Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015



Τα ονομαστήρια του κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ!


IMG_9663
Με ιεροπρέπεια και σε οικογενειακό περιβάλλον εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, ο οποίος ανήμερα της εορτής ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο, πλαισιούμενος από κληρικούς της επαρχίας του και επισκέπτες κληρικούς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
IMG_9599
Με την ευκαιρία αυτή χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον μέχρι σήμερα Διάκονο Ισίδωρο Βρατζίδη, από τον Άρζο Τριγώνου, και χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον π. Συμεών Γαβρά.

Για τη ζωή και το έργο του τιμωμένου αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Καθεδρικού Ναού δέχθηκε τις ευχές των αρχών, του ιερού κλήρου και των χριστιανών της επαρχίας του, που αυθόρμητα έσπευσαν από όλη την περιφέρεια να εκφράσουν το σεβασμό τους στον Ποιμενάρχη τους.
Το Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν και του ευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως  κ. Άνθιμος και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας  Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών και άλλοι επίσημοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου