Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΘΑΥΜΑ ...ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Θαύμα στο Βέλγιο; Άγαλμα της Παναγίας σε σπίτι λάμπει μόνο του στο σκοτάδι

Θαύμα στο Βέλγιο; Άγαλμα της Παναγίας σε σπίτι λάμπει μόνο του στο σκοτάδι
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν εδώ και πολλές ημέρες στην κατοικία μιας οικογένειας από το Βέλγιο για να δουν ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας το οποίο «λάμπει μέσα στο σκοτάδι», φαινόμενο που παρακολουθεί με προσοχή η Καθολική Εκκλησία.
«Η μυστηριώδης ακτινοβόλος Παρθένος Μαρία» ήδη μαγνήτισε έως το απόγευμα το ενδιαφέρον 500 ανθρώπων —αριθμού-ρεκόρ— στο Ζαλέ, μια ήσυχη αγροτική κοινότητα, στις βελγικές Αρδέννες (ανατολικά), σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να ενισχύσει την παρουσία της γύρω από το σπίτι του ζευγαριού συνταξιούχων στους οποίους ανήκει το άγαλμα της Παναγίας, το οποίο άρχισε να λάμπει ισχνά όταν έσβησαν τα φώτα μέσα στην κουζίνα.
Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου και προοδευτικά όξυνε το ενδιαφέρον περιέργων και πιστών, ορισμένοι εκ των οποίων υποστήριξαν ότι θεραπεύει δερματολογικά προβλήματα.
Το μικρό γύψινο άγαλμα, ύψους περίπου 30 εκατοστών, απεικονίζει την Παρθένο του Μπανέ, όπως ονομάζεται ένα κοντινό χωριό, όπου η Παρθένος εμφανίστηκε ενώπιον ενός νεαρού κοριτσιού, της Μαριέτ Μπεκό, συνολικά οκτώ φορές το 1933. Το Μπανέ έχει έκτοτε γίνει ένας από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας στην χώρα.
Ο εφημέριος του ναού του Μπανέ στάλθηκε στο Ζαλέ από τον επίσκοπο της Λιέγης. «Είναι γεγονός ότι κάτι συμβαίνει. Δεν μπορώ να σας πω εάν υπάρχει μια φυσική εξήγηση ή (πρόκειται για) ένα θαύμα», δήλωσε ο ηγούμενος Λεό Παλμ.
Ένας καθηγητής ορυκτολογίας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου RTBF ότι πρόκειται για το φαινόμενο φωσφορισμού του γύψου του αγάλματος.
Ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του αγάλματος αρνούνται να υποβληθεί σε εξετάσεις. «Αυτό δε μας ενδιαφέρει, είναι όπως είναι» δήλωσε ο σύζυγος στο RTBF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου