Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΑΟΥΝΕΡΗΔΕΣ...

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΜΗΝΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ;
 

Το φαινόμενο κληρικοί να μηνύουν και δημοσιογράφους ακόμη διότι θεωρούν ότι εθίγη η υπόληψή τους, δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, αλλά υπαρκτό. Είδαμε μόλις χθες τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης να απειλεί διευθυντή εφημερίδας με μήνυση κ.λ.π.... Σήμερα σας δίνουμε έναν άλλο Μητροπολίτη, τον Άγιο Ναυπάκτου, ο οποίος εθίγη από δημοσίευμα.. 
Δεν έχει σημασία αν έχει ή όχι δίκαιο ο δεσπότης.Αλλού είναι η σοβαρότητα του θέματος.Η καταφυγή ιερωμένων σε κοσμικά τερτίπια (όπως είναι τα δικαστήρια) για την ικανοποίηση του κατά την άποψή τους, θιγέντος εγώ τους.
Η εκκλησία που εκπροσωπούν, έχει χίλιες δυο λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Είναι ανεπαρκές το σχήμα τους; Γιατί καταφεύγουν σε "δυνάμεις" που η φιλοσοφία της Εκκλησίας τις αποστρέφεται; Έχουν ανάγκη προστασίας; Γιατί κατεβάζουν τόσο χαμηλά το λειτούργημά τους;... Ο Χριστός δεν τους αρκεί; Γιατί επιζητούν δικαιοσύνη από ανθρώπους;... Μέγα το θέμα ..που θα μας απασχολήσει με ειδική έρευνα που θα τσακίσει κόκαλα. 
Δείτε όμως το παρακάτω κείμενο-Το στόρυ δεν μας ενδιαφέρει, αλλά η απειλή του Μητροπολίτη να πάει στα δικαστήρια.. Μπορεί ένας Ιεράρχης να εκτοξεύει απειλές; Τι είναι μαουνέρης του λιμανιού;

Ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», στο φύλλο της 6-10-2013, κείμενο που αναφέρεται σε δήθεν «κατάχρηση δωρεάς 800.000 δολαρίων» εκ μέρους του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, ως Προέδρου του Ιδρύματος Γ. Καπορδέλη - Ι. Ξύκη, στα πλαίσια της ανέγερσης από το Ίδρυμα Γηροκομείου στην Ναύπακτο.
Το Ίδρυμα Γ. Καπορδέλη - Ι. Ξύκη είναι αυτοδιοίκητο, εντελώς ανεξάρτητο από την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, διοικείται βάσει Προεδρικού Διατάγματος από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους εκάστοτε: Μητροπολίτη Ναυπάκτου ως Πρόεδρο, Δήμαρχο Ναυπακτίας ως αντιπρόεδρο, Διευθυντή της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος στο κατάστημα Ναυπάκτου, αρχαιότερο Δικηγόρο της Ναυπάκτου και Πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου.
Το ως άνω δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό, έχει στόχο να πλήξη τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και θα κατατεθή άμεσα μήνυση τόσο κατά του κ. Ι. Ξύκη όσο και κατά των υπευθύνων, οι οποίοι με την δημοσιο­ποίηση του σχετικού κειμένου υιοθέτησαν τις απόψεις του κ. Ι. Ξύκη, χωρίς προηγουμένως στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να ζητήσουν την άποψη του καταγγελλομένου.
Για το ίδιο θέμα υπήρξαν στο παρελθόν (Απρίλιος 2013) παρόμοια δημοσιεύ­ματα στο διαδίκτυο, επίσης ψευδή και συκοφαντικά, για τα οποία έχει ήδη ασκηθή μήνυση εκ μέρους του Μητροπολίτου Ναυπάκτου, κατά των υπευθύνων των δημοσιευμάτων.
Παρατίθενται κατωτέρω κρίσιμα αποσπάσματα της υποβληθείσης μηνύσεως, ενώ, επαναλαμβάνουμε, για το εν λόγω δημοσίευμα της 6-10-2013 κατατίθεται άμεσα νέα μήνυση κατά των υπευθύνων.
Ο Μητροπολίτης
και Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. Καπορδέλη - Ι. Ξύκη
+ Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

***

«Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών
(δια του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου)
ΕΓΚΛΗΣΗ
Του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, κατά κόσμον Γεωργίου Βλάχου, κατοίκου Ναυπάκτου (Γ. Αθανασιάδη-Νόβα 1)
ΚΑΤΑ

(αναφέρονται τα ονόματα των εγκαλουμένων)

Δεν χρειάζονται άλλα...ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.. Και τι θα βγει αν τα δικαστήρια δικαιώσουν τον κληρικό; Μία τρύπα εις το ύδωρ... 
Σίγουρα όμως ο Χριστός για μια ακόμη φορά θα δακρύσει...  

2 σχόλια:

  1. Έτυχε να είμαι παρών σε μια δίκη με κατηγορούμενο δημοσιογράφο και μηνυτή Ιερέα...Ο δικαστής φαίνεται ότι ήταν τζιμάνης ..Φώναξε τον μηνυτή να καταθέσει:
    --Τι θέλεις πάτερ από τον κατηγορούμενο;.. Τι έγκλημα διέπραξε σε βάρος ώστε να μας τον φέρεις εδώ; Ο άνθρωπος ζήτησε απλά να εμφανίσετε προς τους ενορίτες σας τα οικονομικά του ναού σας... Πού βλέπεις μωρέ παπά το κακό και μας τον κουβάλησες εδώ; Μην πεις τίποτε. Δεν μπορώ να βλέπω παπάδες να έρχονται στα δικαστήρια. Φύγε και να μη σε ξαναδώ μπροστά μου. ΑΘΩΟΣ Ο κατηγορούμενος! έκραξε ο δικαστής!
    Απίστευτο και ενδεχομένως παράτυπος ο δικαστής δικονομικά... Αλλά έτσι έγινε. Αποσβολωμένο το ακροατήριο... Ο ιερέας μάζεψε τα ράσα του κι έφυγε. Οι ακροατές λίγο έλειψε να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.. Δεν πρόλαβαν διότι ο δικαστής εκφώνησε την επόμενη υπόθεση... Αυτά επειδή θίγετε όντως ένα λεπτό θέμα που κάποιοι αγνοούν... Περιμένω την έρευνά σας...Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ;;;;;;;;ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή