Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΤΣΙ ΝΤΕ...Ο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ:

Συνέντευξη του Αγίου Διδυμοτείχου στην εκπομπή «Νέο Αρχονταρίκι»

arxont
Στις 7 Aπριλίου 2013 μεταδόθηκε από την ET-1 η πέμπτη εκπομπή του Νέου Αρχονταρικιού με θέμα: «ΠPOΣKYNHMA ΣTH ΘPAKH».
O υπεύθυνος και παρουσιαστής της εκπομπής Mητροπολίτης Δημητριάδος κ. Iγνάτιος, με προσκεκλημένο τον Σεβ. Mητροπολίτη Διδυμοτείχου Oρεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό συζητούν για τον πολιτισμό της περιοχής, την ιστορία, το ένδοξο παρελθόν, τις συνθήκες της ζωής,τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, καθώς και για τα προβλήματα που καθημερινά βιώνουν οι ακρίτες μας.
Παρά την πολύπλευρη κρίση, από το ακριτικό Διδυμότειχο οι Θρακιώτες στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα στον υπόλοιπο Eλληνισμό.
Παρακολουθείστε την εκπομπή  (< κάντε κλικ εδω η εκπομπή κρατάει 55 λεπτά!)


Συνάντηση Μητροπολιτών Θράκης

article_13201
Στην Ξάνθη συνηντήθησαν οι τέσσερις Μητροπολίται της Θράκης· Σεβ. Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων την Πέμπτη, 4 του μηνός Απριλίου ε.ε. Κατά την συνάντησή τους αυτή οι Σεβασμιώτατοι με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας συνεζήτησαν θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.
Δηλαδή τώρα το πνεύμα "σύμπνοιας",όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου θα μπορούσε λέτε να είναι κάτι άλλο; Πάντως αποκλείεται να ήταν πνεύμα...άπνοιας..

3 σχόλια:

  1. ΜΠΑΜΠΗΣ:
    Καλά ρωτάς.. τι το ήθελαν αυτό τον εν ...συμπνοία και εν συνεργασία; Μ΄άλλα λόγια στην ουσία σφάζονται μεταξύ τους γι αυτό και υπογραμμίζουν την ...ανύπαρκτη μεταξύ τους σύμπνοια. Ο ένας υποβλέπει τον άλλον ..ιδίως αν τα λογιστικά τους απέχουν παρασάγκας μεταξύ τους..Αλήθεια ποια είναι η πλουσιότερη Μητρόπολη στη Θράκη; Τα πάντα ατυχώς και στην Εκκλησίας ...κρίνονται εκ της τσέπης... Εδώ οι απλοί ιερείς σφάζονται στα νεκροταφεία και στους .."καλούς" ναούς στην Αθήνα τουλάχιστον για το ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ρεγάλο-μαύρο χρήμα" για τις ευχές που εκπέμπει προς τον μαλάκα ύψιστο, αλλά λίαν ευλογημένο... στα έσοδα του τέτοιου παπά...Και διηγώντας τα να κλαις!..
    Όχι πείτε μου, έχετε δει ποτέ Ιεράρχες να συνεργάζονται μεταξύ τους σε κοινούς εθνικοθρησκευτικούς στόχους...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΜΙΚΑ:
    Μπάμπη λες μακακίες.Οι ιεράρχες αλλά και οι παπάδες της ενορίας έχουν νοοτροπία φαιουδάρχη-ΔΕΣΠΟΤΗ. Είναι επικυρίαρχοι.. Μην το ψάχνεις είναι επικατάρατοι και πουλάνε ΘΕΟ και παραμύθιον! Αλλά το αγνοούν...Εγώ θα πάω στον παράδεισο...Αυτούς όμως δεν θα τους βρω εκεί... ΄Οχι, οι Θεομπαίκτες είναι αποκλεισμένοι για παράδεισο... Υπάρχει...Ευρωπαϊκή οδηγία επ αυτού... Είναι χειρότεροι από την μανταμ Μέρκελ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ-ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ:
    Συντευξιάζονται δύο ιεραρχες-ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ-ΙΓΝΑΤΙΟΣ που "πέρασαν" από τον μπάγκο του Χολαργού, αυτής της σκανδαλιάρας ενορίας της ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.Δεν την είδα ακόμη τη συνέντευξη... Ο ένας , σε τέτοιες συνεντεύξεις βλογάει τα γένια του άλλου.. Γνωστά καλαμπούρια αυτά!
    Άλλο είναι να σε παίρνει δημοσιογράφος σωστός, ακέραιος συνέντευξη κι άλλο συνάδελφος αρχιπαπάς...
    Είναι όπως με τους ..καλλιτέχνες... Χα...χα..χου.χου..Όλα καλά και το θέατρο πάει καλά, έστω κι αν η παράσταση δεν συγκεντρώνει παρά μόνο 10 ...νοματαίους θεατές..
    ΄Οταν έμαθα ότι πάει να καταργηθεί το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ,θύμωσα.Σήμερα είμαι λιγάκι μαλακωμένος.Ναι να μην καταργηθεί το Αρχονταρίκι, αλλά καιρός είναι να ξεκουμπιστεί ο Ιγνάτιος, ως παρουσιαστής..δεν είναι δυνατόν αυτόν τον αντικαταστάτη του Χριστόδουλο να τρώμε στην μάπα δια παντώς.Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε.. Λέγω Ναι στο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, Όχι πια στον Ιγνάτιο!Ας κρατήσει τη παραγωγή της εκπομπής αλλά όχι πλεον και να την παρουσιάζει.. Καλά ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει ότι τερμάτισε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή