Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! Διαβάστε κι απολαύστε την ένδεια του Βαρθολομαίου!...Ως γνωστόν Γλύφτης του Πατριάρχη είναι κι ο Δαμασκηνός Διδυμοτείχου και δυστυχώς ο Νίκος Παπανικολάου, της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ!

ΓΕΡΩΝ ΜΕΘΟΔΙΟΣ: «Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΗΛΩΣΕΙ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

Η ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΛΑΒΑΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! Προχώρα Λεβέντη Γέροντα... ΟΛΟΙ έχουν πάρει χαμπάρι τις πουστιές του Μπαρθόλομι....


Ενεργεί ως όργανο των Εβραιοσιωνιστών που θέλουν την 
άλωση του Αγίου Όρους μέσω των επιδοτήσεων της ΕΕ!

«Θέλουν τα 4,5 δις ευρώ που δίνει η ΕΕ στη Μονή 

Εσφιγμένου κι επειδή εμείς αρνούμαστε να τα πάρουμε 

γιατί θα είναι η καταστροφή του Αγίου Όρους, μας λέει 

καταληψίες και μας στέλνει στα δικαστήρια για να μας διώξει»!

Παρενθετικά ρίξτε μια ματιά σε δήθεν ...εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και κατανοείστε γιατί οι μπάσταρδες σας κρύβουν αλήθειες!... Έτσι για να δείτε το...κύρος τους!Τίποτε άλλο!

«Ξεπουλάει την Ορθοδοξία στον πάπα»

Από τον Μάκη Βραχιολίδη ( Γειά σου Μεγάλε Μάκη... ζηλεύουμε τις επιτυχίες σου.. Προχώρα κι εσύ Απροσκύνητε !!!)

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους ξαναβιώνει την πίεση που ασκεί ο Πατριάρχης, η κοινότητα και το κράτος, προκειμένου να εξωθηθούν από το μοναστήρι γέροντες μοναχοί που έχουν ριζώσει εκεί για 30-50 χρόνια! Αυτό καταγγέλλει σε αποκλειστική του συνέντευξη στους «Νέους Ανθρώπους», ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Μεθόδιος, υπογραμμίζοντας: «Μας λένε καταληψίες και παράνομους και μας στέλνουν στα δικαστήρια γιατί θέλουν να μας διώξουν». Επιμένει όμως ότι θα δώσει με όλους τους μοναχούς τον αγώνα τους, γιατί «εμείς εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά κι εδώ θα πεθάνουμε». Αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια παρόμοια με τα θλιβερά που είχαν εκτυλιχθεί πέρσι περίπου το ίδιο διάστημα, όμως κανείς δεν αποκλείει να έχουμε σκηνές που μόνο βλάπτουν  την έξωθεν εικόνα τους Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας.
Αυτά που έχουν όμως που προκαλούν ρίγη, είναι τα όσα καταμαρτυρεί ο γέροντας Μεθόδιος σε βάρος του Πατριάρχη, λέγοντας ότι ξεπουλάει τα πάντα, ότι ουσιαστικά ενεργεί ως όργανο των εβραιοσιωνιστών που επιδιώκουν την άλωση του Αγίου Όρους και  πρακτικά της Ορθοδοξίας, μέσω των τεράστιων επιδοτήσεων της ΕΕ! Τα χρήματα αυτά, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου τα θεωρεί «τριάκοντα αργύρια» διότι η ΕΕ ήδη αρχίζει να πιέζει και να απαιτεί την κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους!!! «Όπως καταστρέψανε την Ελλάδα μέσω των επιδοτήσεων της ΕΕ, έτσι θέλουν να καταστρέψουν το Αγιον Όρος και την Ορθοδοξία», επισημαίνει ο γέροντας μοναχός.
Η συνέντευξή του θα προκαλέσει σίγουρα πολλές συζητήσεις και προβληματισμό για το τι πραγματικά συντελείται στο Άγιον Όρος σε βάρος της Μονής Εσφιγμένου και των μοναχών της.        



Πείτε μας γέροντα, τι συμβαίνει με την Μονή σας; Επαναλαμβάνονται τα ίδια με την προηγούμενη φορά;
π. Μεθόδιος: Τα ίδια αδερφέ. Συνέχεια μας στέλνουν σε δικαστήρια ότι έχουμε κάνει καταλήψεις, μας απειλούν ότι θα έρθουν και θα μας διώξουνε…
Αυτές οι απειλές από ποιους προέρχονται;
π. Μεθόδιος: Από την αδελφότητα που έχει δημιουργήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Έχουν κληθεί πάλι τα ΜΑΤ;
π. Μεθόδιος: Όχι, ακόμη όχι αλλά ακούγονται πολλά και διάφορα.
Ποιος είναι ο βασικός τους στόχος;
π. Μεθόδιος: Ο στόχος είναι να μας διώξουν. Είμαστε  127 άτομα και θέλουν να μας διώξουν για να έρθουν στη θέση μας τέσσερα άτομα από την άλλη αδελφότητα.
Να φύγουν 127 και να μείνουν 4;
π. Μεθόδιος: Και όλα αυτά επειδή εμείς αντιστεκόμαστε στα θέματα της πίστεως και σε όσα κάνει ο Πατριάρχης που συμπροσεύχεται με όλους! Προχθές με τον πάπα μέχρι μετάνοια του έβαλε. Εμείς λέμε ότι αυτά που κάνει δεν είναι σωστά.
Από την πλευρά σας έχετε δίκιο αλλά θα μπορούσε να σας πει κάποιος άλλος  χριστιανός ότι οι ενέργειες του Πατριάρχη να συνευρίσκεται και να συμπροσεύχεται  με τον πάπα είναι ενέργειες που αποσκοπούν στην ένωση των δύο Εκκλησιών . Να σταματήσει δηλαδή να υφίσταται το σχίσμα των δύο Εκκλησιών.
π. Μεθόδιος:  Δεν υπάρχει τίποτε σωστό στους καθολικούς. Πώς δηλαδή θα ενωθούμε; Εμείς έχουμε Θεία Κοινωνία, αυτοί έχουνε ταμπλέτες. Έχουν αιρέσεις μέσα στα κυριότερα δόγματα της θρησκείας τα οποία δεν τα αρνηθήκανε. Πώς θα ενωθούμε;
Λέτε δηλαδή ότι ο Πατριάρχης με τις ενέργειές του καταδικάζει την Ορθοδοξία; Ότι θέλει να την υποτάξει στο άρμα του παπισμού;
π. Μεθόδιος: Ξεπουλάει τα πάντα. Τόσα χρόνια που κάνει αυτή την κίνηση δεν είδα κανένα που να γίνει Ορθόδοξος. Αυτοί επιμένουν και λένε: «από τα δικά μας δεν φεύγουμε».
Επανερχόμαστε δηλαδή σε εποχές όπου ο πάπας θέλει  τα πρωτεία;
π. Μεθόδιος:  Ακριβώς. Ο πάπας θέλει τα πρωτεία, το αλάθητο, την αίρεση του filiogue που λέει ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και εκ του Υιού, τα άζυμα που χρησιμοποιούνε. Είναι πολλά.
Εσείς γέροντα έχετε κάνει κάποια παρέμβαση προς τον Πατριάρχη, επιδιώξατε να συνομιλήσετε μαζί του;
π. Μεθόδιος: Εμάς μας έχουν καταδικάσει .
Σας θεωρούν σχισματικούς;
π. Μεθόδιος: Επειδή έτσι θέλει ο Πατριάρχης. Όμως δεν είναι έτσι. Ο Πατριάρχης σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τον καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους , δεν έχει καμία διοικητική αρμοδιότητα στο Άγιον Όρος. Απλώς έχει μια υψηλή κυριότητα, όχι όμως και να τα ξεπουλάει όλα.  Θέλει να μας διώξει. Μας λέει «καταληψίες» ! Δηλαδή εγώ που έχω σχεδόν 50 χρόνια στο μοναστήρι είμαι «καταληψίας» και τους άλλους  που τους έφτιαξε το 2005 είναι οι νόμιμοι! Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν 30 και 40 και 60 χρόνια στο μοναστήρι και θέλουν να τους διώξουν! Από πού κι ως πού βρε αδερφέ; Αφού δεν ξέρεις ούτε την πόρτα του μοναστηριού! 
Υπάρχουν δηλαδή και υπέργηροι μοναχοί ανάμεσά σας;
π. Μεθόδιος: Βέβαια. Είναι πάτερ Κυριακός που είναι 80 και χρονών και έχει πάνω από 60 χρόνια στο μοναστήρι. Και τον λένε «καταληψία»! Και το χειρότερο, δεχόμαστε απειλές, επιθέσεις  με λοστούς..
Οι εβραιοσιωνιστές εικόνες σαν και αυτές θέλουν να ξαναφέρουν στην ιερά Μονή Εσφιγμένου. Τα ματ, το ξύλο και οι προσαγωγές ιερομονάχων στα τμήματα, μόνον δυσφήμιση αποτελούν για την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
Τι εννοείτε δηλαδή; Ότι πίσω από τις απειλές και τις σε βάρος σας επιθέσεις κρύβεται ο Πατριάρχης;
π. Μεθόδιος: Εμ, βέβαια. Ποιος κρύβεται, εγώ;
Έχετε να στείλετε κάποιο μήνυμα τόσο προς τους πιστούς όσο και προς τον Πατριάρχη;
π. Μεθόδιος: Το μήνυμα το δικό μου είναι να μην τολμήσουνε να κάνουνε τίποτα, γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να υποχωρήσουμε στο παραμικρό. Και δεν θα ακολουθήσουμε την προδοτική πορεία αυτών. Εμείς εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά κι εδώ θα πεθάνουμε. Μόνον νεκροί θα βγούμε μέσα από το μοναστήρι. Να το έχουν υπόψη τους και ό,τι συμβεί να μην λένε μετά ότι εμείς είμαστε «εγκληματική οργάνωση»! Την άλλη φορά ρίξαμε ένα στουπί με βενζίνη  και μας είπανε ότι ρίξαμε βόμβες μολότοφ! Όταν σου επιτίθενται και θέλουν να σε βγάλουν έξω τι θα κάνεις;
Αυτές όμως οι εικόνες που βγαίνουν προς τα έξω δεν σκανδαλίζουν τους πιστούς, όταν βλέπουν να μάχονται ο ένας απέναντι στον άλλον;  Δεν διχάζεται η χριστιανική κοινότητα με τέτοιες καταστάσεις;
π. Μεθόδιος: Και τι να κάνουμε; Εμείς δεν επιτεθήκαμε ποτέ σε κανέναν. Απλώς είμαστε μέσα στο μοναστήρι μας που είχαμε εδώ για να μετανοήσουμε, να σωθούμε. Τι να κάνουμε, να τα πουλήσουμε όλα για να μην δίνουμε κακή εικόνα προς τα έξω; Αυτός που δίνει κακή εικόνα είναι ο Πατριάρχης , που τον νοιάζει περισσότερο ένα δένδρο του Αμαζονίου  και δεν τον νοιάζει για τόσα άτομα που είναι εδώ πέρα. Και μας έχουν καταδικάσει, Πατριαρχείο, κοινότητα, κράτος, σε έναν αργό θάνατο.
Οι άλλες οι μονές του Αγίου όρους, στέκονται δίπλα σας ή είναι απέναντί σας;
π. Μεθόδιος: Είναι δίπλα μας όσο δεν ενοχλείται η τσέπη τους και η θέση τους.
Η τσέπη τους και η θέση τους ενοχλείται με την εκεί παρουσία σας;
π. Μεθόδιος: Βεβαίως. Διότι εμείς δεν παίρνουμε τα χρήματα που δίνει η ΕΕ η οποία είχε βγάλει 4,5 δις ευρώ για το μοναστήρι μας. Εμάς όμως τα χρήματα της ΕΕ δεν μας χρειάζονται γιατί θα ζητάνε ανταλλάγματα. Οι κύριοι όμως αυτοί εκτός του ότι αφήσανε μια ολόκληρη αδελφότητα να κινδυνεύει εμφανίζοντας εαυτούς ως νόμιμους, θέλουν να πάρουν και αυτά τα λεφτά, μην χάσουνε!
Γιατί δεν παίρνετε τα χρήματα που σας δίνει η ΕΕ;
π. Μεθόδιος: Διότι θεωρούμε ότι αυτά θα είναι η καταστροφή του Αγίου Όρους. Και ήδη αρχίσανε και ζητάνε, ότι «παίρνετε τόσα χρήματα, πρέπει να καταργήσετε το άβατο…».
Α, μάλιστα! Αυτά τα χρήματα από πότε δίνονται στο Άγιον Όρος;
π. Μεθόδιος: Αν δεν κάνω λάθος, από το 1985.
Θεωρείτε δηλαδή τα χρήματα αυτά της ΕΕ σαν τα «τριάκοντα αργύρια»;
π. Μεθόδιος: Ακριβώς. Θέλουν να ξεπουλήσουν το Άγιον Όρος τη στιγμή που μπορούνε μοναστήρια σαν το Βατοπαίδι, η Ιβήρωνος, Λαύρας, να συντηρήσουν και τα πιο φτωχά μοναστήρια και όμως καταδέχονται να παίρνουν χρήματα από τους Εβραίους. Γιατί πίσω από αυτά τα χρήματα είναι ο διεθνής σιωνισμός. Δεν θέλουν το καλό μας αλλά το κακό μας. Όπως και στην Ελλάδα, βλέπεις πώς μας καταντήσανε με τα χρήματα που έδινε η ΕΕ.
Είναι κάτι άλλο που θέλετε να πείτε;
π. Μεθόδιος: Εμείς έχουμε βάλει κάπου 3.500 ελιές, έχουμε κάνει αμπέλια. Θέλανε να τα εντάξουνε σ’ ένα κοινοτικό πρόγραμμα για να πάρουνε επιδοτήσεις! Με τι απατεωνιά προσπαθούν να τα πάρουνε! «Ήρθες κι έμεινες στη Μονή Εσφιγμένου, κουράστηκες, ήρθες και δούλεψες στ’ αμπέλια και στις ελιές» είναι δικά μας, λένε! Μάλιστα λένε ότι δεν θα μας αφήσουνε φέτος να τα τρυγήσουμε γιατί είναι δικά τους! Ας έρθουν, εμείς εδώ είμαστε και τους περιμένουμε! Αυτή είναι η πραγματικότητα και προς τα έξω εμφανίζονται ως θύματα.
Από πόσων ετών βρίσκεστε στη Μονή Εσφιγμένου γέροντα Μεθόδιε;
π. Μεθόδιος: Από 19 ετών. Και τώρα στα 63 μου χρόνια με ονομάζουν «καταληψία»!
Κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιους άλλους τους χαρακτηρίζουν «μέλη εγκληματικής οργάνωσης»;
π. Μεθόδιος: Ακριβώς αδερφέ μου. Όποιος λέει ότι είναι Έλληνας και Ορθόδοξος είναι «φασίστας» είναι σε «εγκληματική οργάνωση» και τι δεν είναι! Και όποιος ξεπουλάει τα πάντα, ακόμη και την Πατρίδα του είναι καλός! Εκεί έχουμε καταντήσει…

"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλω να με βοηθησετε με το τηλ καποιου γεροντα της εσφιγμενου οποιος ξερει.ευχαριστω.hatzimanos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή