Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟ π.ΑΝΤΩΝΙΟ ΔΙΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..ΤΙΜΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!

 -ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ 


ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΧΙΛΙΑ ΘΕΪΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΝ...ΟΙ ΚΥΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΚΟΡΑΣΙΑ !

ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟΜΑΤΟΖΟΥΜΟ , ΤΣΑΪ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ & ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ. 

Τα έχω αυτά στα ράφια μου και  συχνά τα χρησιμοποιώ. Κυρίως τοματοζουμε (μια φορά την εβδομάδα-έως τρία ποτήρια )λαο τσαγάκι με φύλλα ελιάς που το κάνω μείγμα με άλλα βότανα. Δεν έχω συνηθίσει για να είμαι ειλικρινείς του τα αποξηραμένα φρούτα, 'ομως σίγουρα κατά καιρούς τρώω τους χουρμάδες... άμα 'έχω κέφι για κανένα γλυκάκι!... Αλλά για διαβάστε...:

Έχετε μάλιστα εκεί στον κόσμο σας αναπτύξει και ...κεντρα αδυνατίσματος.. Συμπαθάτε με... η μουρλαμάρα αυτή είναι αχτύπητη!( Πίνετε πράσινο τσάϊ, μάραθο,χυμό λεμονιού κάθε πρωϊ...και τα λέμε... 
ΠΙΑΝΟΥΝ  ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ
ΤΑ ΜΥΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ...μεζουρα
για το μυαλό τους δεν ...έχουν!

Ειλικρινά σταυροκοπιέμαι και μονολογώ ως παλαβός. Μα η φύση- ο Θεός για μένα – μας έδωσε όλες τις λύσεις. Δεν μας άφησε στο «έλεος του Θεού» , όπως συνηθίζεται στις απελπισίες σας να λέτε... ανοήτως και παρδόν...μεταξύ μας.
΄Όπως ξέρετε , εγώ μπήκα στο κλάμπ της υγείας , να πριν από 3 ΧΡΌΝΙΑ επειδή μου προέκυψε ..οστεοραθρίτιδα. Αντίς να αρχίσω τα παρακάλια προς τον Ύψιστο, -που εμείς οι καλόγεροι τα έχουμε σα δεύτερη έξη-θύμωσα και είπα-υποσχέθηκα στον εαυτό μου, πως θα ...πατάξω την πάθηση. Ρίχτηκα αυτόματα στη μελέτη , τη σπουδή.. και την έρευνα. Δεν είμαι ο μόνος!Ανακάλυψα πολλούς τέτοιους ερασιτέχνες ...ερευνητές σε ολάκερη τη χώρα.. που δίνουν κι αυτοί τη δική τους μάχη για να βοηθήσουν τον άνθρωπο στην απάλυνση από πόνους. Άξιος ο μισθός τους!
Δεν μ΄απασχολούσε ο πόνος, τόσο όσο η ανεπάρκεια των γιατρών και η δική μου αγνωσία –απόλυτη-του προβλήματος... με τσάτισε κυριολεκτικά! 

΄Εψαξα, έμαθα, πειραματίστηκα και μπορώ να ισχυριστώ σήμερα πως κατέχω ουκ ολίγα.
Εκεί δε που μου τη δίνει... –γιατί ποιος σας είπε, πως κι ο καλόγερος, δεν έχει τσαντίλες; Ου μερικές φορές κατεβάζουμε και καντήλια!

Εκεί δε που φεύγω από το ράσο μου-τα ρούχα μου λέτε εσείς οι κοσμικοί- είναι η απάθεια μας, η περιφρόνηση των συναρπαστικών λύσεων που μας προσφέρει ο Θεούλης ..σε όλα, όσα  που μας τραβολογάνε...από πλευράς υγείας! Το δραματικό είναι ότι από το 1950 και πιο πριν οι τότε άνθρωποι πρόσεχαν και περιποιόνταν την υγεία τους με αυτά τα τονακιά δώρα του Θεού. 
Το πράγμα σκάρτευσε από την ώρα που μπήκαν στη ζωή μας οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τόννους χαπακίων και υγειά δεν βλέπουμε...χώρια που οι φάμπρικες αυτές εξόντωσαν και τον ρόλο του φαρμακοποιούς, του μόνου ειδικού που ξέρει τι βοτάνι θα σας δώσει... και εμάς γονατίζουν με υπέρογκες δαπάνες και υγείαν ...ουκ έχουμε! 

Για να το κάνω πιο λιανό , έχω κι εγώ κάποιους γνωστούς  που όλο κι από κάτι τις υποφέρουν, ΟΛΟΙ μας άλλωστε... Τους δίνω κάποιες βοτανικές λύσεις , αλλά με περιφρονούν.. Είναι σαν να μου λένε ..   « Αντε ρε κωλόγερε... παράτα μας...Ό,τι μου πει ο γιατρός μου!»

Κουβεντιάζοντας με κάποιον άλλον μου είπε το εξής σοφόν, και πραγματικό:
--Γέροντα ,μην το ψάχνεις... Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο  σημερινός άνθρωπος στην Ελλάδα είναι όργανο του γιατρού. ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟΣ! Ο γιατρός τον σέρνει από τη μύτη, έστω κι αν επιστημονικά είναι σκέτο στουρνάρι.
« Ό,τι πει ο γιατρός είναι το δόγμα!» Καλά μωρέ καλόγερε, δεν έχεις προσέξει στο ιντερνετ... κάθε ένας επιστήμων βοτανολόγος, διατροφολόγος, βιολόγος,  που συστήνει  π.χ. «πιές ένα τσάϊ με δυόσμο» .. σπεύδει αμέσως στο κείμενό του  από κάτω να προσθέσει τη  σπουδαία, στάνταρ ...διευκρίνιση.. «πως καλού κακού ρώτα και τον γιατρό σου!  Ποιόν ωρέ καλόγερε να ρωτήσει; Τον γιατρό που δεν σκαμπάζει γρι από βότανα; Όταν κανένας γιατρός δεν συστήνει ΠΟΤΕ βότανο, το χαμομύλι π.χ.... Αυτόν τον γιατρό να ρωτήσει, που είναι οργανέτο και πράκτορας των φαρμακοβιομηχάνων;... Καταλάβατε; τα βιώνετε αυτά εξάλλου... "¨ο,τι πει ο γιατρός! Χωρίς να υποτιμώ το έργο τους... λέω απλά: Καλέ μπριτς που θα χάψω ό,τι μου λες! Τι είμαι άσκεπτο βόδι ή γουρούνι στο σακί;

Και επειδή καταλαβαίνω, σας συστήνω  με κάθε σοβαρότητα :

ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟΜΑΤΟΖΟΥΜΟ:
ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ 
ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ με γιαουρτάκι...
ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΣΕΛΗΝΟ...κ.λ.π.

(κι αν γευστικά δεν σας πάνε...που πάνε βέβαια, προσθέστε στο ρόφημα λίγο λεμόνι και μέλι ..και σφυρίξτε μου μετά ...)

Και να αποφεύγετε ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και τα ζαχαροπλαστικά  που περιέχουν επικίνδυνα συντηρητικά ...Κανών αυτός!

Δείτε όλα όσα έψαξα και συγκέντρωσα για σας, για την ουσιαστική υγεία μας που μέσα από φυσικά προϊόντα, ο αγαθός Θεούλης μας προσφέρει. Εμείς δε στραβάδια του κερατά ... κλωτσάμε σε απόδειξη της βλακείας που μας παραδέρνει ...ΧΡΟΝΊΩΣ! Και σόρρυ για τη γλώσσα μου. Μιλάω απλά τη δική σας και ξεχνώ τη γλυκεία καλογερίστικη!



ΤΟΜΑΤΟΖΟΥΜΟ!

 
Δύο ποτήρια τοματοχυμός την ημέρα μπορεί να δυναμώσουν τα οστά και να μειώσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως οστεοπόρωσης, αναφέρουν καναδοί ερευνητές. Το όφελος πιστεύεται ότι οφείλεται σε μια αντιοξειδωτική ουσία της τομάτας.
Η ουσία είναι η λυκοπένη (ή λυκοπένιο), που ήδη έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του προστάτη και ότι προστατεύει από την καρδιοπάθεια.
Η οστεοπόρωση είναι πολύ συχνή. Υπολογίζεται ότι στην χώρα μας 400.000 γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών έχουν παραμορφώσεις στην σπονδυλική στήλη εξαιτίας της, ενώ άλλες 600.000 έχουν παθολογικά χαμηλή οστική πυκνότητα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ζήτησαν από 60 μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες, ηλικίας 50 έως 60 ετών, να αφαιρέσουν για ένα μήνα από τη διατροφή τους όλα τα τρόφιμα με τομάτα (από το ίδιο το λαχανικό έως κάθε είδους σάλτσα).
Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν σημαντικά στο αίμα τους τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας (λέγεται Ν-τελοπεπτίδιο), η οποία απελευθερώνεται όταν διασπάται η οστική μάζα.
Στη συνέχεια, οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και έπιναν καθημερινά επί 4 μήνες δύο ποτήρια τοματοχυμό του εμπορίου που είθισται να περιέχει 15 mg λυκοπένη ή έναν εμπλουτισμένο τοματοχυμό (περιείχε 35 mg λυκοπένη) ή έπαιρναν κάψουλες λυκοπένης ή έπαιρναν κάψουλες από μία ανενεργό ουσία.
Οι γυναίκες που έπιναν έναν από τους χυμούς ή έπαιρναν τις κάψουλες λυκοπένης παρουσίασαν σημαντική μείωση των επιπέδων του Ν-τελοπεπτιδίου, ενώ αντιθέτως δεν παρουσίασαν καμία βελτίωση όσες έπαιρναν τις κάψουλες με την ανενεργή ουσία.
Ο τοματοχυμός του εμπορίου ήταν εξίσου αποτελεσματικός με τον εμπλουτισμένο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Το συμπέρασμα της μελέτης τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Osteoporosis International», ήταν ότι «δύο ποτήρια τοματοχυμός την ημέρα, με περιεκτικότητα 15 mg σε λυκοπένη, μπορεί να αρκούν για να ενδυναμωθούν τα εύθραυστα οστά».

Ασπίδα για τους αθλητές ο τοματοχυμός

 

Προστασία για τους μυς, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς, φαίνεται πως προσφέρουν ο τοματοχυμός και το τυρόγαλο στους αθλητές



Για τις ευεργετικές ιδιότητες της τομάτας για τον ανθρώπινο οργανισμό έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε ότι ο «θησαυρός» αντιοξειδωτικών και άλλων ουσιών που κρύβει στο εσωτερικό του ο κατακόκκινος καρπός υπό μορφή χυμού θα μπορούσε να οδηγήσει στη «φυσική» ενίσχυση του αθλητισμού; Τα εντυπωσιακά ευρήματα ανήκουν σε έλληνες επιστήμονες και, σύμφωνα με αυτά, ο τοματοχυμός διαθέτει... «αναγεννητικές» ιδιότητες μυϊκής αποκατάστασης.


Η ερευνήτρια Χριστίνα Τσιτσιμπίκου

«Στην έρευνα συμμετείχαν ερευνητές από τα τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, το Κέντρο Ελέγχου Ντόπινγκ και καρδιολογικές κλινικές της Αθήνας, σε συνεργασία με τον πρώην καρδιολόγο του Ολυμπιακού δρα Παναγιώτη Σταματόπουλο» 
εξηγεί στο «Βήμα» η δρ Χριστίνα Τσιτσιμπίκου, ερευνήτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας της μελέτης, γενική γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας και πρώην διευθύντρια του ελέγχου ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λυκοπένιο κατά της οξείδωσης
Στόχος των ειδικών, όπως μας λέει η ίδια, ήταν η ενίσχυση του αθλητισμού από βιοχημικής απόψεως, χωρίς τη λήψη ουσιών. «Πατήσαμε, μεταξύ άλλων, πάνω σε μια ιδέα που είχε εκφράσει ο καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πριν από κάποια χρόνια και αφορούσε τη βοήθεια που θα μπορούσε να δώσει το λυκοπένιο στην καρδιά. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιδέα, πίσω από πολλές βλάβες της καρδιάς κρύβονται το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή».

«Το οξειδωτικό στρες είναι μια κατάσταση παθογένειας όπου ελευθερώνονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου μοιάζουν με ανεξέλεγκτες "βόμβες" δραστικού οξυγόνου μέσα στον οργανισμό, οι οποίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης και πηγαίνουν και οξειδώνουν ή αλλιώς καταστρέφουν μακρομόρια του οργανισμού, πρωτεΐνες κυρίως που μπορεί να είναι μυϊκές πρωτεΐνες, ανοσοποιητικές πρωτεΐνες, συνδετικές πρωτεΐνες κτλ.»
 μας αναλύει η δρ Τσιτσιμπίκου.

Η μελέτη
Στο πλαίσιο της μελέτης παρατήρησης των ερευνητών έλαβαν μέρος συνολικά 15 αθλητές οι οποίοι καλούνταν να συνεχίσουν τις κανονικές προπονήσεις τους αναερόβιας άσκησης (π.χ., τζούντο, άρση βαρών, πάλη, ιστιοπλοΐα, χάντμπολ, μπάσκετ κτλ.). Από εννέα από αυτούς και για ένα διάστημα δύο μηνών ζητήθηκε να αντικαταστήσουν το ισοτονικό ποτό που κατανάλωναν μετά τις προπονήσεις τους με τοματοχυμό του εμπορίου και μάλιστα με προϊόν της αρεσκείας τους. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να πίνουν κανονικά το ισοτονικό ποτό τους. Στην αρχή, κατά τη διάρκεια και στο τέλος των δοκιμών οι ειδικοί κατέγραψαν τις ζωτικές λειτουργίες των αθλητών αλλά και τα επίπεδα αποκατάστασης του οργανισμού τους μετά τις προπονήσεις τους.

«Θέλαμε να δούμε τι θα γινόταν σε περίπτωση που αλλάζαμε το κοινό ισοτονικό ποτό που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές με τοματοχυμό πλούσιο σε λυκοπένιο - βασική αντιοξειδωτική ουσία της τομάτας που της χαρίζει και το κόκκινο χρώμα της - και με περίπου ίδια επίπεδα υδατανθράκων με τα κοινά συμπληρώματα διατροφής»
 εξηγεί η δρ Τσιτσιμπίκου. «Βάσει των μετρήσεων είδαμε ότι κάποιοι χαρακτηριστικοί δείκτες όπως αυτοί του οξειδωτικού στρες, της φλεγμονής και της μυϊκής βλάβης αποκαταστάθηκαν μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών».

Σωτήρια παρέμβαση και για την καρδιά
«Παρατηρήσαμε λοιπόν ότι τη στιγμή που οι αθλητές είχαν, π.χ., τον δείκτη της γαλακτικής αφυδρογονάσης (LDH) ιδιαίτερα αυξημένο, η κατανάλωση τοματοχυμού φάνηκε να αποτρέπει τις βλάβες που συνδέονται με τη συγκεκριμένη αύξηση. Η γαλακτική αφυδρογονάση είναι ένα από τα ένζυμα που αυξάνονται και στην περίπτωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου, όπου ουσιαστικά έχουμε καταστροφή του καρδιακού μυός, βλάβη του μυός του περιφερικού συστήματος. Κατά την άθληση παρατηρείται η ίδια αύξηση, πιο περιορισμένη βέβαια, η οποία συνδέεται με τη μυϊκή καταπόνηση» περιγράφει η ερευνήτρια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βλάβη προκαλείται γιατί κατά την άσκηση παράγονται ισχυρές κυτοκίνες που ουσιαστικά καταστρέφουν τους ιστούς του οργανισμού. «Αν ο τοματοχυμός αναστέλλει την παραγωγή κυτοκινών δεν το γνωρίζουμε. Πάντως για κάποιον λόγο "φρενάρει" την καταστροφή του ιστού» επισημαίνει η δρ Τσιτσιμπίκου. «Ταυτόχρονα είδαμε ότι δείκτες όπως η ομοκυστεΐνη, που είναι χαρακτηριστικοί της κακής ενδοθηλιακής λειτουργίας - και αυτό σχετίζεται με την καρδιά, βλάβες στο ενδοθήλιο έχουμε δει σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, παράλληλα με την πρόοδο της νόσου -, επανέρχονταν στα φυσιολογικά τους επίπεδα μετά την κατανάλωση τοματοχυμού».
++++++++++++++++++

ΕΛΙΑ..ΕΛΙΑ ΚΑΙ ...ΚΩΤΣΟ Η ΥΓΕΙΑ!


ΔΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ




Στα φύλλα της ελιάς περιέχονται αρκετές φαινολικές ενώσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη. Οι ιδιότητες των φύλλων ελιάς, έχουν αποδοθεί κυρίως σε αυτές τις 2 ουσίες.
Τα οφέλη από την κατανάλωση φύλλων ελιάς (χυμού, αψεθήματος, ελαιόλαδου), συνοπτικά                            αναφέρονται ως εξής:

1. Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί το κυρίαρχο όφελος με την κατανάλωση χυμού ή ροφήματος φύλλων ελιάς, λόγω του ενεργού συστατικού τους, την ελαιοευρωπαΐνη. Η αποτελεσματικότητα κατά πολλών παθογόνων, μπορεί να ωφελήσει στην αντιμετώπιση των ιών της γρίπης, του έρπητα, μύκητες (υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων - Yeast Syndrome), βακτήρια (11 ειδών). Έχουν αναφερθεί θεαματικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση έντονων συμπτωμάτων του AIDS με χορήγηση φύλλων ελιάς.
2. Αντιοξειδωτική δράση. Η αναστολή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης, που προκαλεί η ελαιοευρωπαΐνη των φύλλων ελιάς, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ταυτόχρονη παρουσία της «αντιοξειδωτικής» βιταμίνης Ε που υπάρχει σε αφθονία στα φύλλα ελιάς, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εν λόγω δράση.
3. Αντιυπερτασική δράση. Από τη δεκαετία του 1950, υπάρχουν κλινικά δεδομένα για τη χρήση των φύλλων ελιάς στη θεραπεία της υπέρτασης, μέσω της αγγειοδιασταλτικής τους δράσης.
4. Αναστολή συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Αυτή η ιδιότητα μετατρέπει τα φύλλα ελιάς, σε σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και την αποφυγή επικίνδυνων θρόμβων.
5. Αύξηση ενεργητικότητας - Αντιμετώπιση χρόνιας κόπωσης. Η κατανάλωση φύλλων ελιάς έχει αναφερθεί πολλάκις από ασθενείς, αλλά και από υγιή άτομα, ότι προσδίδει μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Αυτή η μεγαλύτερη ενεργητικότητα, δυνητικά μπορεί να αυξήσει την απόδοση στην εργασία, την επίδοση στον αθλητισμό. Επίσης, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά ταχείας ανάρρωσης από χρόνια κόπωση με τη συχνή και συστηματική κατανάλωση φύλλων ελιάς. Εν ολίγοις, αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο του σύγχρονου και επιβαρημένου από το στρες ανθρώπου, στην ανάγκη για ευεξία και μακροζωία.
Εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει, τον πλούτο των φύλλων ελιάς σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, καθιστώντας τα σε πολύτιμο διατροφικό εργαλείο του ανθρώπου. Παράλληλα, η αναλογία τους σε λιπαρά οξέα (κορεσμένα, μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), είναι η ιδανική και υποδεικνύει τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.
Η παρουσία της βιταμίνης Ε, είναι διπλάσια και από αυτή που υπάρχει σε ανάλογη ποσότητα σησαμέλαιου (4,1 mg/100gr), καθιστώντας τα φύλλα ελιάς, σε τρόφιμο πλούσιο στην εν λόγω βιταμίνη.
Όσον αφορά το σίδηρο, η παρουσία του είναι μεγαλύτερη από αντίστοιχη παρουσία δημητριακών πρωινού (8,2mg/100gr), που τόσο διαφημίζονται ως πλήρης και ποιοτική τροφή για το σύγχρονο άνθρωπο.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στις διαιτητικές ίνες των φύλλων ελιάς. Οι διαιτητικές ίνες, βρίσκονται σε αυτό το τρόφιμο σε αφθονία, καθιστώντας το σε τρόφιμο που βοηθά στην πολυπαραγοντική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
ΣΗΜ : Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή ( Εκτός αυτών , στα φύλλα ελιάς επισημάνθηκαν αξιοσημείωτες ποσότητες και άλλων βιταμινών , όπως είναι οι « αντιοξειδωτικές βιταμίνες » C & A, βιταμίνες του συμπλέγματος B, νιασίνη. για περισσότερα, press here)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ ΜΕ 

ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ-ΕΝΑ ΤΣΑΓΑΚΙ ΑΠΛΟ ΔΗΛΑΔΗ!

Υλικά: Φρέσκα φύλλα ελιάς, Νερό

Εκτέλεση:
Γίνεται αποξήρανση των φύλλων ελιάς στον ήλιο ή σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 65 C . Η διαδικασία ροφήματος γίνεται όπως τα άλλα τσάγια δηλαδή για ένα ποτήρι τσάι 4-5 αποξυραμμένα φύλλα ελίας και να βράζουν για 15-20 λεπτά σε χαμηλή-μέτρια φωτιά. Όπως αναφέρθηκε 2 φορές την μέρα για 6 μήνες μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν αρκετές ασθένειες από της οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω και πάντα τηρώντας σωστή διατροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά (όπως τα φρούτα, κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ρίγανη, και άλλα λαχανικά), ...για περισσότερα, βλέπε 1η σελίδα, 2η σελίδα, 3η σελίδα, Ζωντανή Διατροφή.

Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουριά ότι ο χυμός πρέπει να πίνεται χωρίς την χορήγηση φαρμάκών, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).


Συνταγή Χυμού Φύλλων Ελιάς Ενάντια στο ΚΑΡΚΙΝΟ

«Η τροφή πρέπει να είναι το φάρμακό σου και αν χρειαστείς φάρμακο,
πάρτο και από την τροφή»
- Ιπποκράτης -


Οδηγίες Δρ. Λαμπρόπουλου για να φτιάξετε χυμό για θεραπεία:
1. Διαλέξτε ένα ελαιόδεντρο Μεσογειακού τύπου που δεν έχει ψεκαστεί με χημικά.
2. Κόψτε το ανώτερο 30 - 40cm ενός κλαδιού.
3. Διαλέξτε κυρίως τα φύλλα που είναι συνδεδεμένα με τον κύριο μίσχο και τα φρέσκα φύλλα από τα κλωνάρια των μικρότερων κλαδιών, όχι μεγαλύτερο από 3 cm το φύλλο.
4. Ξεπλύνετε τα φύλλα (10 λεπτά μέσα στο νερό) πολύ καλά με άλας και λίγο ξύδι άσπρο.
5. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και μετά τον πολτό τον σουρώνουμε και βγάζουμε τον καθαρό χυμό των φύλλων της ελιάς (περισσότερα πιο κάτω).
Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουριά ότι ο χυμός πρέπει να πίνεται χωρίς την χορήγηση φαρμάκών, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).

Ο Δρ. Λαμπρόπουλος συνέστησε ότι αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική αν παίρνεις την ακόλουθη δοσολογία:
Δοσολογίες
Καρκινοπαθείς:
Ανακατέψτε 1 πατημένο ποτήρι με φύλλα ελιάς και 2 ποτήρια νερό (καθαρό χωρίς χλωρίνη) σε μίξερ. Πρέπει να παίρνεται 1 ποτήρι κρασιού (1/2 ποτήρι) καθαρού χυμού από φύλλα ελιάς τρεις φορές την ημέρα (πρωί – μεσημέρι - βράδυ), καθημερινά και χωρίς διακοπή, πριν ή μετά το φαΐ για τέσσερις μήνες το λιγότερο.
Για καλύτερη γεύση

Μπορείτε να πίνετε σκέτο το χυμό ελιάς είτε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκινα, μήλα, λαχανικά, μια πρέζα φυτό κρόκο Κοζάνης (αλλά όχι απαραίτητα) για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό το ρόφημα.

Μη καρκινοπαθείς:
Ανακατέψτε 1 πατημένο ποτήρι με φύλλα ελιάς και 3 ποτήρια νερό (καθαρό χωρίς χλωρίνη) σε μίξερ. Παίρνεται 1/4 ποτήρι καθαρού χυμού από φύλλα ελιάς, 1-3 φορές την εβδομάδα πριν ή μετά το φαΐ για διάστημα 1 - 4 μηνών κάθε χρόνο. Το πίνετε είτε σκέτο είτε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκινα, μήλα, λαχανικά για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό ρόφημα. Ή ακόμα και τσάι, βλέπετε πιο κάτω.

6. Σε περίπτωση που θα φτιάξετε επιπλέον ποσότητα χυμού:

Α. Τοποθετήστε το στο ψυγείο. Να είστε σίγουροι ότι ο χυμός είναι εντελώς σφραγισμένος και δεν εισέρχεται καθόλου αέρας διαφορετικά θα γίνει οξείδωση στον χυμό και θα χάσει τις θεραπευτικές του αξίες, όχι περισσότερες από 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
Β. Ας μη χρησιμοποιείται αμέσως αφού βγει από το ψυγείο, καλύτερα να το αφήνετε μια ώρα περίπου για να μην είναι πολύ κρύο. Μπορεί να λαμβάνεται μονομιάς ή λίγο - λίγο σε διάστημα μιας ώρας.
Γ. Αναταράσσουμε καλά το περιεχόμενο στη μπουκάλα και ο ασθενής πρέπει να το παίρνει καλύτερα λίγο πριν από το φαγητό (περίπου μισή ώρα) οπότε διεγείρει και την όρεξη. Μπορεί να λαμβάνεται και μετά το φαγητό αν τυχόν προκαλέσει ενοχλήσεις στον ασθενή όταν το πάρει πριν από το φαγητό.
Είναι εντελώς αβλαβές και ασθενείς που το λάμβαναν επί 26 μήνες, δεν παρουσίασαν καμία ενόχληση. Ο χρόνος της λήψης του δεν είναι ακόμα καθορισμένος. Το πιο ωφέλιμο είναι να αποφεύγει ο ασθενής να παίρνει φάρμακα ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ και αν αυτό είναι δυνατό, δηλαδή ο ασθενής να μην υποφέρει από πόνους και αν δε τυχόν παραπέσει σε άλλη ασθένεια που θα χρειαστεί κάποια φαρμακευτική αγωγή προς αντιμετώπιση.
Σε δύο περίπου μήνες αρχίζουν τα πρώτα αποτελέσματα με σταδιακή αναζωογόνηση του οργανισμού, καταφανή ευεξία, καλή διάθεση, όρεξη κ.λ.π. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Εκατοντάδες καρκινοπαθείς, στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, καταδικασμένοι σε θάνατο, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της κρατούσας ιατρικής, χαίρονται τη ζωή, εντελώς υγιείς.
Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουριά ότι ο χυμός πρέπει να πίνεται χωρίς την χορήγηση φαρμάκων, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).
http://www.papimi.gr/febs.htm

Τα 4 αποξηραμένα φρούτα που σας προστατεύουν





Τι κοινό έχουν η κούραση, η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα και η πίεση; Φοβούνται τα αποξηραμένα φρούτα. Μάθετε ποια είναι και βελτιώσε την υγεία σας

Αντιμετωπίστε την κούραση, τους μυϊκούς πόνους από την άσκηση, αλλά και πολλές

παθήσεις με αποξηραμένα φρούτα. Διαβάστε που κάνει καλό το καθένα από τα 4 που ξεχωρίσαμε λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έρευνες των ειδικών. 



Σταφίδες για οστεοπόρωση

Οι σταφίδες είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές βορίου, ένα ιχνοστοιχείο που σύμφωνα με έρευνες μειώνει την οστική απώλεια στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Προσθέστε μερικές σταφίδες σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι – το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη για τα οστά σας.


 Διαβάστε: Οι 7 τροφές της μακροζωίας


Χουρμάδες για την κούραση

Το αίσθημα εξάντλησης που μπορεί να νιώθετε μετά από μια κουραστική μέρα μπορεί να σας κάνει να επιθυμείτε κάποιο γλυκό. Οι χουρμάδες είναι μια καλή εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι απελευθερώνουν σάκχαρα με αργό ρυθμό και κρατούν τα επίπεδα ενέργειας σταθερά, παρά την έντονη γλυκύτητα τους. Συνδυάστε το με πρωτεΐνες π.χ. μια χούφτα καρύδια, για παράδειγμα - για να χορτάσετε.



Αποξηραμένα κεράσια για τις αρθρώσεις

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν τα κεράσια, και ιδιαίτερα τα ξινά, μπορεί να είναι ευεργετικές για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων που σχετίζονται με φλεγμονές , όπως η αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, αλλα και το πιάσιμο των μυών μετά την άσκηση. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Michigan έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε κεράσια μπορεί να μειώσει τους δείκτες φλεγμονής στα ζώα έως και 50%. Μια αποτελεσματική «δόση» για τους ανθρώπους φαίνεται να είναι μισό φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια δύο φορές την ημέρα.


Διαβάστε: Αρθρίτιδα: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης


Αποξηραμένα βερίκοκα για την υψηλή αρτηριακή πίεση

Τα αποξηραμένα βερίκοκα διαθέτουν τριπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο σε σχέση με τις μπανάνες και περιέχουν ελάχιστο αλάτι. Αυτό είναι καλό για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα . Πρόσφατη έρευνα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο κάλιο από νάτριο προστατεύονται απέναντι στην υψηλή πίεση του αίματος και τις καρδιακές παθήσεις.



Διαβάστε περισσότερα http://alttherapy.blogspot.com/2012/09/4.html#ixzz39uXUT5OP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου