Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ!


Μακαριώτατος· Η «Αποστολή» θα συνεχίσει να στηρίζει τους ακρίτες...

αλλά και τον Άγιο Διδυμοτείχου... κ. Δαμασκηνό έτσι; Όχι δεν ειρωνευόμαστε...Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου έχει εμπεδώσει τη βυζαντινή φυσιογνωμία της πόλεως και λειτουργεί δημιουργικά και βυζαντινά.,Αν το Διδυμότειχο είχε άλλους δυό τέτοιους άνδρες...  (όχι κατ΄ανάγκη Δεσποτάδες) θα ξανάβρισκε την παλαιά του βυζαντινή αίγλη ΤΟΥ... Προχώρα Δέσποτα!...Εμείς θα σε ευλογούμε! 

Arxiepiskopos_Alexandroupolis_Akrites3_web-704x318
Υπόσχεση ότι «η «Αποστολή» θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις της, τους ακρίτες της χώρα και ιδιαίτερα της Θράκης έδωσε, σήμερα από την Ορεστιάδα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τελευταία ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στις Μητροπόλεις Μαρωνείας, Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου.


Ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα  επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ιατρείο και το Φαρμακείο που λειτουργούν, από το 2013, η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και της «Αποστολής» λέγοντας: «Με το έργο και την στήριξη της «Αποστολής», σε μια περιοχή που αποτελεί το άκρο της Ευρώπης, την πύλη ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, έχει ξαναγεννηθεί η ελπίδα στις ψυχές των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αλληλεγγύη και συμπαράσταση».
Όπως είπε ο κ. Δαμασκηνός «η μονάδα  που λειτουργεί με την συνεργασία της   «Αποστολής» εξυπηρετεί τουλάχιστον 350 εμπερίστατες οικογένειες. Το ιατρείο είναι στελεχωμένο από εθελοντές ιατρούς παθολόγο, παιδίατρο, ουρολόγο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και δέχεται τους ανασφάλιστους πολίτες του ακριτικού Έβρου από τις περιοχές του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Ορεστιάδος. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης» υιοθετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ακριτικής Ορεστιάδος και εξυπηρετεί 150 οικογένειες.».
Μιλώντας στους κατοίκους της Ορεστιάδας  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  ανέφερε ότι από την επίσκεψη του στη Θράκη πήρε δύναμη και κουράγιο. «Οι ακρίτες, είπε χαρακτηριστικά, είναι η καρδιά της Ελλάδας και πρόσθεσε, πρέπει να το συνειδητοποιήσει το κράτος και ο λαός, ότι στις ακριτικές μας περιοχές χτυπάει περισσότερο δυνατά η καρδιά της Ελλάδος από οπουδήποτε».
Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε τεράστιο και ουσιαστικό το έργο της «Αποστολής»   και ζήτησε από τον κ. Δήμτσα να μην σταματήσει με τους συνεργάτες του να στηρίζει τους ακρίτες της χώρας ενώ απαντώντας στις ευχαριστίες του Μητροπολίτη Δαμασκηνού είπε ότι « Όλα γίνονται από αγάπη από αδελφούς προς αδελφούς».
Η  «Αποστολή», κατά την τριήμερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου στη Θράκη παρέδωσε υγιειονομικό υλικό αξίας 180.000 ευρω στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, φάρμακα στο  Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» της Αλεξανδρούπολης και τρόφιμα για την κάλυψη αναγκων 300 οικογενειών των δυο Μητροπόλεων του Νομού Έβρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το Μητροπολίτη  Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον κ. Κωνσταντίνο Δημτσα  επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο Πυθίου, δίπλα στον ποταμό Έβρο, οπου τον περίμενε ο Διοικητής της XVI Mεραρχίας Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης.  Το Ελληνικό Φυλάκιο 126 στην ελληνοτουρκική μεθόριο όπου τον υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Νικόλαος Τσιτσιμπίκος και ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης.  Το παραμεθόριο Ελληνικό Φυλάκιο 5, απέναντι απ’ την Αδριανούπολη συνοδευόμενος από το Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού Στρατηγό Ιωσήφ Μαυράκη.  Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους των Φυλακίων  μίλησε στους στρατευμένους, τους εμψύχωσε και τους μοίρασε δώρα ενόψει της εορτής το Πάσχα.
Σε δηλώσεις του εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί σε μια κρίσιμη για το έθνος περίοδος, υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, του χρέους και της τιμής» και πρόσθεσε «όταν κανείς βρίσκεται σε τέτοια μέρη, όπως αυτά εδώ τα φυλάκια με τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες μας που φυλάνε αυτούς τους χώρους αισθάνεται και ανατριχίλα συγχρόνως γιατί θυμάται γεγονότα παλιά, θυμάται προβληματισμούς σημερινούς, κάνει στοχασμούς και λέει ότι αυτά τα κομβικά σημεία πρέπει κανείς πολλές φορές στη ζωή του να τα επισκέπτεται για να μπορεί και να προβληματίζεται σωστά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου