Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ;

Ο Τσίπρας είναι άθεος κατά δήλωση  του. Έ και; "Εχεσθη η φορβάς εν τοις αλωνίοις" όπως λένε και γαλαζοβράκηδες Δημοτιανοί!
΄Εγινε πολλή βαβούρα μέχρι που και ο κ. Άνθιμος είπε και τα δικά του, όπως:



"Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εξέφρασαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την παραδοχή του εκπροσώπου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας δηλώνει άθεος.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ερωτηθείς περί του θέματος από την ηλεκτρονική εκκλησιαστική ιστοσελίδα Romfea.gr, δήλωσε: "Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική. Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις".
Τί θέλει να πει; Η Εκκλησία περιμένει κάτι από τη μούργα της πολιτικής... ώστε να μην... τρέφει κι αυταπάτες; Προσδοκά κάτι από τους πολιτικούς; (ανεξάρτητα από τις πίστες τους, που δεν έχουν βέβαια καμιά, γιατί είναι τομαριστές  Καταλάβαμε δέσποτα... 
Το δράμα της σύγχρονης ζωής είναι ότι οι εκκλησιαστικοί ταγοί,ατυχώς, πάντα είχαν "κολλητές" σχέσεις με την εξουσία... εν αντιθέσει προς ιεράρχες άλλων εποχών που έκαναν τους άμβωνες να σείονται κατά των εξουσιαστών... Τώρα έχουμε και ψαλμωδίες υπέρ των...  αρχόντων, βασιλέων, στρατού  κ.λ.π. ..Να μη βασκαθούνε!Ατυχώς σήμερα οι άμβωνες έχουν πάθει αφλογιστία ..

http://www.imalex.gr/FD351AC8.el.aspx#sthash.ATu016cg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου