Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πράγματι ο Δήμητριος ειναι ισχνός μπροστά στους φλογερούς Αθηναγόρα και Ιάκωβο!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ...ΤΙ ΨΑΧΝΕΣΤΕ...

Ο αρχιεπίσκοπος που έβλεπε τα ελληνικά σχολεία να κλείνουν και δεν έκανε τίποτα
"Τελειωμένος'' γιά την Ομογένεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμςεικής κ. Δημήτριος, Επιτακτική ανάγκη η άμεση αντικατάστασή του
αρχιεπισκοπος ΔημητριοςΑπογοητευμένη η Ομογένεια ΗΠΑ με την ανικανότητα-ανυπαρξία του Δημήτριου, γύρισε την πλάτη στην Εκκλησία, έστω και αν (η Ομογένεια) έχτισε τις κοινότητες, που μετά οικειοποιήθηκε πονηρά η Αρχιεπισκοπή, με εντολή οικουμ. Πατριαρχείου. Σήμερα, η ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), τυπικά αποκαλούμενη ''ελληνική'', έχει ως μέλη στις ενορίες της, ποσοστό μόνο 15-16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ (περίπου 85.000 οικογένειες, στην πλειοψηφία ηλικιωμένους).
Ο ''Αμερικής'' Δημήτριος (Τρακατέλλης), αποδείχτηκε, δυστυχώς, στην πράξη, ανίκανος να προσφέρει οτιδήποτε καλό στην Ομογένεια, ειδικά στην ελληνόφωνη εκπαίδευση, ενώ στην μεγάλη πλειοψηφία των ενοριών-''καταστημάτων'' του, Λειτουργίες-Μυστήρια γίνονται μόνο στα αγγλικά. H παραμονή του στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής, προκαλεί στους Ομογενείς, ''πιστούς'' και μη, απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση.Μόνο στην άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια (Νέα Υόρκη) του Δημήτριου, έκλεισαν, τα τελευταία χρόνια, 4 ημερήσια ελληνικά σχολεία που είχαν χτίσει-δημιουργήσει Ομογενείς από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα: Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορόνα, των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν και πρόσφατα του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα. Και το εγκληματικό: Αρχιεπίσκοπος και αρχιεπισκοπή, πολεμούν -με κάθε τρόπο- τα σχολεία ''τσάρτερ'' που δημιουργούν-διοικούν Ομογενείς, τα οποία χρηματοδοτούνται από το αμερικάνικο κράτος και σε αυτά διδάσκονται (παιδιά κάθε φυλής) ΚΑΙ ελληνικά, από δασκάλους και καθηγητές, αποσπασμένους από το υπουργείο Παιδείας Ελλάδας.
Σημ.: Μεγάλη ευθύνη γιά το κλείσιμο των σχολείων έχει και η -σε αφασία- διαλυμένη ''οργανωμένη Ομογένεια'' ( ΚΑΛΑΜΙ).

ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ... ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ!

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
Η αναισχυντία στο αποκορύφωμά της!



Δείτε τι γράφει το ελληνοαμερικανικό ΚΑΛΑΜΙ-ΝΕΤ

Το προεδρείο του ''Ευρωπαϊκού Ισραηλινού Κογκρέσσου'' επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά (9 Δεκ.'13) και του απόνειμε τιμητική ''πλάκα'' γιά τις ενέργειές του να καταστείλει την δράση της ''Χρυσής Αυγής''.

 Ευχόμαστε, κάποια ημέρα στο μέλλον, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να δεχθεί στο ''Μαξίμου'' κι εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών Οργανώσεων. 
Μεγαλώνει η απόσταση Ελλάδας - Ομογένειας
Και η απόσταση αυτή είναι αισθητή, φανερή. Η Ομογένεια αισθάνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ασχολείται μαζί της, δεν ενδιαφέρεται, ότι εξακολουθεί να την εξαπατά βρώμικα, σε ζητήματα όπως διπλή φορολογία κ.ά. Μπορεί να φταίει η άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει όραμα και πολιτική γιά τον απόδημο Ελληνισμό, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι ουσιαστικά ''ακέφαλο'', μπορεί να φταίει το γεγονός ότι ο αρμόδιος για Απόδημους υφυπουργός Εξωτερικών ασχολείται περισσότερο με ταξίδια αναψυχής, με κρατικό χρήμα. Πολλά τα ''μπορεί''. Η διαπίστωση μία και θλιβερή: Η Ελλάδα απομακρύνεται από την Ομογένεια και η Ομογένεια απομακρύνεται από την Ελλάδα.

Απίστευτο, αλλά αληθινό!

Συγκλονιστική ανακάλυψη:
Η Ελλάδα δεν  διαθέτει εμπορικούς-οικονομικούς ακόλουθους στις ΗΠΑ

ή όσοι υπάρχουν απλά κοιμούνται!
Επειδή, γιά κοντά 40 χρόνια, η Ομογένεια και οι εξαγωγείς στην Ελλάδα, αγνοούν την ύπαρξη των εμπορικών ακόλουθων, ενημερώνουμε ότι υπάρχουν: Στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και στα ελληνικά Προξενεία σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Σαν Φρανσίσκο. Τι δουλειά κάνουν; Δύσκολη ερώτηση. Αφού αγνοούσαμε την ύπαρξή τους, πως να γνωρίζουμε τι δουλειά κάνουν, εκτός από ''προσωπικό τουρισμό'' με κρατικό χρήμα;
Ελαιόλαδο και η παραπλάνηση του γραφείου Οικονομικού-Εμπορικού Ακόλουθου (Ουάσιγκτον)
'Εδωσε στην δημοσιότητα παραπλανητική έκθεση για εισαγωγές ελληνικών ελαιόλαδων στις ΗΠΑ.Τα πραγματικά στοιχεία μπορείτε να τα δείτε εδώ (5ος πίνακας). Η Ελλάδα, δυστυχώς, καλύπτει σε ελαιόλαδο, μόνο το 2% της αγοράς ΗΠΑ, επειδή οι εμπορικοί Ακόλουθοι είναι άχρηστοι, δηλ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. (Καλαμι)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ!



ΠΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ! 



Εξευτελισμός της ''Δικαιοσύνης'' και της ''Νέας Δημοκρατίας''
Ο ευθυνόφοβος πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, αντί να προσέλθει στο αυτόφωρο να δικαστεί, επικαλούμενος ''λόγους υγείας'', έφυγε γιά πολυήμερες... διακοπές στην Μαλαισία !!! 


Δεν χρειάζονται σχόλια... Απολαύστε τα μόνον . Είναι από το ΚΑΛΑΜΙ-ΝΕΤ  της Ν.Υόρκης!



Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ!
Ο Σουρής ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ, αλλά και χθες:
«Ποιος είδε κράτος λιγοστό    
σ’ όλη τη γη μοναδικό, 
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς, 

νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς, 
ταμείο δίχως χρήματα
 και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά

 και να σε κλέβουν φανερά, 
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε 
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Δυστυχία σου, Ελλάς, 

με τα τέκνα που γεννάς!
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, 

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου