Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ -ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ!
ΟΡΘΑ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ... ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΊ ...ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΦΡΙΚΙΑΖΟΥΝ! Ναι χρειάζονται τομές στις σχέσεις μας... Αλλά ας κάνει κι ένα βήμα πιο πέρα: Να αναθεωρηθούν και πολλά από τα αραχνιασμένα ισχύοντα στην Ορθοδοξία μας... και στον Καθολικισμό! Ο κοσμάκης δεν χάβει ΠΙΑ  εύκολα τα παραμύθια!


Βαρθολομαίος: «H επανένωση Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας συνιστά καθήκον της εποχής μας»

Ναι είναι ένα κάποιο όραμα ..Σύμφωνο με τις διδαχές του Κυρίου... Αλλά τα σκατένια ανθρώπινα ... που έχουν δημιουργήσει επί αιώνες δικά τους κατεστημένα... δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις κάποιων με ανοιχτό μυαλό, όπως του κ.Βαρθολομαίου της Υπεραγίας Κωνσταντινούπολης! ή και του Νέου Πάπα του Βατικανού, κ.ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ που φαίνεται ότι συμφωνεί... Δυστυχώς όμως κουβαλάει όλη τη μούργα του κρατισμού του Βατικανού! ΕΙΔΟΜΕΝ!  Δυστυχώς αμφότεροι οι Ιεράρχες ...είναι ...μπλοκαρισμένοι.. μΑΚΆΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΝ... 

Στην Τουρκία υπήρξαν τα τελευταία χρόνια θετικές εξελίξεις στη διάρκεια της κυβέρνησης Ερντογάν ως προς τη θρησκευτική ελευθερία, ωστόσο απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στην ίδια συνέντευξη, όταν ερωτάται για το Σχίσμα του 1054 (που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Καθολικισμό και Ορθοδοξία), ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας.

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ...

ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΟΝΤΩΣ ΕΡΓΟ ..ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ!


Γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης όπως δεν την έχετε ξαναδεί



Πλήρη γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης αλλά και ιστορικών μορφών παρουσιάζει στην συλλογή του ένας Γάλλος, ο Antoine Helbert.
Αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι το μεγαλείο ενός πολιτισμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μέσα από τα μάτια των ξένων, καταδεικνύει ένα λαμπρό παρελθόν το οποίο δημιουργεί θλίψη για τη σημερινή κατάπτωση.
Ο Γάλλος καλλιτέχνης από το Στρασβούργο, είναι ζωγράφος, γλύπτης, γραφίστας, αλλά και ειδικεύεται στην ψηφιακή φωτογραφία καθώς και στην σκηνογραφία όπερας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου