Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Απ όσα θρυλούνται περί θαυματουργών εικόνων στη Μονή:


Το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΑΔΙΑ..ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ...

  θρυλείται ένα θαύμα της Παναγιάς μεταξύ των κατοίκων της Δαδιάς.. Σχετικά πρόσφατο, προ 30 περίπου χρόνια ΄Ένας νεαρός Δαδιώτης  έπασχε από ανίατη αρρώστια και πήγε στο μοναστήρι της Δαδιάς και παρακάλεσε τη θαυματουργή εικόνα που υπάρχει εκεί... να τον κάνει καλά ..Και το θαύμα έγινε. Η υγεία του ανθρώπου αποκαταστάθηκε. Ήταν η μέρα των Θεοφανείων και έκτοτε οι κάτοικοι, εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης προς την Παναγιά, εορτάζουν τα Θεοφάνεια με πανηγυρικό τρόπο. Κάνουν όλοι πορεία (4 + 4 με ...επιστροφή, χιλιόμετρα) φέρνοντας από το Μοναστήρι την εικόνα της Παναγιάς  και μετά πάλι πεζή την επιστρέφουν στο Μοναστήρι. .Συνήθως υπό κακές καιρικές συνθήκες, 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν, αλλά το κάνουν..έστω κι αν τουρτουριάζουν!
Μια χρονιά όμως, παραμέλησαν τη συνήθεια αυτή, αλλά ώ του θαύματος και πάλι, η εικόνα της Παναγιάς του Μοναστηριού,..τη μέρα των Θεοφανείων ήταν στη θέση της στο χωριό! Πήγε μόνη της!
Έκτοτε που να τολμήσουν να λησμονήσουν οι Δαδιώτες τη Παναγιά τους... Και έτσι συνεχίζουν κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια, να κάνουν όλοι μαζί την πορεία -λιτανεία από το Μοναστήρι στο χωριό τους. Και τούμπαλιν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου