Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Από το ΚΑΛΑΜΙ της Ν.Υόρκης.


Με αφορμή την επίσκεψη του αρχιεπίσκοπου Αθηνών -και μισής Ελλάδας- στις ΗΠΑ
Γιατί κράτησαν τον Ιερώνυμο μακριά από την Ομογένεια και γιατί αυτή εγκαταλείπει την ''θυγατρική επιχείρηση'' του οικουμ. Πατριαρχείου ''(ελληνική) Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής''.

Γιατί η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ αντιπαθεί το κερδοσκοπικό οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Βαρθολομαίο και τον γραφικό ''εισπράκτορα''-αρχιεπίσκοπό του στη Νέα Υόρκη, Δημήτριο... (Τρίτη)
Μετά 50+ χρόνια ήρθε αρχιεπίσκοπος Αθηνών στις ΗΠΑ. Και αντί να αφιερώσει τον χρόνο του γιά επαφές με την Ομογένεια ειδικά, αναλώθηκε σε ''τρισάγια'', ''προσευχές'', ''λειτουργίες''. Γιατί το οικουμ. Πατριαρχείο -ως ''αφεντικό'' της Αρχιεπισκοπής ''Αμερικής''- κράτησε εγκλωβισμένο τον Ιερώνυμο στις ΗΠΑ; Φοβήθηκε κάτι;
Να σημειώσουμε ότι στον προκάτοχό του, μακαριστό Χριστόδουλο, το οικουμενικό Πατριαρχείο, ουσιαστικά είχε ''απαγορεύσει'' μετάβασή του στις ΗΠΑ και τον ''υποβάθμισε'' όταν ήρθε γιά την κηδεία του μακαριστού (Aμερικής) Ιάκωβου. Βλέπετε, ο Χριστόδουλος, δεν ήταν ''δουλοπρεπής''.
Σημ.: Ο Ιερώνυμος Β' αποκαλείται και ''αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος''. Αυτό είναι ψευδές, αφού οι ''νέες χώρες'', (δηλ. η μισή Ελλάδα) ''ανήκουν'' στο oικουμ. Πατριαρχείο.
Επικοινωνιακά ''κόλπα'' της Αρχιεπισκοπής ''Αμερικής''
Στέλνουν -ως Αρχιεπισκοπή- στα ελληνόφωνα ΜΜΕ ανακοινώσεις Τύπου, σχετικές με την επίσκεψη του Ιερώνυμου στις ΗΠΑ. 'Εχουν και ''λινκ'' με φωτογραφίες. Αλλά... Τις φωτογραφίες μπορούν τα ΜΜΕ μόνο να τις... βλέπουν (όπως αναφέρεται ξεκάθαρα: ''Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να βλέπετε στη σελίδα...''. 'Οχι να τις δημοσιεύσουν, επειδή αναγράφεται ότι, ''ιδιοκτήτης'' είναι ο επί των Επικοινωνιών Στ. Παπαγερμανός. Δηλαδή, αν ένα ΜΜΕ θέλει να δημοσιεύσει φωτογραφίες, χρειάζεται άδεια και πιθανά να πληρώσει γιά αυτές; H Aρχιεπισκοπή ξεχνά ότι είναι ''ΜΗ κερδοσκοπική, ΜΗ φορολογήσιμη επιχείρηση ΗΠΑ'''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου