Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δι΄ ευχών του Αγίου πατρός ημών...


Αλλαγή φρουράς… Ημιανάπαυση!

16η Μεραρχία (1)
Ύστερα από τις πρόσφατες αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής του Κεντρικού και Βορείου Έβρου, μέσα σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά έλαβαν χώρα οι Τελετές «Παράδοσης – Παραλαβής» των στρατιωτικών Διοικήσεων, τις οποίες προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς.
Την Δευτέρα 24 Μαρτίου ε.ε. στην Διοίκηση 16ηςΜεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, ο Σεβασμιώτατος αποχαιρέτησε τον απερχόμενο Στρατηγό Ιωσ. Μαυράκη και υποδέχθηκε τον παραλαμβάνοντα Στρατηγό Αντώνιο Βιτετζάκη.
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου ε.ε. στην Διοίκηση της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Σουφλί, αποχαιρέτισε τον απερχόμενο Στρατηγό Θεόδ. Τοπούζη και υποδέχθηκε τον παραλαμβάνοντα Ταξίαρχο Γεώργιο Λιάκο.
Την Πέμπτη 27 Μαρτίου ε.ε. στην Διοίκηση της 3ης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εδρεύει στην Καβύλη Ορεστιάδος, αποχαιρέτησε τον απερχόμενο Ταξίαρχο Δημ. Γλυμή και υποδέχθηκε τον παραλαμβάνοντα Ταξίαρχο Ιω. Μακρή. Την ίδια ημέρα στην Διοίκηση της 30ης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εδρεύει στον Λαγό Διδυμοτείχου, αποχαιρέτησε τον απερχόμενο Ταξίαρχο Μαυρουδή Πασσιά και υποδέχθηκε τον παραλαμβάνοντα Ταξίαρχο Νικ. Τσιτσιμπίκο.
Σε όλους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή δύναμη στην υψηλή και υπεύθυνη αποστολή τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ... ΄Ολα πάνε μια χαρά ...ο εκπρόσωπος του Θεού της αγάπης... συναγελαζόμενος με εκπροσώπους του Θεού του πολέμου... οι οποίοι ...Βy the way... "πλασάρονται" χρονίως ως θεματοφύλακες της σωτηρίας ημών...... Το ίδιο  πλαστικό "ιδανικό" πλασσάρει κι ο εκπρόσωπος του Θεού... Τέτοιο "ζευγάρωμα" μόνο δαιμονισμένοι θα διαλογίζονταν... Το σχόλιο δεν αφορά τους συγκεκριμένους εν φωτογραφία...Είναι προαιώνιο θέμα -κι αδυναμία φιλοσοφική της εκκλησίας- των Χριστιανικών Εκκλησιών για την ακρίβεια.. Η αγάπη και ο πόλεμος (με όποια δικαιολογία) είναι ασυμβίβαστα, αταίριαστα.. Τα ...ταιριάζουμε όμως;! Αν το ανθρώπινο γένος δεν είναι φαιδρό...πείτε μας τι εστί φαιδρότητα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου