Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οχι δεν είναι κακή ιδέα...


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!


Για την επικείμενη επίσκεψη Τούρκων τουριστικών πρακτόρων στο Διδυμότειχο, μία πρωτοβουλία πέντε Ελλήνων Δημάρχων και της Ένωσης Καππαδόκων Ελλάδας για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, μίλησε την Δευτέρα ο κ. Παρασκευάς ΠατσουρίδηςΔήμαρχος Διδυμοτείχου στην εκπομπή του Ράδιο Έβρος Ματιές στην Ενημέρωση.
Την Τετάρτη 17 Απριλίου καταφθάνουν στο Διδυμότειχο τριάντα πέντε τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της Κωνσταντινούπολης και της Προύσας μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας). Οι επισκέπτες από την γειτονική χώρα θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν πρώτα στο Κάστρο του Κατακουζηνού στο Πύθιο, το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο και εν συνεχεία θα καταφτάσουν στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον κ. Πατσουρίδη.
Η αποστολή αυτή θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Διδυμοτείχου και θα ξεναγηθεί στην πόλη από αρχαιολόγους της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά ιστορικά ευρήματα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τοπικούς φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο κ. Πατσουρίδης αναφέρθηκε και  στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Διδυμοτείχου, το οποίο θα είναι έτοιμο για το κοινό στα τέλη του 2013, αλλά και τα νέα ευρήματα της  Πλωτινούπολης, η οποία δυστυχώς δεν είναι ανοιχτή ακόμη στο κοινό.
"Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 21-11-2012 , με πρωτοβουλία της Ένωσης Καππαδόκων Ελλάδας και των Δημάρχων Διδυμοτείχου , Καστοριάς , Γιαννιτσών , Ιωαννίνων και Κόνιτσας , με τον Πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας , έχοντας ως σκοπό την προώθηση του πολιτισμικού τουρισμού"ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσουρίδης.
Τέλος ο κ. Πατσουρίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η προσπάθεια αυτή είναι ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη συνεργασία τουριστικής ανάπτυξης των δύο χωρών που αφορά τα μνημεία και τον πολιτισμό" και κατέληξε λέγοντας πως "ανοίγει ο δρόμος για τουρισμό σε όλο τον Έβρο. Ο Έβρος μπορεί να είναι ένα ενιαίο τουριστικό πακέτο και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι Δήμοι του νομού, προκειμένου να είναι ελκυστική η επίσκεψη τουριστών στην περιοχή, η οποία αν και έχει πλούτο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δυστυχώς, υστερεί σημαντικά στον τουρισμό. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου