Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΑΞΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ολοκλήρωσε, ως μέλος του Δ.Σ. της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της παρελθούσης συνοδικής χρονιάς, την από 17-22 τ.μ. αποστολή στο Βατικανό. Με απόφαση του Ιουνίου 2012 του Κεντρικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού μας Οργανισμού, με τον Γεν. Διευθυντή τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου  κ. Αγαθάγγελο, 

τον Διευθυντή π. Κάλλιστο Ροδόπουλο και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο Λαφτσή, επισκέφθηκαν την Αγία Έδρα και συνάντησαν τον καρδηνάλιο Farina και τον αρχιεπίσκοπο Bruges, πρώην και νυν Βιβλιοθηκαρίους της Βατικανής Βιβλιοθήκης, τον καρδηνάλιο Koch και τον αρχιεπίσκοπο Farell, Πρόεδρο και Γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, καθώς και τον Πρύτανη και πατέρες του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρώμης.

Τα θέματα των συζητήσεων αφορούσαν στην συνέχιση και την διεύρυνση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που βρίσκονται εν εξελίξει μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Αποστολικής Διακονίας από 9ετίας καθώς και την σύναψη νέων πολιτιστικών ανταλλαγών. Ο Μητροπολίτης μας μετέφερε στα στελέχη του Βατικανού τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και της Αποστολικής Διακονίας θα ενημερώσει ο Μητροπολίτης μας γραπτώς και αναλυτικώς.


Υπόμνημα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας ...
... έχει υπό την κανονική του δικαιοδοσία το σύνολο της Αφρικανικής ηπείρου, η οποία θεωρείταιεκκλησιαστικώς ενιαία γεωγραφική περιοχή.


«Πόθεν έσχες» και στην εκκλησία!
... απόφασης- του «Πόθεν Έσχες» για τα εκκλησιαστικά πρόσωπα. ... έπρεπε», σχολιάζει στο Amen.gr υψηλόβαθμος εκκλησιαστικός παράγοντας,





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου