Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΜΟΥ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ!

ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΑΦΙΟΡΕΙΤΩΝ ΓΙΑ ...ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ... 

Σήμερα είμαστε έτοιμοι εμείς οι Νεοέλληνες, της ευκολίας, του καφενείου και του καναπέ, και πρώτος εγώ, να σηκώσουμε λάβαρα και ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου: Δεν είναι άποψη του Αγίου Όρους επί του Δημοψηφίσματος η επιστολή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο...

10419468 1592031267744222 1857120458147506422 n
Θέλω να θέσω υπ' όψιν σας μια δημοσίευση που κυκλοφορεί ευρέως στό διαδίκτυο για την άποψη του Αγίου Όρους επί του Δημοψηφίσματος.
Η επιστολή πού κυκλοφορεί είναι υπογεγραμμένη από 4-5 άτομα τά οποία πρόσκεινται σε παλαιοημερολογίτικη παράταξη, εκ των οποίων ο πρώτος είναι παλαιοημερολογίτης ιερέας μη αγιορείτης!!!
Όπως καταλαβαίνετε το Άγιο Όρος δέν μπορεί να εκπροσωπείται από μιά μικρή ομάδα, παρά μόνο από το επίσημο όργανο που είναι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, πόσο μάλλον ζηλωτών, οι οποίοι είναι εκφραστές του θρησκευτικού φανατισμού, αντίθετο με το πνεύμα της Εκκλησίας και της αγάπης του Χριστού.

Όλοι μπορούν να έχουν άποψη και είναι σεβαστή, δεν έχουν δικαίωμα όμως να εκπροσωπούν κανέναν άλλο εκτός του εαυτού τους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιους θεσμούς που είναι Ιεροί για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, όπως είναι το Άγιο Όρος.

Έχω και εγώ άποψη καθώς και επιχειρήματα, όπως όλοι, αλλά είναι προσωπική μου, και λόγω της θέσης μου προέχει να μιλώ για ομόνοια, αγάπη, ειρήνη σ' αυτές τίς δύσκολες στιγμές.
Η ιστορία μας δίδαξε ότι σε κρίσιμες καταστάσεις ο πανικός οδήγησε σε εμφύλιο!
Δεν υπάρχουν πατριώτες και προδότες, ΑΛΟΙΜΟΝΟ!!! Είμαστε όλοι αδέλφια κάτω από τόν κοινό Πατέρα, τόν Θεό μας!
Όσοι σήκωσαν λάβαρα στο παρελθόν είχαν πίστη στον Θεό και στα ιδανικά της Πατρίδος και το "έλεγε" η καρδιά τους!
Σήμερα είμαστε έτοιμοι εμείς οι Νεοέλληνες, της ευκολίας, του καφενείου και του καναπέ, και πρώτος εγώ, να σηκώσουμε λάβαρα και ό,τι αυτό συνεπάγεται;
Έχω λογισμό πως όχι, αν κρίνω από τον πανικό που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα.
Χάθηκε η εμπιστοσύνη μας στον Θεό γιατί τον έχουμε βγάλει έξω από την ζωή μας, λείπει από την καθημερινότητά μας. Έχει γίνει ένας "Ξένος ", ένας "Άγνωστος", γιαυτό στην δύσκολη στιγμή επικρατεί ο πανικός και χαίρεται ο διάβολος!
Τα Ιδανικά της Πατρίδος ήταν πάντα συνδεδεμένα με την πίστη του Χριστού, γιαυτό και είχαν πάντα αποτελέσματα!
Ας σκεφθούμε λοιπόν όλοι μαζί με πνεύμα αδελφοσύνης, ενότητος, αγάπης και πίστης στον Χριστό μας και ας πράξει ο καθείς κατά συνήδειση.
Μεταξύ των κακών που υπάρχουν διαλέγεις πάντα το λιγότερο κακό!
Τα λάβαρα και οι μεγαλοστομίες δεν οδηγούν πουθενά χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία!
Οι καιροί είναι δύσκολοι και εμείς είμαστε μέρος της Ιστορίας που γράφεται, ας αναλογιστεί ο καθείς τις ευθύνες του και ας πράξει.
Την σφραγίδα και την υπογραφή την έχει κρατημένη ο Θεός γι' Αυτόν και μπαίνει πάντα στο τέλος!!!
Ειρηνεύετεεεεεε!!!
ΠΗΓΗ: Αγιορείτικες Μνήμες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου