Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΣΙΓΗ ΤΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ... Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΎΤΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ...




το δημοσίευμα


10250341_830883810273238_6202720255822447696_n

TΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ;


ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΙΖ!
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο δημοσιογράφος UygarGültekin στην τουρκική εφημερίδα AGOS είναι πεπεισμένος ότι οι επίσκοποι έχουν δολοφονηθεί.Άλλωστε κανένα ίχνος ζωής μετά από 1 χρόνο και 2 μήνες δεν παρουσίασε η πλευρά που για πολιτικές σκοπιμότητες τώρα τους χρειάζεται ζωντανούς. Ούτε ένα βίντεο, ούτε μια φωτογραφία,oύτε ένα ηχογραφημένο μήνυμα, ούτε μια τρίχα από τα άγια γένεια τους δεν έχουν να παρουσιάσουν, ούτε ανάληψη ευθύνης.Κι όμως από την επόμενη της απαγωγής όλος ο τύπος ζητωκραύγαζε Ελεύθεροι οι Επίσκοποι.

-Δεν καταλαβαίνω γιατί η Τουρκική Πολιτεία αποκρύπτει τη σύλληψη του MagomedAbdurrahmanov που αποκεφάλισε 3 άτομα και σκότωσε τους 2 Επισκόπους.Δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται οι μητροπολίτες Χαλεπίου Παύλος Γιαζίζι και YohannaIbrahim που απήχθησαν στις 22 Απριλίου 2013.To Yπ.Εξωτερικών αντέκρουσε τις εικόνες που δείχνουν την θανάτωση των επισκόπων όσο και το γεγονός ότι οι δολοφόνοι συνελήφθησαν στο Ικόνιο. Ο δικηγόρος Metin διατείνεται ότι ντοκουμεντάρισε την απαγωγή από πηγές στις οποίες είχε πρόσβαση.Οι επίσκοποι απήχθησαν από μια ομάδα 70 ενόπλων που είχαν διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Μ Ανατολής (ISIS) και που πιθανότατα σκότωσαν τους επισκόπους.Ο EbuBanat ο οποίος είναι γνωστός ως ο αρχηγός αυτής της ομάδας, απήγαγε τους επισκόπους και  ευθύνεται για πολυάριθμες άγριες δολοφονίες. ΒρίσκεταιπάνταστιςφυλακέςMaltepe στηνΚωνσταντινούπολη.
-Ποιά είναι τα σκοτεινά σημεία σ΄αυτήν την υπόθεση των επισκόπων ;
το δημοσίευμα-H απαγωγή των επισκόπων έγινε ακριβώς στο σημείο όπου επικρατεί το απόλυτο χάος.Υπ΄ αυτήν την έννοια όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης είναι πολύ δύσκολο να καθοριστούν. Για τους συρορθόδοξους η απαγωγή του επισκόπου τους που ήταν ο μελλοντικός τους πατριάρχης αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός.Δεν μπορούν να προσευχηθούν για την επιστροφή του επισκόπου τους. Σ΄ αυτό το στάδιο όλος ο κόσμος θέλει να μάθει την αλήθεια.Βέβαια δεν είναι εύκολο να  αποκαλυφθεί η αλήθεια γιατί υπάρχουν πολλά και διαφορετικά συμφέροντα σε αυτήν την υπόθεση.
- Γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί τους σκοτώθηκαν κατά την απαγωγή.Τι γνωρίζουμε για την απαγωγή ;
-Στις 22 Απριλίου ο  Ibrahim συναντήθηκε με τον Παύλο που ερχόταν από την Τουρκία στη Συρία στα τουρκοσυριακά σύνορα και συγκεκριμένα στην συνοριακή πύλη  Bab-El-Hawa. Μαζί τους ήταν και οι Fathallah  και  FouadEliya στο αυτοκίνητό τους. Στον δρόμο προς το Χαλέπι έφθασαν επιτυχώς και πέρασαν από checkpoint του FSA περίπου στα 20 χλμ. από τα σύνορα. Λίγο αργότερα ένα αυτοκίνητο άρχισε να τους παρακολουθεί και αμέσως μετά τους προσπέρασε και τους έκλεισε το δρόμο.8 οπλισμένοι άντρες  πήραν τον οδηγό και τον Fouad Eliya και τους έσυραν έξω από το αμάξι και απήγαγν τους επισκόπους. Το πτώμα του δολοφονημένου  οδηγού βρέθηκε από έναν αντάρτη στη βιομηχανική ζώνη του Χαλεπίου.
-Ο FouadEliya διασώθηκε αλλά δεν γνωρίζω πως.Στην εφημερίδα  As-Safir του Λιβάνου δήλωσε ότι οι απαγωγείς ήταν ντυμένοι ως Τσετσένοι και μιλούσαν αραβικά αλλά δεν έχουμε την εκδοχή των επισκόπων.
-Ποιός είναι ο Fouad Eliya που διασώθηκε ;
-ΉτανγνωστόςτουIbrahimΟ Eliya ήταν μια από τις προβεβλημένες φιγούρες το κομμουνιστικού κόμματος στη Συρία.Είχε δεσμούς με τους αντάρτες. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ibrahim τον είχε μαζί του.Σήμερα αυτός σιωπά και δεν ξέρουμε ούτε που είναι ούτε τι κάνει.
-Ποια είναι η οργάνωση που απήγαγε τους επισκόπους ; 
-Σύμφωνα με τις δηλώσεις FouadEliya στα μέσα και τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή που έγινε η απαγωγή βλέπουμε ότι η ομάδα που ενέχεται στην απαγωγή είναι καυκασιανή.Αυτή η ομάδα ήταν  “Muhacir and Ensar army » υπό την καθοδήγηση του ΑbuOmerSisani που συνδέεται με την ISIS.Αυτή η οργάνωση είναι ακραιφνώς τζιχαντιστική καιείναι παρακλάδι στη Συρία του Εμιράτου του Καυκάσου. Υπάρχουν επίσης μικρότερες ομάδες που σχετίζονται με αυτήν την οργάνωση.Πιστεύω ότι η απαγωγή έγινε από ένα από αυτά τα γκρούπ που απαριθμεί  70 άτομα υπό την αρχηγία του Αbu-Banat. Ο EbuBanat είναι αυτός που σφγιάζει 3 πρόσωπα στο χωριό Ruhin στην περιοχή του Χαλεπίου όπου εφάρμοζε τη σαρία.Αυτήν την πληροφορία δημοσιεύει σε site  της μια πηγή που πρόσκειται στον FSA η “all4syria.com“.Στο βίντεο του τριπλού αποκεφαλισμού είναιν ολοφάνερο ότι ο δήμιος είναι ο Αbu Banet.( βέβαια η φιλοαντιπολιτευτική πηγή προς αποφυγή συνειρμών δίνει ως ημερομηνία αποκεφαλισμών την 19 Απριλίου δηλ.3 ημέρες πριν την απαγωγή) . Σύμφωνα με άλλο άρθρο της ίδιας πηγής αυτός είναι ο απαγωγέας των επισκόπων.Αυτό πιστοποιεί και το ανεπίσημο site της τρομοκρατικής οργάνωσης Εμιράτο του Καυκάσου το  kavkazcenter.com  σε άρθρο που τιτλοφορεί  «ρώσικα ίχνη στη Συρία “.
-Ποιές είναι οι διασυνδέσεις που έχει η ομάδα των απαγωγέων με άλλες οργανώσεις ανταρτών ;
-Σχετίζεται με την Αnsar που είναι προσδεδεμένη με την ISIS.Αρχηγός της ο τσετσένος γεωργιανός  OmerSisani. Ο Sisani ταυτοποιήθηκε ως το ίδιο πρόσωπο με τον Αbu Omerel-koweïtienne που είναι ο εγκέφαλος και ο χορηγός της ISIS στην ομάδα  του Banat στη ζώνη του Βορρά.Έπειτα χώρισαν. Τα ρώσικα ΜΜΕ δίνουν τον Samil Izmailov γνωστό ως Abu Halif ότι είναι ο συναρχηγός της οργάνωσης. Τέλος Ιουνίου 2013 υπήρξε εμφύλια σύρραξη στο  Meched Ruhin με τον FSA.Οι Αbu Banat και Αbu Halif επιβίωσαν.
-Ισχυρίζεσθε  ότι οι επίκοποι σκοτώθηκαν με βόμβα ;
-Αυτή η λεπτομέρεια δίνεται από το Kavkazcenter. Φαίνεται πιθανό. Γνωρίζουμε ότι οι ταλιμπάν στο Αφγανστάν εκτελούσαν αιχμαλώτους με ζακέτες αυτοκτονίας.Άλλωστε η ψυχοπαθητική προσωπικότητα του Banat και το ότι αυτή η μέθοδος εξαφανίζει τα θύματα συνάδει σ΄αυτό.
-Πώς οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί τους σκότωσαν ; Ποιοί είναι οι παράγοντε που συμβάλουν σε αυτό το συμπέρασμα ;
-Δύο λογικές υπάρχουν είτε ζουν είτε τους σκότωσαν.Η δεύτερη είναι πιο πιθανή μετά και την αποκάλυψη του καυκασιανού site. Άλλωστε ρώσικες εφημερίδες τον Οκτώβριο επιβεβαιώνουν την είδηση.Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Δούμα δήλωσε ότι σύμφωνα μ επληροφορίες που πήρε οι επίσκοποι εκτελέστηκαν την 1η Ιουλίου. Αντίστοιχες πληροφορίες διοχέτευσε και το  RIA Novosti ότι οι 2 επίκοποι σκοτώθηκαν το καλοκαίρι. Ο EbuBanat είναι πασίγνωστος για τις φοβερές εικόνες των αποκεφαλισμών που προβλήθηκαν σε βίντεο. Δεν είναι λογικό να θεωρούμε ότι οι επίσκοποι επέζησαν στα χέρια του.
-Ποιές είναι οι πηγές που επιβεβαιώνουν ότι ο  EbuBanat είναι ο δολοφόνος των επισκόπων ;
-Πρώτο το siteall4syria.com που ανήκει στο FSA υποπτέυθηκε τη δράση του.Σε άρθρο του μεταγενέστερο αναφέρει στη λίστα με τα εγκλήματα της συγκεκριμένης οργάνωσης την απαγωγή των επισκόπων.Ανέτρεξα σε site γάλλου διπλωμάτη όπου βρήκα αντίστοιχες αναφορές.Αλλά και το siteWeb kavkazcenter.com που η διαχείρισή του γίνεται από την Κωνσταντινούπολη το αναφέρει.Διαχειριστής του είναι ο  τζιχαντιστής Dokou Oumarov.Επιπλέον το Der Spiegel έγραψε ότι αυτός είναι ο δολοφόνος των επισκόπων.Ρώσικες εφημερίδες επίσης.Πληροφορίες σχετικές υπάρχουν και στο  Kavkazpress.ru Είδα αποκεφαλισμούς που διαπράτει ο δολοφόνος και στο vk.com / aboodaud. Αλλά και στο suryaniler.com……Ο κόσμος αργότερα έμαθε ότι οι εικόνες σφαγιασμού στο βίντεο αφορούσαν τον καθολικό ιερέα FrançoisMurad.Βέβαια αργότερα αποδείχθηκε ότι το βίντεο αποκεφαλισμού δεν αφορούσε τον  François Murad(Αυτή η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Agos που εκδίδεται στην Τουρκία αρ.φύλλου 918 στις 6 Δεκεμβρίου 2013.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου