Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΡΣΟΥΣ!

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟ π.ΑΝΤΩΝΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..ΤΙΜΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!

Για να έχετε όλο το βιβλίο μπροστά σας ...κάνετε ΚΛΙΚ όπου βλέπετε ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  και ειδικά κάτω από τον τίτλο ...  
 -ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ 
ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΚΙΡΣΟΙ; ΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 

ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ 

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ!- ΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ 

ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ 

ΛΥΣΕΙΣ;- 
και  γιατί να μιλήσουν;ΠΕΛΑΤΗ 

ΘΕΛΟΥΝ... 

"Δημοφιλής η πάθηση.. Όλοι μιλάνε για κιρσούς. Εγώ όμως ποτέ δεν άγγιξα την περίπτωση,. Όπως πολύ καλά ξέρετε "πειραματίζομαι" πάνω  σε προβλήματα που αφορούν εμένα και μερικούς γνωστούς μου. και Δόξα τω Θεώ ήδη το βιβλίο μου έχει ξεπεράσει τις 700 σελίδες.. ( Το διαβάζετε εδώ ΔΩΡΕΑΝ... Ψάξτε! ΄Οπως μου λένε είναι η πιο πολυδιαβαζόμενη ενότητα ...) Μακάρι να ωφέλεί!

Δεν ασχολήθηκα με την πάθηση, διότι απλά δεν μου έτυχε, Αλλά ούτε και κανείς άλλος χριστιανός μου έθεσε το θέμα.

Έλα όμως που χθες είχα μια απρόσκλητη επίσκεψη στο κονάκι μου, έναν γνωστό κινηματογραφιστή, που έτυχε να περνάει από τα μέρια μου,  ο οποίος αφού μου εξιστόρησε το νέο του σενάριο... στο τέλος μου είπε ότι πριν από μια βδομάδα έκανε εγχείρηση στους ...κιρσους!
--Καλά ρε επικατάρατε αμαρτωλέ... Πας να κάνεις εγχείριση και δεν σφυρίζεις;  ..Ου να μου χαθείς...κολασμένε... Κι αμέσως πρόσθεσα...:
--Για να είμαι ειλικρινής είμαι αδιάβαστος για το κεφάλαιο αυτό, διότι απλά δεν έλαχε σε μένα.. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έβρισκα λύσεις φυσικές-φυτικές .....

Εκεί που κουβεντιάζαμε το μάτι του έπεσε πάνω σε έναν καναπέ του μικρού, υποτυπώδους ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ μου, όπου πάνω σε εφημερίδες ξήρανα κάποια φυτά που μου έλαχαν στο διάβα: φίλλα νεραντζιάς, φύλλα μουριάς και μαϊντανος..
--Θα μου δώσεις μερικά Γέροντα; 
--Πάρε όσα θες .. Πάντως να ξέρεις εσύ κι όσοι επικατάρατοι σαν εσένα πως ο Μαϊντανός και τα φύλλα νεραντζιάς είναι από τα πιο δυνατά αφεψήματα-τσάγια. Ευεργετούν τον οργανισμό για πολλές παθήσεις. Μπορεί να κάνουν καλό και στους κιρσούς...Δεν ξέρω... αλλά θα συμβουλευτώ τα κιτάπια μου και τα ξαναλέμε... ΄Α, όχι μη θαρρείς πως θα σε πάρω τηλέφωνο... Άνοιξε τα στραβά σου και διάβασε τη σοδειά μου στη στήλη μου!.
Την επομένη το πρωϊ  ο απρόσκλητος επισκέπτης .... τηλέφωνησε:
--Ξέρεις γέροντα... με τα πράσινα χόρτα που μου έδωσες ανακουφίστηκα από τους κιρσούς... 
--Τέκνον μου επικατάρατο.. εγώ δεν σου τα έδωσα για τους κιρσούς... γενικά ανέφερα πως κάνουν καλό σε πολλά. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι βρήκες με το τσαγάκι σου ανακούφιση στους κιρσούς σου...Ωραία!....Θαυμάσια!.

Ναι τα φύλλα νεραντζιάς και ο μαϊντανός ευεργετούν τους πάσχοντες  κι απο κιρσούς!... Το ανακάλυψα μετά τη φυγή του επισκέπτη μου. Δείτε όμως και πιο κάτω τα πάντα πόυ πρέπει να ξέρετε για τη θεραπεία ττων κιρσών με βότανα. ..

Κι αν στο μεταξύ βρείτε έστω κι έναν ΕΛΛΗΝΑ γιατρό να σας συστήνει βότανα φωνάξτε με θα του κάνω... άγαλμα! 
Το έχω πεί γιατί οι γιατροί δεν συστήνουν βότανα... Διότι ελέγχονται από την κερδοφόρο φαρμακοβιομηχανία ... Το αθώο- βοτανάκι δεν προσφέρει ΚΕΡΔΗ... Αλλά ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ! 
ΚΙ  ΌΤΑΝ ΔΕ ΑΚΟΎΤΕ ΌΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΆΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΌ ΣΥΝΈΔΡΙΟ να ξέρετε ότι είναι χαβαλέ στόρυ... και οι γιατροί που το παρακολουθούν είναι προσκεκλημένοι και τα έξοδά τους σε πολυτελή ξενοδοχεία πληρωμένα ΟΛΑ από τις εβραιοσιωνιστικές φαρμακοβιομηχανίες. 

Εξαιρώ τις ελληνικές που κι αυτές θέλουν οι σιωνιστικές να τις χάψουν... Διότι το ελληνικό φάρμακο είναι δυνατό και τους ενοχλεί!.. Τέλος πάντων δείτε  τα των κιρσών: 

θΑ πρέπει πάντα να έχετε στο νου τούτο:Μην πανικοβάλεστε με την μεγάλη γκάμα των βοτάνων που θα βρείτε πιο κάτω. Διαλέξτε εκείνα που είναι προσφορότερα  κι εύκολα για σας (μαϊντανός, σκόρδο, δενδρολίβανο, φύλλα νεραντζιάς,  πιπέρι καγιέν, μηλοξυδο κ.λ.π.). Σύσταση: Κάνετε μείγμα τσαγιού με 2-3 βότανα για πιο δυνατά αποτελέσματα!
. 

θεραπείες με βότανα για τους κιρσούς!

Οι κιρσοί επηρεάζουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση. Οι παρακάτω φυσικές θεραπείες είναι χρήσιμες για τη βελτίωση της κυκλοφορίας καθώς και για την πρόληψη και τη μείωση των κιρσών.


Οι κιρσοί είναι πολύ δυσάρεστοι όταν εμφανίζονται. Γενικά βρίσκονται στα πόδια και μερικές φορές στο πρόσωπο. Για τις γυναίκες, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για την αυτοεκτίμησή τους. Οι κιρσοί εμφανίζονται ως αποτέλεσμα εγκυμοσύνης, γενετικών παραγόντων, αύξησης του βάρους, ορμονών ή μιας εργασίας κατά την οποία περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας καθιστοί. Στο άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα θεραπευτικά βότανα για τους κιρσούς.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από τους κιρσούς, αν και μερικοί είναι αρκετά δαπανηροί. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν οικονομικές, φυσικές θεραπείες για τους κιρσούς, που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, εξακολουθώντας να έχετε παρόμοια ή ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Και επειδή είναι όλες φυσικές, δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας.

Τζίντζερ -πιπεροριζα 

Το βότανο αυτό είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη συστατικά. Μειώνει φυσικά τον πόνο και την εμφάνιση κιρσών. Το τζίντζερ είναι θαυμάσιο για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και για την πρόληψη της δημιουργίας κιρσών. Βάλτε λίγο εκχύλισμα τζίντζερ αναμεμειγμένο με λίγη βιταμίνη Ε απευθείας πάνω στην επιφάνεια του δέρματος. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ: Κι εγώ εκτιμώ γενικώς; την πιπερόριζα... για πολλά άλλα αγαθά της,

Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει πολλά συστατικά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία, λιώστε πέντε σκελίδες και φάτε τις ωμές, με λίγο χυμό λεμονιού για να βελτιώσετε τη γεύση. Το σκόρδο απομακρύνει τις πλεονάζουσες πρωτεΐνες από το σώμα και, κατά συνέπεια, μειώνει την εμφάνιση αντιαισθητικών φλεβών.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι αποτελεί μια εξαιρετική φυσική θεραπεία, που συμβάλλει στη σωστή αφομοίωση και κατανομή των πρωτεϊνών στο σώμα, προλαμβάνοντας έτσι τη δημιουργία κιρσών και την εμφάνισή τους στην επιφάνεια του δέρματος. Απλώς τρώτε ωμά κρεμμύδια καθημερινά. Η καθημερινή κατανάλωση κρεμμυδιών συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού σας και αναζωογονεί το δέρμα σας.

Μπράχμι... (αυτό δεν το ξέρω αδέρφια...)

Το φυτό αυτό προέρχεται από την Ινδία και θεωρείται αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των κιρσών, ειδικά στο χώρο της αγιουβερδικής ιατρικής. Το μπράχμι περιέχει βιταμίνες που είναι ουσιαστικές για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Εφαρμόστε απευθείας πάνω στα πόδια για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δεντρολίβανο (το χρησιμοποιώ τακτικά και το εκτιμώ για πολλά)

Το δεντρολίβανο είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, όμως είναι επίσης θαυμάσιο για την αντιμετώπιση των κιρσών. Χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία.

Σπαθόχορτο 

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείται εσωτερικά ή εξωτερικά. Το σπαθόχορτο είναι ένας ιδανικός τρόπος απομάκρυνσης των κιρσών. Απλώστε το έλαιο αυτού του φυτού απευθείας πάνω στην πάσχουσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να το καταναλώσετε σε μορφή εγχύματος.

Αμαμηλίδα

Πρόκειται για ένα σπάνιο βότανο, όμως είναι πολύ χρήσιμο, αν μπορέσετε να το βρείτε. Η αμαμηλίδα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι επομένως ωφέλιμη για τη μείωση των κιρσών. Γενικά λαμβάνεται σε μορφή εγχύματος, όμως μπορεί επίσης να εφαρμοστεί ως έμπλαστρο στην πάσχουσα περιοχή. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και τανίνες, που συμβάλλουν θαυμάσια στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Ρούσκος

Το φυτό αυτό περιέχει ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται ρουσκογενίνη, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και την απόφραξη των αρτηριών. Έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι ενισχύει και συσφίγγει τις φλέβες. Θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 100 mg την ημέρα για να έχετε τις μέγιστες ωφέλειες.

Γκούγκουλ (Guggul)

Το γκούγκουλ είναι ακόμα ένα παραδοσιακό φυτό από την αγιουβερδική ιατρική και έχει ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία και, κατά συνέπεια, την εμφάνιση κιρσών. Το γκούγκουλ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την υγεία του δέρματος.

Εχινάκεια

Το φυτό αυτό είναι ευρέως γνωστό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όμως είναι επίσης μια θαυμάσια λύση για τους κιρσούς. Είναι καλό για τη μείωση της φλεγμονής και λειτουργεί ως αναλγητικό για τον πόνο που συνδέεται με τους κιρσούς.
Ελπίζουμε να βρήκατε τις παραπάνω πληροφορίες χρήσιμες. Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν υποφέρετε από κάποια χρόνια πάθηση ή αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση μετά τη χρήση των παραπάνω φυσικών θεραπειών για τους κιρσούς.


ΜΙΑ ΑΛΛΗ ...ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΚΔΟΧΗ:

Κιρσοί: αντιμετωπίστε τους με σπιτικά γιατροσόφια

Η χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών είναι δυστυχώς μια πολυέξοδη διαδικασία, γι’ αυτό μπορείτε, πριν καταλήξετε σε μια τέτοια επιλογή να δοκιμάσετε σπιτικές συνταγές αντιμετώπισης της δυσάρεστης αυτής κατάστασης, περιορίζοντας την ένταση και το άβολο της εικόνας τους.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
κατηγορίαΕυζωία


Οι κιρσοί, είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, που βασανίζει κυρίως γυναίκες, αλλά και τους άντρες και πρόκειται ουσιαστικά για διεσταλμένες φλέβες πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Οι κιρσοί παρουσιάζονται κυρίως στις γάμπες και τους μηρούς και είναι συνήθως επίπονοι, προκαλούν κούραση, το αίσθημα της φλόγωσης, θρομβώσεις και την αίσθηση του πρόσθετου βάρους στα πόδια.
Η κατάσταση των διεσταλμένων αυτών φλεβών οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, εκ των οποίων είναι η κληρονομικότητα, η πολλή ορθοστασία, η παχυσαρκία, η χρήση αντισυλληπτικών, η δυσκοιλιότητα και οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και της εμμηνόπαυσης.
Η χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών είναι δυστυχώς μια πολυέξοδη διαδικασία, γι’ αυτό μπορείτε, πριν καταλήξετε σε μια τέτοια επιλογή να δοκιμάσετε σπιτικές συνταγές αντιμετώπισης της δυσάρεστης αυτής κατάστασης, περιορίζοντας την ένταση και το άβολο της εικόνας τους.
Μην ξεχνάτε ακόμα πως η άσκηση, το περπάτημα, το ποδήλατο και οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, κάνει καλό στους κιρσούς.

1. Μηλόξιδο (Εγώ μόλις πρόσφατα ανακάλυψα τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του...και μκατάργησα ήδη το κρασόξυδο)

Το μηλόξιδο είναι ένα φυσικό προϊόν καθαρισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και την καλή κυκλοφορία του αίματος.
Η σωστή κυκλοφορία είναι αυτό που ανακουφίζει από το πρήξιμο και την αίσθηση του βάρους που προκαλούν οι κιρσοί , γι’ αυτό με τη βοήθεια του μηλόξιδου θα δείτε αποτελέσματα.
Οι πιθανές χρήσεις του μηλόξιδου είναι δυο:
• Απλώνετε αδιάλυτο μηλόξιδο στις περιοχές των κιρσών και κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή. Κάντε αυτή τη διαδικασία κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο και κάθε πρωί, πριν σηκωθείτε, για διάστημα μερικών μηνών για να δείτε αποτελέσματα.
• Σε ένα ποτήρι νερό, διαλύετε 2 κουταλάκια μηλόξιδο, ανακατεύετε καλά και πίνετε το διάλυμα. Κάντε το δυο φορές τη μέρα, για τουλάχιστον ένα μήνα για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.
2. Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν κανει θαύματα όσον αφορά στους κιρσούς, καθώς επειδή είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και βιοφλαβονοειδών, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον πόνο των πρησμένων φλεβών.
• Σε μια κούπα ζεστό νερό, προσθέστε ένα κουταλάκι πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε καλά.
Πίνετε το μείγμα 3 φορές τη μέρα για 1-2 μήνες.
3. Ελαιόλαδο
Η αύξηση και ομαλότητα της κυκλοφορίας του αίματος είναι κλειδί για την αντιμετώπιση των κιρσών και το μασάζ με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και την ελάττωση του πόνου και της έκτασης της φλεγμονής.
• Αναμείξτε ίσες ποσότητες ελαιόλαδου και ελαίου βιταμίνης Ε και, ελαφρώς, ζεστάνετέ το. Κάντε μασάζ στους κιρσούς με το μείγμα για αρκετά λεπτά, δυο φορές τη μέρα για 1-2 μήνες.
• Αναμείξτε 4 σταγόνες λάδι κυπαρισσιού μέσα σε δυο κουταλάκια ελαιόλαδου και κάντε μασάζ και με αυτό το μείγμα στις περιοχές που εντοπίζετε το πρόβλημα.
4. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι ένα από τα ιδανικότερα βότανα για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και των άλλων συμπτωμάτων  που προκαλούνται από τους κιρσούς. Βοηθάει ακόμα στη διάσπαση των τοξινών που βρίσκονται στα αιμοφόρα αγγείων, συνδράμοντας έτσι στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
• Κόψτε σε φέτες 6 σκόρδα και βάλτε σε ένα καθαρό βάζο.
• Στίψτε 3 πορτοκάλια και προσθέστε το χυμό στο βάζο και στη συνέχεια προσθέστε ακόμα 2 κουταλάκια ελαιόλαδο.
• Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 12 ώρες.
• Ανακινήστε το βάζο και βρέξτε τα δάχτυλά σας με το μείγμα. Κάντε κυκλικό μασάζ στους κιρσούς για περίπου 15 λεπτά.
• Τυλίξτε την περιοχή με ένα βαμβακερό ύφασμα και αφήστε το καλυμένο για μια νύχτα.
• Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά και για αρκετούς μήνες.
Τέλος, μην ξεχάσετε να εντάξετε το φρέσκο σκόρδο στη διατροφή σας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
5. Λαγομηλιά
Το φυτό της λαγομηλιάς είναι πολύ βοηθητικό στην αντιμετώπιση του πόνου και της δυσφορίας που προκαλούν οι κιρσοί, καθώς περιέχει στοιχεία που αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζει τις φλέβες εξαιτίας της αντιφλεγμονώδους δράσης του.
Παίρνετε 3 φορές τη μέρα, 100mg συμπληρωμάτων διατροφής λαγομηλιάς, τα οποία μεταξύ άλλων περιέχουν βιταμίνες Β και C, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.  Τα στοιχεία αυτά είναι που βοηθούν στη σύσφιξη και ενδυνάμωση της φλέβας και την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλοκληρο το πόδι.
Όσοι, ωστόσο, πάσχουν από υπέρταση ή καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, καλό είναι να μην παίρνουν το συμπλήρωμα της λαγομηλιάς, χωρίς την έγκριση  του γιατρού τους.
6. Αμαμηλίδα
Η αμαμηλίδα είναι βότανο εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ενδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων και κατά συνέπεια έχει την ικανότητα να περιορίζει τα συμπτώματα που προκύπτουν από τους κιρσούς. Εκτός από τις συσταλτικές του ιδιότητες περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρήξιμο και τον πόνο.
• Μουλιάστε ένα κομμάτι υφάσματος σε αμαμηλίδα και τοποθετήστε το  στην προβληματική περιοχή. Επαναλάβετε 2-3 φορές τη μέρα για 1-2 μήνες.
• Εναλλακτικά, γεμίστε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό και προσθέστε 10-20 σταγόνες απόσταγμα αμαμηλίδας. Μουλιάστε τα πόδια σας στη μπανιέρα για 15 λεπτά και αφού τα καθαρίσετε με φρέσκο νερό, σκουπίστε καλά. Κάντε αυτή τη διαδικασία καθημερινά για 1-2 μήνες.
7. Αγριοκαστανιά
Οι σπόροι της αγριοκαστανιάς, θεωρούνται μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών καθώς έχουν δράση ενάντια στη φλεγμονή και το πρήξιμο που προκαλούν αυτοί, ενώ συμβάλλουν σημαντικά και στην ελάττωσή τους.
Επιπλέον, το απόσταγμα των σπόρων της αγριοκαστανιάς έχει ένα συστατικό το οποίο ενισχύει στην ελαστικότητα των φλεβών και αποτρέπει την απελευθέρωση ενζύμων που προκαλούν ζημιά στα τριχοειδή τοιχώματα.
Οι σπόροι της αγριοκαστανιάς  υπάρχουν σε τζελ, για επάλειψη στους κιρσούς, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε το απόσταγμά τους και σε μορφή συμπληρώματος διατροφής, αρκεί για να το λάβετε να έχετε την έγκριση του γιατρού, που σας παρακολουθεί.
8. Μαϊντανός
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του παίζει βασικό ρόλο στην ανάπλαση του δέρματος. Περιέχει, ακόμα, ρουτίνη, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων, γι΄αυτό και  είναι τόσο αποτελεσματικός στην ελάττωση των συμπτωμάτων των κιρσών.
• Βράστε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό σε μια κούπα νερό για 5 λεπτά.
• Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια στραγγίξτε.
• Προσθέστε μια σταγόνα αιθέριων ελαίων καλέντουλας και τριαντάφυλλου.
• Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μερικά λεπτά και με τη βοήθεια βαμβακιού, απλώστε το στην ευαίσθητη περιοχή.
• Κάντε τη διαδικασία καθημερινά, για αρκετούς μήνες, μέχρι να δείτε αποτελέσματα.
Τέλος, να θυμάστε να τρώτε ωμό μαϊντανό όσο πιο συχνά μπορείτε.

9. Αμπελόφυλλα
Τα αμπελόφυλλα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν την υγεία των φλεβών. Περιέχουν ακόμα συσταλτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ομοιοστατικές ιδιότητες που παίζουν άκρως βοηθητικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κιρσών.
• Βράστε μια κούπα αμπελόφυλλα σε 4 κούπες νερό για 10-15 λεπτά.
• Ρίξτε το υγρό σε έναν κουβά και μουλιάστε τα πόδια σας για περίπου 5 λεπτά.
• Αμέσως μετά, βάλτε τα πόδια σας σε έναν κουβά με κρύο νερό για 10 δευτερόλεπτα.
• Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές και στη συνέχεια κάντε μασάζ στα πόδια σας, με φορά προς τα πάνω, με καστορέλαιο.
• Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία καθίστε με τα πόδια ανυψωμένα για μερικά λεπτά.
10. Κατιφές
Το λουλούδι του κατιφέ είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και βιταμίνη C, τα οποία ενεργοποιούν την παραγωγή του κολλαγόνου και κατά συνέπεια την αναπλάση των κυττάρων του δέρματος. Βοηθάει ακόμα στη βελτίωση του κυκλοφορικού, απαλύνοντας έτσι από τα ποικίλα συμπτώματα των κιρσών.
• Βράστε μια κούπα από άνθη κατιφέ σε 4 κούπες νερό για 5 λεπτά.
• Μουλιάστε ένα βαμβακερό ύφασμα στο διάλυμα, τοποθετήστε το ύφασμα στην περιοχή που έχετε το πρόβλημα και αφήστε το εκεί μέχρι να κρυώσει τελειώς.
• Επαναλάβετε αρκετές φορές κάθε μέρα για μερικούς μήνες, μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Διώξτε μια για πάντα την ευρυαγγεία 

KIΡΣOI-από τα πόδια!

 Κι αυτό δεν είναι κακό... αλλά έχει πολλά μπερδέμετα για μένα......Δεν το απορρίπτω... ασφαλώς...
"Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ευρυαγγείας στα πόδια; Τι πρέπει να κάνω;" Μαρία


Απευθύναμε το ερώτημά σας στην συγγραφέα και γευσιγνώστρια, Μαίρη Παναγάκου η οποία πάντα θα σας συμβουλεύσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με βότανα από την φύση τα οποία βοηθούν σε κάθε πρόβλημα.
  
Α' στάδιο θεραπείας


Βότανα: Κράταιγος, θυμάρι


 Σε 1 1/2 λίτρο νερό εμφιαλωμένο ρίχνετε από 1 φλιτζάνι τσαγιού κράταιγο και θυμάρι και τα βράζετε για 1 περίπου ώρα. Σουρώνετε και τοποθετείτε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Πίνετε κάθε πρωί ένα φλιτζάνι τσαγιού, για 2 μήνες. Σταματάτε για 1 μήνα και συνεχίζετε για 1 χρόνο τη θεραπεία. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.


Β' στάδιο θεραπείας


Βότανα: Τριφύλλι, φασκόμηλο, λουΐζα


Σε 1 1/2 λίτρο εμφιαλωμένο νερό ρίχνετε από 1 φλιτζάνι τσαγιού από το κάθε βότανο και τα βράζετε για 45 λεπτά. Τα σουρώνετε και τοποθετείτε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι. Πίνετε 1 φλιτζάνι καφέ 3 φορές την ημέρα μετά το φαγητό πάντα. Δεν βλάπτει ακόμη και αν το πίνετε για μήνες ή και χρόνια. Αντίθετα, καθαρίζει το αίμα, αποτοξινώνεται ο οργανισμός, προσφέρει πολλές βιταμίνες και προλαμβάνεται η πήξη του αίματος.


Γ' στάδιο θεραπείας


Βότανα: Αγριμόνιο, κόκκινο κρασί


Ρίχνετε σε 1 1/2 λίτρο κόκκινο αρετσίνωτο κρασί, 1 ποτήρι του νερού αγριμόνιο και το βράζετε για 40 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Βουτάτε ένα πετσετάκι βαμβακερό και κάνετε κομπρέσες στο μέρος που είναι οι κιρσοί, όσες φορές αντέχετε, αλλά κρατώντας το διάλυμα πάντοτε χλιαρό. Κάθε φορά αφήστε για λίγα λεπτά την κομπρέσα επάνω στούς κιρσούς. Επαναλαμβάνετε την θεραπεία 3 φορές την εβδομάδα επί 1 μήνα συνέχεια, 3 φορές τον χρόνο.


Δ' στάδιο θεραπείας:


Μαζεύετε 2 ποτήρια πευκοβελόνες, τις πλένετε καλά και τις βράζετε σε 1 1/2 λίτρο απεσταγμένο νερό. Μόλις πάρει βράση, το σουρώνετε και με το ζεστό αυτό υγρό κάνετε εντριβές και μασάζ από πάνω προς τα κάτω, στα μέρη όπου υπάρχουν κιρσοί.

΄Οποια επορία έχετε διατυπώστε την στο e-mail...monidadias@gmail.com ..ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΩ ΧΡΗΣΙΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου