Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΟΝΗ... ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ...ΤΙΣ ...ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΟΎΝΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΠΕΙ: ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΜΟΝΗ; ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ: ΤΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ...δηλαδή δις...βασικά εις! Τότε γιατί στήσανε τη μονή; ΄Οπως άλλωστε και τη Μονή Δαδιάς; ΄Ετσι για την πλάκα του Μητροπολίτη... μια και ο τζερεμές πληρώθηκε από τα Ευρωπαϊκα Ταμεία!

Αρχομένου του μηνός Οκτωβρίου

DSC09134
Αρχομένου του μηνός Οκτωβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς την 1ην του μηνός ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός. Τη Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν οι μαθητές των σχολείων της πλησιοχώρου κωμοπόλεως Νέας Βύσσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγ.Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον Κέραμο, του τέως Δήμου Κυπρίνου, όπου ετέθη εις προσκύνησιν τεμάχιον ιερού λειψάνου του τιμωμένου αγίου.
Την Κυριακή Β’ Λουκά, 5 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορνοφωλέας, του Δήμου Σουφλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου