Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΩΡΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ...ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡ-ΛΟΧΑΓΕ!-ΓΙΑΤΡΕ....ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1του Κώστα Ζαφειρίου

Η πρωτοβουλία ενός στρατιωτικού ιατρού να παρέχει δωρεάν τις ιατρικές του υπηρεσίες στους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες της Λήμνου, αποτελεί παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία.

Ο 38χρονος στρατιωτικός ιατρός-παθολόγος, λοχαγός κ. Λούκας Θωμάς, πατέρας δύο παιδιών, υπηρετεί στη Λήμνο από τον Αύγουστο του 2010. Πολύ γρήγορα, δέθηκε με το όμορφο νησί και τους κατοίκους του. 

«Κάποια μέρα ένας φίλος μου, με παρακάλεσε να επισκεφτώ κάποιον γείτονά του, ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλέσει ιατρό. Το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη και πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα πως δεν επρόκειτο για μια μεμονωμένη περίπτωση», τόνισε στην «Espresso» ο λοχαγός και συνέχισε: «Στη Λήμνο υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρό, είτε γιατί δεν έχουν χρήματα, είτε είναι ανασφάλιστοι. Έτσι αποφάσισα τις απογευματινές ώρες, μετά τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, να δέχομαι όλες τις ημέρες στο ιδιωτικό μου ιατρείο άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μου». Μάλιστα ο κ. Λούκας Θωμάς, αποκαλύπτει ότι κάθε μήνα τον επισκέπτονται περίπου 25 άτομα, όλων των ηλικιών, τους οποίους εξετάζει, τους δίνει ιατρικές συμβουλές και συνταγογραφήσεις»

«Ο λαός της Λήμνου είναι δίπλα μας σε κάθε μας στιγμή και θα είναι οποτεδήποτε εμείς οι στρατιωτικοί χρειασθεί να παρέμβουμε. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, τώρα που οι κάτοικοι της Λήμνου ζούνε τον δικό τους οικονομικό πόλεμο, εμείς να απέχουμε και να μην συστρατευτούμε δίπλα τους», είχε δηλώσει προ ημερών στην ενημερωτική ιστοσελίδα lemnosreport.gr ο 38 χρονος λοχαγός.

Ο στρατιωτικός ιατρός επισκέφθηκε επίσης τον μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο τον οποίο ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του. Ο σεβασμιώτατος του έδωσε τις ευλογίες του, τον συνεχάρη για το θεάρεστο έργο του και ενημέρωσε τους κληρικούς του για την πρωτοβουλία του λοχαγού. Οι κληρικοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν το εκκλησίασμα και σε λίγες μέρες όλοι στο νησί έμαθαν «για τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του».

Παράλληλα ο κ Λούκας ήρθε σε προσωπική επαφή και με μέλη-εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό αυτή η προσπάθεια να γίνει πιο συντονισμένη. Οι δραστηριότητες του κ. Λούκα δεν περιορίζονται όμως μόνο στην εξέταση των ασθενών στο ιατρείο του. Πριν από δύο μήνες είχε οργανώσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για τους κατοίκους της Μύρινας, ενώ μόνο το τελευταίο τετράμηνο έχει δώσει ομιλίες σχετικά με τις πρώτες βοήθειες στα περισσότερα σχολεία της Λήμνου. Όπως μας τόνισε, «η εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντικειμένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί το προσωπικό μου στοίχημα. Η ενασχόλησή μου τα τελευταία επτά χρόνια με την εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, με πότισε με το μεράκι της εκπαίδευσης. Πιστεύω πως όπως εκπαιδεύονται οι ιατροί, έτσι πρέπει να εκπαιδεύονται και οι ασθενείς και τότε γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοί μας απέναντι στις νόσους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου