Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΝΑΤΑ ΜΑΣ ...ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ... ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΜΟΝΗ ...ΣΑΓΜΑΤΑ ...που πρώτα ήταν Ναός -ιερόν αφιερωμένος στον ΔΙΑ...


Το Τίμιο Ξύλο στο Διδυμότειχο..και βρασε όρυζα!

υποδοχη (24)
Με κατάνυξη και ευλάβεια υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο ο φιλόχριστος λαός του Διδυμοτείχου και της περιχώρου, το απόγευμα του Σαββάτου, 22 του μηνός Μαρτίου ε.ε. Σε κεντρικό σημείο της πόλης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο κλήρος, ο στρατός και ο λαός υποδέχθηκαν τον πολύτιμο θησαυρό της πίστης μας και μετά από μία σύντομη δέηση σχηματίσθηκε πομπή προς τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου και εναποτέθηκε εις προσκύνηση. Στην είσοδο του Ναού εψάλη αγιασμός. Στη συνέχεια εψάλη ο Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Την επομένη, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 23 του μηνός Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος προσελθών τέλεσε στο τέλος του όρθρου την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό εψάλησαν οι Χαιρετισμοί του Σταυρού και μίλησε ο Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Στις ακολουθίες προσήλθαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο βουλευτής Έβρου Αλεξ. Δερμεντζόπουλος, ο Στρατηγός Ιωσ. Μαυράκης, ο Ταξίαρχος Βασ. Βαϊραμίδης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων, εκπαιδευτικοί και πλήθος πιστών από όλη την περιοχή του Βορείου και Κεντρικού Έβρου.
Το Τίμιο Ξύλο, προερχόμενο εκ της Ιεράς Μονής Σαγματά, θα παραμείνει στο Διδυμότειχο μέχρι το εσπέρας της προσεχούς Τρίτης, 25ης Μαρτίου ε.ε. Ο Σεβασμιώτατος εξαίρωντας το γεγονός μεταξύ άλλων είπε «Έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να ασπασθούμε το Τίμιο Ξύλο, το φύλακα της Εκκλησίας. Για μας τους ακρίτες σημαίνει πολλά˙ αντλούμε δύναμη και παίρνουμε ελπίδα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την Πίστη και την Πατρίδα».
Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διαρρεύσασα Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου και μίλησε στις ενορίες Αγ. Κωνσταντίνου Ασβεστάδων τη Δευτέρα 17.03.2014, Αγ. Αθανασίου Παλιουρίου την Τρίτη 18.03.2014, Αγ. Δημητρίου Αμορίου τη Τετάρτη 19.03.2014 και Προφήτου Ηλιού Θυρέας την Πέμπτη 20.03.2014. Την Παρασκευή, 21.03.2014, έψαλλε την ακολουθία των Χαιρετισμών, νωρίς το απόγευμα στην ενορία Αγ. Δημητρίου Καναδά και αργότερα στην ενορία Παμμ. Ταξιαρχών Ριζίων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πιο πάνω ρεπορτάζ είναι τυπικό δείγμα προπολεμικής δημοσιογραφικής γραφής.. Εμφανίζονται με αυστηρή τυπικότητα όλα τα εξαπτέρυγα του θιάσου του Γκουβέρνου: Ο δήμαρχός, ο αστυνόμος, ο στρατιωτικός διοικητής και της γιαγιάς μας οι βράκες... 
Όλους τους κάλεσε ο Δεσπότης! Τι χρείαν έχουν αυτοί οι θεατρίνοι της αμαρτωλής κοσμικής εξουσίας  σε γραφικότητες που αφορούν ΚΕΙΜΗΛΙΑ ενός  θεανθρώπου;  ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;  
Το έχουμε ξαναγράψει: Το επαναλαμβάνουμε: Τα κακά αυτού του τόπου είναι: Δάσκαλος-Αστυνόμος-παπάς,-στρατιωτικός διοικητής, ... άπαντες διαπλεκόμενοι- δηλαδή λαμόγια-..που ρυθμίζουν τη ζωή των άλλων! ΑΠΛΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου