Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΓΛΕΙΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ! ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!! Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ!

Αν η ηγεσία της Εκκλησίας δεν έχει φωτισμένους ανθρώπους αλλά που σκύβουν το κεφάλι, τότε τι να περιμένεις από τον ελληνικό λαό; Ο μακαριστός Χριστόδουλος κάποτε σήκωνε το λάβαρο της αντίστασης, ενώ σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Ερντογάν έχει έτοιμο σχέδιο μετατροπής σε τζαμί της Αγια-Σοφιάς, ο Πατριάρχης τον υμνεί για τις θρησκευτικέ ελευθερίες προς τους Ορθόδοξους. 
Το παρακάτω ρεπορτάζ από  το ekklisiaonline.gr:
Την πλέον αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η αστοχότατη τοποθέτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εκθειάσει την τουρκική...κυβέρνηση για την στάση της σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες. Και μάλιστα την ίδια μέρα που ο πρόεδρος Ερντογάν απροκάλυπτα παίζει πολιτικά παιχνίδια με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης θέτοντας όρο για την  άμεση επαναλειτουργία  τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη!  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χθες από την περιοχή Σελτζούκ της Σμύρνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, προς την κυβέρνηση, που επέτρεψε να κρατήσει στην υπηρεσία της μια αρχαία εκκλησία, την οποία αποκάλεσε «ένα σημάδι των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία».
Και αν μπορεί κάποιος να βρεί ελαφρυντικά στις πιέσεις που δέχεται το Πατριαρχείο από την τουρκική κυβέρνηση, ακόμη και στο ενδεχόμενο να μην είχε ενημερωθεί για την προαναφερθείσα δήλωση Ερντογάν που βάζει φωτιά στις θρησκευτικε΄ς σχέσεις των δύο χωρών, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία στο γεγονός πως "λησμόνησε" την τεράστια πολύ πρόσφατη τουρκική πρόκληση ανήμερα Μεγάλης Παρασκεύης με την ανα΄γνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά μετά από 85 χρόνια. Καθώς επίσης και την ακόμη πιο πρόσφατη ανακοίνωση πως φέτος, κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου, που αρχίζει στις 18 Ιουνίου και τελειώνει στις 16 Ιουλίου, η μεγάλη μουσουλμανική εορτή του Kasdir Geçesi θα εορταστεί με μουσουλμανική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά από το 1934, όταν ο ναός ανακηρύχτηκε μουσείο! 
Πως μπορεί να τα προσπερνά όλα αυτά ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης και να μιλάει για θρησκευτικε΄ς ελευθερίες; 
Αντί επιλόγου το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline παραθέτει από την πρόσφατη παρέμβαση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ το απόσπασμα σχετικά με το τι έχουν κάνει ο ιΤούρκοι στις ορθόδοξες εκκλησίες στη γείτονα χώρα για να δούμε και να συγκρίνουμε τα περί θρησκευτικών ελευθεριών: 
"Υπάρχει μία ολόκληρη σειρά ορθοδόξων χριστιανικών ναών. σε ολόκληρη την άλλοτε Βασιλεύουσα της Ρωμιοσύνης, που έχουν μετατραπεί είτε σε τζαμιά είτε σε μουσεία! Ιδού πως έχουν τα πράγματα. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά περισσότερες από 25 εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης έχουν μετατρέψει οι Τούρκοι σε τζαμιά η σε μουσεία! Μετρημένοι δε, στα δάχτυλα είναι οι ναοί εκείνοι που παραμένουν ανοιχτοί σήμερα για να λειτουργούν (σποραδικά, έστω) για την εναπομείνασα ελληνορθόδοξη μειονότητα της Πόλης.. Ακολουθεί ένας μικρός κατάλογος των ιστορικών ελληνορθοδόξων ναών της Πόλης που δεν είναι πιά χριστιανικές εκκλησίες. Η Άγια Ειρήνη, πίσω από την Αγία Σοφία, χρησιμεύει ως... εκθεσιακός χώρος! Ο Άγιος Νικόλαος, στο Φατίχ, αρχικώς παραχωρήθηκε στους καθολικούς και σήμερα έγινε τζαμί... Η Θεοτόκος Χαλκοπρατείων έχει καταντήσει... ερείπια (ετοιμόρροπο κτίριο)! Η Αγία Θεοδοσία εν τοις Δεξιοκράτοις, 500 μέτρα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λέγεται τώρα Γκιουλ Τζαμί! Άλλες εκκλησίες που μετατράπηκαν σε ισλαμικά τεμένη: η Μονή Παντοκράτορος (τώρα: Ζειρέκ Τζαμί), η Παμμακάριστος (τώρα: Φετχιγιέ Τζαμί), η Αγία Θέκλα του Παλατιού των Βλαχερνών (τώρα: Χαζρετί Τζα μπιρ Τζαμί), οι Άγιοι Σέργιος και Βάκχος (η λεγόμενη "Μικρή Αγιασοφιά", τώρα: Χουσεΐν Αγά Τζαμί), ο Άγιος Ανδρέας ο εν Κρίσει (τώρα Κοτζά Μουσταφά Πασά Τζαμί), η Μονή Θεοτόκου Παναχράντου (τώρα: Φεναρί Ισά Τζαμί) και τόσα ακόμη...
Αλλά ο κατάλογος αυτός έχει και συνέχεια! Διότι υπάρχουν ναοί που... ισοπεδώθηκαν από τις μπουλντόζες (!), όπως οι Άγιοι Απόστολοι, στο Φατίχ. Η ναοί, όπως ο Άγιος Πολύευκτος, που πέρασαν στα χέρια των λεγόμενων ανύπαρκτων "Τουρκορθοδόξων". Αλλά και ο ναός, π.χ., του Αγίου Νικολάου Ασβεστάδικων, στον Γαλατά, που καταστράφηκε από "περίεργη" φωτιά το 2002. Η Μονή Περιβλέπτου, που δόθηκε στους Αρμένιους και τώρα λέγεται Σουλού Μαναστίρ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου