Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;--ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ...

Προσπάθεια της Μητροπόλεως για την ανάδειξη και τον 

εξωραϊσμό όλων των Παρεκκλησίων της πόλεως του 

Διδυμοτείχου, 

Θυρανοίξια στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου

IMG_0495
Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Επισκοπείου Διδυμοτείχου τέλεσε την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 15 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς. Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο αύλειο χώρο του Επισκοπείου, δίπλα στο μεταβυζαντινό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και καθιερώθηκε στην μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Μηνά.
Εναρμονισμένο πλήρως με το Κάστρο και τα απομεινάρια της άλλοτε περιώνυμης Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας, που έστεκε ακριβώς στο ίδιο μέρος, το Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου δεσπόζει του Ερυθροποτάμου και των συνοικιών που αναπτύσσονται πέριξ αυτού και κάτωθι του Κάστρου.
Με την ευκαιρία των θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος τόνισε την προσπάθεια της Μητροπόλεως για την ανάδειξη και τον εξωραϊσμό όλων των Παρεκκλησίων της πόλεως του Διδυμοτείχου, και συνεχάρη τον συνεργάτη της Μητροπόλεως, Συντηρητή Αρχαιοτήτων κ. Αλεξ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επιμελήθηκε της όλης εργασίας και του απένειμε τον ασημένιο Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την ακολουθία των Θυρανοιξίων εψάλη η Παράκλησις στον Άγιο Μηνά και ακολούθησε δεξίωση στο Επισκοπείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου