Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

TOYΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΑΔΙΑΣ



 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΑΔΙΑΣ...
...ετοιμαζουν  οι Εθελοντές Αλληλεγγύης με την αξιοποίηση "νεκρών" κτισμάτων. Υπέβαλαν σχετική πρόταση στο Δήμο Σουφλίου και ο ποίος τη βλέπει με καλό μάτι.


Η αφίσα εκστρατείας για τον Έβρο, που
μπορεί να λειτουργεί και σαν
αυτοκόλητο στην αλληλογραφία
σας...
 ΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΙΑΣΗΜΟ!
Δεν σας κοστίζει τίποτε  και
βοηθάτε την περιοχή!
ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ...βρε "γκατζόλια"!  
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ιδού η Ρόδος ιδού και το Σουφλί. Ο κύβος ερρίφθη.Οι Εθελλοντές αλληλεγγύης που κοσκινίζουν απ΄ άκρη σ άκρον τον Έβρό δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Κι απέστειλαν την κάτωθι επιστολή προς τον δήμαρχο Σουφλίου, κ.Πουλιλιό, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο των Εθελόντων, βρήκε τις προτάσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και υποσχέθηκε σύντομα να τις φέρει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός
που βρήκε κατάρχήν ενδιαφέρουσες τις
προτάσεις των Εθελοντών Αλληλεγγύης!

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Σουφλίου,
Οι «Εθελοντές Αλληλεγγύης» που ήδη άρχισαν τη μεγάλη εκστρατεία υπέρ της παγκόσμιας προβολής του Έβρου και μέσα στα πλαίσια αυτά, θεωρούν χρέος τους να επικοινωνήσουν μαζί σας για τους εξής 2 λόγους της απόλυτης
Αρμοδιότητάς σας:
1) Τη άμεση αξιοποίηση –λειτουργία του «κέντρου» που έχετε στην κοινότητα ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ , το οποίο εν αρχή α)προορίζονταν για Βιβλιοθήκη που δεν έγινε και β)ως είδος εκπαιδευτηρίου σε Ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
2) Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης ,μελέτησαν το θέμα και σας προτείνουν την ‘αμεση αξιοποίηση των αδρανούντων σήμερα αυτών εγκαταστάσεων , ήτοι να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη και συνάμα να μπει μπροστά εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκμάθυνση Υ/Π υπέρ των κατοίκων, ανεξαρτήτου ηλικίας..
3) Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης αναλαμβάνουν την άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων σας στο Γιαννούλη, (δημιουργία Βιβλιοθήκης-τα βιβλία δικά μας.. και του παιδευτικού κέντρου Υπολογιστών, -υποθέτουμε πως οι υπολογιστές εξακολουθούν να υπάρχουν..
4) ΄Εναντι όλων αυτών ο Δήμος Σουφλίου θα αναλάβει μόνον την μισθοδότηση ενός υπαλλήλου μας –ειδικού στα άνω 2 θέματα- με το κατώτερο όριο, ήτοι 700 ευρώ τον μήνα . Δοκιμαστικά για ένα 6/μηνο- Απαραιτήτως τηλεφωνική σύνδεση και σύνδεση με ιντερνετ... δαπάνες που θα βαρύνουν τον δήμο σας.. Ο υπάλληλος δεν θα έχει καμιά εργασιακή σχέση μαζί σας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας μας για τον Έβρο, θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ περιπτέρου , στη διασταύρωση της λεωφόρου Σουφλίου-Δαδιας , Το περίπτερο θα είναι σταθμός αναψυχής που εκτός των αναψυκτικών-καφέδων κ.λπ. θα είναι και μόνιμο εκθετήριο προϊόντων Έβρου
Θα λειτουργεί επί 24/ώρου περίπου βάσης.
Ο Δήμος σας, αν τον ενδιαφέρει να είναι συν-φορέας ( ο άλλος είναι ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) θα πρέπει να μας διαθέσει χώρο για χρήση στη συγκεκριμένη διασταύρωση καθώς κι ένα οίκημα λυόμενο σαν το Κέντρο Υγείας .. στο Γιαννούλη... που σήμερα δεν λειτουργεί.. ( Να το μεταφέρετε...). ΄Όλα τα υπόλοιπα για τη λειτουργία του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ , τα αναλαμβάνει το κίνημα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αυτά Αγαπητέ κ. Δήμαρχε... Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας ενδιαφέρουν
Με κάθε τιμή
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Εκτελεστικός διευθυντής
ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΗΛ. 6943464957

Ανεξαρτήτως ποιά θα είναι η τελική στάση του Δήμου , οι Εθελοντές έχουν κι άλλα στο δισάκι τους, όπως και η αμέσως πιο κάτω... μια άλλη “έτοιμη” λύση:



Η …εναλλακτική λύση…
Το « χάνι της Δαδιάς»

Ένα κοινόκτητο τουριστικό περίπτερο που μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε μια βδομάδα και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Σταθμό ψυχής κι αναψυχής! Αρκεί να το θελήσουμε , αρκεί να πάρουμε τον Έβρο απάνω μας… 



Το εγκαταλελειμμένο κτίσμα, όπως το εξωραϊσαμε εμείς με μερικές πινελιές κι όπως περίπου μπορεί να είναι και αύριο με τις προσφορές των κατοίκων. Απέχει από την είσοδο της Μονής Δαδιάς περίπου 100 μέτρα!

Το κτίσμα όπως είναι τώρα.
Τα εγκαταλελειμμένα αυτά στρατιωτικά κτίσματα λίγα μέτρα έξω από την είσοδο της Μονής, και πάνω στη δημοσιά που οδηγεί προς αυτήν, σύντομα θα πάρουν ζωή. Με ενέργειες των Εθελοντών Αλληλεγγύης και τη συμμετοχή των κατοίκων Δαδιάς και πέριξ, σχεδιάζεται να μετατραπούν σε τουριστικό περίπτερο, προς εξυπηρέτηση τόσο των επισκεπτών της Ιεράς Μονής Δαδιάς όσο και του Δάσους ευρύτερα.
Μάλιστα δε θα επονομάζεται ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ , γιατί όπως λένε, εκτός από τοπικά τουριστικά είδη θα διαθέτει και είδη περιπτέρου, αναψυκτικά και άλλα χρειώδη για τους περαστικούς κι εκδρομείς. Θα διαθέτει δε και τραπεζάκια με ομπρέλες για ξεκούραση και καφέ.
Ήδη οι Εθελοντές Αλληλεγγύης κινούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού, δηλαδή στην άμεση αξιοποίηση των παρατημένων αυτών στρατιωτικών κτισμάτων ..και σε μετατροπή τους σε τουριστικό περίπτερο με βάση την αναμενόμενη αύξηση των επισκεπτών σε Μονή και Δάσος Δαδιάς.

Το κτίσμα αυτό, έχει στέγη κι είναι γεμάτο από σανό.. για τις ανάγκες των 3 αλόγων της μονής


Το χάνι της Δαδιάς θα έχει κοινόκτητο χαρακτήρα. Και θα ανήκει σε εκείνους αποκλειστικά που θα προσφέρουν εθελούσια εργασία για την αποκατάστασή του ή θα προσφέρουν υλικά...π.χ. πόρτες, παράθυρα, δάπεδα κ.λπ.
Το ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ είναι απαραίτητο ως παρουσία στο κομβικό αυτό σημείο, αλλά δεν παρουσιάζει επιχειρησιακό ενδιαφέρον, όπως όλοι αντιλαμβάνονται. Όμως μπορεί να αποτελεί μια θετική υποδομή, έναν σταθμό εξυπηρέτησης των διερχομένων. Μάλιστα δε ήδη έχει βρεθεί και άτομον, πρόθυμο να λειτουργεί το περίπτερο αμισθί!
Οι Εθελοντες Αλληλεγγύης καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσφέρουν εθελοντική εργασία (υδραυλικοί,πατωματζήδες, παραθυράδες, μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι κ.α) καθώς και όσους μπορούν να προσφέρουν χρήσιμα υλικά ,ίσως κεραμίδια πόρτες, κουφώματα,
τραπέζια, κουζίνα,ψυγείο σόμπες -όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση..ας επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6943 464957 κι αν έχουν χρόνο μπορεί να ρίξουν μια ματιά στα κτίσματα..είναι λίγα μέτρα πριν από την είσοδο της Μονής Δαδιάς. και να μας συμβουλεύσουν...


Τα εγκαταλελειμμένα απέχουν από τη δημοσιά στο σημείο αυτό , δεξιά ελαφρώς κάπου 50 μέτρα. Ενώ το σημείο αυτό απέχει ακριβώς 100 μέτρα από την είσοδο της Μονής.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ..ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ




Και ΚΟΥΪΖ.. Κοντά στο ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ υπάρχει η κουφάλα αυτή που βλέπετε..Πόσον αιώνων είναι ή χιλιάδων ετών; Μπορεί κάποιος να μας το πεί; Κάτω ένα φυλάκιο …σε καλή κατάσταση, –μόνο τζάμια του λείπουν..είναι γεμάτο σανό κι αυτό για να ξεχειμωνιάζουν τα άλογα..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου