Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
Αίγυπτος: Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας

Η ενθρόνιση του Ταουάντρου Β', του νέου Πατριάρχη της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου, της μεγαλύτερης χριστιανικής κοινότητας στη...Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο, παρουσία του πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ.
Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που είχε κληθεί να παραστεί στην ενθρόνιση, έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι θα εκπροσωπηθεί στην επίσημη αυτή τελετή.
Ο Ταουάντρος Β', 60 ετών, είναι ο 118ος Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου. Διαδέχεται τον Σενούντα Γ', ο οποίος πέθανε το Μάρτιο ύστερα από τέσσερις τετραετίες στην κεφαλή της κοινότητας αυτής που αντιπροσωπεύει ποσοστό 6 με 10% των 83 εκατομμυρίων Αιγυπτίων.
agelioforos.gr


Γέροντας Παΐσιος – Ρωσική Ταινία στα Ελληνικά...Δείτε τη εδώ..

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου. Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7I8HC0RGpw2qV5TRO6F0YBUoBeL4tHnT25JemtTcGdP57XxiTfWJHTVYjBEdujbtWC4EtEQ4-K00dnLbH410LIlV79j5-L6BjpiDFxtzUdVF1ZtRJlIqN37MQNwscbcGSGtThRt_vv3M/s1600/1gallery.jpg
Να αφαιρεθούν

τα ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ..
ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Η Ιερά Σύνοδος βάζει φραγμό στο «κιτς» των αγιογραφήσεων
Το ζήτημα της ευπρέπειας στην αγιογράφηση των ιερών ναών, αλλά και της χρήσης εκκλησιαστικών ειδών ευτελούς αξίας απασχόλησε στις αρχές Νοεμβρίου τις εργασίες της ΔΙΣ. Σε εγκύκλιό της προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Σύνοδος συστήνει την αποφυγή χρήσης εκκλησιαστικών ειδών ευτελούς αξίας,
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: 34 χρόνια μιας ταπεινής
διακονίας

Η θεία Χάρις, εκδηλουμένη ως μεγάλη ευσπλαχνία του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού πρός την αναξιότητά μου, η αγάπη του Θεού και Πατρός καί η κοινωνία του Παναγίου Πνεύματος με αξιώνουν σήμερα να συμπληρώνω τριάντα τέσσερα χρόνια μιάς ταπεινής μεν, πλήν όμως και σταυρώσιμης,...Διαβάστε περισσότερα »

ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΚΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Η Ρ/Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην κριτική που δέχεται από ορθόδοξους ιεράρχες και κληρικούς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .

Πρόσφατα η Καθολική Εκκλησία και οι Έλληνες Καθολικοί δέχονται όλως αναιτίως και χωρίς την παραμικρή αφορμή πολυεπίπεδη επίθεση από γνωστό για το κατά της Καθολικής Εκκλησίας υβρεολόγιό του και τις συκοφαντίες Ορθόδοξο Έλληνα Ιεράρχη επίσης δε από παλαιότερα γνωστό πρωτοπρεσβύτερο. Ο τελευταίος μάλιστα αμφισβητεί και το πατριωτικό και εθνικό φρόνημα των Ελλήνων Καθολικών.
Η Καθολική Εκκλησία αντιπαρέρχεται τις ανακρίβειες και τα επανειλημμένα ψεύδη σε επίπεδο δόγματος, εκκλησιολογίας, ιστορίας κλπ. Στα αρχεία της υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία ελληνική και ξενόγλωσση που μαρτυρεί περί της αλήθειας, η οποία ενίοτε σκόπιμα διαστρεβλώνεται.
Όσον αφορά τον πατριωτισμό των Ελλήνων Καθολικών αυτός είναι καταγεγραμμένος σε όλες τις φάσεις της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Υφίστανται ενδεικτικά πλείστες όσες αναφορές για το Έπος της Αλβανίας και την ιταλική και γερμανική κατοχή. Συγκεκριμένοι Καθολικοί Ιεράρχες διακρίθηκαν για τον πατριωτισμό τους, φυλακίσθησαν, εξορίσθησαν κλπ ενώ υπάρχουν ανθελληνικές συμπεριφορές ιεραρχών του κρατούντος θρησκεύματος που υμνούν στην κυριολεξία τους κατακτητές.

Σχόλιο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου σε ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς


Σε άρθρο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σερα-φείμ, της 12/9/2012, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και αφορά την μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Σεβασμιότατος κάνει στην πέμπτη παράγραφο μία αναφορά και προς την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία όπως συνηθίζει, αποκαλεί «Ρωμαιοκαθολική «Εκκλησία» της Ελλάδος.
Είναι πράγματι ειδικός στο να χρησιμοποιεί δικούς του ευρηματικούς τίτλους. Λυπούμαστε, διότι ενώ είναι νομικός, δεν αντιλαμβάνεται πως η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εθνική ή κρατική, διότι τότε παύει να είναι Καθολική. Πιστεύω ότι αυτό, ως Θεολόγος, το γνωρίζει.
Αν έχουμε συνεισφέρει οικονομικώς στην Ελληνική Πατρίδα ή όχι, το γνωρίζουμε καλά εμείς και η ίδια η Πατρίδα μέσω της Εφορίας. Όπως γνωρίζει επίσης καλά η Πατρίδα ότι δεν την επιβαρύνουμε ούτε με ένα ευρώ. Και έχουμε τόση ανάγκη από τη βοήθειά της, για να επιτελέσουμε την αποστολή μας, να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων μας, των οίκων ευγηρίας, το έργο της Κάριτας, αλλά και να βοηθήσουμε τόσους Καθολικούς, και μη, μετανάστες που απευθύνονται σε μας.
Όλο αυτό το έργο γίνεται με τις λίγες οικονομικές δυνατότητες των ένδεκα εκκλησιαστικών μας επαρχιών στην Ελλάδα. Εκτός από αυτά προσπαθούμε να συντηρήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας που θα φέρει στην Πατρίδα ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Ίσως πιστεύει και εκείνος ότι μας βοηθά η Ρώμη και τα κράτη της Ευρώπης. Όμως κάθε φορά που ζητάμε μια βοήθεια μας απαντούν πως είμαστε πολίτες μιας Χώρας που ανήκει στην Ενωμένη Ευρώπη και δίνονται προγράμματα βοηθείας και στο Ελληνικό Κράτος, για να μοιράζονται σε όλους τους Έλληνες!

Ο Σεβασμιότατος ενώ γνωμοδοτεί υπέρ της συνεχίσεως της άρνησης της Πολιτείας να μισθοδοτεί και τον Ιερό Κλήρο της Καθολικής Εκκλησίας (εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε το αντίθετο, παρόλο που και ο Ιερός Κλήρος της Καθολικής Εκκλησίας εξυπηρετεί Έλληνες πολίτες), ταυτόχρονα ζητάει να μη μειωθεί η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Ασφαλώς θα γνωρίζει ότι σε πολλά Καθολικά Κράτη της Ευρώπης και οι θρησκευτικοί Λειτουργοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας μισθοδοτούνται από το Κράτος, παρόλο που εκεί η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο θρησκευτική μειονότητα, όπως η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα, αλλά και Εθνική μειονότητα.
Καλό θα είναι λοιπόν να είναι ολιγότερο άδικος και πιο αντικειμενικός, όταν μιλάει ή γράφει για την Καθολική Εκκλησία.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ένας Επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας χρησιμοποιεί τόσο φαρμάκι για την Αδελφή Καθολική Εκκλησία. Είναι γεγονός πως τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όλα αυτά, τα μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της γης και καταλογίζονται όχι μόνο εις βάρος του, αλλά και εις βάρος όλης της Αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος. Και αυτό είναι κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου