Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΤΣΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ; ΠΟΥ ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΊΑ, ...ΩΣ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ . ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΝ "ΕΡΩΤΑΣ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ;

ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΝΑ
ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ... ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ
ΝΑ ΠΑΤΡΟΝΑΡΟΥΝ .
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ...
..
ANAIΣΧΥΝΤΑ Ο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ..ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ... ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΤΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...

Θα το καταλάβουν ...Τα γράψαμε και προβλέψαμε πως οι πράκτορες των Γερμανών που εξαθλίωσαν την Ελλάδα ..θα την πνίξουν και με ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ... σε κάθε Μητρόπολη! Χθες το προβλέπαμε, και μας επιβεβαιώνει με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ της , η πολύφερνος ΑΠΟΣΤΟΛΗ που αντικατέστησε τη φαύλη Μ.Κ.Ο , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ... της ίδιας κομπανίας της Αρχιεπισκοπής!  ΔΕΙΤΕ κι απολαύστε ..την παράδοση της Εκκλησίας στις γερμανικές μπίζνες και της προπαγάνδας της ..να ρίξει στάχτη στα μάτια στους ΄Ελληνες που οι ληστρικές πράξεις τους έφεραν στην παντελή ένδεια. 

***1ον ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"



Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο και Φαρμακείο στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Η Lidl Hellas στηρίζει τη δημιουργία και τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ορεστιάδα

από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ι.Α.Α. ΑΠΟΣΤΟΛΗ..ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ.. ΟΙ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!
Κοιταξτε χαζοχαρούλες.....ΣΦΑΓΙΆΖΟΥΝ
κορδέλλες ..υπέρ των σφαγέων Γερμανών
των Ελλήνων... 
Η μονάδα στεγάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού και Πνευματικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως,θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 350 εμπερίστατεςοικογένειες και το Ιατρείο χρηματοδοτεί και στηρίζει η Lidl Hellas.
Τα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ορεστιάδα τέλεσε στις 12.30μ.μ, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΔιδυμοτείχουΟρεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός παρουσία του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, του εκπροσώπου του ΔΣ της Lidl Hellas κ. ΘωμάΚυριάκη, του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Δημητρίου Μουζά, του Βουλευτή της Ν.Δ.Αλεξανδρου Δερμετζόπουλου, του Ταξίαρχου της 3ης ΜΚ ταξιαρχίας Δημήτριου Γλημή, εκπροσώπων της περιφέρειας και πλήθος κόσμου.
Το ιατρείο θα είναι στελεχωμένο από εθελοντές ιατρούς παθολόγο, παιδίατρο, ουρολόγο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και θα δέχεται τους ανασφάλιστους πολίτες του ακριτικού Έβρου από τις περιοχές του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Ορεστιάδος δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη 09.00-13.00 προσφέροντας ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο που επίσης άνοιξε τις πόρτες του.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουνεπίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και λειτουργεί με τη συμβολή του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ» υιοθετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ακριτικής Ορεστιάδος και εξυπηρετεί 150 οικογένειες.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνόςστην προσφώνηση του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» λέγοντας:«Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου σήμερα ξαναγεννιέται η ελπίδα στις ψυχές των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αλληλεγγύη και συμπαράσταση» και πρόσθεσε « οι περήφανοι κάτοικοι του Βορείου Έβρου δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνονται εγκατάλειψη. Η Εκκλησία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα,στέκεται δίπλα τους όχι υποκαθιστώντας το κράτος αλλά βοηθώντας το».  
Ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των ακριτών και έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες λέγοντας « η Ορεστιάδα δενείναι απλά η πιο ακριτική πόλη της Ελλάδος αλλά είναι και η πύλη που ενώνει τον Βορρά με την Ανατολή. Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπηςκαι αυτό ας το καταλάβουν όλοι».
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ.Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι η καρδιά, η σκέψη, το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου βρίσκεται, συνεχώς, στην ακριτική Ελλάδα, στους Έλληνες που ζουν σε αντίξοες συνθήκες. «Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, τόνισε, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στρέφει την προσοχή της σε μια περιοχή που αποτελεί το άκρο της Ευρώπης, την πύλη ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες».
Ο κ. Δήμτσας ανέφερε επίσης οτι «στην Ορεστιάδα, με τις ευλογίες, την εργατικότητα και τις ξεχωριστές ικανότητες του Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνού, εγκαινιάζεται μία κοινωνική προσφορά στους ακρίτες που έχουν ανάγκη.Υποστηρίζουμε, πρόσθεσε, τις ακριτικές μας γωνιές με ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τους αδύναμους για φαγητό, γιατρό, φάρμακο, νέες τεχνολογίες για τα παιδιά και τη σπουδή τους. Οι ακρίτες είναι η καρδιά της Ελλάδας»
Τέλος ευχαρίστησε την Διοίκηση της LIDL HELLAS για την συνεισφορά στη δημιουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αλλά και την διαρκή υποστήριξη της στην λειτουργία του προς όφελος των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας στον Ακριτικό Έβρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγμάτωση του έργου καθώς και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ορεστιάδας π. Βαρθολομαίο Αστεριάδη για τον ζήλο του, την επιμέλεια και τη συνεργασία του με στελέχη της «Αποστολής».
Στην ομιλία του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Hellas κ. Θωμάς Κυριάκης επεσήμανε ότι «Η Lidl Hellas σύμμαχος και συνοδοιπόρος της «Αποστολής» στην υπεράσπιση των ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που βιώνουν δυσκολίες, συμβάλλει στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στηρίζει δυναμικά τις κοινωνίες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες εκδηλώνοντας την αγάπη και τη συμπαράστασή της στους συνανθρώπους μας».

***2ον ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ ιδρύουν σε 5 Μητροπόλεις παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής..Μπά ...στο κόλπο μπήκαν και οι γιατροί;

από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Ι.Α.Α. ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Σε συμφωνια για την ιδρυση παραρτηματων του Ιατρειου Κοινωνικής Αποστολής σε 5 Μητροπόλεις προέβη η Αποστολη σε συνεργασια με τον ΙΣΑ. Συγκεκριμενα σημερα στις 18:00 το απόγευμα τα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου εδρεύει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, επισκέφθηκαν οι ΜητροπολίτεςΔιδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός,Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Περιστερίου κ. Χρυσόστομος με σκοπό την ίδρυση παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Τους Μητροπολίτες υποδεχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης.
Αφού πρωτίστως αναφέρθηκαν τα προβλήματα απο την πλευρά των Ιεραρχών στις Μητροπόλεις και οι συνεχώς διογκουμενεσ κοινωνικές ανάγκες ακολούθησε η υπογραφή Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, των Ιερών Μητροπόλεων και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αντικείμενο τη δημιουργία παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Ακολούθησε ξενάγηση των Αρχιερεων στο χώρο του Ιατρειου και εγινε ενημερωση για την παροχή των υπηρεσιών του.
Σκοπός των παραρτηματωνθα είναι η παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ στους κατοίκους των Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, άποροι, οικονομικά εξαθλιωμένοι και ταυτόχρονα η υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.
Το Ιατρείο θα λειτουργεί με την παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς μέλη των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων συνεπικουρούμενους από ιατρούς χωρίς τίτλο ειδικότητας, καθώς και εθελοντές πολίτες στη διοικητική , γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη.
Με τα Σύμφωνα Συνεργασίας, εξουσιοδοτείται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να έρθει σε επικοινωνία με τον Ιατρικούς Συλλόγους για την στελέχωση των παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με εθελοντές γιατρούς των Ιατρικών Συλλόγων καθώς και τον περαιτέρω εξοπλισμό τους.
Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα αποτελέσει σημαντική παρέμβαση στην Δημόσια Υγεία για τη Βελτίωση και την Προαγωγή της Ποιότητας Ζωής των πολιτών που χρήζουν μέριμνας και προστασίας.
Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε: «Σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής απλώνει την αγκαλιά του με τις ευλογίες των Αγίων Αρχιερέων που παραβρίσκονται εδώ, αφού πρωτίστως σας μεταφέρω τις ευχές του Αρχιεπισκόπου μας για το εγχείρημα αυτό. Είναι σημαντικός σταθμός στην πορεία της συνεργασίας μας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η υπογραφή αυτών των συνεργειών με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν αλλά και η υποστήριξη του ποιμαντικού έργου του καθε Ποιμεναρχη στις τοπικές τους κοινωνίες. Αποτελεί η απόφαση μας αυτή την αφετηρία χάραξης μιας στρατηγικής κοινωνικής ευαισθητοποίησης που πλαισιώνεται από τον ζήλο, τις ειλικρινείς προθέσεις και την αμοιβαιότητα υψηλής διάθεσης παροχής υπηρεσιών που θα υπηρετήσουν την ανθρώπινη ανάγκη και αξιοπρέπεια. Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση σας σήμερα πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες αλλά συναισθανόμαστε και την ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών τόσων πολιτών που περιμένουν από την Εκκλησία τη βοήθεια και τη στήριξη. Με την πνευματική σας καθοδήγηση και τις ενάρετες συμβουλές σας θα πορευτούμε στην υλοποίηση μία τόσο σημαντικής προσφοράς στην πρόληψη, στη φροντίδα και στη μέριμνα του πλησίον μας που του λείπει ο γιατρός και αναζητά το φάρμακο».

Ο κ. Πατουλης δήλωσε: Η ευαισθησία της Εκκλησιας ειναι γνωστή και σήμερα μετουσιωνεται με τη συνεργασια αυτη.Η χαρα μας ειναι διπλή διότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας επ´ αγαθον ο καθένας στο ρόλο που διαδραματίζει στο κοινωνικο γιγνεσθαι. Ολοι θα προσφερουμε είτε σε έμψυχο υλικο είτε σε φαρμακα με ότι μπορει ο καθένας. Σήμερα υπογραψαμε την αμέριστη συμπαράσταση στις Ιερές Μητροπόλεις για τα Κοινωνικά Ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία ωστόσο εκεί που πρέπει να εστιάσουμε ειναι στην καταγραφή των αναγκών.
Παραρτήματα του Ιατρειου Κοινωνικής Αποστολής θα ιδρυθούν ακομη στην Ιερα Μητροπολις Κέρκυρας Παξων και Διαποντιων Νήσων και στην Ιερα Μητροπολις Νεαπολεως και Σταυρουπόλεως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Το ξαναλέμε: Οι Άγιοι των Μητροπόλεων να είναι επιφυλακτικοί... στους Δαναούς που δώρα...φέρουν! ΄Ολα καλά κι άγια αυτά υπό τον όρον ότι το όλο πρόγραμμα που λέγεται Κοινωνικό ιατρείο δεν θα πατρονάρεται... από καμιά εμπορική φίρμα... όπως η Γερμνανική lidl
Συνεννοούμαστε Συνάγιοι Αδερφοί;
...Ως προς τις επί μέρους λεπτομέρειες των διαλαμβανομένων στα δύο αυτά ΔΕΛΤΙΑ της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ θα μας απασχολήσουν ες αύριον! 
Επί του παρόντος έχουμε μια απορία: Πως διάολο του κατέβηκε αυτού του Δήμτσα να έχει τόσα κονέξια τακτικά και ειδικά  με τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου;
Και μια ακόμη: Πώς διάολο μας προέκυψε η προκλητική Γερμανική  lidl ,που πουλάει τα προϊόντα της  στην Ελλάδα και να είναι  ...«Η Lidl Hellas σύμμαχος και συνοδοιπόρος της «Αποστολής» στην υπεράσπιση των ανθρώπων; ..Από πότε και πως μια σκληρή εμπορική εταιρία απέκτησε τέτοια ευαισθησια, όταν απάνθρωπα απομιζά κατ΄εξαίρεση τους ΄Ελληνες πελάτες της, ενώ πουλάει τα προϊόντα της φθηνότερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης... Ακόμη αυτός ο κ. Δήμτσας θα πρέπει να αιτιολογήσει τι τον συνδέει με την LIDL;..ώστε να θέσει σε λειτουργία το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, μαζί της -με όλα τα διαφημιστικά ωφέλη- επακόλουθα και δεν διεύρυνε  την προσπάθειά του και με άλλες κυρίως ελληνικές εταιρίες!; 
Περιμένετε...ΟΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.  Με τις εκκλησιαστικές αποκοτιές.!

Ο ΔΕ κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ... ΙΔΟΥ:


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο γιατί με τη δική του ευλογία ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στήριξε απ αρχής την πρωτοβουλία αυτή. Επίσης ευχαρίστησε τον Γεν. Δ/ντη κ. Κ. Δήμτσα για την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, την LIDLHELLAS για την παρασχεθείσα βοήθεια και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους εθελοντές ιατρούς αλλά και απλούς ανθρώπους που αγκαλιάζουν αυτές τις δράσεις και φιλότιμα προσφέρουν την στοργή και την αγάπη τους στους πονεμένους συνανθρώπους μας. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ορεστιάδος  Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη, ο οποίος είχε την φροντίδα για τη διαμόρφωση των χωρών, τη μερίμνα για την κινητοποίηση των εθελοντών και την προετοιμασία των εγκαινίων.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης ο Γεν. Δ/ντής της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος παρέδωσε υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα αναλώσιμα, σε εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Ορεστιάδος τα οποία παρέλαβαν οι διευθυντές των Σχολείων και αντιπροσωπίες μαθητών
.Αυτα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης του...ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου