Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


Θυρανοίξια και Εγκαινισμός του θυσιαστηρίου 

του νέου Ναού στο Νοσοκομείο 

Αλεξανδρουπόλεως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως
 
 Σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου το πρωί τελέσθηκε στο Π.Γ. Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως τα Θυρανοίξια και ο Εγκαινισμός του θυσιαστηρίου του νέου Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Θαλλέλαιο τον ιαματικό και ανάργυρο. Ο νέος αυτός Ναός που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, δίπλα στο κεντρικό Αμφιθέατρο, οικοδομήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη με μέριμνα της Τεχνικής της Υπηρεσίας και ύστερα από απόφαση-έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας.
Ο Μητροπολίτης μας τέλεσε με ιερείς τον Αγιασμό εκτός του Ιερού Ναού, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου ιατρού κ. Νικολάου Ραπτοπούλου, της Προϊσταμένης του νοσηλευτικού προσωπικού κ. Ευμορφίας Εμμανουηλίδου, ιατρών, νοσηλευτών και νοσηλευτριών και αρκετών πιστών που μετέβησαν για το λόγο αυτό στο Νοσοκομείο μας.
Μετά τον Αγιασμό ακολούθησαν τα Θυρανοίξια του νέου Ναού και ο Εγκαινισμός της Αγίας Τραπέζης όπου στο "φυτό" της τοποθετήθηκαν λείψανα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης. Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στους πιστούς που κατέκλυσαν το Ναό αναφέρθηκε ευχαριστιακά προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου για τις ενέργειες που κατέβαλλε ώστε να δοθεί η άδεια ανεγέρσεως του Ναού και ευχαρίστησε επίσης όσους κοπίασαν και βοήθησαν κατά την ανέγερση αλλά και τον ευτρεπισμό του. Τέλος, ανέγνωσε και τον βίο του Αγίου Θαλλέλαιου στον οποίο αφιερώθηκε ο Ναός και ράντισε με τον Αγιασμό όλον τους παρευρεθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου