Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

EDITORIAL

AN ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ Χανετε... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ...

Με αφορμή την πιο κάτω "διαφήμιση' που είναι όμως ενημέρωση ουσιαστική...κάνουμε μερικές σκέψεις. Ιδού:
Η δημοσιογραφία, ο Τύπος, καλώς ή κακώς είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! Ο λόγος του Θεού  ανατράφηκε μόνον με την επικοινωνία!...door to door oι πρωτομάστοροι του Χριστιανισμού διέδωσαν την πίστη προς τον Χριστό...;ήσαν ντηλιβεράδες ο μέγας -επικοινωνιολόγος- Απόστολος; Παύλος μαζί με τους άλλους Αποστόλους ...Και πέτυχαν αυτοί οι ψαράδες να φτιάξουν χριστιανούς κυρίως τους λεγόμενους Ευρωπαίους! Εδώ είναι η μαγεία της επικοινωνίας!
Η σημερινή Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλές διαλανθάνουσες, ως προς το Θέμα της Επικοινωνίας!
Αξιόλογοι, φωτισμένοι, μορφωμένοι κληρικοί , για άγνωστους λόγους, δεν σκαμπάζουν ΟΥΔΕΝ από δημοσιογραφία! Δηλαδή αγνοούν ... το οδοστρωτήρα της επικοινωνίας... Μάλιστα δε με τα ελάχιστα γνωστικά τους πεδία... τολμούν και περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνα να στήνουν (σημαντικές επικοινωνιακές μονάδες ) 

που όμως δεν μπορούν να ακουμπήσουν το πόπολο... Δεν έχουν την απήχηση που προσδοκούν!  Γιατί;
Διότι απλά ...ενώ υιοθετούν δημοσιογραφικά τερτίπια, δεν σκαμπάζουν ΟΥΔΕΝ από δημοσιογραφία!

Κί όμως κάνουν τη βλακεία να εκδίδουν περιοδικά και να συντηρούν και ραδιόφωνα!
Γνωρίζουν ΑΠΑΝΤΕΣ πως τέτοιες καλοπροαίρετες πρωτοβουλίες δεν έχουν το παραμικρό αντίκτυπο ...Και το ατύχημα είναι ότι δεν ξέρουν γιατί το κάνουν αυτό!

Ενίοτε δε και μισούν τη δημοσιογραφία! ΄Οταν βάζεις ένα διακάκο να γράφει το Δελτίον Τύπου της Μητρόπολης, όταν ο Μητροπολίτης εκπέμπει λόγον ασυνάρτητο, ανεξέλεγκτο...πως δα μπορεί να προσδοκάς απήχηση από το πόπολο... και δη το σημερινό που είναι και σκεπτόμενο, πεπαιδευμένο και άκρατα ...κριτικό;

Θεωρούμε πως η Εκκλησία οφείλει να σπουδάσει τη δημοσιογραφία για να είναι σε θέση να διαχειριστεί τα επικοινωνιακά της...Διαφορετικά θα πλατσουρίζει σαν το βάτραχο μέσα στο γάλα για να βγάλει βούτυρο...

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ είναι μη Κερδοσκοπικός οργανισμός... Και υπό την έννοια αυτή θα ήθελε να βάλει ένα χεράκι βοήθειας... στην Εκκλησία.. Να κάνει κάποια σεμινάρια ...Να θέσει κάποιες βάσεις κυρίως αλλαγής νοοτροπίας για τη σύγχρονη  επικοινωνιακή στρατηγική  του Κλήρου-Εκκλησίας!
ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ   ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΝΕΙ..ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΧΑΝΕΤΑΙ  ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ... Ας...επικοινωνήσει μαζί μας .. ΘΑ ΔΙΑΛΑΜΨΕΙ!

---ΠΡΟΒΕΨΗ;
***Δεν θα επικοινωνήσει... Ειναι τόσο πεφωτισμένοι εξ ...ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!... που δεν μπορεί .. να καταλάβουν οι ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ... τίποτε! Τέτοια η ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Μακάρι...μα είναι τόσον στουρνάρια οι Άγιοι Ιεράρχες μας...  -ΚΡΙΜΑ! ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου