Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ...ΑΛΥΤΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ
Το ΠΑΣΧΑ  είναι εβραϊκή γιορτή Αλλά τελικά κυριαρχεί το ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η χριστιανική γιορτή  με μπόλικο άρωμα από τις αρχαίες παραδόσεις μας.

Γλεντήστε συνεπώς σήμερα με τ΄ αθάνατο κρασί του ΄21 ευχόμενοι κι ΑΝΑΣΤΑΣΗ του έθνους που χειμάζεται αγρίως τα τελευταία 6 χρόνια!
Έχετε πίστη! Ο Αναστάς Θεός και η μανούλα του Κυρά-Παναγιά, που υπερλατρεύουν οι ΄Ελληνες θα βάλλουν το χεράκι τους, προς σωτηρία ημών, όπως το έχουν διαπράξει μέσα στην ιστορία, όπως δα…φρονούμε ..μετά βεβαιότητας! Όταν πολλοί (πχ. Ο ΕΚΛΑΜΠΡΌΤΑΤΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ αμφισβητούν την ύπαρξη του Θεού..


--Υπάρχει Θεός; Ρωτάνε συχνά τον δικό μας ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟ κι απαντάει:

--Προαιώνιο το ερώτημα. Εν τάξει, λένε πως σχεδόν τα ξέρω όλα! Αλλά ο Θεός είναι ένα χωράφι που το μυαλό μου δεν μπορεί να σκαλίσει. Αδυνατώ να εξηγήσω τα μυστήρια…Είμαι πεπεριορισμένος… Μέχρις εδώ φτουράω…
΄Όμως, δεν έχετε παρά να κοιτάξτε το βλέμμα ενός παιδιού ή ακόμη κι ενός σκύλου… και τότε θα καταλάβετε αν υπάρχει Θεός! Η ομορφάδα και η αγαλίαση που εκπέμπουν τα αγαθά αυτά πλάσματα εμένα τουλάχιστον με λυώνει… Στο βλέμμα αυτό διαβάζω το σύμπαν!

Κρίναμε σήμερα, γιορτάρα μέρα, αντί ευχών κι άλλων τινών, που η ορθολογική της αμφισβήτησης δεν δέχεται, να σας δώσουμε μερικά αποφθέγματα φωτεινών μυαλών… προς προβληματισμό κι όχι προς ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΌ ΣΑΣ.
Περίπτωση να βγείτε σε ξέφωτο δεν υπάρχει. Χτυπιέται επί αιώνες η ανθρωπότητα αλλά σε ξέφωτο ακόμη να βγεί… Δείτε τι λένε μερικά σπουδαία μυαλά… Αν και ο Θεός δεν εξηγείται με μυαλό!      

ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΕΛΑΛΗΣΑΝ…


ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ... ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΦΑΞΕΙ
ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ...ΣΗΜΕΡΑ;
Είδατε στην Ειδομένη; Κόψανε την σιδηροδρομικύ αρτηρία προς
τα Σκόπια (καταστρέφοντας οικονομικά δεκάδες επιχειρηματίες!
Κι ο Θλιβερός Τσίπρας ...το ανέχεται!.. Τους Μωχαμέτηδες θα τους
φάμε άγρια στη μάπα!
Υπάρχει μία ιστορία… που είναι αρκετά γνωστή, και λέει για τότε που ήλθαν οι ιεραπόστολοι στην Αφρική, πως είχαν τη Βίβλο, και εμείς, οι ιθαγενείς, είχαμε τη γη. Και τότε εκείνοι είπαν, Ας προσευχηθούμε, κι εμείς πρόθυμα κλείσαμε τα μάτια μας. Κι όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς τη Βίβλο. 
—Desmond Tutu 

Δημιουργός — Ένας κωμικός του οποίου το ακροατήριο φοβάται να γελάσει. 
—H. L. Mencken

Πρέπει να αμφισβητήσουμε τη λογική του σεναρίου όπου έχουμε έναν παντογνώστη παντοδύναμο Θεό, ο οποίος δημιουργεί ατελείς ανθρώπους, και μετά τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη. 
—Gene Roddenberry 

Το ότι ένας θρήσκος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν σκεπτικιστή δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν νηφάλιο. 
—George Bernard Shaw 

Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής. 
—Πρωταγόρας 

Πίστη είναι το να μη θέλεις να γνωρίζεις την αλήθεια. 
—Friedrich Nietzsche 

Δώσε σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι, και θα τον έχεις ταΐσει για μία μέρα. Δώσε του θρησκεία, και θα πεθάνει από ασιτία προσευχόμενος για ένα ψάρι. 
—Ανώνυμος

Η φιλοσοφία είναι ερωτήσεις για τις οποίες μπορεί να μην βρεθούν ποτέ απαντήσεις. 
Η θρησκεία είναι απαντήσεις προς τις οποίες δεν πρέπει να τίθενται ποτέ ερωτήσεις. 
—Ανώνυμος. 


ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ... Μην δίνετε σημασία τα όσα μεταδίδουν τα συστημικα-ξεπουλημένα ΜΜΕ... Κοιτάξτε το δρόμο όπου ζείτε και θα δείτε πως ελάχιστοι  έφγαν από τις μεγαλουπόλεις για να κάνουν Πάσχα!
Χριστιανός (ο) ουσ. θηλ. χριστιανή Κάποιος που πιστεύει πως η καινή διαθήκη είναι ένα θεϊκά εμπνευσμένο βιβλίο, εξαιρετικά κατάλληλο για τις πνευματικές ανάγκες του πλησίον του. Κάποιος που ακολουθεί τις διδαχές του Χριστού ενόσω αυτές δεν έρχονται σε αντίθεση με μία αμαρτωλή ζωή. 
—Ambrose Bierce 


Κληρικός (ο) ουσ. Ένας άνδρας που αναλαμβάνει τη διαχείρηση των πνευματικών μας υποθέσεων ως μέσο βελτίωσης των δικών του εγκόσμιων υποθέσεων. 
—Ambrose Bierce 

Η παντελής απουσία χιούμορ από τη Βίβλο είναι ένα από τα πιό παράξενα φαινόμενα σε όλη τη λογοτεχνία.
—Alfred North Whitehead 


Γιατί να επιτρέπω να μου λέει πως να αναθρέψω τα παιδιά μου ο ίδιος εκείνος Θεός που χρειάστηκε να πνίξει τα δικά Του; 
—Robert G. Ingersoll 

Η άνετη σιγουριά με την οποία γνωρίζω ότι η θρησκεία των άλλων είναι ανοησία με κάνει να υποπτεύομαι ότι το ίδιο είναι και η δική μου. 
—Mark Twain 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου