Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΡΥ...ΚΟΡΟΜΥΛΟ!.. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ... ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!! -Το παιδικό του όνειρο επληρώθη... χάρις στον Μέντορά του ΑΝΘΙΜΟ! Δεν έχει πολύ πλάκα;



Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ!

ΔΟΓΜΑ | Κείμενα:  Ανδρέας Λουδάρος - Γιώργος Φερδής

Το κλάμα του νεοχειροτονηθέντος μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, διέκοψε αρκετές φορές την ροή του λόγου κατά την χειροτονία του σήμερα στον κατάμεστο ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.


Η συγκινησιακή φόρτιση του νέου μητροπολίτη ήταν μεγάλη και εμφανής. «Αντικρίζω την γη των Γρεβενών ως γη της επαγγελίας σαν άλλος Μωυσής» είπε ο νεοχειροτονούμενος που αρκετές φορές αναγκάστηκε να σταματήσει την ομιλία του για να πάρει ανάσα.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην ευγνωμοσύνη που νιώθει για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

«Για όλα εκείνα που για 11 συναπτά έτη, εβιωσα, διδάχθηκα, εγνώρισα, ωφελήθηκα, κοντά, του μέσα στην αγαπώσα καρδια του και την πεπειραμένη σύνεση και σοφία του» είπε για να καταλήξει με την φράση «Γεροντα μου σας ευγνωμονώ» .

Ο νέος μητροπολίτης αναφέρθηκε και στον Τοποτηρητή της Μητρόπολης Γρεβενών, μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο κ. Δαβίδ χαρακτήρισε υπόδειγμα, την τοποτηρητεία του κ. Σεραφείμ , ο οποίος, όπως σημείωσε ο νεοχειροτονούμενος, άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του περάσματος του από τα Γρεβενά.

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος που παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα είπε ο κ. Δαβίδ, σημείωσε με νόημα πως σήμερα « προστίθεται στον κρίκο των Ιεραρχών της Εκκλησίας μας ένα εξαίρετο μέλος»
.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει τις πολλές αναφορές που είχε κάνει για το πρόσωπο του κ. Δαβίδ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε στον νέο μητροπολίτη πως η ζωη ξεκινά από το θυσιαστήριο του Ιησού Χριστού και αναφέρθηκε στην συμμετοχή των μητροπολιτών Γρεβενών στους εθνικούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ναός του Αγίου Δημητρίου, ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της χώρας, ήταν κατάμεστος από πιστούς, τόσο στα κλήτη του όσο και στους γυναικονήτες.

Αύριο στην Πάτρα θα τελεσθεί η χειροτονία του νέου επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και στην Αθήνα του νέου επισκόπου Μεθώνης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμεντα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Βασικά ο ένας βλογάει τα γένια του άλλου... Η υπόθεση του Χριστού είναι υπόθεση της κομπανίας του Ιερατείου!  COMPANY OR ΚΟΠΑΝΟΙ? ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ!.. Πού τους βρήκες σε ...ΑΓΓΕΛΙΑ;

 Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε το βίντεο όπως αναμεταδόθηκε από το ΔΟΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου