Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΣ ...ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΑΛΛΟΙ . Η δυνατή ιστοσελίδα www.indobserver.blogspot.com, gr; γράφει πολλά πριν από μας για την ανθρωποφάγο εξόντωση ενός κληρικού, για το τίποτε. Τον οδηγεί σε βιολογικό αφανισμό... Εντός της ημέρας, ελπίζουμε να βγάλουμε πολλά περισσότερα: ...Και διότι η ανθρωποφαγία εντός της Εκκλησίας της αγάπης, είναι καθεστώς!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΥΛΙΞΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!

anthimos
 Πριν από μερικές μέρες πληροφορηθήκαμε ότι αρχιμανδρίτης αποσχηματίστηκε μετά από την καταδίκη του το Ιερό Συνοδικό δικαστήριο γιατί παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρές οι οποίες προσήρχοντο για να εξομολογηθούν. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προσφυγή στη δικαιοσύνη από καμία καταγγέλλουσα, ο μητροπολίτης Άνθιμος έστειλε τον αρχιμανδρίτη στο Ιερό Συνοδικό δικαστήριο το οποίο στην κυριολεξία τον καρατόμησε. 

Όμως, προκύπτουν νέα στοιχεία τα οποία από μέρα σε μέρα θα αποκαλύψει το blog monidadias-news.blogspot.gr, σύμφωνα με τα οποία ο Άνθιμος φέρεται να έχει δρομολογήσει την καρατόμηση του αρχιμανδρίτη, βγάζοντας κυριολεκτικά το άχτι του!!!  Μιλάει για παρανομία από μέρους του. Μάλιστα, ο καταδικαθείς φωνάζει ότι τον διέσυραν χωρίς να έχει παραδεχθεί καμία ενοχή του! 
Το blog monidadias-news.blogspot.gr αναφέρει για τις αποκαλύψεις που θα κάνει σε βάρος του Άνθιμου: "Αύριο οι αποκαλυπτικές παρανομίες του Επισκόπου Αλεξανδρούπολης κ. Ανθίμου, που τσουβάλιασε έναν κληρικό χωρίς να ξέρουμε τον ουσιαστικό, βαθύτερο λόγο του Αρχικαρδινάλου αυτού, αλλά και θα δείτε το τι λέει ο Νόμος σύμφωνα με τον γνωστόν νομομαθή –θεολόγο πρεσβύτερο παπα-Κολλά!  
Αυτός κάνει φεουδαρχικό κουμάντο μόνο στους παπάδες της επικράτειάς του, οι οποίοι οφείλουν να είναι γονυπετείς υποτακτικοί, διαφορετικά τους τρώει η μαρμάγκα.... Είναι ιεράρχης πλέριας αγάπης....ως γνωστόν! Φάνηκε με τον παπα-Ιωάννη, που τον εκτέλεσε εν ψυχρώ ..για παραμύθια"!  
'Οπως μάλιστα λέγεται, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 υπογραφές πιστών που ζητούν "φέρτε πίσω τον παπά μας"! 
Εάν πράγματι έδρασε με τέtοια ψυχρότητα ο μητροπλίτης Άνθιμος, τότε θα μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο! 
Η είδηση της καταδίκης του αρχιμανδρίτου, όπως τη δημοσίευσε προ ημερών το newsbomb.gr αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2013 όταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος έγινε αποδέκτης καταγγελιών νεαρών κοριτσιών και των γονέων τους ότι ο συγκεκριμένος ιερέας, ο οποίος τελούσε το μυστήριο της εξομολόγησης, προέβαινε κατά συρροή σε άσεμνες πράξεις χαϊδεύοντας τα κορίτσια και τα φιλούσε ακόμα και μέσα στην εκκλησία με σκοπό να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές και διαθέσεις.
 Με την όλη του συμπεριφορά σκανδάλιζε τους πιστούς και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης παραβίασε τον όρκο του «περί παρθενίας».
 Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος
 Στο άκουσμα των καταγγελιών ο Μητροπολίτης «πάγωσε». Αμέσως κάλεσε το νεαρό ιερέα που ήταν και εξομολογητής της Μητρόπολης σε απολογία, ενώ όπως ισχυρίζεται η πλευρά του σεβασμιότατου ο εν λόγω κληρικός παραδέχτηκε την ενοχή του στον κ. Άνθιμο, αρνήθηκε όμως την πρότασή του τελευταίου για ειρηνική μετάβασή του στο Άγιο Όρος, προκειμένου «να γαληνεύσουν οι συνειδήσεις και να διασωθεί το κλονισθέν κύρος του». Μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά ο Μητροπολίτης συγκάλεσε το Επισκοπικό Δικαστήριο, βάσει του Ν. 5383/1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», και ορίστηκε ιερέας-ανακριτής που εξέτασε 11 μάρτυρες κατηγορίας και 13 μάρτυρες υπερασπίσεως.
 Ο κατηγορούμενος μετέβη στις 26 Απριλίου του 2013 στο Επισκοπικό Δικαστήριο, συνοδευόμενος από συνήγορο υπερασπίσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως και μετά την προβλεπόμενη διαδικασία κρίθηκε ένοχος για όλα τα παραπτώματα. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.
 «Διασύρουν το όνομά μου»
 Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Αλεξανδρούπολη, είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο εξαιτίας των καταγγελιών αλλά και λόγω της θέσης που είχε κρατήσει ο αρχιμανδρίτη, ο οποίος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες.
 Μέσω του συνηγόρου του είχε κατηγορήσει μάλιστα τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του ονόματός του. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο συνήγορός του «ο αρχιμανδρίτης δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ουδέποτε και για κανένα αδίκημα..., το Δικαστήριο δεν τον καθαίρεσε αλλά του επέβαλε την ποινή της αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παύει, μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτής να ιερουργεί κανονικά... Ασκήθηκε ήδη έφεση κατά της αποφάσεως και η υπόθεση θα εκδικασθεί από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό".

Πάντως, παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι άγνωστες στους κόλπους της Εκκλησίας. Κυρίως δε συμβαίνουν σε ιερείς οι οποίοι ενώ έχουν εξέλιξη να ανέλθουν την κλίμακα της ιεροσύνης, ξαφνικά μια καταγγελία τους στέλνει στο Συνοδικό δικαστήριο και η καριέρα τους τελειώνει εκεί! Παράδειγμα, η περίπτωση του αρχιμανδρίτη Κλήμεντα Ζώκαρη (φωτό αριστερά). Από καταγγελία ψευδομαρτύρων, υπέστη τεράστιο διασυρμό και ταλαιπωρία. Παρά το ότι απέδειξε στο δικαστήριο την αθωώτητά του, η Εκκλησία δεν του επέτρεψε να ανέλθει την κλίμακα της ιεροσύνης με συνέπεια να παραμείνει αρχιμανδρίτης! Έτσι απλά, επειδή το θέλησαν οι ψευδομάρτυρες και αυτοί που τους έβαλαν για να του φράξουν το δρόμο προς το βαθμό του Επισκόπου!   

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΩΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ... ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

1 σχόλιο: