ΤΟ ΧΩΡΙΟ ...ΔΑΔΙΑ!


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΑΔΙΑ

TO XΩΡΙΟ ΔΑΔΙΑ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ
(Πρώτη συστηματική απόπειρα καταγραφής των χωριών του¨Εβρου)
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΣ: ΦΩΤΟ-ΚΕΙΜΕΝΑ By Tolis -PRESS-BANK                                                                

 Η είσοδος στη Δαδιά …, το χωριό του φυσικού πλούτου, όπως λέει η πινακίδα καλωσορίσματος των ταξιδιωτών


Ο Αϊ-Νικόλας, πανέμορφος ναός , σήμα κατατεθέν του χωριού Δαδιά... με προϊστάμενο τον πατέρα , Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο, γέννημα –θρέμμα της Δαδιάς, έναν καλοκάγαθο –όνομα και πράμα, που λένε- κληρικό, που αν και παχουλούλης είναι ασυνήθιστα αεικίνητος... Γιατί παχουλούλης; Μα δεν νηστεύει; Πως, παρανηστεύει, αλλά ο π. Αγαθάγγελος, είχε νεόθεν μια...αδυναμία. Κυνηγούσε το καλό σουβλάκι , ακόμη κι αν ήταν αναγκασμένος να διανύσει διαδρομή 100 χλμ. (πήγαινε- έλα ) έως Ορεστιάδα .. 
Στη φωτό: Ο χαμογελαστός π. Αγαθάγγελος με το τζόκεϋ ( 210 κιλά βάρος) με τον επίσκοπο Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό ...Πίσω, με το χέρι στο στόμα, ο ηγούμενος της μονής Δαδιάς π.Ελπιδοφόρος.

Οι κάτοικοι της Δαδιάς δεν ξεπερνάνε τους 700.. Δεν διαθέτουν Φαρμακείο...  Οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ των 350 ευρώ. Περιμένουν μια φορά το μήνα να περάσει γιατρός, μάλλον αγροτικός, λένε, που τους γράφει στα βιβλιάρια τις συνταγές  για να πάνε μετά στο Σουφλί να τις εκτελέσουν .. Η Δαδιά έχει τρία μπακάλικα ( μίνι σουπερ μάρκετ) γράφει η ταμπέλα. Τρία καφενεία, (το είναι ταυτόχρονα και σουβλατζίδικο), μια ψησταριά- ΣΙΜΟΣ  και μια ταβέρνα Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ, που αξίζει τον κόπο να φάει κανείς .Διευθύνεται από τρεις γυναίκες (μάνα και 2 κόρες), που ήσαν πρώτα εργάτες στη Γερμανία. Η Δαδιά όπως κι ολάκερος ο Έβρος υπήρξε μεγάλος αιμοδότης σε εργατικά χέρια της χώρας της θλιβερής Μέρκελ...Υπάρχουν κι άλλα δύο φαγάδικα αξιοπρεπή, αλλά υπολειτουργούν.
Διαθέτει το χωριό και δυο ξενώνες-ξενοδοχεία ικανοποιητικού επιπέδου.
Ο Πολιούχος, περίκαλος  Ναός της Δαδιάς Αγ. Νικόλαος από άλλη οπτική γωνία ...Όμορφα σπίτια σε υποδέχονται κατά την είσοδο στο χωριό
<Η πλατειούλα μπροστα από τον Ναό.


Κάτω Κεντρική πλατεία.. Τα περισσότερα καταστήματα κλειστά. Παλαιά ανθούσαν όταν γύρω υπήρχαν στρατόπεδα και οι φαντάροι γέμιζαν το χωριό. Αριστερά το ΜΑΡΚΕΤ της κ. Δήμητρας Αλεξίου..ανοικτό όλη μέρα. 


Χαρακτηριστικός καφενές-σουβλατζίδικο στην πλατεία της Δαδιάς, με τους ίδιους και ίδιους πάντα συνταξιούχους θαμώνες ..που στριμώχνονται σε ένα...πεζοδρόμιο... ενάμισι μέτρο!   Άλλος-κάτω- ένας καφενές αντίκρυ από τον προηγούμενο .Έχει  την ιδιορυθμία.. να ανοίγει  από το πρωϊ μέχρι το μεσημέρι.. Το βράδυ είναι κλειστός! Άντε να βγάλει μεροκάματο με τους λιγοστούς κατοίκους  του χωριού!

 Εδώ ένας θαμών χαμογελαστός και νέος.. Είναι ΦΑΝ της Δαδιάς  που με τίποτε δεν την ανταλλάσσει. Αν δεν κάνουμε λάθος λέγεται Αραμπατζής και υπηρετεί ως αστυνομικός ,κάπου εκεί στο ποτάμι , σύνορα με Τουρκία ...κυνηγώντας τα ...φαντάσματα των λαθρομεταναστών! Αλλά επιμένει: Δαδια ouber alles!
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΔΙΑ

Εισαγωγή

Στο μέσο του Νομού Έβρου, 60χλμ. βόρεια της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται το Δάσος Δαδιάς - Λευκίμμης - Σουφλίου. Έχει συνολική έκταση 430.000 στρεμμάτων και εκτείνεται βόρεια της κοινότητας Λευκίμμης, νότια από το Σουφλί, και έχει ως κέντρο το χωριό Δαδιά. Πρόκειται για μοναδικό θησαυρό της φύσης, με πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα. Η οικολογική σημασία της περιοχής είναι μεγάλη και από το 1980 αποτελείπροστατευόμενη περιοχή. Χωρίζεται σε τρεις ζώνες: δύο ζώνες-πυρήνες απόλυτης προστασίας και συνολικής έκτασης 72.900 στρεμμάτων, όπου απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, εκτός από την επιστημονική έρευνα, και μία περιφερειακή ζώνη έκτασης 357.100 στρεμμάτων, στην οποία απαγορεύεται η βόσκηση και το κυνήγι, ενώ επιτρέπεται η ξυλοπαραγωγή και η δασική αναψυχή.
Στους δύο πυρήνες εξαπλώνονται πευκοδάση, από τα μοναδικά που έχουν απομείνει στην περιοχή, τα οποία καθίστανται χώροι φωλιάσματος μεγάλων αρπακτικών πουλιών. Η περιοχή αποτελεί μία από τις πλουσιότερες της Ευρώπης, όσον αφορά στην ποικιλία των άγριων ζώων που συναντιούνται σε τέτοια έκταση.

Στα δάσος της Δαδιάς συναντώνται ο φυσικός πλούτος και η ομορφιά των ελληνικών δασών. Μη σας φοβίζει η απόσταση: Η επίσκεψη στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας σίγουρα θα σας ανταμείψει.


Φυσικό περιβάλλον

Η περιοχή παρουσιάζει εντυπωσιακή εναλλαγή βιοτόπων, καθένας από τους οποίους φιλοξενεί πολλά μοναδικά και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Δάση, λιβάδια, μικρά και μεγάλα ρέματα, βραχώδεις σχηματισμοί και αγροκτήματα παραδοσιακών καλλιεργειών συνθέτουν ένα μωσαϊκό για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκε η φύση και ο άνθρωπος.

Χλωρίδα

Στον πυρήνα της περιοχής κυριαρχεί το πευκοδάσος (με τραχεία πεύκη και λίγες συστάδες μαυροπεύκων). Στην περιφερειακή ζώνη απαντώνται κυρίως δρυοδάση και μεικτά δάση πεύκων-δρυών και άλλων φυλλοβόλων, όπως γαύρος, φράξος και σφενδάμι. Στις νότιες παρυφές υπάρχει εκτεταμένος θαμνότοπος, χαρακτηριστικός των μεσογειακών οικοσυστημάτων, ενώ κατά μήκος των ρεμάτων αναπτύσσεται πλούσια βλάστηση με ιτιές, λεύκες, οστρυές και πλατάνια, που περιβάλλονται από κισσούς και άλλα αναρριχώμενα φυτά. Οι γεωργικές καλλιέργειες αναπτύσσονται πρώτιστα στις ανατολικές εκτάσεις της περιοχής και καλύπτουν το 20% της συνολικής επιφάνειάς της.

Πανίδα

Στην προστατευόμενη περιοχή βρίσκουν καταφύγιο 36 είδη μεγάλων και μικρών θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος, το τσακάλι, το αγριογούρουνο και η βίδρα, είδη σπάνια για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Πλούσια είναι και η πανίδα των ερπετών και αμφιβίων (40 είδη), καθώς έχουν καταγραφεί φίδια, βατράχια, χελώνες, σαύρες, τρίτωνες και σαλαμάνδρες σε μεγάλους πληθυσμούς, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή τροφής του σημαντικότερου είδους της πανίδας στην περιοχή, των αρπακτικών πουλιών.
Η Δαδιά αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια για τα αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο υπάρχουν 38 είδη αρπακτικών και στη Δαδιά 36 από αυτάαναζητούν τροφή, μέρη κατάλληλα για να φωλιάσουν και την απαραίτητη ησυχία για την ευαίσθητη περίοδο της αναπαραγωγής. Από αυτά τα είδη μερικά παραμένουν στο δάσος καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, άλλα περνούν κατά τη μετανάστευση, ενώ 20 περίπου είδη φωλιάζουν στις δασικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται για το μοναδικό δάσος σε ολόκληρη τηνΕυρώπη στο οποίο ζουν και οι τέσσερις ευρωπαϊκοί γύπες: το όρνιο, ο μαυρόγυπας, ο ασπροπάρης και ο γυπαετός. Ιδιαίτερα για το μαυρόγυπα, η προστατευόμενη περιοχή του δάσους έχει εξαιρετική σημασία, διότι αυτή, μαζί με την περιοχή της Εξτρεμαδούρας στην Ισπανία, φιλοξενεί τους τελευταίους πληθυσμούς του σπάνιου αυτού αρπακτικού στην Ευρώπη.
Από το έτος 1988 στη ζώνη απόλυτης προστασίας λειτουργούν ταΐστρες. Πρόκειται για κατάλληλα επιλεγμένα σημεία μέσα στο δάσος, όπου αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινοτικής Επιχείρησης Δαδιάς, αφήνουν μεγάλα κομμάτια κρέατος, ως τροφή για τα αρπακτικά πουλιά.Για τον επισκέπτη


Για τους επισκέπτες στο χωριό της Δαδιάς (14χλμ. από το Σουφλί) λειτουργεί Οικοτουριστικό Κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει ξενώνα (20 δωμάτια και 60 κλίνες), αναψυκτήριο-εστιατόριο και κέντρο ενημέρωσης με μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και κειμένων στα ελληνικά και στα αγγλικά, όπου πραγματοποιούνται και προβολές ταινιών και διαφανειών.
Μέσα στη ζώνη απόλυτης προστασίας, 2χλμ. από το Οικοτουριστικό Κέντρο, υπάρχει κλειστό παρατηρητήριο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει με κιάλια και τηλεσκόπια τους γύπες την ώρα του γεύματός τους στην ταΐστρα. Στο παρατηρητήριο μπορεί κανείς να φτάσει είτε με μικρό λεωφορείο, που διαθέτει η Κοινοτική Επιχείρηση Δαδιάς, είτε ακολουθώντας τα μονοπάτια του δάσους (συνολική διαδρομή δυόμισι έως τρεις ώρες), τα οποία έχουν άρτια σήμανση και ξεκινούν από το Κέντρο. Αντο επιθυμείτε, ειδικευμένος ξεναγός σάς συνοδεύει στη διαδρομή και σας πληροφορεί για τα είδη χλωρίδας αλλά και πανίδας που τυχόν θα συναντήσετε. Για τους επισκέπτες που έχουν περισσότερο χρόνο και αντοχή υπάρχει το μονοπάτι που, έπειτα από τρεις ώρες (υπολογίστε και άλλες τρεις για την επιστροφή), καταλήγει στην κορυφή του λόφου της Γκρίμπενας, οπού μπορεί κανείς να θαυμάσει την πανοραμική θεά της περιοχής.
Το Κέντρο αποτελεί, επίσης, ορμητήριο για περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως στο φαράγγι του Αβαντα, στο κάστρο του Πυθίου, στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και στα βυζαντινά τείχη του Διδυμότειχου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν το παλαιό παραδοσιακό χωριό της Λευκίμμης (6χλμ. από τη διασταύρωση Προβατώνα της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου) και η τοποθεσία Κατρατζίδες (9χλμ. από τη Δαδιά), όπου το Δασαρχείο Σουφλίου φροντίζει για τη λειτουργία οργανωμένου δασικού χώρου αναψυχής, που προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και περιήγησης. Εκεί έχει ανοίξει και αναψυκτήριο-εστιατόριο του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Δαδιάς "Η Γερακίνα".

Πληροφορίες

Δασαρχείο Σουφλίου, τηλ: (0554) 22221
Κοινότητα Δαδιάς, τηλ: (0554) 32208
Οικοτουριστικό Κέντρο Δαδιάς, τηλ: (0554) 32209
Κοινοτικός Ξενώνας Δαδιάς, τηλ: (0554) 32263.


ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ "ΠΑΡΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΔΑΔΙΑΣ-ΛΕΥΚΙΜΗΣ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ"
ONOMA/EΠΩΝΥΜΙΑ:ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ "ΠΑΡΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΔΑΔΙΑΣ-ΛΕΥΚΙΜΗΣ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ"
ΠΟΛΗ:ΔΑΔΙΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ:ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:25540 32209
E-MAIL:fdadias@yahoo.gr
SITE:www.dadia-np.gr
ΑΥΤΟΣΥΣΤΑΣΗ
Το δάσος Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου βρίσκεται κοντά στο Σουφλί και συνδέεται οικολογικά με το Δέλτα του Έβρου. Πρόκειται για μια σειρά δασωμένων υψωμάτων, που βρίσκονται στο Νομό Έβρου, δυτικά από το χωριό Δαδιά και αποτελούν τμήμα ενός ορεινού συγκροτήματος με χαμηλές κορυφές, γνωστού σαν «Βουνά του Έβρου». Το δάσος περιβάλλει δύο δήμους (Σουφλίου και Τυχερού), οι οποίοι φιλοξενούν 11.000 κατοίκους, με κύρια απασχόληση την κτηνοτροφία, τη γεωργία, την υλοτομία και τον οικοτουρισμό.
Το υψόμετρο της περιοχής του δάσους Δαδιάς κυμαίνεται μεταξύ 10 και 650 μέτρων και τα δάση αποτελούνται κυρίως από δύο είδη πεύκων, την τραχεία πεύκη (Pinus brutia) και το μαυρόπευκο (Pinus nigra). Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία θάμνων, όπως και πολλά σπάνια ποώδη φυτά.
Στο δάσος της Δαδιάς ζουν και αναπαράγονται ή έχουν παρατηρηθεί μερικά από τα πιο σπάνια είδη αρπακτικών της Ευρώπης, όπως:
-  ο Μαυρόγυπας (Aegypius monachus)
-  ο Θαλασσαετός (Haliaetus albicilla), το πιο σπάνιο αρπακτικό της Ελλάδας
-  ο Βασιλαετός (Aquila heliaca)
-  το Όρνιο (Gyps fulvus)
-  ο Ασπροπάρης (Neophron percnopterus)
-  ο Χρυσαετός (Aquila chysaetos)
-  ο Κραυγαετός (Aquila pomarina)
-  η Αετογερακίνα (Buteo rufinus)
-  ο Φιδαετός (Circaetus gallicus)
-  ο Σταυραετός (Hieraetus pennatus)
-  ο Χρυσογέρακας (Falco biarmicus)
-  ο Τσίφτης (Milvus migrans)
-  το Ξεφτέρι (Accipiter brevipes)
-  το Διπλοσάινο (Accipiter gentilis)
-  ο Σφηκιάρης (Pernis apivorus)
-  ο Μπούφος (Bubo bubo)
Στην περιοχή φωλιάζουν επίσης και αρκετά ζευγάρια Μαυροπελαργών (Ciconia nigra), είδος σπάνιο πια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η υπόλοιπη πανίδα της περιοχής είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσια, αφού περιλαμβάνει 48 είδη θηλαστικών, 29 είδη ερπετών (μια από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη) και 11 αμφιβίων.
Το 1980 κηρύχθηκαν προστατευτέες δύο περιοχές του δάσους της Δαδιάς, έκτασης 62.000 και 6.500 στρεμμάτων. Στις περιοχές απαγορεύθηκε το κυνήγι (χαρακτηρίστηκαν καταφύγια θηραμάτων από το τοπικό Δασαρχείο) και η υλοτομία.
Στα όρια του προστατευόμενου πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, υπάρχει το Οικοτουριστικό περίπτερο και το Κέντρο Πληροφόρησης της Δαδιάς. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το δάσος περπατώντας σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, να δουν με τηλεσκόπια και κυάλια από το παρατηρητήριό τους σπάνιους γύπες στην ταΐστρα, καθώς τρέφονται, να περπατήσουν δίπλα στο Διαβολόρεμα, το ρέμα της Δαδιάς και να δουν νεροχελώνες και άλλα πολλά. 
OΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ e-bloko
Δεν υπάρχουν διαθέσιμες1 σχόλιο:

 1. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ.

  www.athanasios.thimiopoulos.com.... Google

  Ο ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
  ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο

  ΞΕΝΙΤΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  Ο ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 196Ο ΝΕΑΡΟ ΕΛΛΗΝΑΚΙ ΣΤΑ 17 ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΠΑΠΠΟΥΔΑΚΙ ΣΤΑ 75 ΚΑΙ ΚΑΤΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ 8Ο ΚΑΙ ΣΤΑ 9Ο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.

  ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ME ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 196Ο ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΙΑ ΒΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ Ο ΠΛΟΙΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΒΑΛΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΗΜΟΣ ΓΑΤΟΣ.

  ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΙΑ ΔΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΛΟ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

  ΑΠΟ ΤΟ 196Ο ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1968 ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΣΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟ 1968 ΕΦΥΓΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

  ΕΡΓΑΣΙΑ...ΥΓΕΙΑ...ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ.

  ΕΝ ΕΤΗ 1966 ΕΜΕΙΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 15Ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΕ ΔΕΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ..ΚΑΙ ΜΠΡΕ ΜΠΑΧΑΛΕ...

  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΕΙΔΙΚΑ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΧΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 196Ο ΜΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 2ΟΟ ΜΕ 3ΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ...ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

  ΑΥΤΟΣ Ο ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΥΡΩ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

  ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..Π.Χ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΛΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΕΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ.ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

  ΤΟ ΦΟΡΛΟΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΡΕΑΣ...ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ...
  ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΕΣ..

  ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ Η ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΞΕΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΑ..ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ Ε.Ε. ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ...ΑΛΑΛ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015 ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ.  ΑπάντησηΔιαγραφή