Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ!



  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες

  • Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

  • ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ-ΦΘΗΝΑ, ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!
    Θα σας πάρω με την ...αγιαστούρα αν δεν το διαβάσετε!Πονάω μωρέ με τις αποκοτιές σας!
    Gelatin-4-554x400
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΤΟ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ! ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΥΕΣΤΕ...
     ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!
    Πολύς αχός ακούγεται, πολλά διαφημιστικά ντουφέκια πέφτουνε στα τελεβίζια.. Και μεγάλη κερδοφορία στριμώχνεται στις τσέπες των ευφυών εμποράκων που μας πλασάρουν τα κολλαγόνα- σκευάσματα τους με στόχο να μας έχουν πελάτες δια βίου με 50 ευρουλάκια ανά μήνα! Μιλάνε βέβαια ότι η λήψη κολλαγόνου βοηθάει κυρίως στους πόνους από αρθρίτιδες κ.λ.π. , αλλά οι εμποράκοι στο νου τους έχουν τη “μυστηριώδη” γυναίκα, καταλύτη των πάντων επί γης, η οποία γνοιάζεται για το πετσί της, να είναι εύρωστο και λαμπερό, για τις τρίχες της κεφαλής της, γενικώς για την ομορφιά της… ΄Ετσι όλες οι διαφημίσεις περί κολλαγόνου σ΄αυτό το κεφάλαιο δίνουν έμφαση… ΄Ετσι δεν υπάρχει πια κανάλι που να μην πουλάει κολλαγόνο που είναι πολύ σημαντικό όντως στοιχείο για την υγεία μας, αλλά επειδή η γυναίκα είναι πιο εύκολος πελάτης και με ατέλειωτες αδυναμίες..οι έμποροι ποντάρουν στα φτιασίδια της …


    Τέλος πάντων , να μην πάρω φόρα κι αρχίσω να κοτσαναλογώ.
    ΄Οπως έχω πει: ποτέ δεν κατέφυγα στα φαρμακευτικά σκευάσματα κολλαγόνου ή υαλουργικών, όχι γιατί δεν είναι όντως αξιόλογα, αλλά από μια φυσική καλογερίστικη αντίσταση, κάτι δεν μου κόλλαγε με τα κολλαγόνα αυτά…Στην απόρριψή τους –κάθετη, χωρίς δεύτερη κουβέντα- συνετέλεσαν και οι παρδαλοί γιατροί μου που για την οστεοαρθρίτιδα μου ,  μου λέγανε του κόσμου τις ανοησίες. Τα έχω γράψει αυτά.…
    Είπαμε ότι το κολλαγόνο είναι δίπλα μας, σε εκατοντάδες φυτικές τροφές, άλλες δημοφιλείς κι άλλες  λιγότερο. Απλά το αγνοούμε και δεν δίνουμε την έμφαση που χρειάζεται.ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΙΣΤΑ:

    ΤΡΟΦΕΣ –ΒΟΤΑΝΑ ΜΕ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ που ενισχύουν το κολλαγόνο του οργανισμού μας!

    ***Ζελατίνη –ζελέ- , σπανάκι, μπρόκολο, λάχανα σκούρα πράσινα, καρότα, ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΡΥ, Γρέϊπ-φρουτ, πατάτες, πιπεριές, πεπόνι, μάραθος, αγγούρι, πράσινο τσάϊ, σολομός, ψαράκια φθηνά ( σαρδέλες, γαύρος, σκουμπρί…
    Κάνουν θαύματα στην ενίσχυση του κολλαγόνου που ενυπάρχει ως θεμελιώδες συστατικού του οργανισμού μας.
    Το θέμα είναι να συνηθίσουμε τις τροφές αυτές να τις έχουμε πυκνότερα στο τραπέζι μας …Κάνουν θαύματα , είναι νοστιμότατες και φθηνότατες.

    ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΑΠΤΟ-ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ …ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΒΟΩΕΙΔΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ!

    Πάντα ήμουν, FUN της σούπας… και ιδιαίτερα του πατσά… που είναι γιομάτος κολλαγόνο! Οι κυρίες …τον αποστρέφονται. Οι Σαλονικείς τον λάτρευαν κάποτε. Εκατοντάδες τα πατσατζήδικα στην πόλη από το 1950-1970! Σήμερα βία να υπάρχουν 5-6 τέτοια εδεσματοπωλεία.

    Στους καιρούς που γεννήθηκα η σούπα ήταν στην ημερησία διάταξη… Έτσι συνέβαινε από τα χρόνια που ο άνθρωπος ζούσε σε σπηλιές. Τα πράγματα χειροτέρεψαν για την υγεία του από τη στιγμή που επεκράτησε του κουταλιού, το πιρούνι. Αυτή είναι η αλήθεια που αποφεύγουμε να θυμόμαστε…

    Τα κόκαλα των κρεάτων (μοσχάρια, γουρουνια και κοτόπουλο, είναι γεμάτα από κολλαγόνο.
    Προσέξτε πως θα γιομίσετε το ψυγείο σας με κολλαγόνο…ζελέ, και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.
    Η συνταγή που εφαρμόζω είναι απλή . πάμφθηνη και …μούρλια.

    Βράζω στην κατσαρόλα κόκαλα…. πού όμως, δεν βρίσκονται εύκολα… Τα εξαφανίζουν οι σέφ των μεγάλων ξενοδοχείων! Τα χρησιμοποιούν για τη νοστιμιά τους σε παρασκευή εδεσμάτων… γκουρμέ… όπως τα λένε στη βάρβαρη γλώσσα τους.
    Πάει πάνω από ένας χρόνος που έχω να βράσω πατσά…και μου λείπει! Είναι εξαφανισμένος από τα χασάπικα… ΄Ομως βρήκα το κολλαγόνο μου στο κοτόπουλο, στα κόκαλάκια του κοτόπουλου που είναι επίσης γεμάτα από κολλαγόνο.. Θα το έχετε παρατηρήσει μετά από μια σούπα κοτόπουλου ότι άμα κρυώσει το ζουμί της σούπας γίνεται ζελέ… Ε, αυτό το ζελέ είναι το πολύτιμο κολλαγόνο.!
    Η συνταγή μου για να έχω μόνιμα στο ψυγείο μου κολλαγόνο είναι:

    Αγοράζω τα πλατάρια του κοτόπουλου,..Πάμφθηνα με 1.20 ευρώ το κιλό!Μερικά σούπερ μάρκετ τα έχουν με 2.20! Ο χασάπης της γειτονιάς σας είναι φθηνότερος! Τη σούπα με πλατάρια την έχω υιοθετήσει εδώ και χρόνια και την παρασκευάζω με διάφορες παραλλαγές… με πατάτες, με ρυζάκι … κ.λ.π. Αλλά αγνοούσα την περιεκτικότητά της σε κολλαγόνο..

    Λοιπόν για την παραγωγή κολλαγόνου από τα κόκαλα κοτόπουλου ή μοσχαριών και χοίρων το μυστικό  βρίσκεται στο βράσιμο. Χρειάζεται περισσότερο βράσιμο, απ΄όσο για μα κανονική, τυπική σούπα.Υπολογίστε γύρω στις 3 με 4 ώρες βάσιμο αν και μερικοί…μιλάνε και για 6 ώρες.
    Έχω υιοθετήσει τον μέσον όρο 3 ώρες. Αν σώνεται το νερό στην κατσαρόλα, απλά συμπληρώνετε. Για το αν θα βγάλετε κολλαγόνο θα σας το δείξουν τα ίδια τα κοκαλάκια , είτε τα βράζετε 3 είτε 4 ώρες… ΄Οταν δείτε να ξεκολλάει από το κόκκαλο το κρέας, το ψαχνό.. ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΣΑΣ είναι έτοιμο.
    Η επόμενη κίνηση είναι να μεταφέρεται μόνον το ζουμί σε ένα μεγάλο μπώλ και εν συνεχεία το βάζετε στο ψυγείο… Σε λίγες ώρες θα έχετε το κολλαγόνο σε πυκνό ζελέ… που μπορείτε να τρώτε σκέτο –είναι νόστιμο ή και να το προσθέστε σε άλλα μαγειρικά σας όποια κι αν είναι αυτά. Νοστιμεύουν απίστευτα! Κάτι θα ξέρουν οι σεφ των ξενοδοχείων που εξαφανίζουν τα κόκαλα από τα χασάπικα!

    Η ποσότητα που μπορεί να παίρνετε από το κολλαγόνο του ψυγείου σας , είναι μιά-δυό κουταλιές τη μέρα … Η γαβάθα που βάλατε στο ψυγείο θα σας κρατήσει τουλάχιστον μια βδομάδα.

    Κάντε αυτό που σας λέω και δεν χρειάζεται να τρέχετε στα φαρμακεία για να αγοράσετε τα σκευάσματα των εμπόρων του φτιαχτού κολλαγόνου. Φτιάξτε το εσείς η συνταγή είναι απλή… Α, ναί… Τα πλατάρια -το ψαχνό δηλαδή, πού σας έμεινε στην κατσαρόλα μετά την αφαίρεση του ζουμιού –που έγινε ήδη ζελέ…—μπορείτε να τα μαγειρέψετε με ρύζι, πατάτες , σπανάκι κ.λ.π. Υποτίθεται πως δεν είναι ανάγκη να…στραγγίσετε όλο το ζούμι… Αφήστε και κάτι στην κατσαρόλα, ή προσθέστε άλλο νεράκι… για να αξιοποιείστε για μάσα .. τα πλατάρια..
    Αυτά και αμέσως σας δίνω συμπληρωματικές πληροφορίες :




    ΦΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ


    Το κολλαγόνο μας καθιστά ισχυρούς και ΝΕΟΥΣ

    Το κολλαγόνο βρίσκεται στις αρθρώσεις, τα οστά, το δέρμα, τα μαλλιά και σχεδόν παντού Το κολλαγόνο είναι το είδος της πρωτεΐνης που βοηθά να δώσει στο δέρμα μας τη δυνατότητα να κινηθεί, να τεντώσει και να ανακάμψει Η επιδερμίδα και το χόριο είναι γεμάτα κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι σε όλο το σώμα και βοηθά να κρατήσει τα κύτταρα . τους αδένες σας, τα όργανα από το μυαλό σας τα οστά σας και το συκώτι σας και τους πνεύμονες.
    Το σώμα σας είναι περίπου 15% (ξηρό βάρος) καθαρό κολλαγόνο, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή της πρωτεΐνης στο σώμα σας. Χωρίς κολλαγόνο, θα πέφταμε σε κομμάτια, κυριολεκτικά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχουν υγιή κολλαγόνο και να βοηθήσει να θεραπεύσει καθώς και τις αρθρώσεις και το δέρμα είναι να φάνε κάποια κολλαγόνο.
    Η κατανάλωση κρέατος με οστά, μια πρακτική που δεν είναι τόσο κοινή σήμερα, όπως ήταν κάποτε, και καταναλώνουμε ζωμους οστών σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σάλτσες είναι ενας τρόπος για να πάρετε το κολλαγόνο στο σώμα σας. ο Ζωμός των οστών είναι πλούσιος σε γλυκοζαμίνη, που βοηθά στην οικοδόμηση των αρθρώσεων και είναι ικανή στην αναζωογόνηση του σώματος σας, δεν έχει σημασία η ηλικία σας. Όταν καταναλώνετε ζωμό των οστών, πλούσιο σε γλυκοζαμινογλυκάνες, παίρνετε κολλαγόνο στην πιο αφομοιώσιμη μορφή όταν το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο.

    Οι γλυκοζαμινογλυκάνες από τα οστά σε ζωμό φυσικά, θα τηρούν το κολλαγόνο οπουδήποτε στο σώμα σας. Βοηθά να υγράνετε το ξηρό δέρμα, την υποστήριξη των συνδέσμων σας κρατώντας τους εύπλαστους και να πάει και να αισθάνονται νεότεροι. Επίσης, ξέρατε ότι η κυτταρίτιδα λίπος είναι ανύπαρκτη στο κολλαγόνο;
    Οι Παραδοσιακές καλλιέργειες χρησιμοποιούν όλα τα τμήματα ενός pastured ζώο, από τη μύτη εως την ουρά. Σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούνται ζωικά οστά, πόδια, κεφάλια, οπλές και ούτω καθεξής στη μαγειρική τους. Τα Πόδια είναι πλούσια σε κολλαγόνο και κάνει το πιο ζωμό ζελατίνη πλούσια (δείτε την εικόνα παρακάτω- μοιάζει κάπως σαν ζελέ jigglers “ε;)
    .
    Gelatin-4-554x400

    Πώς να μην χρειαστεί ποτέ Ενέσεις κολλαγόνου!
    Συστατικά:
    Πόδια χοιρινά--- αυτό που λέμε εμείς ελληνοτουρκιστί ...πατσά)
    Νερό
    Σέλινο
    Κρεμμύδια
    Σκόρδο
    Μηλόξυδο


    Οδηγίες:

    Τοποθετήστε τα πόδια του χοίρου σε αργή κουζίνα Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει με ένα ή δύο ιντσες.
    Προσθέστε περίπου 1 / 4-1 / 2 φλιτζάνι ή έτσι της σούπας μηλόξυδο και όλα τα λαχανικά για 1 ώρα.
    Φέρτε σε ήπιο βρασμό απο τα σε υψηλά επίπεδα, και αφαιρέστε κάθε από την κορυφή.
    Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 6 έως 24 ώρες.

     Στη συνέχεια, τοποθετήστε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Πάγωμα για την πιό μακροχρόνια αποθήκευση. Να επιτρέπεται πάντα το απόθεμα να γινει δροσερό την ψύξης.
    πηγη http://divinehealthfromtheinsideout.com/2014/02/how-to-never-need-collagen-injections/

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ: Η μετάφραση (άνω) είναι κακή,αλλά κάτι καταλαβαίνετε.. 



    Οι νεοϋρκέζοι πληρώνουν 9 δολάρια για μία κούπα από την σούπα, που μοιάζει με ελιξήριο υγείας και ομορφιάς, ενώ φαίνεται πως ξυπνά την «μνήμη» χιλιάδων χρόνων που είναι συσσωρευμένη στο ανθρώπινο σώμα.

    Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι, από τους ανθρώπους των σπηλαίων της παλαιολιθικής εποχής, έχει ανακαλυφθεί ότι τρέφονταν με σούπες από κόκαλα, ενώ οι σούπες αυτές αποτοξινώνουν το σώμα ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν και το σύστημα αυτοκαθαρισμού του σώματος από τις τοξίνες.


    Μετά την κατανάλωση σούπας από κόκαλα, η ζελατίνη που παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά, επικαλύπτει το λεπτό έντερο, εμποδίζοντας τις τοξίνες να διαρρεύσουν στο σώμα και βοηθά στην αποκατάσταση των αποικιών των υγιών μικροβίων του εντέρου.



    3 σχόλια:

    1. Συμφωνώ ότι το καλύτερο κολλαγόνο το κάνουμε από κόκαλα βρασμένα....και άλλα Ίδη τροφιμων.και εγώ το εφαρμόζω!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Τα καλύτερα είναι τα μπροστινά πόδια του βοδιού.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Προοδευτικός. Καινοτόμο. Φτιαγμένο για σένα.

      Καλωσορίσατε στην Εταιρεία Δανεισμού Acceptance (ALC)! (acceptanceloanservices@gmail.com)

      Θα υπάρξει χρόνος όταν θα χρειαστείτε οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να επενδύσετε στην τρέχουσα επιχείρηση σας ή να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας ή να αγοράσετε ένα νέο σπίτι ή να ξεκινήσετε ένα έργο; και ίσως έχετε επιδιώξει οικονομική βοήθεια από τις τράπεζες ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας, αλλά όλα δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν ανησυχούν πια, το όνομά μου είναι Danielle Ramos, και είμαι αξιωματικός δανείου και δουλεύω με ACL, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει με το ποσό του δανείου που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και μπορούμε να σας προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια.

      Οφέλη δανεισμού μαζί μας.
      -Τα ανταγωνιστικά ποσοστά 3%
      - Ένα φιλικό, εξυπηρετικό προσωπικό για να σας βοηθήσει στη διαδικασία.
      -Επιλογή μεθόδων αποπληρωμής είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια.
      - Εγκρίνουμε το 98% περίπου των αιτήσεων δανείων σε λιγότερο από 24 ώρες!
      -Παρέχουμε όλα τα είδη δανείου.
      -Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι και 10 εκατομμύρια ευρώ.
      -Δεν επιβάλλονται ποινές για την καθυστερημένη εξόφληση του δανείου.

      Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

      Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να λάβετε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες χωρίς άγχος, απλά στείλτε μας ένα e-mail μέσω
      (acceptanceloanservices@gmail.com)

      Στην ACL, δεσμευόμαστε να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

      ΑπάντησηΔιαγραφή