Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ...ΝΟΜΠΕΛ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ...


Η ΡΩΣΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΣΩ…ΡΩΣΙΑΣ!
Ο Βαλερί Αλεξέγιεφ, έχοντας δεξιά του τον Μάκη Βραχιολίδη και αριστερά του τον εκδότη της ρωσόφωνης εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αθηναϊκός Κούριερ», Θεόδωρο Ιγνατιάδη ο οποίος μας βοήθησε κάνοντας και χρέη διερμηνέα στη συνέντευξη του Ρώσου καθηγητή στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής»

Ο Βαλερί Αλεξέγιεφ αποκαλύπτει το δόλιο σχέδιο σε βάρος του χριστιανισμού τον οποίο θέλουν να αφανίσουν από την Γηραιά Ήπειρο! 
ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΝΟΜΠΕΛ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»
Αλεξέγιεφ:
«Η Τουρκία δεν είναι μόνη της στο σχέδιο μουσουλμανοποίησης της Ελλάδος»
«Η Σαουδική Αραβία προωθεί στο έδαφος της Ρωσίας το επιθετικό Ισλάμ»
«Και οι ταραχές στο Κίεβο υποκινούνται από το εξωτερικό»
«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα από τις μεγάλες δυνάμεις που προστατεύει τον χριστιανικό πληθυσμό στη Συρία»

Από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Βαλερί Αλεξέγιεφ,  σημαίνον στέλεχος στο Διεθνές  Ίδρυμα Ενότητας Ορθοδόξων Εθνών, καθώς και στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα. Ο Ρώσος καθηγητής φιλοσοφίας (dr), συναντήθηκε τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όσο και με συγκεκριμένους πολιτικούς. Οι εξελίξεις στην Συρία, με τις σφαγές και τους διωγμούς των χριστιανικών πληθυσμών αλλά και το υλοποιούμενο σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης, έχουν ενεργοποιήσει στο φουλ τ’ αντανακλαστικά της Ρωσίας. Η μεγαλύτερη ορθόδοξη χώρα στον κόσμο στέκεται φραγμός στο σχέδιο του ισλάμ και της ελίτ της ΕΕ οι οποίοι επιδιώκουν να χτυπήσουν κυρίως και πρώτα την ορθοδοξία. Ήδη, όπως μας αποκαλύπτει σε αποκλειστική του συνέντευξη ο Βαλερί Αλεξέγιεφ, η Σαουδική Αραβία προωθεί τα τελευταία χρόνια επιθετικά στοιχεία του ισλάμ στο ρωσικό έδαφος με συνέπεια  να διαταραχθεί η ισορροπία αιώνων και φιλικής συμβίωσης ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Στο ίδιο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται ο διωγμός και η σφαγή των χριστιανών της Συρίας οι οποίοι ζουν ως αυτόχθονες επί 20 αιώνες στα εδάφη αυτά.
Ο κ. Αλεξέγιεφ επισημαίνει ότι «η Ρωσία είναι η μόνη χώρα από τις μεγάλες δυνάμεις που προστατεύει τον χριστιανικό πληθυσμό στη Συρία». Το ίδιο θα κάνει η ηγέτιδα δύναμη και με τον Ορθόδοξο πληθυσμό της Ευρώπης.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η παρουσία σας στην Ελλάδα, πέρα από την συνάντησή σας με τον Αρχιεπίσκοπο στον οποίο ανακοινώσατε την επικείμενη βράβευσή του, φαντάζομαι ότι θα έχει και έναν άλλο συμβολισμό. Νιώθετε ότι κινδυνεύει η Ορθοδοξία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;
Αλεξέγιεφ: Σαφώς και υπάρχει απειλή. Γενικά είναι πολύ κακή η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, κάτι που υλοποιεί η σύγχρονη ευρωπαϊκή ελίτ στα πλαίσια του ευρωκοινοβουλίου και της ευρωπαϊκής επιτροπής των Βρυξελλών. Υπάρχει σαφέστατη γραμμή αποχριστιανοποίησης  της Ευρώπης.
Ο λόγος που έρχονται τόσοι χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Ελλάδα ετησίως, υπηρετεί αυτό το σχέδιο της αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης;
Αλεξέγιεφ: Δύσκολα μπορώ να πω κατά πόσο είναι κατευθυνόμενο αυτό το κύμα των μεταναστών αλλά σαφώς δημιουργεί κινδύνους.
Γνωρίζετε εάν η Τουρκία είναι μέρος του σχεδίου και στέλνει σκόπιμα τους μετανάστες στην Ελλάδα;
Αλεξέγιεφ: Πιστεύω ότι η Τουρκία δεν είναι μόνη της σε αυτό το σχέδιο.
Η Τουρκία όμως απαίτησε και πέτυχε να γίνει μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα. Και μάλιστα όχι μόνο ένα αλλά δύο, το ένα κάτω από την Ακρόπολη. Τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό για την Αθήνα και την Ελλάδα;
Αλεξέγιεφ: Ακριβή απάντηση μπορούν να δώσουν οι Έλληνες, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δημιουργεί ζυμώσεις και ανησυχίες μέσα στην ελληνική κοινωνία και αυτό δεν είναι καλό.
Εσείς στην Μόσχα έχετε προβλήματα με τους μουσουλμάνους και πώς τα αντιμετωπίζετε;
Αλεξέγιεφ: Υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτό το ερώτημα. H Ρωσία ιστορικά φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων. Η πρώτη κοινότητα μουσουλμάνων ιδρύθηκε τον ίδιο αιώνα στον οποίο έζησε ο προφήτης Μωάμεθ, δηλαδή στον 7ο αιώνα. Ο αριθμός των μουσουλμάνων τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπερβεί ποτέ το 7% έως 10% του πληθυσμού και πάντα ζούσαν σε περιοχές με συμπαγή πληθυσμό. Χίλια χρόνια κοινής συμβίωσης μουσουλμάνων και χριστιανών ορθοδόξων στη Ρωσία, οδήγησαν στο να υπάρχουν κανόνες καλής γειτονίας και ανοχής της μίας κοινότητας απέναντι στην άλλη. Δέκα με δεκαπέντε χρόνια πριν όμως, αυτή η ισορροπία αιώνων και φιλικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων , τινάχτηκε στον αέρα.Είναι κάτι που κυρίως υποκινείται από την Σαουδική Αραβία και εισέρχεται στο έδαφος της Ρωσίας το επιθετικό Ισλάμ. Και αυτό είναι επικίνδυνο.
Γράφτηκε ότι η πρόσφατη εξέγερση του λαού που έγινε στην Ουκρανία με αφορμή την μη είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ήταν καθόλου αυθόρμητη αλλά παρεισέφρησαν σε αυτή ισλαμιστές από τον πόλεμο της Συρίας. Αυτό δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα στην Ρωσία;
Αλεξέγιεφ: Το ότι οι ταραχές στο Κίεβο υποκινούνται από το εξωτερικό, είναι σαφέστατο αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχουν εκεί εξτρεμιστικά στοιχεία από την Συρία.
Στη Συρία οι χριστιανοί σφάζονται και διώκονται. Υπάρχει αγώνας από την πλευρά της Μόσχας για να αποτρέψει το φαινόμενο αυτό; Συνεργάζεστε με την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση;   
Αλεξέγιεφ: Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα από τις μεγάλες δυνάμεις που προστατεύει τον χριστιανικό πληθυσμό στη Συρία. Πέρσι ήμουν στην Ουάσιγκτον και είχαμε συνάντηση με τον δεύτερο τη τάξει επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών, τον κύριο Έρικ Ρούμπιν και προσπαθούσαμε να πείσουμε τους αμερικανούς φίλους μας ότι η πολιτική απώθησης των χριστιανών από την Συρία θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη για όλους ζημιά. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Λαβρόφ προειδοποίησαν πολλές φορές τους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις που οδηγούν στην εξόντωση και την απώθηση χριστιανικών πληθυσμών στην Μέση Ανατολή. Πρόκειται για αυτόχθονες πληθυσμούς που ζούσαν εκεί πάντα και επαναλαμβάνω ότι ο διωγμός τους θα οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα.
Δεν μου απαντήσατε όμως εάν συνεργάζεστε με την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής;
Αλεξέγιεφ: Ναι. Αλλά πρώτα απ’ όλα με την ελληνική Εκκλησία.
Σας ανησυχεί η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, φοβάστε άσχημες εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην χώρα μας;
Αλεξέγιεφ: Δεν θα το ήθελα.
Βραβεύετε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ποια η γνώμη σας για τον επικεφαλής της ελληνικής Εκκλησίας;
Αλεξέγιεφ: Είναι σεμνός άνθρωπος αλλά και πολύ αξιόλογη προσωπικότητα. Πιστεύω ότι το ειδικό του βάρος είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα.

ΤΟ «ΝΟΜΠΕΛ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ
Η συνάντηση του Βαλερί Αλεξέγιεφ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και ένα ακόμη ιδιαίτερο σκοπό: το Διεθνές  Ίδρυμα Ενότητας Ορθοδόξων Εθνών, σε λίγες ημέρες   πρόκειται να βραβεύσει τον μακαριότατο για το έργο στην Ορθοδοξία. Το βραβείο αυτό έχει τεράστια συμβολική σημασία και παρομοιάζεται με «Νόμπελ Ορθοδοξίας».  
Το συγκεκριμένο ίδρυμα απαρτίζεται από προσωπικότητες, όπως καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πολιτικούς. Πρόεδρός του είναι ο Πατριάρχης Κύριλλος ωστόσο στο ίδρυμα δεν έχει καμία ανάμιξη ούτε το κράτος ούτε η Εκκλησία και δεν παίρνει επιδοτήσεις από κανένα φορέα. Το Διεθνές  Ίδρυμα Ενότητας Ορθοδόξων Εθνών απονέμει κάθε χρόνο τρία ανώτατα βραβεία σε ορθόδοξους ηγέτες. Το ένα βραβείο δίδεται σε επικεφαλής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το άλλο βραβείο σε επικεφαλής Ορθόδοξου κράτους ή οντότητας και το τρίτο σε επιστημονική ή άλλη κοινωνική προσωπικότητα.
Συγκεκριμένα, τα βραβεία που θα απονείμει το Ίδρυμα τον Γενάρη του 2014 στο ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, θα είναι: Ως επικεφαλής Ορθόδοξου κράτους θα τιμηθεί ο επικεφαλής της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και από τους κοινωνικούς φορείς θα βραβευτεί η ορθόδοξη αδελφότητα νεολαίας της Πολωνίας η οποία υφίσταται για 50 χρόνια και πνευματικός της ηγέτης είναι ο επικεφαλής της αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας. Σε ένα κατ’ εξοχήν καθολικό περιβάλλον, η ορθόδοξη αδελφότητα όχι μόνον υπάρχει αλλά και παράγει έργο, που είναι πολύ σημαντικό. Τέλος, ως επικεφαλής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα βραβευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Προφανώς, η τιμή στον Αρχιεπίσκοπο υπερτονίζει όχι μόνο το κύρος του αλλά και τον εξέχοντα ρόλο που επιτελεί σε μια δύσκολη εποχή για την Ορθοδοξία.
Τα βραβεία που απονέμει το Διεθνές  Ίδρυμα Ενότητας Ορθοδόξων Εθνών υφίστανται τα τελευταία 10 χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέρσι είχε απονεμηθεί στον Πατριάρχη της Γεωργίας ο οποίος διαχρονικά τυγχάνει διπλάσιας φήμης και αποδοχής  από οποιονδήποτε πολιτικό της χώρας του. Αντίστοιχα, πέρσι είχε βραβευτεί ο Μισέλ Σουλεϊμάν, Πρόεδρος του Λιβάνου, ο μοναδικός χριστιανός Πρόεδρος στην Μέση Ανατολή ο οποίος πριν από μερικά χρόνια έσωσε τον Λίβανο από εμφύλια σύρραξη, απολαμβάνει δε ευρείας αποδοχής από την κοινωνία του Λιβάνου. 

Όπως γίνεται αντιληπτό τα βραβεία αυτά αποκτούν τεράστια σημασία με συμβολικό αντίκρισμα, μια και απονέμονται στην Μόσχα, στην πρωτεύουσα του μεγαλύτερου Ορθόδοξου κράτους στον κόσμο, την Ρωσία, που είναι το πιο πλούσιο και το μόνο Ορθόδοξο κράτος με μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία είναι η μόνη μεγάλη δύναμη που όχι μόνο προστατεύει τον χριστιανισμό στη Συρία αλλά και τονίζει συνεχώς ότι ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής είναι αυτόχθων.  Και αυτό πρέπει να το ακούσουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι οι οποίοι μπορεί να υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους αλλά είναι χριστιανοί ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου