    Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας....

    Σε ίσες ποσότητες κάντε ένα μείγμα από:
    - Λουΐζα
    - Μέντα
    - Πράσινο τσάι
    - Σημύδα
    - Τσουκνίδα
    Μόλις αγοράσετε τα βότανα, περάστε τα λίγο από το μπλέντερ και αποθηκεύστε τα όλα μαζί (μείγμα) σε ένα αεροστεγές δοχείο.
    Τρόπος παρασκευής:
    Σε μία κατσαρόλα ή μπρίκι προσθέστε νερό και περιμένετε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει, απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα βοτάνων (για κάθε 1 ένα φλιτζάνι νερό), περιμένετε 10’ και στραγγίζετε καλά.
    Δοσολογία: 3 φλιτζάνια/ ημέρα ή Σε 1 λίτρο νερό ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, το μουλιάζετε για 10’ σε καυτό νερό και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σαν νερό. Μπορείτε να βάλετε παγάκια και στικ κανέλας και να το απολαύσετε ευχάριστα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
    Το συγκεκριμένο αφέψημα ενυδατώνει την επιδερμίδα, βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και της περίσσειας ποσότητας υγρών, μειώνει την κυτταρίτιδα, αυξάνει τις καύσεις και συμβάλλει στο αδυνάτισμα.
    gkourou.com

    Έπινα ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι κάθε πρωί, για ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα είναι…

    Αγαπητή μου συνήθεια δική μου, εμού του Καλόγερου, Αντωνίου! Νιώθω στα 80 μου περδίκι... Και σας προκαλώ να τρέξουμε ...κατοστάρι...

    1

    Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα ροφήματα με μέλι και λεμόνι ήταν κάτι που αγόραζα σε πακέτο από το φαρμακείο όταν έπνεα τα λοίσθια μιας εξουθενωτικής γρίπης.
    Φυσικά, το να πίνεις πραγματικό χυμό λεμονιού και το σωστό μέλι σε ζεστό νερό αποτελεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, και με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτό ξεκίνησα μια αναζήτηση 12 μηνών για να δω αν πραγματικά ήταν θαυματουργό, όπως λένε όλοι.
    Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι είμαι απολύτως ”τροποποιημένος”, και σας παρουσιάζω τον λόγο.
    1. Ουδέποτε είχα κρυολόγημα, γρίπη ή γαστρο ασθένεια σε ολόκληρο το έτος.
    Κυριολεκτικά. Κατόπιν σκέψεως, αυτό με αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Όλόκληρη τη ζωή μου αντιμετώπιζα προβλήματα με τις αμυγδαλές μου. Με μια μεγάλη οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, υπάρχει πάντα κάποιος που είναι φορέας κάποιου νέου ιού. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι δεν έπιασα κανέναν ιό, ακόμη και όταν όλοι τριγύρω μου ήταν άρρωστοι.
    Εξομολόγηση: υπήρχαν μέρες που ταλαιπωρήθηκα σε μεγάλο βαθμό, και αν και αισθάνθηκα πολύ πρόωρα σημάδια της ασθένειας μερικές φορές (πάρα πολλά φτερνίσματα σε μια μέρα, εξαντλημένη, ιδιαίτερα κουρασμένη, ύποπτα κοιλιακά προβλήματα) τίποτα δεν υλοποιήθηκε. Σίγουρα είχα κουραστικές ημέρες και μερικούς πονοκεφάλους, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.
    Μόλις άρχισα να λαμβάνω την θεραπευτική αγωγή σταμάτησαν να συμβαίνουν και τώρα απολύτως ορκίζομαι ότι έγινα πρόωρα ”παλαιών αρχών” και μεταφέρω μέλι / λεμόνι στην τσάντα μου όταν μένω σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούμαι από φίλους. (Θα έπρεπε να ανησυχώ επειδή είμαι περήφανη γι΄ αυτό;)
    2. Δεν χρειάζομαι πλέον καφέ και ανυπομονώ να πάρω κάθε πρωί τη δόση μου
    Η ενέργεια και η ζωντάνια από το λεμόνι και το μέλι είναι το πρώτο πράγμα που παίρνω το πρωί κάτι που με κάνει να το λαχταρώ, και δεν με αφήνει με πονοκεφάλους ή την επίφοβη κατάπτωση, αποτέλεσμα της καφεΐνης . Έχω επίσης περισσότερη ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αισθάνομαι ευεξία άμεσα από πολύ νωρίς το πρωί.
    Μου έπαιρνε τουλάχιστον μία ώρα για να σηκωθώ από το κρεββάτι και να βρυχώμαι στους ανθρώπους σαν να είμαι μια γυναίκα των σπηλαίων, αλλά τώρα, αντίθετα, γίνομαι απίστευτα ενοχλητική στους ανθρώπους που αγαπώ θέτοντάς τους βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα με νέους και ευφάνταστους τρόπους. Θα πρέπει να βρώ μια νέα πρόκληση σύντομα όμως για να τους κρατήσω σε εγρήγορση.




    3. Οι άνθρωποι γύρω μου γίνονται όλο και πιο υγιείς, η μεγαλύτερη ανταμοιβή.
    Λοιπόν, αυτό μου πήρε τον περισσότερο χρόνο: να πείσω την οικογένειά μου ότι το μέλι και λεμόνι μπορεί να τους βοηθήσει στην πρόληψη περιστατικών γρίπης.
    Αλλά παίζοντας το παιχνίδι νοσοκόμας και ασθενούς και βάζοντας σε ενέργεια το μαγικό μου φίλτρο όταν βρίσκονταν καταπονημένοι από μια βαριά γρίπη κατάφερα να τους πείσω να δουν τα οφέλη.
    “Ποτέ δεν κουράζομαι και μου θυμίζει να συνεχίζω κάθε πρωί, έτσι δεν υποφέρω από την ταπείνωση του να βρίσκομαι τρία μέτρα από μια τουαλέτα, ανά πάσα στιγμή, ή να χρειάζομαι νέο κουτί χαρτομάντηλων ανά μία ώρα κάθε φορά που περνάω γρίπη.
    Είναι τόσο υπέροχο το συναίσθημα να ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω τους αγαπημένους μου να αισθάνονται πιο καλά μέσα από κάτι τόσο απλό και διαθέσιμο. Έχω γίνει κάποιο είδος νοσοκόμας που γνωρίζει κάποιο φοβερό γιατροσόφι και αυτό είναι φοβερό.
    Η Συνταγή μου:
    Γενικά χρησιμοποιώ χυμό μισού λεμονιού, και ένα αξιοπρεπή κουταλάκι του γλυκού οργανικό, βιολογικό μέλι σε μία κανονική κούπα με πρόσφατα βρασμένο νερό που έχει κρυώσει λίγο (αλλά ακόμα αρκετά ζεστό για να λιώσει το μέλι). Στη συνέχεια προσθέτω λίγο κρύο νερό ώστε να μπορώ να το πιω αμέσως, με μία κίνηση ώστε να επανενυδατωθώ μόλις ξυπνήσω.
    Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το λεμόνι και το μέλι, μερικά λεμόνια είναι περισσότερο χυμώδη ή πιο ξινά και μερικά μέλια πιο γλυκά, έτσι είναι σημαντικό να πειραματίζεσαι! Επίσης, μισό λεμόνι μπορεί να είναι πολύ δυνατό για ξεκίνημα, η οικογένειά μου χρησιμοποιεί ένα τέταρτο.
    Γιατί γίνεται αυτό; Λοιπόν, υπάρχουν τουλάχιστον εννέα μεγάλα οφέλη του να πίνεις ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι κάθε πρωί.


    Αλλά εγώ θα απαριθμήσω τα αγαπημένα μου εδώ:
    Σας κρατά σε καλή κατάσταση και σας προστατεύει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
    Αυτό το μείγμα όταν λαμβάνεται πρώτο το πρωί διεγείρει το πεπτικό σύστημα, επίσης βοηθά στην ενυδάτωση του παχέος εντέρου με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της δυσκοιλιότητας. Λειτουργεί επίσης ως διουρητικό, βοηθάει στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορείτε να το ελέγξετε σίγουρα αυτό!


    Βελτιώνει την πέψη
    Κάθε μέρος του ροφήματος αυτού, βοηθά στην διαδικασία της πέψης. Τα λεμόνια βοηθούν το συκώτι σας στην παραγωγή περισσότερης χολής, έτσι ώστε να μπορεί να διασπάσει τα σύνθετα τρόφιμα καλύτερα και να χρησιμοποιήσει τα καλά πράγματα από τα γεύματα σας. Το μέλι είναι αντιβακτηριακό, που σας προστατεύει από τυχόν μολύνσεις που μπορεί να έχετε. Βοηθά επίσης στην παραγωγή βλέννας στο στομάχι, βοηθώντας να καθαρίσετε από τις τοξίνες. Για το λόγο αυτό, βοηθά επίσης στην υγιή ισορροπία του βάρους.
    Σε κάνει να λάμπεις από υγεία και ομορφιά


    Το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, αλλά βοηθά επίσης στον καθαρισμό του αίματος, καθώς επίσης στην παραγωγή νέων κυττάρων αίματος που δρουν ως παράγοντες καθαρισμού. Το νερό και το μέλι δημιουργούν ένα τονωτικό, αντιβακτηριακό και κολλαγονούχο εργοστάσιο παραγωγής για το δέρμα σας .
    Έτσι, η ετυμηγορία μου είναι πολύ θετική και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Επιπλέον είναι πολύ νόστιμο.


    Αποποίηση: Έχω γίνει απίστευτα γκρινιάρα για το ποιο μέλι και ποια λεμόνια μπορώ να χρησιμοποιήσω, και να προσέξετε γιατί αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά. Είμαι ευλογημένη που ζω στην παρθένα Τασμανία, Αυστραλία όπου προμηθεύομαι βιολογικό, οργανικό μέλι και βιολογικά λεμόνια από τα δέντρα των γειτόνων μου. Όταν είμαι απελπισμένη και καταφεύγω σε λεμόνια και μέλι από τα σούπερ μάρκετ , το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.
    Το σωστό μέλι και τα υγιεινώς καλλιεργημένα λεμόνια είναι το κλειδί.
    Καθώς και μια μεγάλη τσάντα για να τα μεταφέρετε παντού.


    Αναφέρω και αυτό το κεφάλαιο, που έχει γίνει γάγραινα στα τελευταία 30 χρόνια, όπου ως γνωστόν μας ξεφύτρωσαν εκατοντάδες κέντρα αδυνατίσματος!
    Πρόκειται για μόδα που θα εξαεριστεί... και οφείλεται στη γυναίκα ...  

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου