Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ...ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ...

 Romfea.gr. Τρίτη, 25 Αύγουστος 2015
bartholomaios-dis
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Η πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Νεοχωρίτες αρχιερείς μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σημερινών εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Δ.Ι.Σ. και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, μητροπολίτες των παλαιών χωρών εισηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ να μην αποδεχτούν την πρόσκληση του Φαναρίου να παραστούν άπαντες στις εκδηλώσεις για την νέα ίνδικτο. Άλλοι πρότειναν να σταλεί αντιπροσωπεία.
"Δεν κατανοούμε το αίτημα του Πατριάρχη να ενημερώσει για τις προετοιμασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου και τους πανορθόδοξους διαλόγους.
Μπορούμε να στείλουμε μία αντιπροσωπεία, να ενημερωθεί και με τη σειρά της να ενημερώσει τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος" φέρεται να είπε εντός της ΔΙΣ μητροπολίτης της "Παλαιάς" Ελλάδας.
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, φέρεται από την πλευρά του να υποστήριξε πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να "μην ξανακυλήσουμε στην παλιά κατάσταση με τον Χριστόδουλο που μας έβγαλε ζημιωμένους".
Παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της ΔΙΣ και ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου