Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙ...Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΑΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ...KΑΝΟΝΙΚΆ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΊΔΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ όπως λέμε ΚΑΙΡΟΥ)ώστε να μην χάνουμε τον μπούσουλά μας...

Στο Λίβανο..

Λίβανος (1)
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λίβανο, από το Αρμενικό Καθολικάτο της Κιλικίας, από 18ης έως 19ης Ιουλίου ε.ε., με την ευκαιρία του καθαγιασμού Αγίου Μύρου και της συμπληρώσεως 100 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αιθιοπίας Ματθίας, ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών Μπισσιάρα Αλ Ράχη, ο Καθολικός της Ινδίας Μάρ Βασίλειος Παύλος ο Β΄ και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών ομολογιών. Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε φιλοφρόνως ο Καθολικός των Αρμενίων της Κιλικίας Αράμ Κεσισιάν, που εδρεύει στο Antelias της Βηρυττού.
Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στο Λίβανο ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ε.ε. λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Πατριαρχική Μονή Προφήτου Ηλιού στη Σουάγια του Όρους Λιβάνου, πλαισιώνοντας τον προεξάρχοντα Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού Αντώνιο. Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Εμμέσης Γεώργιος και Βαγδάτης – Κουβέϊτ Γκατός και ο Θεοφ. Επίσκοπος  Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνος, Ηγούμενος της Μονής.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στη Rasayia  τον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτη Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλία.
Την επομένη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βηρυττού Ηλία για να ευχηθεί εις αυτόν τα δέοντα επί τη προλαβούση ονοματική εορτή του. Ο άγιος Βηρυττού στη συνέχεια ξενάγησε τους επισκέπτες του στο νεόδμητο Ναό που έκτισε στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της Βηρυττού προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με το Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Συριακής Εκκλησίας στη Βηρυττό Μάρ Κλήμεντα – Δανιήλ, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Το Σεβασμιώτατο στο ταξίδι του στο Λίβανο συνώδευε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Al-azrai, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου