Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015



ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΗΜΕΡΑ: ΣΕΛΙΝΟ-ΜΟΛΟΧΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ…ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΣΑΓΑΚΙΑ-
ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο>http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες

Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

Σέλινο – Τα Οφέλη Στην Υγεία Αν Το Τρώτε Καθημερινά

Για να πω την αλήθεια αυτό το καθημερινά, που διαβάζω στη συνταγή των επαϊόντων εμένα με ενοχλεί. Τί είμαστε πράκτορες των σελινοπαραγωγών ;
Τσαγιέρα κεραμική μαζί με φίλτρο, γκρι, 650 ml my tea S-P BAM39823 Το σέλινο όπως και το σπανάκι θεωρούνται επιστημονικά από τα πιο δυνατά, αποτελεσματικά φυτικά προϊόντα, που 2-3 φορές την εβδομάδα δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας.Κατά την άποψή μου, είναι δυνατότερα, και από το μαρούλι, που έτσι κι αλλιώς δεν μας λείπει ως σαλατικό, κι από τα λάχανα Ελλάδας ή Βελγίου. 

Το πρόβλημα όμως με εμάς είναι ο ίδιος ο εαυτός μας ,τον οποίο έχουμε κουρδίσει σε εξωφρενικές συνήθειες, εντελώς μηχανικές, ρομποτικές, χωρίς να έχουμε εξετάσει την ωφελιμότητα τους ως προς τη καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Θα γίνω βαρετός αν επαναλάβω τη ρήση του Αγίου Ιπποκράτη: ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!

Ο ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ...ΚΑΦΕΣ

Σε απλή μετάφραση αυτό σημαίνει: Μαστιζόμαστε από ασθένειες εξ αιτίας των επιλογών μας.Δεν ξέρουμε τι ρίχνουμε στον σκεμπέ μας. Έχουμε αναγάγει τον καφέ σε υπέρτατο ρόφημα. Υπάρχουν ούκ ολίγοι που πίνουν έως και 10 καφέδες τη μέρα.. Μάλιστα δε, θα το έχετε προσέξει πως έχει γίνει της μόδας κάποιοι να κυκλοφορούν στο δρόμο ακόμη με ένα πλαστικό ποτήριον με καφέ μετά καλάμου…ακόμη και μέσα στα μέσα μετακίνησης..


Αν πάτε σε χώρες της Ανατολής, ακόμη και στην Τουρκία,Αίγυπτο.. ακόμη και στις εν Αθήναις αραβικές πρεσβείες, θα δείτε ότι δεν σας κερνάνε καφέ, αλλά ΤΣΑΪ! Δεν σας κάνει εντύπωση πως σε χώρες που παράγουν καφέ… προτιμούν το τσάϊ; Μα είναι απλό: το τσάϊ, μαύρο,πράσινο,του βουνού… είναι ευεργετικότατο..

Ναι, το συνιστώ, να  πίνετε επί καθημερινής βάσης τσάϊ. Το υπογράφει η επιστήμη με χέρια και ποδάρια. Εγώ προσωπικά πίνω μόνο ένα καφεδάκι το πουρνό ..δεν ξέρω πως κόλλησα αυτή τη συνήθεια.. Κάπου εκεί στα 24 μου χρόνια.. Μάλλον έβλεπα τους άλλους! Αχ αυτοί οι άλλοι τι μας κάνουν! Αν και πιτσιρικάς, από 11-18 ετών, δούλευα σε καφενείο! 
Και για να μην σκανδαλίζεστε σας λέω ότι εργαζόμουνα κι έβγαλα το Νυκτερινό Γυμνάσιο τότε, Λύκειο σήμερα από την περίφημη σχολή της ΧΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , όπου σπούδασα τα εγκύκλια κι έμαθα τα κολλυβογράμματα που βλέπετε κι εδώ …εν δόξει!

Ούτε που έβαζα στο στόμα καφέ..παρά το ότι είχα φήμη καλού καφετζή ..την οποία και διατηρώ και στο μοναστήρι. Όλοι ήθελαν και θέλουν να πιούν καφέ από τα χέρια μου.Πως μου προέκυψε αυτό το “τάλαντο” ούτε που το ξέρω. Πάντως τον ψήνω στη χόβολη με άμμο με ζεστό νερό από το σαμοβάρι και σε αργό ψήσιμο.
Και επειδή αρχίσαμε με σέλινο, σπανάκι, προσθέστε και τη μολόχα, τα οποία εκτός από νόστιμα εδέσματα σας συνιστώ να τα πίνετε και ως ρόφημα. Από τότε που ανακάλυψα τον φυτικό παράδεισο που μας έβαλε ο Θεός, εγώ πίνω τέτοια τσαγάκια… ως προς τη γεύση δεν χολοσκάω. Με λίγο λεμονάκι (θείο κι αυτό) και με ένα κουταλάκι μέλι.. (επίσης θείο) άντε κι αν θέλετε μια κουτσουλιά κανέλα (θειοτάτη κι αυτή) θα έχετε ένα ΤΟΥΡΜΠΟ ΡΟΦΗΜΑ, από πλευράς γενικής θωράκισης του οργανισμού σας!

Το θέμα είναι και παραμένει ότι πρέπει να πάψετε να είστε ρομποτάκια συνηθειών που αντί να ωφελούν επιβαρύνουν την υγεία σας και σας στέλνουν στους “τρομοκράτες” γιατρούς όπως αρέσκομαι να τους αποκαλώ κι όχι φυσικά από διαστροφή. Δεν τους βλέπετε πόσο έχουν ξεσαλώσει στα τελεβίζια; Δεν περνάει μέρα που να μην βγει μια ιατρική εταιρία- που υποστηρίζεται πάντα από μια τουλάχιστον φαρμακοβιομηχανία και να μην εκπέμπει άγχος, φόβο, ανησυχία, σκέτη τρομοκρατία προς το λαό! " Έχεις προσέξει την κουφάλα του δοντιού σου; σε πονάει η μέση ή η φτέρνα σου;… Ού, τρέχα στο γιατρό σου…στο φαρμακοποιό σου…" Κι άμα πας… τότε θα διαπιστώσεις ότι σε κάνουν πάσα… από γιατρό σε …αξονικά,σε τομογράφους κ.λ.π. Γι αυτό και οι μπίζνες της υγείας στην Ελλάδα ανθούν και βασιλεύουν… από τις φοβίες σου και μόνον!
Να μην το συνεχίσω γιατί θα θυμώσω που δεν ταιριάζει στο σχήμα μου..Θυμώνω όμως νοερά με τις αποκοτιές σου. Με ρωτάνε όσοι επικοινωνούν μαζί μου:

--Πως είστε Γέροντα;
--Καλύτερα από σένα τέκνον μου… ΄Αλλοι αιφνιδιάζονται κι άλλοι γελάνε:
--Βρε …επικατάρατε γιατί γελάς; Σε προκαλώ να τρέξουμε ένα κατοστάρι όποια ώρα θες… και θα δεις αν είμαι.. καλύτερα…Υβριστή!Και είμαι 82 χρονών ...Θεού χάρητι! Αμαρτωλέ και ανθυγιεινέ !

Κάπως έτσι! 
Σας ετοιμάζω ένα γκρουπ τσαγιών με βότανα , φυτά με πολλαπλές ευεργεσίες για “δημοφιλείς” παθήσεις: δυσκοιλιότητα, αϋπνία, χοληστερίνη,(μέγα παραμύθιον αυτό), κατακράτηση ούρων, αδυνάτισμα, φλεγμονές, βήχας, κρυολογήματα κ.λ.π.—Θα είναι ένας μικρός χάρτης-ΥΓΕΙΑΣ βασισμένος στα θεία δώρα της φύσης , ένα “Ευαγγέλιο” Υγείας
Υπενθυμίζω πως μελετώ, ερευνώ και δοκιμάζω. Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι βοτανολόγος, αλλά ερασιτέχνης-ερευνητής.. Κι αυτό μάλλον είναι πιο επίπονο και δυσχερές στάδιον! Είμαι ο ίδιος πειραματόζωο,..από προσωπικό βίτσιο να προσεγγίσω την αλήθεια. Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, Τα προτεινόμενα από μένα είναι πολλαπλώς δοκιμασμένα μέσα στην ιστορία της θεραπευτικής.. Εγώ απλά ηθέλησα να τα δοκιμάσω στο πετσί μου, ώστε οι συστάσεις μου να είναι πιο γερές κι ασφαλείς.Να έχετε πάντα στο νου πως τα βότανα που υιοθετώ και προτείνω δεν δημιουργούν παρενέργειες.-Κανένα φυτό δεν δημιουργεί παρενέργειες (υπάρχουν μόνο 3-4 εξαιρέσεις σε όλο το φάσμα της βοτανολογίας!!!), όπως όλα τα φάρμακα –βλέπε ενδείξεις κι αντεδείξεις- Άρα μπορείτε άφοβα να τα δοκιμάζετε –και να μην πάψετε ποτέ Ν Α ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ..Η συμπεριφορά του οργανισμού σας θα σας δείξει αν λύεται το πρόβλημα. Χρειάζεται κάποια υπομονή ασφαλώς. Κάθε οργανισμός έχει τα δικά του τερτίπια, μην το ξεχνάτε. 
Η υδροκεφαλική άνθιση της Φαρμακοβιομηχανίας οφείλεται στο “χρόνο” ίασης.Τα βοομηχανικά φάρμακα λόγω "συμπύκνωσης των στοιχείων" είναι πιο γρήγορα.. ..Εν τάξει, δεν λέω… Αλλά τα βότανα ήσαν αυτά που θωράκιζαν πάντα την υγεία της ανθρωπότητας ..μέχρι πριν 50 χρόνια που φούσκωσε η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ και να μπουν στη μπάντα τα βοτανικά γιατροσόφια με τη συνεργασία των φαρμακοποιών ..που έπαψαν πλέον να ποιούν φάρμακα και μεταβλήθηκαν σε μπακάληδες …έστω κι αν τα κουτάκια με τα φάρμακα που έχουν στα ράφια των μαγαζιών τους κατά 90% είναι βότανα επεξεργασμένα με αλχημείες!

Για να δούμε όμως τι υπάρχει για το σέλινο:



σέλινο-τα-οφέλη-στην-υγεία-αν-το-τρώτε
Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά στον κόσμο και στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορείτε να καταναλώσετε. Επίσης το σέλινο θεωρείται από πολλούς ότι περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Πράγμα που σημαίνει, ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από ότι καταναλώνετε, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτο.
Το σέλινο αναπτύσσετε στην μέση Ανατολή και στη μεσόγειο, όμως καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κάθε μέρος του φυτού μπορεί να φαγωθεί και επίσης λόγω της αλμυρής γεύσης του μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους για την ενίσχυση της γεύσης στα φαγητά μας.
Εκτός από τη γεύση και τα πλούσια αρώματα του το σέλινο είναι στην πραγματικότητα μια πλούσια πηγή βασικών βιταμινών και μετάλλων. Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και κάλιο, ουσίες που είναι απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει σε περιεκτικότητα βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι ίσως ένα από τα λιγότερα γνωστά superfoods, αλλά καθόλου αμελητέο αφού αν το εντάξετε στη διατροφή σας θα ενισχύσει την κατάσταση της υγείας σας και θα οδηγήσει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Στη συνέχεια του άρθρου παραθέτουμε μερικούς σημαντικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να καταναλώνουμε σέλινο τακτικά.
Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ 

Καταπολεμά λοιμώξεις της ουροδόχου κύστεως

Το σέλινο είναι αποτελεσματικό στην αποβολή των πετρών της χολής και στη θεραπεία λοιμώξεων της ουροδόχου κύστεως, ως αποτέλεσμα των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και διουρητικών του ιδιοτήτων.

Σέλινο για την αρθρίτιδα

Έρευνα έχει δείξει ότι το σέλινο είναι σε θέση να βοηθήσει σε φλεγμονές που βασίζονται σε ασθένειες όπως αρθρίτιδα και ρευματοειδής αρθρίτιδα, λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων που έχει είναι ιδανικό για τους πόνους των αρθρώσεων. Για καλύτερα αποτελέσματα η θεραπεία θα πρέπει να περιλαμβάνει, ένα ποτήρι την ημέρα, χυμό από σέλινο.

Αποτελεσματικό κατά των φλεγμονών

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει πολλαπλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πόνου που προκαλούνται από τις φλεγμονές. Με πιο «εντυπωσιακή» την ουσία λουτεολίνη, η οποία μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική περιοχή της μνήμης και να μειώσει την αποδυνάμωση της.

Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Το σέλινο είναι άφθονο σε κάλιο που είναι χρήσιμο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και επιπλέον περιέχει φθαλίδια, τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση των μυών που περιβάλουν τις αρτηρίες, αυτό βοηθά το αίμα στα αγγεία να διαστέλλεται μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Τα φθαλίδια έχουν επίσης ιδιότητες κατάλληλες για τη μείωση της κακής χοληστερίνηςαπό το σώμα μας. Μπορούν να προκαλέσουν την παραγωγή χολικού οξέος που λειτουργεί θετικά στη μείωση της LDL χοληστερίνης. Για να μπορέσετε να απολαύσετε αυτά τα σημαντικά για την υγεία οφέλη, αρκεί να καταναλώνετε δυο ματσάκια σέλινο την ημέρα.

Προστασία του καρκίνου με σέλινο;




Οι πολλαπλές ουσίες που περιέχονται στο σέλινο βοηθούν στην καταπολέμηση των διαφόρων τύπων του καρκίνου. Η φλαβονοειδής λουτεολίνη λειτουργεί θετικά στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Τα φθαλίδια που περιέχονται στο σέλινο, καθώς και τα πολυακετελένια, βοηθούν στην αποτοξίνωση των καρκινικών κυττάρων από το σώμα και στην πρόληψη του καρκίνου, ειδικά στον καρκίνο των ωοθηκών.
Votanon Kipos


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:΄Οπως βλέπετε πως μόνο το σέλινο... πόσες παθήσεις καταπολεμά! Το ίδιο ισχύει με όλα τα βότανα. Έχουν πολλαπλές ιδιότητες-στοχεύσεις έκαστον!!. Αυτό σημαίνει πως αν γίνει ένα μείγμα -συνδυασμός βοτάνων στην παρασκευή ενός ροφήματος,  τότε χτυπάμε ταυτόχρονα δύο και τρεις παθήσεις που έχει ένα άτομο. Π.χ. ΄Υποφέρεις ταυτόχρονα από α)δυσκοιλιότητα β)κατακράτηση ούρων γ) αθριτικά δ) αϋπνία.. κάνενα ένα τσαγάκι με ΔΥΟΣΜΟ-ΤΥΛΙΟ-ΜΑΪΝΤΑΝΟ-ΘΥΜΑΡΙ- Κ.Λ.Π 

Κάποιες από τις παθήσεις αυτές θα αντιδράσουν θετικά.. Θα έχεις καλά αποτελέσματα.. ίσως κι εν συνόλω. Το ότι θα έχεις καλά νέα το εγγυόμαι.
 Δεν ξέρω γιατί η επιστήμη δεν ξέρει ακόμη π.χ. αν ο μαϊντανός χτυπάει μόνον  άριστα τη δυσκοιλιότητα, διότι έχει συστατικά ταυτόχρονης πολεμικής και των  άλλων νόσων... Σημειώστε δε πως αυτή τη στιγμή επιστήμονες σε όλο τον κκόσμο έχουν ριχτεί στην έρευνα της βοτανολογίας με τα μούτρα.. Πολλά σπουδαία αναμένονται. Μπορεί αύριο να μας πούν "τρώγε ή πίνε σέλινο και τα αρθριτικά σου εξαφανίζονται"! Εγώ γνωρίζω και έχω αποτελέσματα για τη δύναμη του σέλινου στα αρθριτικά... αλλά δεν ξέρω αν από μόνο του μπορεί να αποκλειστικά να καταπολεμήσει την πάθηση.Αυτό είναι θέμα εργαστηριακής έρευνας.. ΄Ισως όμως αυτή τη στιγμή ό συνδυασμός-μείγμα  βοτάνων στην παρασκευή τσαγιών να είναι πιο αποτελεσματικός και επωφελής.. Διότι αντί να στοχεύεις σε μια πάθηση, χτυπάς ταυτόχρονα περισσότερες.Κι αυτό μου φαίνεται και πρακτικό και πιο λογικό!Μ΄ένα σμπάρο ...ρίχνω περισσότερα τρυγόνια!

Περισσότερα γι αυτές τις συνθέσεις στον χάρτη ΥΓΕΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, σύντομα σε μερικές μερούλες εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου