Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ!


BATATZEIA 2014 ( Γειά σου ρε Πατριωτάκι ΄Αγιε!)

IMG_1070
Tον εκ Διδυμοτείχου άγιο αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη τον Ελεήμονα (1193-1254) τίμησε η τοπική μας Εκκλησία, πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ, με σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπό το τίτλο «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ 2014» το τριήμερο από 2ας έως 4ης μηνός Νοεμβρίου ε.ε. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο νεόδμητος Ενοριακός Ναός που ανηγέρθη το 2010 προς τιμήν του τοπικού αγίου στην βόρεια περιοχή της πόλεως του Διδυμοτείχου.
Την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου ε.ε., στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου έλαβε χώρα Εκδήλωση με διακεκριμένους εισηγητές· τον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρίστο Κρικώνη, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η προσωπικότητα του Θεοδώρου Β’  Λασκάρεως και τα φιλοσοφικά και θεολογικά ενδιαφέροντα του», τον Πανοσ. Αρχιμαδρίτη Αγάπιο Δρίτσα, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Κορίνθου, ο οποίος μίλησε με θέμα «Νυμφαίο, Νύμφαιο, Νύμφιο, Νυμφιό» και τον Πολιτικό Επιστήμονα κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, ο οποίος μίλησε με θέμα «Ρωμιοσύνη και Ελληνικότητα από τον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη μέχρι σήμερα». Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Αντ. Βιτετζάκης, Διοικητής της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη στο Διδυμότειχο την παραμονή της εορτής, το απόγευμα,  Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ε.ε., χοροστάτησε, κήρυξε και ευλόγησε τους άρτους ο επιχώριος Μητροπολίτης, ο οποίος και ιερούργησε την επομένη. Με την ευκαιρία αυτή χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο π. Θεόδωρο Χριστογιάννη. Στη συνέχεια λιτανεύθηκε πέριξ του Ιερού Ναού η εικόνα του τιμωμένου Αγίου και στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου