Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΟΥΝ ΣΕ  ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΉ...ΨΕΥΔΟΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...

Η γνωστή ελληνοαυστραλιανή εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ αποκαλύπτει φοβερά και τρομερά:
1

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον ελληνισμό της Νότιας Αυστραλίας η απόφαση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαΐδας να χειροτονήσει Επίσκοπο, τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κανάβα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (15 ψήφους υπέρ και 2 κατά) την «επισκοποίηση» του  αρχιμανδρίτη κ.Προκοπίου Καναβά που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11 Αυγούστου. Τη σχετική τελετή της χειροτονίας την ανέθεσαν σε κάποιον κ. Πέτρο Χάρο ... 


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 52χρονος κ.Χάρος είχε συλληφθεί ξανά το 2001, όταν εμφανίστηκε ως ιερέας σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ παρουσιαζόταν ως Μητροπολίτης Φιλαδέλφειας και Πενσυλβάνιας και Έξαρχος της Αυτοκέφαλου Ορθοδόξου Εκκλησίας με έδρα τη Φλώριδα των ΗΠΑ.
Τώρα από την αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες μορφές εξαπάτησης, καθώς όπως διαπιστώθηκε, διαθέτει, ιδιόκτητη εκκλησία στη Νέα Ιωνία, όπου συγκεντρώνονταν πιστοί, ενώ προχωρούσε στην ανέγερση και δεύτερου ναού, στην περιοχή της Θήβας».

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»   

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Νίκανδρος, τον οποίον ερωτήσαμε για την εκκλησιαστική νομιμότητα του κ. Χάρου, δήλωσε:
«Μόλις επέστρεψα από τις ετήσιες διακοπές μου στη γενέτειρα. Όμως, επειδή είχα πληροφορηθεί εν Ελλάδι δια το προγραμματιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Ελληνισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαΐδας δια της «επισκοποίησης» του κ. Προκοπίου Κανάβα, από τον κ. Πέτρο Χάρο, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως Έξαρχος εν Ελλάδι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και άλλων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών, ερεύνησα -κατά την Παραμονή μου εν Ελλάδι- την εκκλησιαστική και νομική υπόσταση του κ. Χάρου."  Η εφημερίδα δεν μας αποκαλύπτει τα συμπεράσματα της ερεύνης του... 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ 

ΠΕΡΙ...ΠΕΡΙΚΛΗ Ή ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΡΟΥ ΣΤΗΝ http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/nea_epoxi/xaros1.htm
  1. ο κ. Περικλής Χαρός, όπως προκύπτει από επισκεπτήρια κάρτα του, εμφανίζεται υπό τις εξής δύο ιδιότητες:

    α) Ως διευθυντής σπουδών της Ελληνικής Σχολής Φυσικών Επιστημών Υγείας (Hellenic Natural Therapy School)-Φυσικές Επιστήμες Υγείας, ασκών εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους,(Osteophathy, Naturopathy, Iridologist, Chiropath, Radionics, Ayurveda, Electro- Crystal Theraphy), και

    β) Ως "Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Πενσυλβανίας Αμερικής Πέτρος, της Αυτοκεφάλου Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής, πρώην Εξαρχεία Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αμερικής και Καναδά, Επίτροπος Ελλάδος και Κύπρου".
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Ο παρουσιαζόμενος ως "μητροπολίτης" οικειοποιείται τίτλους ανύπαρκτης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, καθόσον δεν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον ανωτέρω βαρύγδουπο "παγκόσμιο" τίτλο.

Ακόμη, από την συνέντευξή του προκύπτει ότι ο κ. Χαρός χρησιμοποιεί μέσα σε "λατρευτικές" συνάξεις ορολογίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από πολλές αποκρυφιστικές ομάδες της "Νέας Εποχής".

Η προσπάθεια να συνδυαστούν Ορθόδοξες διδασκαλίες και το σχήμα του Ορθοδόξου κληρικού με καθαρά αποκρυφιστικές και νεοεποχίτικες κακοδιδασκαλίες είναι μια συνηθισμένη τακτική πολλών παραθρησκευτικών κινημάτων, που με τον τρόπο αυτό προκαλούν σύγχυση στο Ορθόδοξο πλήρωμα.

2 σχόλια:


  1. Από το αρχείο

    Κύριε διευθυντά

    Σε πρόσφατη και εντελώς συμπτωματική αναζήτηση στο Διαδίκτυο εντόπισα με αποτροπιασμό ότι στο αρχείο της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας σας υπάρχει δημοσίευμα από τις 21 Σεπτεμβρίου 2006 στη θεματική ενότητα με τον τίτλο «Ελλάδα» και το οποίο υπογράφει η κ. Δώρα Αντωνίου, χαρακτηρίζοντάς με ως απατεώνα και χρησιμοποιώντας παντελώς ανακριβή στοιχεία. Το εν λόγω δημοσίευμα δυστυχώς δεν είχε περιπέσει στην αντίληψή μου έως σήμερα και για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ότι:

    - Το επίθετό μου είναι Χαρός, και όχι Χάρος όπως ειρωνικά σημειώνεται στο άρθρο.

    - Αναφέρεται ότι μεταφέρθηκα στην Ασφάλεια όπου και δήλωσα ότι διαθέτω πτυχίο Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου, το οποίο μάλιστα γράφετε ότι η αστυνομία το θεώρησε πλαστό. Σε πλήρη αντίθεση με τις παραπάνω λανθασμένες πληροφορίες, διαθέτω πτυχία Ιατρικής και Φαρμακευτικής από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τα οποία είναι στη διαδικασία αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Επιπλέον, τον Δεκέμβριο 2008 έλαβα μέρος στις εξετάσεις Ιατρικής βάσει αίτησής μου με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΟΑΤΑΠ 16997/2005, δηλαδή ημερομηνία προγενέστερη από το άρθρο.

    - Το 2001 δεν είχα συλληφθεί για οποιοδήποτε λόγο ούτε παρουσιάζομαι ως ιερέας -όπως ψευδώς αναφέρεται στο άρθρο- αλλά είμαι απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής Αθηνών (1998).

    - Χωρίς καν τη στοιχειώδη εξακρίβωση των προσωπικών μου στοιχείων, δημοσιεύσατε απροκάλυπτα τη διεύθυνσή μου.

    Με την παρούσα επιστολή σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να παρέμβω στο έργο της δημοσιογραφίας, όμως θεωρώ απαραίτητη υποχρέωση τη διασταύρωση στοιχείων πριν από οποιοδήποτε δημοσίευμα, το οποίο μπορεί να θίξει και να βλάψει σοβαρά την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια απλών πολιτών.

    Περικλης Χαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Περκλή Χαρό,
    σας ευχαριστούμε για την υπνοθεραπεία που υπάρχει αναρτημένη στο youtube.
    Να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή