Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

alt

Χιλιάδες πιστοί έσπευσαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής προκειμένου να προσκυνήσουν λείψανα Αγίων που έφερε ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής εκκλησίας έφτασε στο Ναό συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πασής Ελλάδος Ιερώνυμο. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ενώ αγήματα του στρατού απέδωσαν τιμές. 


Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα , λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός θα καταφέρει βασιζόμενος στην ορθόδοξη πίστη του να ανταπεξέλθει στις δοκιμασίες που περνά.

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ

 ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ 


1Κύριλλος: Είχαμε την ευκαιρία να διατρανώσουμε την εν Χριστώ ενότητά μας

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία είναι για να ενώνονται οι άνθρωποι


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Σε κλίμα κατάνυξης, αλλά και με τη λάμψη που απαιτεί η περίσταση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος.
Ο μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων γέμισε ασφυκτικά και πλήθος πιστών συνέρευσαν για να προσευχηθούν μαζί με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών και τον Αρχειπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου πολλοί Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης και τη Βουλή ο αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Νεράντζης. Παρόντες πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι και όπως και χθες στον Αγιο Διονύσιο ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης.


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤΗΝ " ΑΠΟΣΤΟΛΗ...


1Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Την Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του "που είναι μία ακόμη μαρτυρία αγάπης για τον άνθρωπο. Είναι, μια ακόμη ζωντανή απόδειξη, των επίπονων προσπαθειών σας για την εδραίωση, εντός Κοινωνίας των χριστιανικών ιδεωδών, της θυσιαστικότητας και της φιλανθρωπίας" τόνισε ο κ. Δήμτσας. 
Επίσης αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα επισημαίνοντας "υπό αυτές τις συνθήκες και συλλογιζόμενοι το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται για την πατρίδα μας, η ευθύνη μας για συμπαράσταση στο συνάνθρωπο ολοένα και μεγαλώνει.
Το μήνυμα της Εκκλησίας μας «Αγαπάτε Αλλήλους» λαμβάνει νέες διαστάσεις και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις αυξανόμενες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, για αλληλοβοήθεια και αλληλοσυμπαράσταση. Κανείς μας δεν ήταν τόσο απαισιόδοξος, ώστε να φαντάζεται τις διαστάσεις που θα λάμβαναν οι κοινωνικές συνθήκες της καθημερινότητάς μας. Και όμως η Εκκλησία, ως μάνα, στοργική προείδε τις ανάγκες και ετοιμάστηκε αναλόγως, ώστε να πράξει ότι ήταν δυνατόν καλύτερο για τα παιδιά της, δημιούργησε ένα σύγχρονο κοινωνικό οργανισμό, ο οποίος άμεσα να μπορεί να ανταποκρίνεται στις συνεχώς διογκούμενες κοινωνικές ανάγκες".

Στη συνέχεια ο κ. Δήμτσας παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες της Αποστολής, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας. Η κρίση, πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει μια ιδιαίτερη ευκαιρία πνευματικής ανανεώσεως. Η σύγχρονη οικονομική κρίση, παρά την οδύνη και την αμηχανία που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια ανθρώπους, δίνει μια εξαιρετική δυνατότητα για διορθωτικές αλλαγές σε κρίσιμους τομείς της παγκόσμιας, της εθνικής και προσωπικής μας ζωής".

Στη συνέχεια προβλήθηκε ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις της Αποστολής, ενώ αμέσως μετά ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Δήμτσα για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται και δήλωσε πως "κάθε ενορία και κάθε πιστός πρέπει να καταλάβει ότι μέρος της φιλανθρωπίας είναι η βοήθεια προς τον πλησίον του", ενώ αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ρωσίας και έκανε λόγο για κοινές φιλανθρωπικές δράσεις των δύο Εκκλησιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου