Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΙΔΕΡΩ ΣΟΥΦΛΙΟΥ



ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΑΛΛΑ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΙΔΕΡΩ ΣΟΥΦΛΙΟΥ!




Οι γενναίοι  της εκκλησίας του Πομακοχωρίου Σιδερώ  ..Δυό ψάλτες κι ένας παπάς... Κανείς χριστιανός πιστός. Κι όμως αυτοί δίνουν κανονικά την παράστασή τους... ενώπιον αδειανών καθισμάτων! ..Μετά φόβου και Δεσπότου Διδυμοτείχου...

Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία., συμπαθητική μεν αλλά στο χωριό Σιδερώ του Σουφλίου,  οι Χριστιανοί έφυγαν και κατοικείται αποκλειστικά από Πομάκους,  μουσουλμανικού θρησκεύματος.(Εξησλαμισθέντες Έλληνες δηλαδή... για να μην κοροϊδευόμαστε ..Διότι οι Πομάκοι είναι καραμπινάτοι ΄Ελληνες). Κι έτσι εις το Βουνό ψηλά εκεί, υπάρχει εκκλησιά ερημική...δεν έχει ψάλτη ουδέ παπά...»

Η καμπάνα του Προφ. Ηλία στο Σιδερώ ακούγεται μια φορά το χρόνο , τη μέρα της γιορτής του 20 Ιουλίου. Τότε φθάνει από το μοναστήρι Δαδιάς ένας ιερέας-καλόγερος, κι ένας-δύο ερασιτέχνες, ενοικιαζόμενοι  ψαλτάδες  και τελείται κανονικά η θεία λειτουργία, ..ενώπιον ούτε ενός πιστού! Έτσι για να δείτε πως η Ορθοδοξία δεν το βάζει κάτω.. Κρατάει ζωντανά τα σήμαντρά της..


Και το παραμελημένο ηρώο του χωριού., μέσα στον αυλόγυρο της εκκλησίας.. Όλοι οι πεσόντες το 1918 -1922...-1946 συμπτωματικά είναι ΄Ελληνες .. Κανένα Τουρκογεννές όνομα δεν φιγουράρει...΄Αντε τώρα το πανάθλιο άντρο τουρκικής κατασκοπείας, το προξενείο της Άγκυρας στην Κομοτηνή, να κουνηθεί... Κυρίως να απαντήσει πως διάολο οι ΄Ελληναράδες Πομάκοι...αλλαξοπίστησαν κι  έγιναν μουσουλμάνοι, με ...χατζάρα ή με ραχάτ λουκούμ;
Έτσι για να ...εννοήσουμε το επίπεδο πολιτισμού των γειτόνων μας μεμέτηδων!  Και δη των υποκινούμενων καραγκιόζηδων Κομοτηνής- Ξάνθης , που ενώ είναι Μουσουλμάνοι-Κατά Συνθήκη- παριστάνουν προκλητικά τους Τουρκαλάδες! Βρε αει σιχτίρ πια, τσογλάν-έ-τσογλάν!
Kαι επ΄ευκαιρία για να μην ξεχνιόμαστε: Το Αγιολόγιον της Εκκλησίας μας θα ήταν πολύ φτωχότερο, αν δεν υπήρχε η χατζάρα του Τούρκου κατακτητή, που θέριζε τα κεφάλια εκείνων που δεν ήθελαν να απαρνηθούν την Ορθοδοξία, με αποτέλεσμα αναρίθμητοι να καταλήξουν στην αγιοσύνη!




Οι επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας αναρτώνται στα καφενεία και μπακάλικα
 Κείμενα-ΦΩΤΟ:by Tolis-press-bank


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου