Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της Ελληνικής Γλώσσας;
Περιγραφή: Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της Ελληνικής Γλώσσας;

«

Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της Ελληνικής Γλώσσας;

Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της Ελληνικής Γλώσσας;
«Απαντούν»:Κωστής Παλαμάς, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Κωνσταντίνος Παρθένης, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Παντελής Χορν και Σπύρος Μελάς και άλλοι διανοούμενοι....

Ποια είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.


Nομοσχέδια και γλωσσο-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από το 1913 και εντεύθεν, καθώς και το νεοφιλελληνικό γλωσσικό κίνημα που αναπτύχθηκε στο εξωτερικό –κυρίως στη Γαλλία με αιχμή την ίδρυση του Ινστιτούτου της Σορβόνης (1920) από τον Hubert Pernot (1870-1946)– έδιναν νέες διαστάσεις στην ευρεία κατανόηση και διάδοση του ελληνικού πνεύματος τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα ο Π. Χάρης, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στον τόπο μας ακόμη και η καθημερινή γλώσσα χώριζε τους ανθρώπους σε στρατόπεδα, καλούσε τους διανοούμενους να απαντήσουν.
Έτσι, ο Κωστής Παλαμάς απάντησε ότι η ωραιότερη λέξη είναι ο «δημοτικισμός», ο Γρηγόρης Ξενόπουλος έβρισκε γοητεία στη λέξη «αισιοδοξία», ο Σπύρος Μελάς χωρίς δισταγμό έβρισκε πιο ελκυστική τη λέξη «ελευθερία» και ο στιλίστας Ζαχαρίας Παπαντωνίου εξήρε την ομορφιά της λέξης «μοναξιά». Ο ζωγράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ουμβέρτος Αργυρός επέλεγε τη λέξη «χάρμα» διότι, όπως υποστήριζε, δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα και στα πέντε γράμματά της κλείνει ό,τι χίλιες άλλες λέξεις μαζί.
Ο Σωτήρης Σκίπης ανέσυρε τη λέξη «απέθαντος» από τα βυζαντινά κείμενα, διαχωρίζοντάς την από τη λέξη «αθάνατος», και ο Παντελής Χορν δήλωσε παντοτινή προτίμηση στη λέξη«νειάτα».
Ο αλησμόνητος Αθηναιογράφος Δημήτριος Γρ. Καμπούρογλους, παρά τα χρόνια του, προτιμούσε τη λέξη «ιμερτή», δηλαδή την αγαπητή, την ποθητή.
Ο θεατράνθρωπος Νικόλαος Λάσκαρις τη «ζάχαρη», ο ιστορικός Διονύσιος Κόκκινος τη λέξη«χίμαιρα», ο ζωγράφος Παύλος Μαθιόπουλος το «φως» και ο γλύπτης Μιχαήλ Τόμπρος τη λέξη «ουσία».
Ο Παύλος Νιρβάνας (Πέτρος Κ. Αποστολίδης), προφανώς επηρεασμένος από τον τόπο του (Σκόπελο), αγαπούσε τη λέξη «θάλασσα».
Οι ζωγράφοι αποκάλυπταν τις ευαισθησίες τους: Ο Δημήτριος Γερανιώτης ήθελε την«αρμονία», ο Κωνσταντίνος Παρθένης την «καλημέρα» και ο Δημήτριος Μπισκίνης το «όνειρο».
Ως προς τις γυναίκες που κυριαρχούσαν στην πνευματική ζωή η λαογράφος Αγγελική Χατζημιχάλη ήθελε «πίστη», ενώ η 25χρονη ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη, η οποία έμελλε να δολοφονηθεί άδικα στα Δεκεμβριανά του 1944, δήλωνε πως «η λέξις που περικλείει τα περισσότερα πράγματα, τα πάντα θα έλεγα, είναι η λέξις» «ΖΩΗ»!
Η γιατρός και συγγραφέας Άννα Κατσίγρα ήθελε «χαρά» και η καθηγήτρια του Ελληνικού Ωδείου Αύρα Θεοδωροπούλου αναζητούσε την «καλοσύνη».
Ενδιαφέρουσες όμως ήταν και οι απαντήσεις των πολιτικών του 1933:
Ο στρατιωτικός και Πρόεδρος της Γερουσίας Στυλιανός Γονατάς προτιμούσε το «εμπρός», ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου τη λέξη «μάννα» και ο πρόεδρος της Βουλής Θεμιστοκλής Σοφούλης τη λέξη «φιλότιμο» διότι εκφράζει έναν ολόκληρο ηθικό κόσμο και δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα του κόσμου.
Ο αρχηγός του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος Ιωάννης Σοφιανόπουλος πρότασσε την«ανατολή» και ο ιδρυτής του ίδιου κόμματος Αλέξανδρος Μυλωνάς τη λέξη «πόνος».
Αισιοδοξία, ελευθερία, μοναξιά, νειάτα, ιμερτή, θάλασσα, αρμονία, καλημέρα, όνειρο, πίστη και ζωή είναι λέξεις με τις οποίες πορευόταν η Ελλάδα πριν από ογδόντα χρόνια. Ατένιζε την έξοδο από την οικονομική κρίση, έπαιζε με τη ζωντανή ελληνική γλώσσα και επέτρεπε στην παγκόσμια κοινότητα να βαφτίζεται στα νάματά της.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ |  

4 σχόλια:

 1. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ.

  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ.

  ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟΛΩΛΑ...ΚΑΙ ΕΡΗΦΕΙΑ ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΑ....

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΑΣΤΑΔΕΡΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΧΡΙΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΩ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΕΛΛΗΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.

  ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ.

  ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΡΕ ΟΒΡΙΟΣΙΩΝΙΤΣΕΣ ΜΑΙ ΜΑΣΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΙΑΝΩΙΣΤΩΝ ΟΒΡΙΟ ΜΑΣΟΝΑΔΩΝ.

  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΜΙΣΟ ΤΟΥΡΚΟ...ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ...ΧΩΡΑ...ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ....

  ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.....ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΜΑΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  www.athanasios.thimiopoulos.com

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΞΕΝΙΤΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ ΑΓΡΟΤΟΜΕΤΝΑΣΤΗΣ.
  Ο ΑΣΗΜΟΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ
  ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ...ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΤΙΤΟ ΤΟ 1944 ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

  ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΛΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.

  ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ.

  ΟΛΑ ΤΑ ΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΔΕΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΦΟΤΑΝΕ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΘΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΛΟΙ.

  ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑ.

  ΑΝ ΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ
  ΔΕΝ ΧΥΝΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
  ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑ ΣΕ
  ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΕΜΑ.


  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΓΕΩΓΡΦΑΙΚΩΝ ΕΝ ΤΗ ΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΚΡΑΤΩΝ...ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ.

  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.


  ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ.

  ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΓΩ ΕΔΩ.

  ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΟ ΧΑΡΤΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ....

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΛΟΦΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΚ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΓΗΝ ΟΛΗΝ...ΚΑΙ ΕΞΥΓΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

  ΠΡΩΤΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ....Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
  ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ.... Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
  ΤΡΙΤΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ....Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ.

  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
  Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ.
  Η ΟΘΩΜΝΑΙΚΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΣΤΕΛΝΕ Ο ΤΟΥΡΚ ΠΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΓΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΣΤΑ ΜΠΣΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΠΣΟΥΡΙΑ ΤΣΑΚΩΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΝΑ...ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΣΙΑ, ΔΗΛΑΦΗ ΠΛΗΡΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΤΑΝΕ Ο ΤΟΤΕ ΡΑΓΙΑΣ.

  Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821 ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ....ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΣΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΣΑΝ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΦΑΕ ΣΚΑΤΑ Η ΣΥΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ.

  Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΛΛΗΙΟΝ ΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΨΑΛΙΔΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ.

  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΡΒΑΝΑ ΧΑΛΕ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ...ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΥΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΑ Ο ΝΟΤΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΖΙ ΕΠΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΗΦΑ ΞΑΝΑ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ...ΑΛΛΑ ΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΟΥ ΣΚΥΣΩ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΣΟΥ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΡΙΑΡΙ ΕΓΩ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΜΕΝΑ.

  ΑΝ Ο ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΝ ΧΥΝΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΕΜΜΑ....ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΕΔΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑΛΩΝΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΚΩΛΙΑ ΟΛΑ..

  ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΣ ΣΥΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑΙΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προοδευτικός. Καινοτόμο. Φτιαγμένο για σένα.

  Καλωσορίσατε στην Εταιρεία Δανεισμού Acceptance (ALC)! (acceptanceloanservices@gmail.com)

  Θα υπάρξει χρόνος όταν θα χρειαστείτε οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να επενδύσετε στην τρέχουσα επιχείρηση σας ή να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας ή να αγοράσετε ένα νέο σπίτι ή να ξεκινήσετε ένα έργο; και ίσως έχετε επιδιώξει οικονομική βοήθεια από τις τράπεζες ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας, αλλά όλα δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν ανησυχούν πια, το όνομά μου είναι Danielle Ramos, και είμαι αξιωματικός δανείου και δουλεύω με ACL, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει με το ποσό του δανείου που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και μπορούμε να σας προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια.

  Οφέλη δανεισμού μαζί μας.
  -Τα ανταγωνιστικά ποσοστά 3%
  - Ένα φιλικό, εξυπηρετικό προσωπικό για να σας βοηθήσει στη διαδικασία.
  -Επιλογή μεθόδων αποπληρωμής είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια.
  - Εγκρίνουμε το 98% περίπου των αιτήσεων δανείων σε λιγότερο από 24 ώρες!
  -Παρέχουμε όλα τα είδη δανείου.
  -Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι και 10 εκατομμύρια ευρώ.
  -Δεν επιβάλλονται ποινές για την καθυστερημένη εξόφληση του δανείου.

  Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να λάβετε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες χωρίς άγχος, απλά στείλτε μας ένα e-mail μέσω
  (acceptanceloanservices@gmail.com)

  Στην ACL, δεσμευόμαστε να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή