Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

...ΚΑΛ'Α ...ΠΑΡΑΜΗΘΑΚΙΑ ..ΕΙΝΑΙ... ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ: ΠΙΑ!



Η Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

IMG_0203
Την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους και προστάτιδά τους τίμησαν την 21η Νοεμβρίου ε.ε., με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Με ακμαίο το φρόνημα και πίστη στα ιδανικά του Έθνους οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται την ακεραιότητα της Πατρίδας μας σε ημέρες ειρήνης ή πολέμου και με τη δική τους θωράκιση επιτρέπουν στο λαό μας να επιδίδεται σε έργα ειρήνης, προοδου και ευημερίας.
Στον ακριτικό Έβρο ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων προσλαμβάνει ιδιαίτερη αξία δεδομένου ότι η περιοχή στρατιωτικά είναι νευραλγικής σημασίας. Επίκεντρο του εορτασμού το Διδυμότειχο, όπου και η έδρα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς , ο οποίος και στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας και τέλεσε το καθιερώμενο Τρισάγιο στο Στρατιωτικό Κοιμήτηριο Διδυμοτείχου.
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας, Στρατηγός Αντων.Βιτετζάκης, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας, οι Διοικητές των Μονάδων, και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως με επικεφαλής τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, απόστρατοι αξιωματικοί και πολυπληθές εκκλησίασμα.
Δοξολογία για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων εψάλη επίσης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, όπου αντιστοίχως εδρεύουν η 3η και η 50η Ταξιαρχία. Στην Ορεστιάδα οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσωπήθηκαν από τον Ταξίαρχο Ιω. Μακρή, Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας και στο Σουφλί από τον Ταξίαρχο Γεωρ. Λιάκο, Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας.
Την παραμονή, 20 Νοεμβρίου ε.ε. το απόγευμα ο Σεβασμιώατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Nαό Αγίου Γεωργίου Νέας Βύσσης, Παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται στα Εισόδια της Θεοτόκου. Προ της ακολουθίας στα προπύλαια του Ναού κλήρος και λαός υποδέχθηκε αντίγραφο της εικόνας της «Παναγίας του Κύκκου» από την Αδριανούπολη, που φυλάσσεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασ. Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας και εκπρόσωποι φορέων
ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΜΕ: Ημιανάπαυση! Δεν χρειάζονται άλλα με τις μαλακίες αυτες ...της Εκκλησίας! ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ...ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου