Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΜΙΑ ΠΕΡΊΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ, ..ΚΑΙ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΟΎΛΑς ΤΟΥ:


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ

ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΑΝΟ [ΒΟΝΩΡΤΑ] ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Του ανταποκριτή μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Με άπόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου τού συγγραφέα Κάτω Πλατανιώτη ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ τήν 26 Ίουλίου 2015 στόν χώρο της Πλατείας του χωριού στόν Κάτω Πλάτανο [Βονώρτα] Ναυπακτίας. Τονίζουμε ότι είναι η πρώτη στα χρονικά έκδοση βιβλίου στον Κάτω Πλάτανο και η πρώτη επίσης βιβλιοπαρουσίαση στα χρονικά στο χωριό.

Εδώ ο ...ανταποκριτής παραλείπει να μας πει πως το βιβλίο... είναι πόνημα-αναφορά σε ένα εκκλησάκι του χωριού..του.
ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ! ΜΕΓΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΑΝΟ... Ήταν παρόντες και ο δευθυντής της Αγροτικής και ο πρόεδρος της Ιχθυόσκαλας κι ο... ΝΤΙΣΚ ΤΖΟΚΕΥ της περιοχής (!) που έκανε και τις ηχογραφήσεις!..Μιλάμε για σκέτο πανηγύρι...σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντα!


Τή παρουσίαση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος ής Εταιρείας Λογοτεχνών ΝοτιοΔυτικής Ελλάδος λογοτέχνης, συγγραφέας Κοινωνικός Λειτουργός κ. Λεωνίδας Κ. Καρνάρος, με επιτυχία και μαεστρία. Στο πάνελ βοήθησαν οι κ.κ. Χρήστος Σικόλας πρόεδρος του Συλλόγου Κατω Πλατανιωτών Αθήνας τέως Διευθυντής Αγροτικής Τραπέζης, ο κ. Κων/νος Φελώνης πρώην πρόεδρος Ιχθυόσκαλας Πάτρας, ο κ. Παναγιώτης Τσούπρας πρώην στέλεχος του Υποθηκοφυλακείου Πάτρας και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας κ. Κων/νος Θεοδ. Μπακατσιάς.

Την εκδήλωση κάλυψε ηχητικά με απόλυτη επιτυχία ο ΚατωΠλατανιώτης DJ  και άριστος ηλεκτρολόγος κ. Γιώργος Ηρ. Αναγνωστόπουλος. Την εκδήλωση συνέδραμαν με απόλυτη επιτυχία τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ενορίας Αγίας Παρασκευής κ.κ. Φώτης Ιωάν. Τσουκαλής, Δημήτριος Γ. Κατσίκας και Λεωνίδας Ανδρ. Δανιάς.

 
ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ
ΧΩΡΙΟΥ... που έλαχε χάρις
στον κ. Πορφύρι να γίνει
και βιβλίο!

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», οι ηλεκτρονικές εφημερίδες «ΜΗΝΥΜΑ», «ΝΕΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ», «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΙΤΩΛ_ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΝΩΡΤΑΣ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ»,  «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ & ΒΑΛΤΟΥ», «EtolPatrasNews», «Etolnews», «NAFS NEWS, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ», «NAFS NET -  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ»,  «NAFS TIMES» «DOGMA NEWS [ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕIΔΗΣΕΩΝ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΟΣ», “ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ», «ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ», «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» κ.λ.π.

 

Χαιρέτησαν το βιβλίο η Εκκλησιαστική Επιτροπή, ο εφημέριος π. Δημήτριος Μούκας, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Πλατάνου κ., Κώστας Μπακατσιάς, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αθηνών ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κ. Χρήστος Αθ. Σικόλας, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Βονώρτας Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ κ. Λεωνίδας Καρνάρος, ο πρόεδρος του Τουριστικού Εξωραϊστικού Ομίλου Πλατάνου κ. Ανδρέας Ιωαν. Βλάντης, ο καθηγητής  αρχαιολογίας και φιλολογίας Πανεπιστημίου και συγγραφέας κ.  Ιωάννης Ρηγόπουλος και ο εκπρόσωπος των εν Ελλάδι Αποδήμων Αυστραλίας δικηγόρος και πρώην Διοικητικό στέλεχος των ΕΛΤΑ κ. Γιάννης Παρίσης,

Συγκινητικό μήνυμα με νόημα και συναίσθημα έστειλε η πρόεδρος του Συλλόγου των Πλατανιωτών Αθήνας κ. Σπυριδούλα Τσίπουρα που αναγνώσθηκε και καταχειροκροτήθηκε. Επίσης μηνύματα και ευχές έστειλαν ο Σύλλογος Αιτ/νων Νομού Αχαϊας, το τμήμα ΑΧΕΠΑ Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυσταλόβρυσης Αχαΐας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»,  ο Σύνδεσμος Αχαΐας Κύπρου ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ, το EVTC AHEPA PATRASSAINT ANDREWHJ_25, δεκάδες ομογενείς φίλοι, ο διευθυντής του μεγάλου ηλεκτρονικού πόρταλ ΜΗΝΥΜΑ και πολλοί φίλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στήν εκδήλωση παρέστησαν πολλοί φίλοι τού συγγραφέα από πολλές περιοχές τής Ελλάδας, Βέροια, Πτολεμαϊδα, Άθήνα, Άμαλιάδα, Βόνιτσα, Γιάννενα, Βοιωτία, Ναύπακτο, Άγιο Δημήτριο, Φαμήλα, Θέρμο, Μεσολόγγι Πάτρα και Αγρίνιο.


Ως γνωστό, τα έσοδα από το βιβλίο ο συγγραφέας διαθέτει για τον ευπρεπισμό του Κοιμητηρίου του χωριού, την κατασκευή πλακοστρωμένων διαδρόμων με χειρολαβές ανάβασης και περιήγησης και εξωτερικής επένδυσης της εισόδου με καλλιτεχνική πέτρα.


Μετά την εκδήλωση ο εκδότης δεξιώθηκε το πάνελ και τους φίλους που ήρθαν από μακριά στο ξενοδοχείο ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live την εκδήλωση εδώ:

https://youtu.be/oDN5jzbxdtU

Και την διάθεση του βιβλίου και αφιερώσεις του συγγραφέα εδώ:

https://youtu.be/CFnIoqFHkS4

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, που αφορά όλπους που μας στέλνου πληροφορίες προς δημοσίευση: Βασική αρχή στη δημοσιογραφία είναι μία κι απαράλαχτη παγκοσμίως: Το δικός μας γεγονός...έχει αξία αν ενδιαφέρει και τους άλλους.. όσο γίνεται περισσότερους.Το δικό σας γεγονός (ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ) τη λέτε στον τίτλο σας, πώς λέτε μπορεί να ενδιαφέρει τπον άνθρωπο από την Καρδίτσα ή από τα χωριά της Δαδιάς; Αλήθεια ποιός γνωρίζει τα ΒΟΝΩΡΤΑ; Κύριε Γιάννη Παρίση... επειδή εμφανίζεσαι εδώ ως ... ανταποκριτής μας διαλανθάνεις δημοσιογραφικά. Καλή η ειδησούλα για το χωριουδάκι σου, το λατρευτό. Ανούσια κι αδιάφορη για όλους τους άλλους που κατοικοεδρεύουν πέραν  των συνόρων της κοινότητάς σας. Ποιό είναι το βιβλίο αυτό; Τι ενδιαφέρον περιέχει; Και γιατί η αναγραφή όλων αυτών των σπουδαίων που παρέστησαν στο συγκλονιστικό γεγονός της βιβλιοπαρουσίασης;.. Μήπως κ. Παρίση τους κάνεις πλάκα; 

Αν όμως στο βιβλίο υπήρχε ένα δυνατό γεγονός, τότε ίσως θα έλκυε την προσοχή των Πανελλήνων... Ακόμη αν η κατσίκα του Μπαρμπα Θωμά , του συντοπίτη σας, έκανε πεντάδυμα, η μια καρπουζιά εκεί έβγαζε καρπούζια τριγωνικά, τότε ναι θα έπεφταν τα φώτα της δημοσιότητας μαζικά στο χωριό σας...Διαφορετικά οι βιβλιοπαρουσίασεις σήμερα απανταχού της χώρας είναι καθημερινό μενού περίπου όπως οι "αγγελίες κηδειών"...
Φιλότιμη η απόπειρά σου κ. Ανταποκριτά... Αλλά μετά παρισσίας λαλούντες κ. Παρίση, σας λέμε: εύστοχος για το χωριό σου, αλλά άστοχος κι αδιάφορος για τους λοιπούς ΄Ελληνες.. Και μα την αλήθεια...είναι η πρώτη φορά που ακούμε το όνομα ΒΟΝΩΡΤΑ! Αυτά!  


 

3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΙΤΗ...
    ΠΟΛΥ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΟ...
    ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ ΝΑ ...ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ... Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ... ΣΕ ΝΟΜΙΖΕ ΓΙΑ ..ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.... ΟΧΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ////// ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΙΠΑΣΜΕΝΟ....
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΝΕΣΑΙ... ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ... ΒΓΑΖΕΙ ΕΞΩ....
    ΕΓΩ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑΚΤΙΚΑ... ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΧΩ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ.... ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ.... ΚΡΙΜΑ...
    ΜΑΡΙΑ ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ 'ΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΑ ΓΚΑΤΖΟΛΙΑ.... ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ...
      ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ... ΤΑΧΑ ... ΜΕΓΑΛΕΣ ... ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ...ΑΕΡΑ ΜΠΑΝΑΛ
      ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΓΥΑΛΙΙΙΙ, ΜΑΛΙΙΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ... ΛΗΗΗΗ
      ΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ... ΑΝΤΙΔΗΜΟΠΣΙΟΓΡΑΦΙΑ "ΦΙΛΕ" ΑΝΤΩΝΗ....
    ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ... ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΟΥ.....
    ΚΡΙΜΑ .... ΟΥΤΕ 100 ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΟΥΝ....
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ...
    ΟΥΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ..... ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ......
    ΠΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή