Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

τα μεμετια εχουν πλανα..και τα Τσιπρέϊκα χαζοβιολούν!

Το σχέδιο εκτουρκισμού της Θράκης που προωθεί το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση
«Βρε Έλληνες πολιτικοί που νομίζετε πως θα γράψετε μόνοι σας την ιστορία, πρέπει επιτέλους  να το καταλάβετε ότι  η μειονότητα στην Θράκη είναι ξεκάθαρα Τουρκική», δήλωσε πρόσφατα τούρκος κρατικός αξιωματούχος.  Προτάσσουμε αυτή τη δήλωση, που έκανε ο  Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζή,  διότι αποκάλυψε το ρόλο,  που του έχει αναθέσει το τουρκικό κράτος, για την Θράκη.

Στόχος της τουρκικής διπλωματίας,  που προωθείται από το Προξενείο Κομοτηνής,  είναι ο πλήρης εκτουρκισμός της μουσουλμανικής μειονότητας,   ώστε να αποκτήσει τουρκική εθνοτική συνείδηση. Στα σχέδια,  και  η μεταφορά σκληροπυρηνικών τουρκογενών μουσουλμάνων στον Έβρο (αγοράζουν κτήματα και σπίτια σε ερειπωμένα χωριά του Έβρου με χαμηλότοκα δάνεια, που παίρνουν από την  Τουρκική τράπεζα ΖIRAAT ). Μάλιστα, υπάρχουν αιτήματα του Τουρκικού προξενείου προς την Ελληνική Διοίκηση, για την ανέγερση νέων τζαμιών σε χωριά της επαρχίας Διδυμοτείχου, εκεί όπου ο χριστιανικός πληθυσμός αποτελούσε συντριπτική πλειοψηφία, χωριά που τώρα έχουν ερημώσει  λόγω φτώχειας, αφού  πολλοί Έλληνες τα εγκατέλειψαν αναζητώντας καλύτερη τύχη  και τα κενά, βάση σχεδίου, καλύπτουν μεταφερόμενοι τουρκογενείς μουσουλμάνοι. 
Το επόμενο στάδιο  των τουρκικών σχεδίων είναι η  απαίτηση καθεστώτος αυτονομίας, κατά το πρότυπο του Κοσσόβου,  σε συνδυασμό με την πολυπληθή μουσουλμανική μειονότητα,  που κατοικεί στη νότια Βουλγαρία στα ελληνοβουλγαρικά  σύνορα.   
Τι είναι και ποιοι αποτελούν τη Μουσουλμανική μειονότητα;   Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης (1923), είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα.  Συνεπώς,  με βάση τις Διεθνείς  συνθήκες και συμβάσεις, υφίσταται μόνο Μουσουλμανική – Θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και δεν υπάρχει «τουρκική» – εθνική μειονότητα.
Στο πληθυσμιακό σύνολο της θρησκευτικής μειονότητας, υπάρχουν υποσύνολα με προσδιοριστικά στοιχεία τη γλώσσα και την καταγωγή.      
Η σύνθεση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης με βάση την γλώσσα και την καταγωγή είναι:  Μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι και τουρκογενείς που αποτελούν και την πλειοψηφία, είναι   Μουσουλμάνοι σλαβόφωνοι  και βλαχόφωνοι που αυτό-προσδιορίζονται ως Πομάκοι, και είναι και οι Ρομά μουσουλμάνοι.
Η μουσουλμανική μειονότητα υπολογίζεται σήμερα  σε 119.000. Από αυτούς 60.000 είναι τουρκογενείς, 32.000 είναι Πομάκοι και 27.000 είναι Αθίγγανοι. Τα αριθμητικά μεγέθη είναι κατά προσέγγιση,  αλλά με αυξητική τάση λόγω υπερ- γεννητικότητας των μουσουλμάνων.

Η διάκριση με βάσει την καταγωγή και τη γλώσσα είναι αυταπόδεικτη πραγματικότητα και όχι φανταστικό αφήγημα του ελληνικού εθνικισμού, όπως υποστηρίζουν κάποιοι Πανεπιστημιακοί που ανήκουν στον προσοδοφόρο χώρο των Εθνομηδενιστών , υιοθετώντας έτσι  την τουρκική προπαγάνδα περί τουρκικής – εθνικής μειονότητας , μέσω του εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού και ενισχύοντας τα σχέδια της Τουρκίας για αυτονομία της Θράκης!!! 
Το απεχθές πρόσωπο της τουρκικής προπαγάνδας ,γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι  οι Πομάκοι, που κατοικούν κυρίως στα ορεινά χωρία του νομού Ξάνθης. Με εκβιασμούς, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς,  και άλλες μεθόδους,  όπως ο χρηματισμός, υποχρεώνουν πολλούς Πομάκους να δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι.  Πρόσφατα επισκέφτηκα τα πομακοχώρια  και την μεγαλύτερη κωμόπολη  τον Εχίνο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Δεν βρήκα ότι ούτε έναν μουσουλμάνο   να δηλώσει την αδιαμφισβήτητη πομακική καταγωγή του. Όλοι δήλωναν Τούρκοι!!  Στο σημείο αυτό, να εξάρουμε τον μοναχικό αγώνα που δίνει η εφημερίδα «ΖΑΓΑΛΙΣΑ» του  Πομάκου δάσκαλου Ιμάμ Αχμέτ, σε μια επική προσπάθεια διαφοροποίησης από την  τουρκική προπαγάνδα, επιμένοντας,  να δηλώνουν οι Πομάκοι, ότι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, Έλληνες πολίτες,  με μητρική γλώσσα την πομακική, άρα και πομακικής  καταγωγής.  Ο Ι. Αχμέτ έχει υποστεί διώξεις και έχει επανειλημμένα  ξυλοκοπηθεί,  από τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου.
Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής καλλιεργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης, για την ελληνικότητα της Θράκης  και για την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Διοίκησης στην περιοχή , αξιοποιώντας και   ένα πυκνό δίκτυο καλοπληρωμένων πρακτόρων,  που υπολογίζονται  περίπου στις 3.000.   
Το «καμπανάκι» για τον υπαρκτό κίνδυνο  εκτουρκισμού της Θράκης , ήταν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014, στις οποίες το κόμμα των τουρκόφωνων το Κ.Ι.Ε.Φ. (Κόμμα Ισότητας Ελευθερίας και Φιλίας) συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο Νομό Ροδόπης με 41,68 %  και στο νομό Ξάνθης με 25,87 %.  Ακλούθησαν οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015  στις οποίες δεν εκλέχθηκε χριστιανός βουλευτής στο νομό Ροδόπης, ενώ συνολικά στη Θράκη οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι 4,  για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.
Η γεωστρατηγική αξία της Θράκης:   Θράκη εννοούμε την γεωγραφική περιοχή, που περιλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου, που σήμερα είναι μοιρασμένο σε τρία κράτη, στην ελληνική (Δυτική Θράκη), στην Ευρωπαϊκή Τουρκία (Ανατολική Θράκη) και στη νότια Βουλγαρία.  Πατρίδα του θεμελιωτή της ατομικής θεωρίας του Φιλοσόφου Δημόκριτου (έζησε στα Άβδηρα από το 460 μέχρι  370 π.Χ , που είναι κωμόπολη του Νομού Ξάνθης  στον Νέστο ποταμό).
Ο λόγος που η Τουρκία, θα ήθελε τη Θράκη ενωμένη υπό τουρκική επιρροή και μελλοντικά επικυριαρχία,  σχετίζεται με τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης και με την γεωοικονομία. 
Από τη  Θράκη σχεδιάζονται να διέλθουν οι αγωγοί φυσικού αερίου από την Κασπία με προορισμό τα κράτη της Ε.Ε.. Από τη Θράκη , δυνητικά, διέρχεται και ο εμπορικός άξονας Ανατολής – Δύσης και μάλιστα παρακάμπτοντας το Βόσπορο.
Όλα αυτά (γεωγραφία και γεωοικονομία),  προσδίδουν ιδιαίτερη γεωστρατηγική αξία στη Θράκη. Το Ελληνικό κράτος, οφείλει να διατηρήσει την Ελληνικότητα της Θράκης, με στοχευόμενες παρεμβάσεις και κυρίως,  εξουδετερώνοντας , εγκαίρως, την δόλια ανθελληνική προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

2 σχόλια:

 1. EΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ....ΑΛΛΑΧ.....ΚΑΙ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΜΠΙΡ ΑΛΛΑΧ...ΧΑΙΒΑΝΙΑ...

  ΕΙΧΑ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΠΑΤΡΙΔΑ...ΘΡΗΣΚΕΙΑ...ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ.

  ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΠΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΥΘΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΟΜΑΤΑ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΕ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΕΞΗΣ.

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΕΙΟΝ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΟΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΣΑΚΩ ΤΑ ΤΡΙΑ...Η ΣΥΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ...ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΑΓΓΛΙΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΗΣΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ.ΦΥΣΙΚΑ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ,ΠΑΤΡΙΔΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ...ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..........ΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΙΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΝΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΙΑΝΑ.

  ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
  ΚΛΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.

  ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΝΙΤΕΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΩ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ,ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ...ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ....ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΜΕΤΝΑΣΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΥΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 196Ο ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.

  ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ, ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ.

  ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ
  ΧΟΝΙΑ Η ΜΙΑ
  ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΗ.

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΜΑ ΤΑΡΓΟΥΔΑΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΤΕ ΣΤΑ 18 ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΙΩ...
  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

  ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ Ο ΤΟΥΡΚ ΠΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΙΜΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΙΣΗ Η ΚΑΙ ΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΟΧΟΛΟΙ...ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΜΙΣΟ...ΕΛΛΗΝΟ... ΟΒΡΑΙΟ..ΤΟΥΚΑΛΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ...ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΣΙΠΡΑΚΙ...

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΠΟΥΔΙΑ ΜΑΣ...
  ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΒΑ ΚΑΗΚΕ...ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ...ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΛΕΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝ...ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΝΑ ΠΕΘΑΝΕ, ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΕΝΙ.

  ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ...ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ...
  ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ...ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΛΛΑ...ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΤΖΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ...ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΑ..ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΠΕΡΕΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΥΖΜΕΤ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΓΑΣ...
  ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή